BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu #66041 przez luz_de_luna
Mój mężczyzna wchodzi na zaproszenie lekarza. Czasem mam samo USG więc wchodzi od razu a czasem mam wizytę i USG to wtedy najpierw lekarz mnie bada a potem zaprasza "tatuśka" i robi mi usg. Mój lekarz to też mężczyzna. I przed pierwszą wizytą na USG poinformowałam mojego mężczyznę jak będzie wyglądało badanie. Od początku chciał być włączany we wszystko co dotyczy naszej ciąży, więc jest.
Co tydzień też mamy rytualne czytanie, czyli albo z książki albo ze strony internetowej czytam mu w jakim jesteśmy teraz momencie i co się dzieje z naszym dzieckiem i ze mną. Bardzo fajna sprawa!

Chyba na naszym wątku jedna przyszła mamusia podawała stronę www.mamazone.pl tam jest kalendarz z filmikiem. Bardzo przyjemnie się to ogląda. Polecam także!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #66048 przez kaska191919
no my też oglądamy te filmii:D

14 lata 1 miesiąc temu #66049 przez natimp1
luz de luna, masz identycznie jak my przy pierwszym dziecku, zawsze ze mna chodził itp, teraz był tylko ostatnio i mało widział, wezme go na połowkowe bo wteyd bedzie na lepszym sprzęcie:)

zycze miłego wekendu

pozdrawiam

14 lata 1 miesiąc temu #66079 przez mania_mm1
Hej, jestem w 16 tygodniu i 3 dniu ciąży. Mój mąż też zawsze ze mną wchodzi do gabinetu od razu, mój lekarz to też mężczyzna, od samego początku mąż mi towarzyszy przez całą wizytę, nie tylko podczas usg i bardzo się cieszy że może;)

14 lata 1 miesiąc temu #66180 przez Xela
no to będzie trzeci chłopiec.....

14 lata 1 miesiąc temu #66204 przez aska27
Xela GRATULACJE!!!! :laugh:

oj, tez juz bym chciala znac pelc swojego dziecka!!! :blink:

14 lata 1 miesiąc temu #66207 przez Xela
Dzięki...

14 lata 1 miesiąc temu #66210 przez masuska
A poprawka, czwarty chłopczyk i 3 dziewczynki:) Prowadzę na bieżąco kalkulacje:)

Masuska - 02.07
Piernikarczyk07 - Synek 03.07
Iwanek1 - 06.07
Green - 06.07
Xela - Synek 07.07
Natimp1 - 09.07
Hoborr - 09.07
Sandraczekolada - 11.07
Martus0707 - Synek 13.07
Oposek - 14.07
Monique - 15.07
Aska27 - 15.07
Kamilka24 - Córeczka 16.07
Rita - Bliżniaki 19.07
Behind - 20.07
Basba - Córeczka 20.07
Kaska191919 - 20.07
Anka2011 - Synek 20.07 lub 24.07
Takajedna - 21.07
Luz_de_luna - Synek 22.07
Luska - 27.07
Przyszła_mama - Córeczka 27.07
Różyczka - 30.07
Mania_mm1 - 30.07
Happymamma - 01.08

14 lata 1 miesiąc temu #66212 przez Xela
masuska - mój trzeci chłopiec (nie na forum)

14 lata 1 miesiąc temu #66223 przez masuska
A to przepraszam, wyleciało mi z łebka:) gratuluję serdecznie, ja mam przeczucie na chłopaka, ale zobaczy się.

Przy USG Mąż był dopiero 1.02 bo czekałam na zewnętrze, niby wiedział jak to wygląda ale jak mu opowiedziałam jak wygląda badanie na samolocie, to powiedział że nie wie czy by mu ręki nie poniosło:P

Byłam dziś u lekarza ogólnego, od środy mam jakąś wysypkę na piersiach. Myślałam że alergia i wolałam się skonsultować z lekarzem, a tu mi mówi że to przez progesteron, fajne mam zalecenia, chodzić bez stanika:) Mąż zadowolony, ale jak grawitacja zacznie działać to bieda później będzie:(

A w poczekalnie była dziewczynka urodzona w lipcu 2010, tak sobie pomyślałam że za rok będzie moje takie fajne:)

Żeście się rozpisały że nie wiem co jeszcze napisać, było o rybach - Mąż widział dziś reklamę że ciężarówki powinny jeść ryby bo to korzystne dla maluszka w przyszłości. A paluszki krabowe, czyli surimi, to głównie są z ryb, a krabów tam wcale nie ma, chyba że kosztują Bóg wie ile.

KONIEC:)

14 lata 1 miesiąc temu #66318 przez różyczka
GRATULACJE XELA!!!
:lol:
Mam dwie koleżanki-jedna ma 3 synów, druga- 4! Poprostu bezskutecznie próbują mieć córeczki :laugh: Ta co ma 3 chce nadal próbować :laugh: To jest niesamowite, że niektórzy faceci płodza tylko synów, Mąż tej koleżanki co ma 4 chłopaków żartuje, ze ma plan zaludnić nasze miasto swoimi potomkami :laugh:
Jejkuuu jak ja bym już chciała wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #66396 przez masuska
Słyszałyście o "niezgrabności" ciężarnych, że wszystko im z rąk leci? Myślałam że mnie jakoś to nie dotyczy a tu klops, utopiłam komórkę w wc:( zawsze dbałam o telefony i nigdy nic mnie takiego durnego nie spotkało, a teraz... Zła jestem.

Uratowałam trochę zdjęć z fona, pokarzę wam mój bębenek:)

14 lata 1 miesiąc temu #66412 przez Kamilka24
Hej, jaki już masz fajniutki brzuszek :lol: jaki okrąglutki hehe, mi jakby się zmiejszył :( albo już jestem do niego przyzwyczajona i nie widzę jak rośnie :dry: Pozdrowionka i buziaczki

14 lata 1 miesiąc temu #66420 przez martus0707
Cześć dziewczyny:)

Wiecie, dziś wyszłam ze szpitala... Porażka jakaś... Ostatnio pisałam że boli mnie brzuch, gin skierował do szpitala na 3 dni, wyszło że mam coś z nerkami i już zaczynają się u mnie przedwczesne skurcze :( non stop jakieś zastrzyki, kroplówki, usg, istna masakra :(

Mój mąż był przy ostatnim badaniu ze mną w gabinecie, taki wzruszony był jak lekarz mu pokazał uszy, oczka, nosek, rączki, serduszko. Pierwszy raz widziałam go w takim stanie ;)

Tak nadrabiam zaległości i też się pochwale moimi propozycjami a propos imienia, moimi bo mężuś niekoniecznie się z nimi zgadza, a więc ja obstawiam takie: Alan, Miłosz, Tymoteusz a tatuś chce mieć synka o imieniu Oliwier ;)

No i pamiętam jeszcze że pisałyście coś o rybach, mi lekarz mówił żeby ich nie jeść za dużo bo mają sporo bodajże sodu, więc ich nie jem:)

14 lata 1 miesiąc temu #66425 przez aska27
Hej! Ach... dzisiaj nienajlepiej się czuje..ale nie będę Wam narzekać ;)

Dziewczyny powiedzcie mi czy też miewacie zawroty glowy?? Ostatnio coraz cześciej mi sie to zdarza.

Dzisiaj wpadłam na fajny filmik, może już go widziałyście,ja wcześniej nie.. oto link:

vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html

Polecam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka