BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 11 miesiąc temu #53047 przez masuska
No ja takiego brzucholka jeszcze nie mam, ale spory jest, od świąt nie zakładam moich ulubionych dżinsów tylko spodnie ciążowe w sumie rozmiar 38 więc jest ok:)

A wizytę mam 01.02 i mamy już próbować płeć rozpoznać, też się doczekać nie mogę.

A może pokażesz brzuszek co?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #53192 przez monique
Widzę tutaj temat wagi... a ja dzisiaj odkryłam, że przytyło mi się 2.5 kg :D Lekarka mnie ładnie pochwaliła, bo to pierwsze kilogramy od początku ciąży (urok nudności i wymiotów).
USG mam niestety za 2 tygodnie; ciężko uprosić cokolwiek na kasę chorych. Na pocieszenie usłyszałam dzisiaj bicie malutkiego serduszka :)

13 lata 11 miesiąc temu #53255 przez różyczka
Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam od ginka. Razem z małżem i moją nastolatką oglądaliśmy małego ludzika w brzuchu! Podskakiwał i pokazał nam żółwika ;)Serce waliło mi jak oszalałe z wrażenia.
Pan doktor powiedział, ze wszystko super...tak sie cieszę :)
Foteczkę wrzuciłam jako emblemat ale najchętniej nosiłabym ją zawieszoną na łańcuszku na szyji żeby wszyscy mogli podziwiać ;)
Ciąża to piękny stan! Idę upiec tort kawwy z tej okazji bo kawy nie piłam od 3 m-cy i strasznie stęskniłam sie za tym smakiem, a od samego napoju niestety mnie odrzuca ;)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 11 miesiąc temu #53263 przez masuska
Dawaj większa fotkę:) śliczności:) Ja jeszcze serduszka nie słyszałam ale widziałam.

13 lata 11 miesiąc temu #53265 przez asia26
Masuska ja plec poznalam dopiero 3.03.2010 wiec pozno a termin mamy ten sam tylko ja rok wczesniej :)

13 lata 11 miesiąc temu #53266 przez różyczka
Mówisz - masz :laugh:

Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #53273 przez masuska
różyczkajakie śliczności:), ale nóżki fajnie widać, już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty.

Asia26, wiem że jak się pupką odwróci to tyle z poznania co tam mu rośnie:P, ale mam cichą nadzieje że dziadek na urodziny będzie miał nowinę:)

Wiecie zauważyłam pewna prawidłowość, że im bliżej USG tym mniej mi się podoba różowy i niebieski, wolę białe ciuszki lub żółte. Poza tym to będzie pierwsze USG z Mężem, wcześniej wezwali go godzinę przed wizytą. Nie cierpię tej jego pracy.

13 lata 11 miesiąc temu #53309 przez asia26
moja gin miala slabe usg takie tylko zeby sprawdzic czy serduszko bije czy glowka klatka piersiowa rosnie i kosc udowa i czy z lozyskiem ok ale szczegoloy widac dopiero po 20 tygodniu a w marcu mialam polowkowe 4d i wtedy sie dowiedzialam :) a potem Oliwka juz przy kazdym usg nozki na za pietnascie trzecia i ciagle pulinke pokazywala i nie pozozstawiala zludzen ze bedzie Oliwka a nie Aleksander :)

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #53340 przez Green
A ja im blizej USG tym bardziej sie boje ze uslysze cos zlego :( niewiem czy ktoras was tez tak miala ? Moj mezus uspakaja mnie ze wszytsko OK bedzie , no ale ja juz jestem z natury panikara :huh: Oby malenstwo okazalo sie tylko zdrowe . Dodam ze to moje 1 USG bedzie :)
[/color][/size][/i]

13 lata 11 miesiąc temu #53353 przez masuska
Pierwsze najlepsze:) A to normalne Green że masz jakieś wątpliwości, bo nie wiesz co tam się w brzuszku dzieje. Spokojnie, już nie długo się dowiesz.

Wczoraj miałam ciekawe smaki, po obiedzie tak mi się zachciało szejka, że wytrzymać nie mogłam, ale u mnie w miasteczku nie sprzedają nigdzie, więc wysłałam Męża po lody waniliowe:P z godzinę później zajadałam się grzybami marynowanymi:) Szok, pierwszy raz tak mnie naszło. Ale mój skarb za to i tak nie narzeka, a nawet dotrzymuje mi towarzystwa w pochłanianiu tych zachcianek:) Wymyśla jeszcze gorsze paskudztwa niż ja z Maluszkiem:)

13 lata 11 miesiąc temu #53354 przez różyczka
Green NA PEWNO wszystko bedzie dobrze :) Bądź dobrej myśli a po usg napisz na forum :)
Tobie leci już 17 tydzień więc sporo będzie widać :)
faceci zawsze tak gadają - nam sie wydaje, ze bagatelizują nasze lęki ale prawda jest taka, że oni siebie też w ten sposób uspokajają, no a po za tym....to co taki biedak ma mowić gdy my panikujemy na caełego? Ja np. ciągle "przypadkiem" trafiam na opowieści w tv na temat "straciłam ciążę". No szok poprostu! Mój małż twierdzi, że specjalnie wyszukuję te programy żeby go stresować dodatkowo hehe :)Ale prawda jest taka, ze bardzo drżę cały czas żeby wszystko było ok. Wczoraj myślałam, ze mi serece wyskoczy u gina na chwilę zanim zobaczyłam w końcu na monitorze ten upragniony widok - czyli skaczącego bejbisia ;)
Green bedziemy czekac tu na fotki :)Może już się dowiesz jaka płec?
Pozdrówka :)

13 lata 11 miesiąc temu #53425 przez iwanek1
Hej.
Wczoraj byłam u gina,wszystko ok.dzidzia nadgoniła juz początkowe opóznienie i to juz 17tydzien,ulżyło mi jak zobaczyłam,ze jest dobrze,bo ciągle mam schizy ze coś sie stanie.
GREEN będzie ok. zobaczysz,ja to mamprawie zawał w dzien wizyty,a pozniej radośc jak widze maluszka.
Jedno mnie martwi,lekarz powiedział,ze mam nisko łożysko i często mam leżec albo półleżec i teraz się martwie czy pójdzie do góry :( ciągle coś :(
Miałam nadzieje,ze powie jaka płec,ale niestety mam troche tłuszczyku na brzuszku i słabo było widac,dowiemy sie za m-c.

13 lata 11 miesiąc temu #53645 przez masuska
Witam wszystkie przy niedzieli:)
Trochę nam przycichło na forum.
Super iwanek1 że wszystko dobrze z maluszkiem:) nalegam na zdjęcia:) Jak maluszek nadgonił tzn. macie nowy termin czy nie?

Wiecie, wszyscy mnie pilnują żebym nie wychodziła w taką pogodę, żeby nie zachorować, a dziś mnie głowa boli i gardło, zaczynam kurację domową, bo nie chcę brać żadnych leków.

A jak tam u Was mamuśki?

13 lata 11 miesiąc temu #53659 przez różyczka
Hej masuska :)
Ja też dziś nie wychodzę wogóle na dwór, pogoda pod psem a poza tym odpoczywam po ciężkim tyg. pracy. Bardzo dokucza mi zmęczenie i brak koncentracji. Zapominam różnych rzeczy, wiecznie jestem rozkojarzona...wychodzi na to, że taka ciąża to mega wysiłek dla organizmu :)
Fajnie jak tak bliscy dbają o nas, co nie? :)

13 lata 11 miesiąc temu #53673 przez masuska
Ja nie mam po czym odpoczywać, a w domu mało mam do zrobienia. Mama mnie ciągle wyręcza. Nie mogę się doczekać przeprowadzki. Co do koncentracji, to ja mam tak że mówię co innego i myślę co innego, także czasami fajne zlepki wyrazów wychodzą. Mąż się ciągle śmieje z tego:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka