BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 2 miesiąc temu #65865 przez kaska191919
Ja się już dawno temu nakręciłam na Zuzię , a chłopiec będzie miał imię po tacie mojego męża, który zmarł 14 lat temu- Karol (tak chce mąż) ale ja już się też na takie nastawiłam i na 98% będą takie imiona( tylko nie wiem co będzie) 18 ide do gina to pewnie się dowiem ( jak byłam 20 stycznia to gin pyta czy chcę wiedzieć co będzie i tak się zdziwilam że juz????
i pytam czy już można wiedzieć a on że na ten dzień dziewczynka, mówił że nic nie ma między nóżkami:D ale to było takie z jego strony nie pewne , i wogle nawet się nie nastawiłam na dziewczynkę po tej wizycie, bo zaraz powie że chłopiec i wole poczekać co powie teraz.
A czy chłopiec czy dziewczynka to i tak będzie SUPER :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #65867 przez natimp1
hej

Kaska, włosy w ciązy mozna robic farby sa teraz bezpieczne. Ja bez balejazu raz na 3 mce bym wygladała strasznie a czuła sie jescze gorzej

basba , fryzurka ekstra, oczywiscie ułozenie robi swoje :) , mnnie też ciśnie na ścięcie, wygodnie w kitce i pewnie berdziej podetne o jakies 5cm niz zetne do ucha ale musze cos zrobic bo psychika potrzebuje :)
masuska w sumie chyba im krótsze to lepsze skoro sie psują co? bo sa mocniejsze -ale generalnie nie wiem
ujęlsi chodzi o imiona to mamy cały zcas Emilke dla dziewczynki i tak pewnie zostanie .
Oczywiscie z moimi ruchami ndal nic, dobrze ze widziałam na usg ze dzidzia sie rusza bo bym oszalała. czasem czuję ciagnięcie w górze brzucha po prawej stronie wiec moze to smerfiątko :)
dzis mnie troszku gardło pobolewa wiec co pochwile pije wodę z cytryna i miodem, zaraz sobie za przeproszeniem toalete przenośna zorganizuje..

hmm jak fajnie ze juz piatek , jescze 4 godziny i do domu. Dzis mam zamiar sałatke z krewetek zrobic, podgotuje je i chyba bedzie ok...
kurcze musze wymyslec preznt na urodzinki synka. Kurcze pamietam jak wczoraj jak się kudłacz urodził a tu juz 3 lata szok normalnie .

14 lata 2 miesiąc temu #65870 przez kaska191919
a ja przytyłam już 3,5 kg :huh: 20 stycznia wazyłam 61 c :huh: czyli dwa kg od początku, a od tej wizyty ostatniej 1,5 a nawet 1,7 :ohmy:
wazę się codziennie i 5 dni temu wieczorem wazyłam 63,5!!!(a rano 61,5) i na drugi dzień spadła waga do 61,5 ale następnego dnia i dziś mam od rana 62,5 :blush:

14 lata 2 miesiąc temu #65882 przez masuska
Natimp1 a mnie się teraz zachciało sałatki z paluszkami krabowymi, wieczorkiem sobie zrobię:)

Kaska191919 ja się wagą chwalić nie będę ale od początku przytyłam prawie 6 kilo u lekarza było półtora kilo więcej, teraz nie pozwalam sobie na nic niedobrego tj cukier, masło i majonez i waga wróciła do normy. Ale jak mnie najdzie czasem na lody to biedny mój Mąż, ostatnio wyjechał po lody 15 minut przed zamknięciem marketu, później to już tylko CPN zostają.
Właśnie, w moim miasteczku, nie wiem dlaczego, markety są otwarte do 21, oprócz jednego, a później nie ma już nic otwartego. W Olsztynie chociaż miałam Tesco i 2 osiedlowe całodobowe.

14 lata 2 miesiąc temu #65907 przez natimp1
ja mam 4,5 na plusie :( no ale co zrobic.. bułki bez majoneziku nie zjem :)

14 lata 2 miesiąc temu #65938 przez różyczka
No nareszcie zyje to nasze forum! Hurra! :laugh:
Ja wogole nie mogę jeśc ryb w tej ciązy, a co do tych paluszkach krabowych to słyszałam Masuska, ze w nich podobno krabowy jest tylko aromat, podobno warto sprawdzić najpierw skład.
Apropo włosów to moje wyglądaja jak....u lalki- tzn. sztuczne, sztywne, matowe siano :(
Opkupiłam się w maski, jedwabie i inne cuda i nic nie pomaga. Zapuszczam póki co, a gdy mąz spytał po co to powiedziałam mu, że po to by do porodu spiąć w koczek :laugh: i brechtał sie z tego cały wieczór ;)Paznokcie najpierw rosły jak szalone, a teraz łamią sie tuż przy opuszku.
Na szczęście zęby jeszcze mam :lol: Ale kto wie jak długo? :woohoo:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 2 miesiąc temu #65946 przez natimp1
mi paznokcie tez szybko rosły a teraz sie troche łamia ale pewnie dlatego ze zbyt długie i cięzkie( ale nie ma jak u krogulca), włosy geenralnie ok, trzeba tylko sie na balayage umówic, a zeby póki co tez sie trzymają choc wydają mi się zółtawe jakies .

14 lata 2 miesiąc temu #65951 przez mania_mm1
Hej
Ja przytyłam 1,5 kg od ostatniej wizyty, czyli w ciagu 3 tygodni..włosy mamjak siano, do tego na dekolcie i twarzy wyskakują pryszcze i przebarwienia, zęby ciągle mam;);)
Mam nadzieję, że w końcu nadejdzie ten moment, że ktoś mi powie że 'promienieję';)

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #65985 przez Green
Co do makreli wedzonej to mnie polozna przestrzegala zeby niejesc bo zawiera w sobie jakas 'bakterie' czy co takiego ktora zle wplywa na malenstwo podobnie jak inne wedzone produkty, ale podejrzewam ze to chodzi o jakies makabrycznie duze ilosci.

Jesli chodzi o wage to dziewczyny Ja chyba jednak kroluje wsrod was jesli chodzi o dodatkowe kg wiec mamuska nawet twoje 6kg niejest takie straszne ;) Ostatnio jak weszlam na wage to o malo zawalu niedostalam ,zastanawiam sie tylko czy to nie wynik 3-dniowego obrzarstwa czekoladka :silly: Teraz staram sie przystopowac z zachciewajkami. Mnie sie ma na slodkie co podobno wrozy dziewczynke , a z drugiej strony kolezanki twierdza ze po buzi nic sie niezmienilam i pewnie chlopczyka bede miec. Jednak imiona mimo wszystko mamy juz wybrane bez wzgledu na plec wiec dla chlopczyka : Adas , a dla dziewczynki : Dagmarka . Zmian nieprzewidujemy aczkolwiek gdyby cos... to dla dziewczynki mam jeszcze 2 imiona w zapasie Dominika lub Natalka :silly:
[/size][/i]

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #65994 przez Green
mania_mm1 a w ktorym jestes tygodniu ciazy jak mozna wiedziec ?

O maly wlos zapomnialabym sie pochwalic dziewczyny juz od jakiegos tygodnia moze dluzej czulam takie cos dziwnego w brzuszku , a w sobote u znajomych poczulam 3 wyrazne babelki raz za razem ! teraz wyczekujemy cowieczor kolejnych babelkow , 2 dni temu nawet maluszek popoludniu sie odezwal. Maz niestety smutny chodzi bo gdy czuje babelki wolam go a gdy tylko przyklada reke babelki ustaja :dry: twierdzi ze niunia go nielubi , szkoda mi go bo narazie mial mozliwosc tylko raz poczuc kopniaczka i to calkiem przypadkiem :woohoo:
[/size][/i]

14 lata 2 miesiąc temu #66001 przez Green
no dodam moze jeszcze ze moja kolezanka miala bardzo gruuube wlosy teraz po ciazy ma o polowe ciensze ale niewiem czy to faktycznie wynik ciazy czy czestego farbowania? Paznokcie mam wciaz takie same narazie sie nic niezmienia no moze pozatym ze nigdy niemoge zgrac ich dlugosci u wszytskich zawsze jeden lub 2 sa niewymiarowe :angry:
O zebach niechce nawet myslec , zawsze mialam z nimi problem dotego bardzo balam sie dentysty jakies 2 lata temu przekonalam sie jednak do jednego gabinetu i korzystajac z okazji wyleczylam wszytskie zabki za jednym zamachem teraz mam zamiar sie tam wybrac na kontrole i wyleczyc co sie da jeszcze przed porodem :blink:
[/size][/i]

14 lata 2 miesiąc temu #66005 przez kaska191919
heheh ja też bym chciała jakoś wkręcić męża w ciąże, 18 chcę pójść z nim do gina żeby zobaczył dzidzie na własne oczy jak się rusza myślę że wtedy już będzie czuł ten cały klimat.
On się cieszy że będzeie dzidzia i chwali się kolegom ale jakoś ja nie czuję żeby on był mocno z nami związany, a na ostatniej wizycie on był z nami tylko czekał za drzwiami ( chciałam żeby wszedł ale po całym badaniu na fotelu , ale znowu było usg przez pochwe ;) )
i nie wołałam go, słyszał tylko jak serce dzidzi bije bo był głosnik , myślicie że to usg 18 lutego będzie przez brzuch???????

teraz to i tak już go zawołam ale lepiej by było przez brzuch :(

14 lata 2 miesiąc temu #66008 przez luz_de_luna
hej kaska191919, nie rozumiem dlaczego Twój mąż ma oglądać USG tylko wtedy gdy będzie przez brzuch... widac jest tak samo a może nawet lepiej za pomocą sądy dopochwowej, a jeśli chodzi o oglądanie intymnych miejsc to chyba już je widział przynajmniej raz gdy "tworzył" Wasze dziecko ;))))

Ja mojego partnera zabieram ze sobą na każde USG i jak do tej pory wszystkie miałam "dowcipne", a nie przez brzuch. Dzięki temu po pierwsze widział nasze maleństwo od początku tak jak ja i jest bardziej świadomy.

Polecam :))

14 lata 2 miesiąc temu #66029 przez kaska191919
bardziej chodzi tu o to że lekarz to facet, ostatnio żałowałam że go nie zawołałam bo lekarz nawet gasi swiatło zeby było lepiej widać ma tam wielki telewizor, teraz już go wezmę, wiem teraz że byłby szczęśliwy jak by tam był :blush:

14 lata 2 miesiąc temu #66037 przez kaska191919
luz_de_lune a Twój mąż wchodzi od razu z TOBĄ????

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka