- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieciaczki karmione piersią powinny przybieać 50-200g tygodniowo to jest norma.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
- Otrzymane podziękowania: 0
Tak właśnie czekałam na wiadomość od Ciebie
Czekamy na fotki
Jesteśmy w kompecie Fajosko
Ale mam nadzieję, że nadal będziemy pisać na forum i kiedyś zorganizujemy sobie to obiecane spotkanko
A mój Dominiczek chyba najlepiej czuł się w rodzinnych stronach mojego M, bo tu w domku znów pomału pojawiają mu się krostki i zaczął kasłać szczególnie w nocy i nad ranem, więc dziś ide pokazać go lekarzowi Mam nadzieję, że to nic poważnego i że nie czeka znów nas szpital, bo dobrze byłoby go wreszcie zaszczepić
Rika my mamy dla Szymusia też pojedynczą spacerówkę ze skrętnymi kołami Frog
www.alewozki.pl/popup_image.php/pID/438?...b3e229bc5c681ec5bc8c
i się zupełnie przyzwyczaiłam do tych skrętnych kółek i dla mnie Graco prowadzi się leciutko i nawet można jedną ręką Bo w drugiej łapce przeważnie mam telefon
Ale każdy przyzwyczaja się do innego wózeczka i oby ten co zamówiliście sobie dobrze się Wam sprawował
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Czekamy na zdjęcia jeszcze od Martus0707, Takajedna, Przyszła_mama i od Ciebie Viszka!
Aniu trzymam kciuki
Różyczka jak tam wczorajszy lans?
Jak tam nasze Angolki? Kamilka, Green co u Was?
Dziewczynki przez weekendowy zawrót głowy nie składałam życzeń żadnemu maluszkowi z okazji skończenia miesiąca, więc:
Spóźnione buziaczki i cukiereczki dla Martus0707'owego Igorka, a dziś dla Sandraczekolada'owej Susanny
hehe a jutro Bianeczka nasza kochana:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Hoborr fajnie to ujełaś hehe
Aniaw fajne te Twoje chopaki jak nie wiem co pewnie dumna z nich jestes jak paw
no oby z Dominikiem to nie było nic poważnego...
Masuska dziś to dopiero byl lans na maksa - Z TEŚCIOWĄ
Babcia zajarana, zakochana po uszy we wnusi, a najlepsze to to, ze chce wnusi jakis rachunek oszczędnosciowy załozyć, chodzi o systematyczne odkładanie co m-c jakijs kwoty żeby potem zebralo się na start w dorosłość. No i kazala nam sie zorientowac i wybrać coś z ofert tych towarzystw inwestycyjnych albo banków a ja kompletnie się na tym nie znam.
CZY KTÓRAŚ Z WAS MA MOŻE COŚ TAKIEGO? ALBO PLANUJE ZAŁOZYĆ? ALBO CHOĆ TROCHE SIE NA TYM ZNA?
Przyszła_mamo czekamy na Ciebie i Arka z niecierliwością!
Kupiliśmy na allegro uzywany leżaczek Fisher Prica i Mala uwielbia jak sie jej włącza wibracje - normalnie ma odjazd hehe
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też miałam zamiar odkładać pieniądze na Piotra, ale teściowie mi odradzili. Kiedyś zbierali na mojego Męża od urodzenia na książeczkę i powiedzieli że jest to bez sensu, bo wyciągnęli grosze z tego wszystkiego. Coś mówili o denominacji i inflacji, ale nie słuchałam już dłużej. Ale szczerze to myślę że jak się zbiera to powinno być coś z tego, no cóż, ekonomi nie kończyłam i nie wiem.
Aniu miałam napisać że zachwyciły mnie fotki synków, Fajne chłopaki:)
Różyczko a Masuska kupiła wczoraj to:
www.allegro.pl/show_item.php?item=1774210571
Myślę żeby też kupić Piotrowi wreszcie matę edukacyjną, jest już taki kumaty i gaduła straszna w mamusię, że chyba warto. Macie jakieś doświadczenia z takim sprzętem? Może któraś coś poleci? Na razie Piotrek pieje do takiego motylka czerwonego:
http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/55/91/77/1755917731
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
RIKAale mi tu Ciebie brakuje zawsze tak sie udzielałas, tyle skrobałas...a teraz cienizna porównaniu do tego co było w:dry: czy Ty nadal na tych Mazurach i nie masz czasu czy nie masz weny czy...juz nas nie kochasz poprostu
No własnie a nasze dziołchy z UK napiszcie co tam u Was...
A juz w ogóle na amen zniknęła Piernikarczyk
Masuska rzeczywiście Bianusia jutro kończy miesiąc szok jak to zlecialo
Te zabawki są sliczne ja uważam, ze mata to super sprawa ale moja córeczka nie interesuje sie jeszcze absolutnie niczym-nie robi na niej wrażenia żadna grzechotka, ani karuzela ani melodyjki - jedynie MTV i muza, której słuchałam w brzuchu a do tego najlepiej u tatunia na rączkach tańce. Dopiero co zaczęla przypatrywać się tak uważnie twarzom, ale matę mam w planie kupić jak najbardziej.
Poczekam więc na Wasze doświadczenia najpierw bo kompletnie sie na tym nie znam.
Ale te grzechotki pszczółki, biedronka i te motylki naprawde fajowskie.
Szkoda, ze moja jeszcze nie gada...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Takie nawracające problemy z układem oddechowym, zatkany nosek, krostki pojawiające się i znikające, sucha skóra, zapalenie ucha to wszystko wygląda na alergię
Tylko do takiego z nfz podobno czeka się 6-8mcy
Będę dzwonić sama w poniedziałek to się dowiem. Jak nic to czeka nas prywatna wizyta. Wizyta to jeszcze ok, ale pewnie będzie trzeba robić badania dodatkowe albo testy alergiczne, albo testy śródskórne to już pewnie drogo kosztuje Ech ciągle coś...
Różyczko na pewno super sprawdza się ten leżaczek Ja też chciałam jakiś wibrujący i z melodyjkami kupić, ale już mamy taki zwykły, więc woleliśmy wydać pieniążki na łóżeczko turystyczne, cóż nie można mieć wszystkiego
Ja niestety nie znam się na tych programach z odkładaniem kasy, ale do mnie już kilku jakichś przedstawicieli dzwoniło w związku z ankietą jaka wypełniałam w szpitalu i chcieli się umówić na spotkanie w sprawie omówienia różnych możliwości. Warto się nad tym zastanowić, bo myślę, że coś może jednak dziecko zyskać.
Masuska tabelka super się prezentuje
Zakup super:) Ja mam takie dwie bransoleteczki grzechoczące z osiołkiem z kubusia puchatka i misio Fajniutkie są i mam jeszcze mnóstwo skarpeteczek z grzechotkami po Szymusiu, bo on je uwielbiał
a ja mam taką fajną zabaweczkę od 0-18mcy, która rośnie razem z dzieckiem i Szymusiowi bardzo się podobała:
allegro.pl/wielofunkcyjny-stojak-lezak-p...miz-i1760926495.html
A mat edukacyjnych jest multum Ważne, żeby była różnokolorowa i z różnymi bajerkami, żeby jak najwięcej rzeczy mogło zainteresować Maluszka
Ja mam taką zupełnie zwykłą i teraz już nie będę zmieniać.
Poza tym do mojej maty Szymusiowi przywieszałam różne zawieszki i dokupywałam różne bajery, żeby mu się nie nudziło A właśnie muszę ją wyciągnąć z szafy, bo Dominiś też zaczyna się wszystkim interesować
A oto kilka zdjęć Szymusia z zeszłego roku na macie:)
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Niefajnie z tym alergologiem. Może jednak da radę na nfz, do czego to podobne, żeby z takim maluszkiem czekać tyle czasu? u nas w przychodni jest tak, że do specjalistów dziecięcych terminy są z kosmosu, ale zawsze można przyjść z dzieckiem z samego rana i zapytać lekarza, czy laskawie przyjmie, mimo że niezapisane...Kosmos. I na co idą te nasze podatki?
Różyczka my dostaliśmy, a właściwie Filip dostał trochę pieniędzy od rodziny, kiedy się urodził i też zamierzamy gdzieś to dobrze ulokować i dokładać. Podobno mądrze było zbieranie na "lokacie jednego dnia", ale miały się zmienić przepisy. Jak wróci mąż to zapytam, On zna się na tym, to pewnie coś podpowie.
Masuska tabelka rewelacja:) zabawki śliczne, a matę też muszę kupić. Słyszałam dobre opinie o fisher price, ale moim zdaniem firma nie ma znaczenia.
A ja kupiłam dziś chustę do noszenia synka. Ciekawe, czy to będzie udany zakup...
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/pentelka-chusta-elastyczna-pl...0cm-i1756935240.html
Chcialam najpierw sprawdzić czy Biance sie spodoba. Nosze ją pionowo bo na lezaco nie chciała i okazało sie, ze to byl strzał w 10
A to nosidło MAI TAI chce mój małż, ale narazie poprzestajemy na chuście. Balam sie wziać tą tkaną, droższa bo nie wiedzialam czy w ogóle bedzie chciała w niej chodzić Mała.
To wiązanie podeslala mi w linku Aniawza co jej bardzo dziękuję
Jest proste jak barszcz i niepotrzebnie sie bałam, że sobie nei poradzę.
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Swietna sprawa z ta chusta co? Nosisz mala tylko w domu,czy na miescie tez?
AniaW moja Ola kaszle juz 2tyg ale jest zdrowa,moze by tez wybrac sie do alergologa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzięki dziewczyny za opinię co do mat. Ta z Fisher Price jest fajna, ale cena kosmiczna (240 zł z przesyłką to jakaś porażka). Ja znalazłam za to takie:
allegro.pl/aktywna-mata-edukacyjna-zyraf...rts-i1763021686.html
allegro.pl/babycare-mata-edukacyjna-play...nus-i1772180836.html
allegro.pl/mata-kojec-wesola-farma-canpo...hit-i1760641077.html
Najbardziej podoba mi się ta pierwsza:) chociaż tez tania nie jest.
Różyczko buziaczki dla Bianeczki od nas:) Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiąca:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a czy o ta chustę to Ty pytałaś iles postow wczesniej czy Oposek bo ja przepraszam ale już sie zakręcilam teraz na maksa...
Nieraz czytam nasze forum ale nie mam czasu odpisac od razu a potem już dojdzie iles postow następnych i wiem, że chciałam odpisać ale już nie wiem komu poza tym zmęczenie z niewyspania się kumuluje...czuje to, jestem rozkojarzona na maksa
No więc co do łażenia w chuście - ja mieszkam za miastem, więc wszędzie musze dojechać autem, więc jak gdzies jadę no to wózek jest praktyczniejszy dla mnie, bo wyciagam z auta, pakuję Mloda i wio. A chustę używam głównie w domu, żeby mieć wolne łapy i jak wychodze do ogrodu np. rozwiesić pranie czy posiedzieć z małzem na chuśtawce, albo jak idę do pobliskiego sklepu po jakies małe zakupki wszyscy sie bardzo żywo interesują jak idę z Bianką w tej chuście i każdy sie zachwyca bo ona tak słodziutko spi zawsze
ogólnie wkładam ją jak marudzi troszkę np. bo od razu sie uspokaja, a już w ogóle jak wychodze z nią na powietrze
A teraz apropo kaszlu Twojej Oleńki - dziwny ten kaszel i długo trwa jak na zdrowe dziecko. Ja bym sprawdziła u alergologa, ale też jestem uważna dosyć w tym temacie bo moja starsza córa ma astme oskrzelową na tle alegricznym własnie. Gdy była mała miala skaze białkowa najpierw a potem alergia przezuciła się na wziewną zamiast pokarmowej. I wygladałao to własnie tak, ze ciągle miala kaszel i ciagle faszerowali ją antybiotykami na "niby" zapalenie oskrzeli a okazało sie, ze to był zupełnie błędny trop. Od lat bierze leki wziewne w związku z alergią i na takie zwykłe choroby raczej w ogóle nie choruje. Ale potrzebna była prawidłowa diagnoza a zanim taka padła dziecko faszerowali mi lekami i zastrzykami a ona ciągle kaszlała i wiecznie miała zatkany nos.
Pewnie nie ma co przesadzać i nie chce tu straszyć broń boże ale warto sprawdzić czasem u kogoś innego niż nasz pediatra.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz az mi głupio, ze ja nie sprawdzam tak na bieżaco tej tabelki i nie składam zyczeń no wstyd poprostu!
A co do blondu to ja teraz akurat taki nosze ale kiedys zamieszczałam tu fotki ze slubu sprzed 3 lat i tam miałam kruczoczarne kręcone może stad zapamiętałaś :)ale iles razy dawałam fotki z okresu ciązy i tam już byłam blondi jak Ty raz dawałam z Oliwią i ona ma taką brązową szopę na głowie a Bianka bedzie brunetka i kręcona po tacie i w ogóle taka rumunka trochę hehe
zaraz obejrze sobie te linki z matami