- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Dokładnie od dnia wesela mam liczoną ciążę.
a teraz przytyłam 4 kg od papierochów, a 4,5 od malucha. Dam wam link do kalkulatora wagi w ciąży, tam możecie sobie śledzić, czy dobrze tyjecie, ja się mieszczę w normie, gdyby nie te papierochy:( Green, warzyłam tyle przed ciążą
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Co sie przejmujesz wagą! Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10 kg a maluszek miał 3180... Zbędne kg szybko zrzuciłam - trochę ruchu przy dzieciaczku, niekiedy mało czasu na jedzonko :)do tego po tem raz w tygodniu miałam przepustkę na aerobik hehehe no i spadło do wagi sprzed ciąży chyba w 2 miesiące.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja przed ciaza wazylam 63- 1,5 zostało mi jescze z poprzednie, teraz mam jakies 64,5 przynajmniej tydzień temu. Tak jak pisałam wczesniej w poprzedniej ciazy przytyłam 18 czyli niby duzo, ale tez udało mi sie w miare szybko zrzucic, te 1,5kg co zostało to było widac tylko na wadze.
Wczoraj usiedlismy do imion- dojechalismy do literki c i zrezygnowalismy, chyba nie był nasz dzień, póki co wygbralismy by brac póxniej pod uwagę- Aurelia, Amelia Agatka lub Blanka , a dla chłopca Alan, Alex lub Arkadiusz potem bedziemy zmniejszac co iles az zostanie to o które nam chodzi:)
kurcze cos znów gardło mnie pobolewa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
A jeśli chodzi o wagę to obserwuję ostatnio takie zjawisko, ze żadnej z moich koleżanek nie został ani gram po ciązy. Mało tego - wszystkie są baaaardzo szczupłe, nawet bardziej niż przed ciążą. Dlatego chyba nie macie co martwić na zapas dziewczyny
Ja w I ciązy bardzo schudlam na poczatku bo do końca 4 m-ca ciągle wymiotowałam, nawet herbaty nie mogłam sie napić. Więc w samej ciązy przytyłam 7 kilo tylko (córka ważyła 2950 - urodziła sie w 37 tyg.). Teraz zaczynalam ciąże z wagą 62 kg., przez pierwsze 2 m-ce sporo jadłam żeby zagłuszyć mdłosci i przytyłam 1,5 kg. Dzis mam wizytę wieczorem u lekarza wiec zobaczę ile mi sie przytyło w 3 m-cu.
Jesli chodzi o imiona to ja mam w głowie tylko 1 - Borys Ale małż upiera się na Kajetan no i mamy problem ;)Dla dziewuszki - Bianka, Malwinka, Marcelina, Ninka
Ach...czemu ta ciąża trwa tak długo... tak bym chciała już poznać swoją dzidziunie
Miłego dnia kobietki
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję za miłe słowa odnośnie naszego tańca:) Tak mi się wczoraj wkręciło że nawet trochę wesela obejrzałam:)
Wkurzam się najbardziej że mam już 8 kilo przytyte, ale 4kg przeze mnie. Jak pójdzie dobrze to po ciąży będę miała te 4 kilo nadmiaru, więc chyba dojdę do siebie:) 16 kilo raz schudłam:)
A dziś się cholera nie wyspałam się, znów mi Męża w nocy do pracy wezwali, wczoraj go nie było 19 godzin i dziś znów go męczą. Ale za to jak się przebudziłam to poczułam Maluszka, to na pewno był on bo to było jakby motylek, tak jakby coś się wierciło:) albo nóżkami i rączkami waliło:) Śmieszne uczucie:)
Miałam dodać jeszcze odnośnie imion, sprawdźcie końcówki list. Nie wiem jak można nazwać dziecko np. Żyraf. No ale nie mnie oceniać.
gorny.edu.pl/imiona/
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Oh jak ja Ci zazdroszczę!
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Xela
- Wylogowany
- gaworzenie
co do imion - tu jest dość duży wybór: www.female.pl/ksiega-imion/842/A/
masuska - gratulacje , zobaczymy, która kolejna
co do tygodnia ciąży: ciazaporod.pl/kalkulator_tygodnia_ciazy.html
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A te imiona, Xela jak dużo, a tylko na A widziałam:)
- Xela
- Wylogowany
- gaworzenie
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Jak już masuska się pochwaliła to ja również to zrobie
Ja wczoraj leżąc wieczorem poczułam najpierw taką "piłeczkę", a później jakby motylki łaskotały mnie skrzydełkami w brzuszku
Nie byłam pewna czy to właśnie dzidzia dlatego nic nikomu nie mówiłam...
Mi również wychodzi 17 tydzień hmm, a co do przytycia to ważyłam 54kg przed ciążą teraz ważę 57.5kg (waga z 5 stycznia ) i również jak niektóre z Was nie palę od 4 miesięcy
Pozdrawiam Was dziewczynki i życzę miłego dnia
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nic nie przytyłaś od rzucania? zazdroszczę. Mi waga od 2.01 skoczyła już o kilogram, ale i z dnia na dzień brzuch mam coraz większy. Oby maluch był zdrowy:)
Kiedy masz następną wizytę?
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja brzucholek mam od samego początku duży! Teraz wyglądam jakbym była minimum w 6 miesiącu ciąży Już od dawna w nic się nie mieszczę, chodzę w sukienkach i tunikach...
Ja jestem niska więc już wyglądam jak mała parówka hehe albo dzidziuś od słonika
Następną wizytę mam 02.02 już nie mogę się doczekać