- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Damy radę. Trzeba tylko kontrolowac tą wagę i odbserwować dziecko. Trzymam kciuki. Lecę KArmić !!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
bardzo sie martwimy z Masuska i inne dziewczyny co u Areczka a Przyszła_mama nic sie nie odzywa
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja miałam kryzys w 3 tyg., cycuchy jakby puste, Mala ciagle chciala jesc i bardzo się denerwowałam ale to była kwestia 2 dni ciagłego przystawiania i picia tej herbatki Hipp, o której tu juz pisalam, bo jest rewelacyjna i wszystko wróciło do normy na szczęście. Życzę żeby i Wam się udalo.
A tą herbatkę naprawde warto pić, ja piłam 3 szklanki dziennie po cc i jak przyszedl ten kryzys 3 tyg. i mleko po tym normalnie zaczynalo sikać z piersi. A nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy no i tez nie bardzo lubię jakie ziołowe specyfiki, ale to zalane zimną mineralną smakuje jak jakis słodki napoj i jest nawet dobre a naważniejsze, ze działa. POLECAM
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ale się za Wami stęskniłam
My wróciliśmy w nocy z dłuuuugiego suuuuuper udanego weekendu
Co tam wyprawa autem ponad 7godz w jedną stronę i ponad 6 godz w powrotną stronę Warto było Na miejscu w górach u mojego M wreszcie wypoczęliśmy
Teraz odsypiałam do 12stej i zaraz uciekamy na plac zabaw korzystać z pięknej pogody a pranie w między czasie samo się zrobi bo pokaźna sterta czeka na swoją kolej
Podczytam kochaniutkie Was później i wkleję może jakieś fotki
Teraz tylko napiszę, że zmiana klimatu była baaaaardzo korzystna dla maluchów
Ps. Napisałam właśnie smsa do przyszła_mama i zobaczymy może odpisze . Też cały czas o niej myślałam, ale miałam nadzieję, że napisła coś na forum. My cały czas modlimy się za Areczka i oby było z nim lepiej już.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i jazda conajmniej 5h nas czeka ale widze po Was, że jest to możliwe
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Ja też się strasznię martwię o Przyszłą Mamę i mam naddzieję, że się wkrótce odezwie. U nas spokój i cisza, dziś byliśmy zarejestrować maluszka w urzędzie, a tak większość dnia upływa nam na karmieniach.
Czy Wy sprawdzałyście odruchy noworodkowe u Waszych dzieci? mój synek ma dość wyraźny odruch moro, ale poza tym nie za bardzo i trochę się tym martwię...
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Napisałam jej, że wszystkie ciocie forumowe Areczka martwią się o niego i o jego mamusię i ciepło o nich myślicie i fajnie byłoby jakby dała znać co u nich.
Oto co napisała:
"Hej Aniu, ale miło że napisałaś, nawet nie wyobrażasz sobie Ja nieraz o Tobie i o Was myślałam, chciałam napisać kilka zdań, ale uwierzcie nie mam ani sekundy. Malutki jest taki dzielny i taki cudowny
Tydzień temu przenieśli nas z ojomu na patologię niemowląt, bo badali malutkiego i stwierdzili, że przełyk ładnie się zespolił. Początki były po przeniesieniu ISTNYM KOSZMAREM... Dzięki Bogu, że zdążyłam dojechać wcześniej...
Dałam mu tyle ciepła i wsparcia ile potrafiłam.
W tym momencie jest b.duża poprawa, chociaż ciągle się boję, że to aż za piękne.
Wczoraj już zaprzestali podawać mu leki i kroplówki, ciągle jeszcze go monitorują.
Ale jest coraz silniejszy i coraz b.rozkoszny
Jeszcze tydzień temu podawałam mu co 2h po 15ml mleka i jadł z trudnościami, teraz uwaga zjada co 2,5godz po 60ml, i ciągle rozpacza biedny, że jest głodny
Ale trzymamy się zaleceń i stopniowo zwiększamy, on to już na 100ml już pewnie miałby ochotę
Myślę, że pod koniec tego lub na początku przyszłego tygodnia odezwiemy się z domku, aż w to nie wierzę
3majcie dalej kciuki, dziękuję za wsparcie i modlitwę, jestem pewna, że to ona nam pomogła.
Mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki zdrowo się chowają i dają Wam dużo radości
Ps. na oddziale gdzie leży Arek jesteśmy 24h na dobę, z niedogodności: nie mogę używać telefonu, nie mam tu netu a smsy piszę kryjąc się nie mogę na sali jeść, może być przy Małym tylko jedna osoba. Mam nadzieję, że mp3 nie zabiorą, co by mnie wcale nie zdziwiło Możesz Aniu zamieścić na forum tego smsa."
Mam nadzieję, że cieszycie się z tych wieści tak samo jak ja
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
"Niestety nie karmię piersią, podajemy mleko NAN pro - mleko początkowe dla niemowląt, od urodzenia, Nestle - tak nam zalecają i nam je dostarczają. Nie wiem czy to mleko porównywalne z innymi firmami czy nie - nawet nie w głowie mi było to analizować, jak wrócę do domu to już tym się zajmę. Nie było to do zrealizowania nawet możliwe żebym go swoim karmiła do tej pory. Może jeszcze się uda i przestawię go na pierś, ale jeśli nie to nic. Po tym co przeżyliśmy to nie będzie żaden dramat i nie będę rozpaczać, chociaż oczywiście spróbuję.
Ale Mały widzę silny, przybiera na wadze - powolutku, ale przybiera - waga ur. 2740 teraz 3150 - nie jest to mega dużo, ale po takiej operacji to i tak jest super
Całuję ciocie forumowe wszystkie i każdą z osobna "
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Polecam tak jak Różyczka Herbatkę z Hippa natal:) Rewelacja:) i nawet smaczne:P
A i jeszcze wczoraj kupiłam dla synka herbatkę uspokajającą, wiem że może lepiej nie podawać, ale i tak go dopijam maksymalnie 20-30 ml. a jak ładnie mi się go usypiało wczoraj. Mam cholera wyrzuty sumienia, że dziecko faszeruję. Kurczę, kupię mu chyba teraz rumiankową herbatkę z hippa.
Co do dopijania MM, raz na jakiś czas, jak naprawdę nie mam jak ściągnąć, a młody się domaga, bo cyce odmawiają posłuszeństwa, to podaję Nan Pro, ale jak piję teraz tą herbatkę to już nie dostał sztucznego.
Mam teraz pytanie do Was laleczki. Czy któraś z was miała problem z odczynem poszczepiennym? Tym od gruźlicy? Pisałam że nam zaszedł ropą i to tak fest, we wtorek pękł i tyle ropy się wylało (fu), ale na szczęście synek nie gorączkował.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masusko my 1 szczepienie dopiero za 2 tyg. mamy wiec nic nie pomoge niestety.
No własnie po tej herbatce Hippa ja tez mam od razu piersi jakby pełniejsze
dziwne troche mi sie wydaje to co pisałaś Natimp, ze koper moze powodowac wzdecie przeciez na wzdecia własnie podaje sie wszystko z tego kopru-wode koperkowa, herbatki itd. hmmm..
tak sie zastanawiam czy moge pic herbate mietowa bo niby herbate nalezy odstawic ze wzgledu na teine chyba ale taka ziołowa tez
SUPER WIESCI O ARECZKU! Buziaków 10000000 dla Areczka i jego dzielnej mamy Wracajcie szybciutko do domu
A do mnie za godz. tesciowa przyjezdza mam nadzieje, ze zakocha sie we wnusi na amen
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
W każdym razie też się cieszę, że wieści od Przyszłej_mamy są optymistyczne