- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Masuskato prawda sporo mnie tu nie było, choć czasem podczytywałam. Nie mam neta play się skończył i mąż chce teraz w neti i będzie od września, a obecnie podkradam neta od sąsiada bo nie zabezpieczył ale raz jest a za parę min nie więc lipa. No a druga sprawa mąż od porodu do dziś miał urlop i ciągle wisiał na lapku i nie bardzo było jak się udzielać, ale dziś poszedł do roboty to mam kompa dla siebie
Ja obecnie walczę z alergią pokarmową, mała tak dwa tygodnie temu zaczęło ostro wysypywać na twarzy głowie szyi uszkach i miała strasznie szorstką i suchą skórę, poszłam do przychodni to powiedzieli że coś pewnie zjadłam i żeby zastosować dietę, od 5 dni jem tylko marchew ziemniaki chleb wedline i kurczaka no i mała ma już tego duzo duzo mniej, za parę dni wprowadzę serek to zobaczę czy to nie na nabiał alergia ale myślę że to od bananów pomidorów ogórków lub ciasta z dodatkiem kakao bo tylko to jadłam
Masuskazazdroszczę CI że mały tak długo śpi! ja już nie wiem czy mojej niuni się już to nie zmieni ale ona od 20 do 24 śpi i później co godz się budzi jeść i mało tego to w dzień też tak często je a ze spaniem mam problem bo ona usypia na rękach w dzień i tylko ją odłożę już się budzi i płacze a widać że senna jest i tak prawie ciągle w nocy jedynie zasypia w łóżku i ją odnoszę nie wiem no nic nie mogę zrobic nie mam na nic czasu nawet się ubrać nie raz bo jak mam wolną chwile to szybko kożystam i idę jeść albo sprzątać.
my używamy od początku dada premium 2 i są super nie uczulają nie przeciekają i są tanie( już będąc w ciąży nakupiłam ich jak promocja była i na pół roku mam spokój) od koleżanki dostałam huggies te malutkie to takie sobie były na pewno wolę te dada.
Przyszła mamosuper że jesteście już w domku i że z małym lepiej, w końcu nacieszycie się sobą!! mały słodki
mała jest pół śpiąca i jak zwykle na rękach zaraz spróbuję ją odłożyć i wrócę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Oposekno rozumiem Cię z tym odbijaniem rączki jest problem, my dostaliśmy taki ,, Pamiętnik córki" i tam się wklej zdjęci usg, pierwsza kąpiel, pierwsza gwiazdka i opisuje ... no i jest odbicie rączki i nóżki, nóżkę farbą usmarowaliśmy i po wielu próbach się udało a rączki do dziś nie zrobiliśmy poczekam jeszce z miesiąc bo jak do tej pory nam się nie udało
AniaWfajne te Twoje chłopaki!! a mata fajna, pora i mi się zaopatrzyć bo mała też już wszystkim się interesuje i nawet wczoraj pierwszy raz grzechotkę potrzymała przez nawet długi czas
Różyczkozazdroszcę Ci teraz tej chusty!!! myślałam będąc w ciąży że się nie przyda , ale myliłam się, teraz to tak jak piszesz można coś zrobić, posprzątać. Ja to bym chyba na dwór nawet z nią chodziła bo do tej pory mąż był w domu i pomagał mi znosić wóżek na dół z 3 piętra a teraz jestem uziemiona, bo wózek jest ciężki a z 3 piętra zejść i wejść sama nie dam rady, a tak didzia w chustę i można iść na spacer, nosidełko mi jedynie zostało.
Viszkagratuluję tygodnia Kasi!!!!
Lucywidzę że mamy podobne problemy jeśli chodzi o usypianie naszych bobo u nas to my małą tzrymamy ona śpi ale co chwilę oczy otwiera jak by patrzyla czy jesteśmy, a jak chcemy odłożyć to zaraz otwiera oczy widzi że już nas nie ma i wycie, choć czasem próby odłożenia kończą się sukcesem. Ja już się kładę obok, daję cyca i leżę z małą przez parę minut, albo tak jak któraś pisała ręka pod główkę, odkładam i dopiero jak mała widzę ze już się raczej nie obudzi to odkładam.
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Co do Dad to się zgodzę, nie przemakają i nie uczulają, ale jak dla mnie są za twarde. Ale wiadomo to tyłeczek wybiera co dla niego dobre:)
Kaśka też mamy net w Play'u, ale jeszcze rok:P
A z odkładaniem do łóżeczka, to ja ostatnio wdrożyłam taką metodę. Usypiam małego na poduszce, ale takiej cienkiej (razem z pościelą była). Karmię syna na leżąco także nie nagrzewa się zbytnio, a później odkładam z tą poduszką do łóżeczka. Jak się obudzi, łapię za rogi z jednej strony i kołyszę, bez wyciągania z łóżeczka i tak sobie śpi po 3 godziny w dzień no i w nocy od 4-7 godzin + jedna pobudka o 3-4 na cyca i dalej spać na 4 godziny. Zastanawia mnie to jak to będzie jak mały będzie za duży do poduszki:) Staram się przyzwyczaić go do tego że stoję przy łóżeczku jak się obudzi i czaem tylko to wystarczy żeby przysnął
Dziwnie mi tak że już większość dzieciaczków ma miesiąc skończony, a zaraz nawet dwa, a jeszcze cieszyłyśmy się z dwóch kreseczek:)
Wiecie, chyba mam okres. Ostatnio coś mnie prawy jajnik bolał, tak jak przed @ normalnie i trochę podplamiam. Już minęło 6 tygodni, więc może to już to.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
U nas ze spaniem jest tak, że Filip zasypia tylko przy piersi. Trochę jeszcze leży ze mną (a raczej na mnie;) a jak już mam pewność, że się nei obudzi to odkładam Go do kołyski. Choć czasem zdarza się i tak, że budzi się wtedy i karmienie zaczyna się od nowa...
My od wczoraj testujemy dady i są w porządku. Kupiliśmy też chusteczki carrefour 3 zł za opakowanie i są zupełnie przyzwoite. Jak ktoś używa chusteczek pampers to są do kupienia na allegro 12 opakowań po 64 sztuki każde za 53 zł.
Kamilka i Aska wszystkiego naj z okazji miesiąca:)
Jejku, jakie to niesamowite, że tak jak pisała Masuska dopiero co się cieszyłyśmy z dówch kresek, martwiłyśmy usg połówkowym, obawiałyśmy porodu, a tu już niebawem Wrześniówki będą rodzić. Tak się czekało na tego małego człowieczka, a teraz czasem, mi przynajmniej, brakuje tego wielkiego brzucha i chciałoby się zatrzymać ten czas, kiedy dzidzia jest taka malutka i bezbronna. Ech, nie dogodzisz
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu słodka córeczka Co do zasypiania dokładnie tak samo kładę spać Mikołaja, oczywiście najlepiej mu przy cycu i wtedy śpi sobie smacznie.
Ostatnio mój synek trochę krzyczy..nie mam pojęcia dlaczego. Chyba to nie są kolki,bo jak wezmę go na ręce lub położe się obok to jest ok.
Dzisiaj Mikołaj koczy miesiąc!!!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Życzenia złożone były troszkę wcześniej z okazji miesiąca:)
Oposku, czyli mówisz że warto spróbować tych chusteczek? Może się skuszę. Polecano mi z Rossmana, a mi najbardziej przypadły do gustu Bambino i Dzidziuś
Wrześniówki na start:) A i niedługo MagdaM będzie mamą Założyła nasz wątek, ale niestety nie udało się, za to teraz wszystko na dobrej drodze:)
Różyczko pozazdraszczam bujanego łóżeczka. Mówię do Męża że chce bujane i koniec, no i znalazłam płozy na Allegro:) Jak wróci z pracy to uzgadniamy czy zamówić
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Masuska ja sama sobie zazdroszczę tego łóżeczka to był super pomysł/od Basby zgapiony szczególnie wieczorem i w nocy jak odkładam Małą to wystarczy ją troszke pokołysać i spi. nie bede kłamać, ze zawsze i za każdym razem bo jak ma wieczornego focha nieraz to tylko na ręczkach chce łazić ale potem jak ją w koncu odłoże to jak trzeszczy coś z zamknietymi oczami to pobujanie wystarczy żeby usnęła. No i moge bujać lezac w łózku bo mam wstążkę
Czyli to jednak po tym szpitalnym szczepieniu było....
No my 8 wrzesnia idziemy na pierwwsze szxczepienie, być moze uda nam sie przstąpić do takiego programu, ze pneumokoki, meningokoki i rotawiruzy bedziemy mieć za darmo, ale byłoby super...
Kupiłam te DADA dzisiaj, zobaczymy...
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pisz mi Różyczko szybko co to za program, w środę mamy szczepienie i chętnie też i ja bym skorzystała:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do tego programu to już Ci pisze: mój monsz ma koleżankę pediatrę pracującą w dziecięcym szpitalu w Poznaniu, bylismy troche zagubieni z tymi szczepieniami czy brać bezpłatne, 5w1, 6w1 czy rotawirusy czy pneumokoki itd. więc zadz. do niej sie poradzić, w końcu naogladała sie juz mnóstwa przypadków w tym spzotalu to wie co najczęściej sie przyplatuje do dzieci. I poradziła nam 6w1 i koniecznie te penumokoki i meningokoki bo ponoć skutki chorób, które wywołują te wirusy (?) sa bardzo cięzkie i ona swoich synów tez szczepiła (ma 2 małych), powiedziała , ze rotawirusy możmey sobie odpuścic.
No i to ona nam powiedziała, ze w kilku dużych miastach w Polsce jest jakiś program badajacy wpływ środków przeciwbólowych na dzieci po szczepieniu. Po przystąpieniu masz za darmo te penum., meningk i rotaw. ale za to musisz dojechać do dużego miasta na te szczepienia i zgodzić się na to, ze dwukrotnie pobiorą potem dziecku krew. No i ona wczoraj nam powiedziałą, ze sprawdzi czy w Trójmieście/bo to obok nas/ jest tez ten program i ma dac nam znać a my mamy przemyślec czy w zamian za daromowa ochronę dziecka zgodzimy się na pobranie tej krwi.
Nie mam pojęcia w jakich, oprócz Poznania i pewnie W-wy, miastach jest ten program ani jak on się nazywa ani gdzie zwykły śmiertelnik moze szukac info. Ale jesli chcesz to jak tylko ona się odezwie -zapytam.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
te nasze forumowe staraczki sa zajefajne, namóiwłam kolezankę, która się starała, żeby się tu zalogowała i dołaczyła do nich no i przedwczoraj juz pisałam tu - zobaczyła wkoncu II upragnione kreseczki
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja Olka dalej nie dobra jest Spi 5-10min i krzyczy
Co wejde na forum to ona wrzeszczy zdazylam przeczytac Masuska Twoj post,interesuje mnie bardzo ten pas
Nadrobie Was jak Ola sie uspokoi
O juz musze leciec...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa