BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #154603 przez jusia
hej dziewczyny!! dla rozpakowanych mam gratki!!!! a rodzącym życze powodzenia oby szybko i bezboleśnie!! :) i żeby maluszki dobrze zniosły poród!! :) :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #154611 przez aniaw
Cześć kochane :laugh:

Takie wieści jak tylko włączyłam kompa :laugh:

Green GRATULACJEEEEEEE!!!!!!!!! :laugh:
NO DOMYSŁY BYŁY DOMYSŁU A TU PROSZĘ DZIEWCZYNKA WYSKOCZYŁA :laugh:
Czekamy na zdjęcia i relacje i ucałuj Malutką od cioteczek :kiss:

kaska no trzymamy kciuki :) Może już masz dzidzię, albo walczysz jeszcze, ale już niedługo niedługo niedługo :)
Bez męża też można urodzić -tak mi mówiła położna jak czekałam na porodówce na mojego - ale mam nadzieję, że udało się Twojemu jakoś zwolnić ze służby, choć pewnie cholernie to trudne...

Basba za Ciebie też kciukasy trzymamy :)

natimp za Ciebie też trzymamy kciuki :) no mi zostały już tylko kciuki w stopach, ale damy radę :lol: :lol: :lol:

No rozkręciło się rozkręciło :)

olka może u Ciebie też się zacznie :) Nigdy nic nie wiadomo :P

przyszla_mama nie tylko różyczka zauważyła Twoją nieobecność. Ja wchodzę na forum kilka razy dziennie i wypatruję Was kobitki co u której się dzieję :)
Niesamowite, bo ja czuję jakbym Was już znała i zżyłam się z Wami, więc mam nadzieję, że jak będziecie miały już dzieciaczki to też coś nieraz skrobniecie :)

13 lata 5 miesiąc temu #154613 przez olka1730
Green GRATULUJĘ :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu #154617 przez aniaw
Oposek no kajaki super sprawa :) Widać widać brzuszek Twój :) Zazdroszczę fajnego wypadu i odwagi :laugh:

masuska super, że jurto już do domku mykasz :laugh: Piotruś na pewno chce już poznać swoje włości :laugh:
A na obolałe sutki to potwierdzam własne mleczko najlepsze :)
Jak już Maluszek dopasuje się do Twoich piersiaków to problem zniknie. Cierpliwości :)

A różyczka wróci ze spaceru i zobaczy nowe wieści i może rzeczywiście urodzi :lol:
Zgadzam się z przysza_mama, że różyczka powinna zostać moderatorką, ale na spółkę z masuską :lol:

aska no niby 4 dni jeszcze Tobie zostało do terminu, więc daj maluszkowi szansę :)
Wiem, że ta końcówka to już baaardzo męczy :huh:

Viszka u mnie też mega upał i wreszcie mogę zrobić pranie, bo rzeczy Dominiczka już mi się kończy a prać muszę je w płatkach mydlanych, bo jak na razie po proszkach dzidziowych ma podrażnioną skórę (mimo, że płukanie podwójne jest włączone).

Hoborrku spróbuj jeszcze raz z tymi zdjęciami, dasz radę :) czekamy :)

13 lata 5 miesiąc temu #154628 przez aniaw
A na forum dawno nie pisała Dorotas. Czyżby też się u Ciebie zaczęło??
Przecież bałaś się przeterminowania :P

I gdzieś umknęła takajedna i kamilka. Odezwijcie się babeczki :laugh:

A ja dalej walczę z Dominiczkiem i w nocy on w ciągu godziny wciamał 120ml! I jeszcze musiałam mu piersiaka dać do possania, bo ciągle szukał jedzonka a nie chciałao mi się dalej ściągać pokarmu (no jak ściągnęłam 120ml to myślałam, że już mu wystarczy :P ).
No jestem bardzo ciekawa jak wypadnie jutrzejsze ważenie, ale trochę się martwię, bo wydaje mi się, że on ciągle jakiś żółtawy jest :huh:

Dziś super pogoda to na pewno wyskoczymy na spacerek :laugh: Trzeba ruszyć swoje 4literki, żeby waga szybciej spadała :silly:

A wy rozkręcajcie się kobitki, to niedługo już wszystkie lipcóweczki będą rozpakowane :silly:

A babeczki z dzieciaczkami odezwijcie się czasem jak sobie radzicie :)

13 lata 5 miesiąc temu #154662 przez Rika
Ehh jak sobie radzimy... Zuza jest marudna :( zęby jej idą, gorączka jest i płacze wieczorami :( to już drugi raz jak płacze aż tak na zęby i nawet ja mam problem ją utulić do snu dopiero jak leki zaczną działać to zasypia :( do tego nie chce jeść i robi luźne kupy. Dobrze że dużo pije... A i mleko w ogóle odrzuciła :/ już ponad 2 tygodnie ani kropli mleka nie wypiła :/

Aniaw Twój maluch też robił strajk mlekowy?

A Ola coraz częściej ma otwarte oczka :) budzi się raz w nocy na jedzenie ale wzięłam ją do łóżka niestety. Muszę być wyspana a to jedyny sposób. Jak śpi w kołysce to budzi się częściej i zanim zaśnie to minie trochę czasu a nawet jak zapłacze delikatnie czy się odezwie to ja od razu wstaję z łóżka i patrzę co jest grane :/ tak jak śpi ze mną to raz ją karmię i śpi do rana. I kilka razy kładłam ją do Zuzy łóżeczka które stoi obok łóżka. Było OK gdyby o 3 nie budziła się na jedzenie i nie musiałabym wstawać i jej wyciągać :) jeszcze kombinowałam wyciągnąć ją przez dziurę między szczebelkami :) ale za mała jest :/

13 lata 5 miesiąc temu #154668 przez aska27
Rika, Aniaw podziwiam Was naprawdę, dwa Skarby do opieki, i jeszcze dom, mąż :silly: podziwiam! A.. no i Zuzia z ząbkami, podono kto pierwszy znajdzie dostaje prezet od współmałżonka :laugh: , tak wiec Rika to boju :blink:

Aniaw tak sobie narzekam,ze maluszek nie zbiera się do wyjścia,ale z drugiej strony skoro mu dobrze...to poczekam :blink: najem się fasolki, czekolady na którą mam ochotę..bo potem tylko będę mogła o tym pomarzyć :woohoo:

rzeczywiście Dorotas w ogóle nie widać..czyżby coś zaczęło się dziać?
Bardzo spokojnie tutaj dzisiaj.

13 lata 5 miesiąc temu #154672 przez Rika
Aska27 ale nam już kolejne zęby idą :) w każdym razie pierwszego zęba znalazłam ja a prezent od taty dostała Zuza :)

13 lata 5 miesiąc temu #154680 przez olka1730
Pamiętam ze u Dorotas był problem z zębem,może do dentysty poszła i dlatego cisza ;) poczekamy do wieczora napewno do nas zajrzy.

13 lata 5 miesiąc temu #154701 przez Kamilka24
Cześć Dziewczynki...

Bożżżżżżeee Green Pierniczek i Masuska Gratulacje śliczne te wasze skarbki- jestem w szoku, że już następne 3 mamuśki mają swoje dzidzie :kiss: Wycałujcie je od cioteczki co ledwo chodzi :silly:

Ja jeszcze też 2 w 1 :S zostało 5 dni do terminu, najlepiej bym przespała to całe oczekiwanie... tak mi się nic nie chce i sobie myślę, że jak będę miała taki humor i takie samopoczucie to nie wiem czy będę miała siłę urodzić, czuję się bez jakichkolwiek sił :(

Green pokaż malutką jak najszybciej :lol:

A w ogóle dziękuję za pamięć dziewczynki :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #154709 przez aniaw
Rika mój mleczka nie odmawia a wręcz przeciwnie jak widzi, że ściągam laktatorem mleczko dla Dominiczka to ostatnio lizał laktator :lol: Więc dałam mu trochę swojego mleczka w butelce to smakowało mu strasznie :) Bo on już od dawna na sztucznym mleczku (ale tylko wieczorem dostaje przed snem). Karmiłam go tylko pół roku a Ty Rika ile karmiłaś Zuzę?
Teraz nie interesuje się Twoimi piersiami jak karmisz Olę?
Mój Men się naczytał, że Szymuś może znów zainteresować się ssaniem piersi, ale na szczęście nic takiego się nie dzieje :) Raz tylko uszczypał mnie w sutka :angry: A bolało jak cholera :P

Rika mojemu też idą zęby. Ślini się na maxa i robi luźne kupy, ale tym razem nie płacze z bólu (przy wcześniejszych płakał i gorączkował, więc musiałam dawać mu leki).
Oby długo się nie męczyła i znów zaczęła ładnie zasypać :)

Rika a ile Śpi Twoja Oleńka? Bo mój to prawie cały czas. Nakarmię go, jest trochę ożywiony, patrzy Tymi słodkimi oczkami i zaraz znów zasypia i nie ma go przez 3godz :P
Ja noc też często biorę jeszcze Dominiczka do nas, bo bywa, że w nocy jest bardziej ożywiony niż w dzień (muszę przestawić mu ten zegar biologiczny) i było kilka dni, że budził się co godzina. Teraz już lepiej 2-3 razy się budzi, zje i idzie dalej w kimę :)
Wiesz ja bym bała się położyć Małego do Szymusia łóżeczka, bo Szymcio tak się wierci w nocy, że mógłby Małemu jeszcze coś zrobić :huh:

aska jedz póki możesz :laugh: Ale teraz też mi się zdarzy, że zjem kawałeczek czekolady, zwłaszcza jak goście przyjdą :)

13 lata 5 miesiąc temu #154781 przez Rika
Aniaw oczywiście że nie kładę Oli do Zuzy :D tylko do jej łóżeczka podczas gdy Zuza smacznie śpi w naszym łóżku :D

Ja miałam zamiar karmić Zuzę całą ciążę. Dowiedziałam się o ciąży jak Zuza miała 8 miesięcy. Jak zaczynała 9 miesiąc była juz tylko na MM. Gdybym nie wiedziała o ciąży i inni by nie wiedzieli to pewnie karmiłabym dalej, ale stres związany z ich gadaniem... szkoda słów. Zrobił swoje i straciłam pokarm. Mimo ze wiedziałam ze nikomu nie robię krzywdy itd to ich gadanie mnie dobiło :(

A Zuza czasem wieczorem pociągnie cyca trochę ale zaraz przytula się do butelki z herbatka. Miałam zamiar karmić obie... nie wyszło. Może jeszcze Zuza przekona się do cyca... póki co pokazuje na cyca i na Olę co znaczy że cyc jest Oli :)

Moja też jakoś od 19 po kąpieli jest ożywiona, myślisz że to przez godzinę o której się urodziła???
Zasypia ok 20-21 i spoi do północy. Czasem obudzi się o 3 na jedzenie (dzisiaj się nie obudziła) i budzę ją o 7 bo zwykle ma body osikane :( tzn przebieram ją i czasem się obudzi a czasem nie. Później spi do 9. Bo o 9 wstaje Zuza i jej zaczyna śpiewać i gadać do niej :)

13 lata 5 miesiąc temu #154798 przez aska27
Kamilka mamy podobny termin... mi zostały juz tylko 4 dni :) Ciekawa jestem kiedy nasze dzieciaczki się zdecydują.. nic na siłę,ale ta ciekawość!!! :) No i wogóle jaki będzie poród itp... Chciałabym,zeby zaczęlo się gdy mąż będzie w domu, zobaczymy.

Jutro idę do lekrza, ostatnio wizyta była ekspresowa hmm.. oby było wszystko ok!

13 lata 5 miesiąc temu #154812 przez Oposek
Green wielkie gratulacje! Czekamy na zdjęcia Córeczki i relację;) Fajnie, że jesteś już w domu!

kaska191919 pewnie już tulisz swojego dzieciaczka:) Czekamy na relację i mam nadzieję, że Mąż jednak mógł być z Wami!

przyszla_mama wiem dokładnie o czym piszesz, u nas też końcówka remontu. Dziś montują nam szafki w kuchni i mogę zacząć rodzić :blink: Ale też mnie już męczą te zakupy, bałagan, niepewność, czy uda się zdążyć (mimo że kącik synka gotowy i nasza sypialnia też). No i także remont podziwiam głównie z kanapy :lol:

Natimp1 trzymam kciuki i co czuję, że i Ty niebawem dodasz zdjęcie swojej Dzidzi;) Łatwego porodu!

AniaW fajnie, że Dominiś je coraz więcej, dzielnie walczycie, więc na pewno nie spadnie z wagi. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! I ja też strasznie, strasznie Was podziwiam dziewczyny- Ciebie Ania i Rikę że dajecie sobie tak świetnie radę z dwójką małych dzieciaczków. To jest chyba najtrudniejszy wariant- z bliźniakami też trudno, ale rozwijają się w podobnym tempie, a Wasze pociechy obie malutkie, a każde na innym etapie. Szacun:)

U mnie 3 dni do terminu... Coraz większy stres, tym bardziej, że tam, gdzie chcę rodzić po terminie robią co dwa dni ktg, na które się ponoć czeka w jakiś straaasznie długich, kilkugodzinnych kolejkach. No i wiecie jak to jest- wszyscy pytają, niecierpliwią się, a ja już chyba też chciałabym mieć to za sobą;)

Ale żeby było śmieszniej dziś dowiedziałam się, że moja młodsza siostra jest w ciąży:)
Jak wszystko dobrze pójdzie to między naszymi dziećmi będzie niecały rok różnicy.

13 lata 5 miesiąc temu #154814 przez dorotas29
Dziewczyny, melduje się po południu!

Dzięki,że o mnie pamiętałyście! :kiss:
Ja w dwupaku!
Nie odzywałam się, bo ledwie żyję z powodu zęba...
Nie śpię już trzecią dobę.
Wczoraj dostałam namiar na dentystę przyjmującego w niedzielę, pojechałam i jak szybko pojechałam,tak szybko wyszłam: warunki sanitarne-nędza i rozpacz, na podłodze syf, walajace się opakowania po lekach, facet nie założył nawet rękawiczek i nie wiem, czy miał wysterylizowane narzędzia :ohmy: :huh: , zgłoszę to chyba do odpowiednich służb, bo on nie może tak przyjmować ludzi....
rano dzwoniłam po dentystach, nie ma miejsc, nawet z bólem dla kobiety tuz przed rozwiązaniem, masakra- polska służba zdrowia..... :angry:
O 15 ubrałam się i poszłam do prywatnego gabinetu obok mnie, przyjęto mnie, stomatolog dał znieczulenie, coś pogrzebał i powiedział na koniec,że czeka mnie kanałowe leczenie,ale to po porodzie.
Zbiera mi się ropa pod korzeniem, ile mógł, to ściągnął, ból będzie nadal :( :( :( . Dostałam antybiotyk....nie wiem,jak z tym bólem dam radę,chodzę już jak cień,a boli od trzech dni,a jak będzie jeszcze bolało ze 20,to chyba umrę i jak tu rodzić....... :( :( :(
Normalnie się załamałam :( :( :(

Gratuluję nowym Mamusiom, Dzieciaczki przesłodkie!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka