BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 11 miesiąc temu #51843 przez różyczka
Dziewczyny a co łykacie z suplementów? Czy kwas foliowy łyka się przez całą ciążę czy tylko do końca 4 m-ca? Bo sa różne opinie...
Ja nie łykam żadnych witamin niestety (zakupiłam Prenatal) bo od razu mam wymioty. Kwas foliowy staram sie codziennie ale niekiedy mi się zapomina ;)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #51856 przez masuska
Kwas foliowy brałam do końca 3 miesiąca, a witaminki zaczynam od 20 tygodnia. Według zaleceń lekarza. Nic nie biorę na własną rękę, już 16 tygodni.

13 lata 11 miesiąc temu #51886 przez basba
Oposek, nie wiem skąd jesteś ale w Poznaniu (w galerii malta) jest fajny sklep z odzieżą ciążową. Mają też sklep internetowy: www.happymum.pl Z tego co widzę na ich stronie w innych miastach tez mają swoje sklepy. Powodzenia w poszukiwaniach :)))

Co do USG na przezierność karkową ja idę jutro... Denerwuję się trochę.
Trzymajcie się dziewczyny!

13 lata 11 miesiąc temu #51897 przez różyczka
Jejkuuu masuska to już 16 tydzien Ci leci więc mozesz już wsłuchiwać sie w ruchy dzidzi :)Może to już na dniach? ;)

13 lata 11 miesiąc temu #51905 przez masuska
I tak myślałam że od razu będę czuła i nic, miałam 2 razy takie pukanie pod pępkiem jakby to maluch był, ale nie wiem sama, jeszcze pewnie ze 2-3 tygodnie i dopiero będę czuć. To moje pierwsze maleństwo i dlatego.

13 lata 11 miesiąc temu #51908 przez Xela
Ja nic nie łykam bo mam zwroty nawet po foliku... :(

13 lata 11 miesiąc temu #51931 przez różyczka
Ja już nie moge się doczekac kiedy w końcu miną mdłosci a za to zacznie rosnąc brzuch :)No i ruchy dzidzi...:) Fajnie by było już je poczuć bo narazie tylko wiszace na sznureczku w głównym punkcie domu maluteńkie skarpeteczki - pszczólki, które kupiła moja córa dla swojego "braciszka" przypominają, że za jakiś czas pojawi sie nowy domownik.
Ale póki co czytam wszystko co mi wpadnie w ręcę o ciązy.
Dziewczyny a jak Wasi faceci czują się z myslą, ze zostana tatą? Bo mój małż to wydaje mi się cały czas jest fazie I - czyli niedowierzanie hehe:)

13 lata 11 miesiąc temu #51942 przez kaska191919
hej, jestem na zwolnieniu i 17 muszę wrócić do pracy, bo do ginekologa ide 20, i nie mam zaświadczenia o ciąży, ginekolog powiedział że da jak założy kartę ciąży 20 stycznia, czy jak nie mam tego zaświadczenia to mogą mnie wyrzucić z pracy??? na zwolnieniu była zaznaczona ciąża, a 17 tycznia będzie 13 tydz 2 dni ciąży....

13 lata 11 miesiąc temu #51951 przez masuska
Kaska ja bym na twoim miejscu poszła do ogólnego, wzięła co mam odnośnie ciąży, zdjęcia może jakieś badania, przedstawiła sytuację i poprosiła o zwolnienie na te 3 dni, jeśli lekarz jest spoko to nie będzie problemu. Co do zwolnienia to nie wiem czy może, czy nie ale wolałabym się zabezpieczyć.

Różyczka co do Męża to właśnie ostatnio miałam taką fajną sytuację. Co tydzień włączam Mężowi na www.mamazone.pl filmik co się dzieje w danym tygodniu ciąży i myślałam że go to nie bardzo interesuje, a tu byliśmy u znajomych ostatnio to jak zaczął opowiadać, to szczęka mi opadła i wróciła na swoje miejsce:) Na końcu podobało mi się jak powiedział, że tak się na mnie napatrzeć nie może, że to tak we mnie rośnie coś jego:)
Jak czasem coś chlapnie to aż fruwać się chce:)

13 lata 11 miesiąc temu #52028 przez Green
Co do kremow na roztepy i inne slyszalam ze najlepsza jest zwykla OLIWKA DLA DZIECI ;) A co do mojego meza to on jest wniebowziety codziennie glaska caluje i smieje sie ze brzusio rosnie ,sam mowi ze sie napatrzec niemoze jak malenstwo rozpycha moj brzuszek na boki :silly: Oboje zreszta bardzo przezywamy 'nasza' ciaze moze dlatego ze jest pierwsza i ze wszystko jest takie 'niewiadome' :silly: ?
[/color][/size][/i]

13 lata 11 miesiąc temu #52118 przez Xela
Wiecie co? w piątek idę na pogrzeb... nie wiecie przypadkiem czy mogę łyknąć takie tabletki ziołowe uspokajające?

13 lata 11 miesiąc temu #52122 przez natimp1
hej hej dziewczyny

Xela, zapytaj w aptece albo przeczytaj w internecie czy je mozna.
Rózyczka ja łykam kwas foliowy jescze przed zajsciem, jod od kiedy jestem w ciazy. Kupiłam prenatal zwykły i dha, ale biore go co drugi dzień, zeby nie przesadzać
basba- ja tez jestem z poznania, a z jakiego rejonu jesteś , gdzie chodzisz do Ginka i gdzie badania na przeziornośc robiłas, sorki za nawał pytań ale to tak z ciekawości
kaska , z tego co wiem to na 99,99 nie mogą Cię zwolnic, poczytaj jescze na stronie zus lub forach, pamietam ze w pracy meza zwolnili dziewczyne, a dwa dni póxniej okazało sie ze jest w ciazy i musieli ja przwyrócic do pracy ..

a teraz o mnie.. bylam wczoraj na przezierności, jest kośc nosowa, przeziernośc ok, tak wiec wszystko wporządku, kobieta powiedziała, ze nie ma się do czego przyczepić:) jescze mówi zeby się nie nastawiać ale niby dwa razy cos jej miedzy nózkami sterczało :)powiedziałam męzowi, bo w sumie chcemy drugiego chłopca, ale totalnie sie jescze nastawiamy bo po co sie rozczarować...
na usg było super, kobietka mega miła , mierzyla przekrój mózgu itp tak wiecprfesjinalnie , czy było to 3d to nie wiem , ale widziałam serduszko, paluszki kregoslupik, śmieszny nosek - cudnie , byłam tam z synkiem , ale powiedział że nudny ten film.. heheheheh

13 lata 11 miesiąc temu #52152 przez luz_de_luna
dziewczyny, ratujcie... co Wam pomaga na zaparcia?? Próbowałam śliwek suszonych, kefiru z otrebami, wody na czczo, no i lekarz mi zalecił "Duphalac" i NIC!! nic mnie nie rusza!
poradźcie coś proszę!

13 lata 11 miesiąc temu #52167 przez happymamma
Witajcie :) ja coprawda z sierpniówek, ale termin mam na 1-go, więc kto wie... ;)

Tak się wtrącam, bo też jestem z Poznania, jakby co :)

Pozdrowienia dla Was i fasolek :)

13 lata 11 miesiąc temu #52180 przez natimp1
luz de luna, a woda ale z cytryną? mi bardzo pomaga kapusta kiszona gotowana z masłem i to bardzo pomaga .;) spróbuj moze to.

witaj happy mama, witamy na forum, moze akurat bedziesz w lipcowych

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka