- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Różyczko ja pisałam o tym koperku i jestem święcie przekonana że bardziej bolał adę brzuch jak jej dałam. Bo po odstawieniu znowu po kilku dniach jej doałam i zm\nowu zielona kupka i ból brzucha.
Lucy u nas nie ma żadnych spotkań, kto by miał na to czas! Tylko kilka dni przed spotkanie z księdzem jak to ma wyglądać no i oczywiście wręczenie kasy! A iule u was koszttuje chrzest?
My mamy 16 października;)
Agito ja szczepiłam też szczepionką z 1 wkłuciem. I lekarz mi doradził że przeciw pneumokokom po skończeniu 6 miesięcy to są wtedy tylko dwie dawki. Bo jeśli się teraz zacznie to tych wkłuć wypada więcej. Ale nie pamiętam ile to dokładnie.
Oposku i Kaska191919 wczoraj położna szukała w pampersach u nas jakiś grudek na kupkach (i były tylko znikome ilości) a powinny już się pojawiać. Tak twierdziła. Bo to objaw że już się wszystko normuje.
Tak bym wam chciała pokazać Adę ale nie ma jak na tym moim złomie komputerze nie da się nic zainstalować do obróbki zdjęć i mam za duży format:(
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI 2-M-CA DLA MALUSZKÓW
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ja ciągle mam tu problemy z errorami, wczoraj nie mogłam późnym wieczorem wejść a dziś nie mogłam się zupełnie zalogować
Kurcze jak ten czas szybko leci i nawet nie wiem kiedy minęły 2mce
Hoborku bardzo dziękuję za życzonka
Spróbuj zdjęcia zmniejszyć tak jak Agusiak Tobie napisała i na pewno się uda, więc czekamy na fotki
Rika wszystkiego naj dla Oleńki
Byłam wczoraj wreszcie złożyć te dokumenty do becikowego i dowiadywałam się o to gminne becikowe. Niestety fundusze skończyły im się pod koniec kwietnia, więc nie muszę kombinować z meldunkiem
Masuska uśmiechy przecudne
Różyczko współczuje z tym zębolem. Mnie coś też pobolewa, ale dopiero w połowie września mam wizytę kontrolną, więc może jeszcze przeczekam bo nie chce mi się teraz kombinować z wizytami.
A 8godz snu to też moje marzenie
Oposku z tymi szczepieniami to każdy ma inne zdania. My na pewno rotawirusy sobie odpuścimy a te inne zobaczymy. Jest dużo powikłań poszczepiennych, więc zawsze są jakieś za i przeciw. Wybór należy do rodziców
agito duża dziewczynka już Twojej Sandruni
Lucy z tych chrztem to różnie w każdej parafii. W niektórych są spotkania przed dla rodziców i chrzestnych a jak w zeszłym roku chrzciłam Szymonka to tam żadnych spotkań nie było i tylko przed samą mszą szło się do księdza. Ale podczas uroczystości ksiądz dokładnie mówił co należy robić itd więc wszystko się udało
Lucy my też jeszcze ślubu nie mamy i powiem Tobie, że problem jest w niektórych parafiach przez to z chrztem My musieliśmy chodzić i się dowiadywać, bo w niektórych parafiach powiedzieli że mogą udzielić ale chrztu i śłubu razem a chrztu bez ślubu nie i już
Jakaś porażka
Ale znaleźliśmy wreszcie parafię, gdzie ksiądz powiedział, że udzieli nam samego chrztu jak obiecamy za jakiś czas wziąć śłub i tam za chrzest brali co łaska a my daliśmy 100zł, choć ja chciałam dać tylko 50zł, ale to mój M miał kasę i stwierdził, że 50zł to tak głupio
Ale bez przesady, przecież udzielanie sakramentów dla księży to normalna praca i jak dla mnie powinny być one za dramo i tyle
Dzięki za życzonka
kaśka u mnie też roztępów dużawo ech
aska mój też ostatnio ma fazy z krzyczeniem mimo, że ma sucho i jest najedzony. Ale z niego to pieszczoch i uspakaja się teraz na rękach, ale staramy się go tak nie przyzwyczajać
Ale mi się dziś nic nie chce ale zbiorę się zaraz na spacerek bo tak jest ładnie i przy okazji może kilka spraw załatwię
Miłego dnia Wam życzę
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lucy my rozmiar 2 mamy dopiero pierwszą paczkę do tej pory były 1. Ale nam mało pieluszek idzie bo Ola robi kupę co 2 dni.
Kasiorek0310 ja używam chusteczek tylko pampers baby fresh dla mnie są idealne.
Masuska wróciłam do domu niestety, do szarej rzeczywistości smutno mi i ten klimat tutaj i ta atmosfera sprawiają że znów zacznę łapać doła... Tam rano wstawałam i nie chciało mi się spać, słońce świeciło i rozświetlało cały pokój a tu??? Słonce z drugiej strony, ponuro, ciemno i te meble
Agito11 nie godzę się z Tobą że dzieci urodzone latem maj problemy skórne. To zależy od maluszka, tak samo jak u dorosłych. Każdy ma inny rodzaj cery. Moje dziewczyny nie miały problemów skórnych a przynajmniej nie działo się nic co mogłabym nazwać problemem.
Różyczko trzeba było powiedzieć teściowej żeby sama zaczęła ćwiczyć i że wyślesz jej dietę Dukana Moja wczoraj jak wróciliśmy powiedziała że Ola jest gruba a Zuza schudła bo pewnie nie miałam czasu jej karmić
Masuska ja od września zaczynam brzuszki Chociaż nie jest ze mną źle
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Staram sie czytać was regularnie ale nie zawsze wychodzi
Przyszła_mamo cieszę się ze już jesteście w domku, no i Dorotas że z małym wszystko OK!!!!
AniuW Masuska zdjęcia boskie!!! Piotruś tak ślicznie się śmieje a Aniu twój synuś na tle tej pizzy do schrupania!
My w sobote chrzciny mieliśmy Malutka przespła całą mszę zresztą imprezę też no i spała w sumie do 4 nad ranem z przerwami na 3 karmienia (chcrzciny na 18 były). Chrzestna śmiała się że wodę święconą od księdza musze kupić hehe.
U nas ksiądz bardzo spoko. Powiedział że za chrzest dopiero po mszy i nie musimy nic płacić bo to ofiara dobrowolna.
U nas momalutku. W czwartek do szczepienia jedziemy choć nie wiem czy szczepić bo mąż chory i synek tez kicha. Boje się że i mała będzie przeziębiona... nie wiem co mam zrobić ;/
Co do wagi ...z dumą oświadczam że wbijam się w rozmiar sprzed ciąży (całe szczęście bo nie wiem co bym na chrzciny załozyła) tylko w cyckach mi zostało brzucha praktycznie juz nie mam
A to moja mała córeczka
No i z moimi kochanymi szkrabami!!!!!
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Możliwe że to okres Działaj moim zdaniem taka różnica wieku jest najlepsza
Kaska191919 zabiłabym mojego gdyby na urlopie nic nie robił tylko przy lapku siedział :/
Oposek a mi w ogóle nie brakuje brzucha. Cieszę się że w końcu mam to za sobą i mogę normalnie funkcjonować
A chusteczki z carrefoura uczuliły Zuzę...
Różyczka jak byłam mała to z siostrami miałyśmy takie łóżeczka na biegunach Ja mam dla Oli kołyskę ale ona nie chciała w niej spać, dzisiaj przespała w niej całą noc a już miałam ją wynosić.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Takajedna mąż mówi że nawet nie wie gdzie jest blizna po nacięciu bo jej nie widać
Przy Oli nie byłam nacinana ale obdarta troszkę, nie ma śladu ale pamiętam że piekło przy sikaniu i zastanawiałam się czy nacięcie nie jest lepsze bo wiedziałam chociaż gdzie to jest
Ja wożę w foteliku a takie wożenie w gondoli jest niebezpieczne i nie odważyłabym się.
Dorotas musisz iść do Urzędu Miasta i zapytać. Becikowe wypłaca opieka więc tam wszystko trzeba załatwić.
Różyczko ponad miesiąc? My dostaliśmy po tygodniu wszystkie pieniądze.
Masuska te poszarpane to właśnie blizna i będziesz miała tam takie zgrubienie bo blizny tak mają. Po kilku miesiącach nie będzie w ogóle śladu
Aniaw świetne zdjęcie ja też miałam ostatnio taką pizze i nie pomyślałam żeby cyknać fotkę
A na komary kup olejek eteryczny o zapachu wanilii lub lawendy wysmaruj nim ubranka i żadna menda nie podleci
Zameldowanie i wymeldowanie nic nie kosztuje
Oposek kupy dziecka karmionego piersią mogą mieć kolory tęczy bez przesady, dopóki nie ma śluzu, krwi lub dziecko męczy się przy kupie to nie ma powodów do paniki. Może karmiłaś na podwórku?
Masuska pampersy sleep&play to moim zdaniem największa porażka firmy pampers. Ja raz je kupiłam bo były tanie a musiałam zrobić jeszcze zakupy i nie wzięłam więcej kasy. Męczyłam je że ho ho, byle szybciej. Od razu mąż kupił te co zwykle. Są niewygodne, przeciekają, Zuzi zakładałam tylko na noc bo w dzień nie mogła nóżkami ruszać bo ją obcierały :/ A zdjęcie świetne
Nie rozumiem Cię. Mały śpi ładnie całą noc a Ty narzekasz? Wiele kobiet by dało wszystko żeby dzieci spały całą noc
Jak śpią za długo to źle jak nie chcą spać to też nie dobrze
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas chrzest wygląda tak, że idziesz do księdza, ustalasz datę. Później dowozisz dokumenty i już. My przy Zuzi zapłaciliśmy 50 zł bo to jest co łaska. Jest wielu ludzi, którzy w ogóle nie płacą. Księdza obowiązkiem jest ochrzcić dziecko. A w Biblii nie ma nic napisane o zapłacie za to.
U nas są spotkania ale nie chodziliśmy i teraz też nie będziemy. Zuza miała chrzest 13 listopada a Oli planujemy na 15 listopada
Basba śliczne zdjęcia mała jak królewna
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika ja nie kupuje Pampersow, tylko zarzucilam promocje:) kolezanka tez mi mowila ze te sa porazkowe:P
ps. brakowalo cie na forum, juz nie wyjezdzaj:)
ps2. drugiego bejbisia planuje miedzy 30-35 rokiem zycia, tylko nie wiem co na to Maz. na razie ma gumki, 24 sztuki byly w niezlej promocji i juz przetestowane:)
no jak pisalam jestesmy po szczepieniu, biedaczek strasznie plakal, tak mu brudka skakala jak u kozki, szkoda mi go. a teraz na szczescie smacznie spi. Wybralam wkoncu 6w1 i jestem zadowolona, tyle wkluc na raz wole mu oszczedzic.
Synek wazy 4950g. pytalam o dlugi sen i pani doktor powiedzia ze ladnie przybiera na wadze, wiec moze sobie spac. ALE MINA BEZCENNA:)