BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #205092 przez hoborr
masuska napisał:

Jestem, przeczytałam, ale nie odpisze imiennie, bo się wkurzyłam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zdrówka dzieciaczkom życzę. Rika proszę ucałować Zuzkę!

A mi syn dziś przespał w nocy prawie 8 godzin, zasnął na godzinkę i jak się budził to tak strasznie żałośnie płakał, a ja nie wiedziałam o co chodzi... Łzy jak grochy mu płynęły, ale jak go przytuliłam to przeszło mu. Zły sen?

może się przestraszył że tak długo spał i stęsknił się za mamusią?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #205124 przez aniaw
Cześć dziewczyny:)
Widzę, że wszystkie swój pierwszy pościk i wspominki wstawiają, więc poszukałam też i ja :)
Ja dołączyłam do Was dopiero 2czerwca i cieszę się, że tak ciepło mnie przyjęłyści :)
Wszystkie jesteście the best :kiss:

aniaw napisał:

Witam wszystkie przyszłe mamusie lipcowe:)))

Trochę późno do Was dołączam, ale chyba lepiej późno niż wcale :)

Rzadko ostatnio zaglądam na forum, bo ja jeszcze cały czas chodzę do pracy, no taki trochę pracoholik ze mnie :blush:

Ale Nas dużo :laugh:

U nas będzie drugi chłopczyk, najprawdopodobniej Dominik, ale jeszcze się wahamy...

Mój młodszy synek Szymuś ma teraz 1 rok i 3 mce i cały czas się zastanawiam jak ten pieszczoszek zareaguje na braciszka :silly:

Tymczasem trzymajcie sie mimo tego strasznego upału :blink:

13 lata 3 miesiąc temu #205139 przez Rika
Masuska możliwe że coś mu się przyśniło. Ja nie wiem co takim maluszkom może złego się śnić :( moja Ola czasem śpi i nagle słyszę takie cichutkie meeeee meeee i muszę od razu podejśc i ją głaskać bo jak nie to jest coraz głośniej i w końcu płacz i płacze przez sen :(

Ucałuję tą moją Łobuzię :)

Hoborr różnie dzieci przechodzą ząbkowanie i to też zależy od ząbków które z kolei wychodzą. Najgorsze są trzonowe ale są dzieci, które nie mają objawów ząbkowania. Moja Zuza ma wszystkie :( a wymiotuje z powodu wysokiej gorączki. Np na ząbki pierwsze dolne tylko się śliniła i była marudna wieczorami, na oczne (dwójki na górze) miała dodatkowo katarek i zaczerwienione oczka, teraz pcha rączki do buzi, grzebie tam paluszkami, biegunka, wymioty, gorączka, opuchnięte dziąsła + mega marudzenie wieczorami... niech to już się skończy. Ja mogę nie spać całą noc ale widzę jak ona się męczy...
Np Zuzia w ciągu dnia nie ma jako takich objawów (przy trzonowych teraz pcha rączki) ale wieczorami jest ciężko i w nocy. Niektóre dzieci niestety w ciągu dnia też są marudne.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #205149 przez aniaw
Rika współczuję z powodu ząbkowania Zuzy :(
Ucałuj ją ode mnie :kiss: Biedne dzieciaczki tak się męcza przy tych ząbkach a objawy sa tak różne, że szok i pomóc za bardzo nie można a samo dziecko nie wie o co chodzi :dry:
Serce się kraje :huh:
Mojemu szły 4czwórki na raz :ohmy: Tylko trochę gorączkował i miał katar i biegunkę.
Ślinił się za to wcześniej niemiłosiernie i wszystko pchał do buzi.
Trzeba to przetrwać wiadomo, ale jak pomyślę, że jeszcze trochę ząbków przed nami a nigdy nie wiadomo jak zareaguje to aż się boję ;)

Hoborrku współczuję tak wrednej teściowej, na prawdę, zołza niesamowita, wybacz że tak powiem :angry:
Niestety ludzie niektórzy tak uprzykrzają życie, że szok i czasem nie zdają sobie zupełnie z tego sprawy :angry:
Ważne, że jest szansa na poprawę, bo domek się buduje, więc musisz jakoś przetrwać i olewać ją totalnie, albo po prostu powiedzieć jej do słuchu raz a porządnie :P
Tylko, że mieszkasz u niej a to trochę komplikuje sprawe :huh: ech..
U nas się zawsze możesz wyżalić, przytulam mocno :kiss:
I masakrę masz z tym jedzonkiem.
Ale pomyśl sobie, że jak już przestaniesz karmić to zrobimy sobie wielką wyżerkę, na tej planowanej naszej wspólnej lipcówkowej imprezie oczywiście :lol:
Buziaczki dla Adusi z okazji 3mcy :kiss:

Masuska mogło mu się faktycznie coś śnić ;)
Mój Dominis też miał kilka razy, że takjakby szlochał przez sen (nie wiem jak to określić, bo nie był to płacz typowy ani krzyk tylko takie szlochanie i smutna minka i ramionka mu chodziły) i nie wiedziałam czy do obudzić czy nie, ale jak pogłaskałam i czuło do niego szeptałam uspokoił się.

Przyszla_mama super ten Twój mężuś i fajniutko, że planujecie już córeczkę tak w przyszłości :)
No nam starczy w zupełności dwójka urwisów :P
Chociaż córeczka... Hm..... Różowe ciuszki, sukieneczki... Ech.... :P
Może za kilka lat :P

Olka dobre z tymi jedynakami :)

natimp fajnie Cię widzieć :)
Oj mój niestety problemy ze spaniem w łóżeczku ma :angry:

Różyczko fajne masz poczucie humorku i chyba raczej je rozumiemy :)

A ja mam troszkę wolnego bo Szymuś śpi a mój kochany M zabrał Dominisia na spacer :)
Ale wiecie dopada mnie jakieś przeziębienie i łepek boli i katar i gardzioło i walczę domowymi sposobami jak mogę :angry:

Dziewczyny wielkie dzięki za głosy na plac zabaw :laugh:
UDAŁO SIĘ i mamy 24miejsce i załapaliśmy się :)

www.zabki24.pl/2011/10/zwyciestwo/
www.100latnivea.pl/glosowanie/zwycieskie-place

To był III etap i znaleźliśmy się w tej 25 i jeszcze miesiąc trwa IV etap i kolejne 25placów do wygrania, więc kolejne gminy mają szanse uszczęśliwić dzieciaczki:)
Później jakoś w grudniu ostateczne ogłoszenie wyników (bo gminy muszą jeszcze spełnić jakieś wymagania, dostarczyć papiery i takie inne formalności dopełnić) i może na wiosnę będzie wypasiony plac zabaw :)

Jeszcze raz dzięki wielkie wszystkim za głosiki :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)

13 lata 3 miesiąc temu #205228 przez przyszla_mama
laseczki, wpadam sie tylko zameldowac! wysprzatalam w koncu bna blysk nasza sypialnie!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

a wy wiecie ile czasu temu chcialam to zrobic :)

nooo jest mi blogo :)

w tygodniu mam zamiar to samo uczynic z reszta domu :)

13 lata 3 miesiąc temu #205231 przez hoborr
O nie ma nikogo, nawet Riki. A ona zawsze wieczorkiem siedzi. Na wekendach zawsze forum przystopowane. TO do jutra kobitki i miłej nocki. :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #205268 przez Rika
Przyszla_mama zaraz przyjadę i wszystko Ci wysprzątam :) ale później Ty przyjedziesz i wysprzątamy moje mieszkanie jak już będzie po remoncie :) OK?

Hoborr Rika jest :) niestety miałam dzisiaj ciężki dzień bo i Łobuzia cały dzień marudziła, chciała być na rękach a ja jeszcze ogarnąć musiałam i obiad zrobić i jakoś tak mi szybko dzień zleciał :(
A teraz szukam dla Zuzi kombinezonu na zimę i bluzek i bodów i spodni i rękawiczek i czapki i szalika :)

13 lata 3 miesiąc temu #205386 przez przyszla_mama

Przyszla_mama zaraz przyjadę i wszystko Ci wysprzątam ale później Ty przyjedziesz i wysprzątamy moje mieszkanie jak już będzie po remoncie OK?

Rika, oszalalas??? chcesz mi zabrac moj relaks i moja odskocznie?? o nie!! :) a ja u Ciebie sprzatac? toz ja bym nie ogarnela domu Twojego w 1/10 jak ty dobrze, ja wiem ze jestes perfekcjonistka niesamowita :)

inaczej mozemy sie umowic ;) przyjedziesz z dziewczynnkami, zaopiekujesz sie Arkiem, a ja bede sprzatac! :laugh: :laugh: i na odwrot, ja z Arkiem przyjade i z dziewczynami bedziemy sobie szalec, a Ty bedziesz oddawala sie przyjemnosciom naszym :laugh:

Rika, czy to normalne ??:):):)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu #205387 przez przyszla_mama
a ja juz wam tlumacz czemu te baby sa takie upiardliwe co niektore! nie mowie ze wszystkie tesciowe, bo sa zajebiste, i znam takie.

SCISKAM:*

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #205389 przez Lucy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #205394 przez Lucy
A to Moj pierwszy post :lol:

Ale sie ciesze ze Was tutaj znalazlam,kto by mnie lepiej zrozumial...

KOCHANE JESTESCIE WSZYSTKIE BEZ WYJATKU!

A to Moj pierwszy post :lol:

O:Lipiec 2011 nalezy do Nas 3 mies., 2 tygodni(e) temu
Witam!Tez jestem lipcowka i chcialabym dolaczyc do waszej grupy.Przyjmiecie???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #205406 przez różyczka
Witam sie niedzielnie :)

nie wiem dlaczego ale każdego dnia wstaję połamana, mam zakwasy i w ogole czuje się tak jakby ktoś mnie obił :dry:

może ja juz jestem za stara na bycie mama niemowlaczka :unsure:

Lucy bardzo miłe to co napisalas :)

Aniuw cieszę sie razem z Toba, że sie udało :)

W temacie teściowym sie nie wypowiadam bo nie chce sie denerwować od samego rana :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #205468 przez różyczka
O dżizassss ale tu dzis pusto :ohmy:

Rika znalazłas czapke z szalikiem? bo jak ja zobaczylam ile tego jest na all to wymiękłam :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #205503 przez Rika
Różyczko ja też wymiękłam :(
Dlatego mam plan, że jak pojadę do Pisza to zabiorę wszystkie moje dziewczyny na zakupy :)

A w ogóle to dzień dobry :)

i do zobaczenia :)

13 lata 3 miesiąc temu #205667 przez natimp1
hej dziewczyny Troszku nadrobiłam :)
aśka, mi magiczne 4kg stoi już ponad 3tygodnie, nie wiem czy to koniec chudnięcia, generalnie życzę sobie jeszcze jeszcze 5 na minusie, na aerobik nie mam co liczyć bo raz w tyg to mało
Oposel , mi z kamizelka się bardzo podoba, ale sweterek chyba bardziej sie wykorzysta, pod kurteczke np
masuska , ale 8h, ja Cię [roszę Ty mnie nie irytuj ;) to ja wychwalam ze jakieś 3 razy wstaje na karmienie i że Jasina zasypia momentalnie
:) przez to karmienie mi sie jakies takie mało atrakcyjne zrobiły no ale co zrobić..AniaW jak mi cycki po karmieniu zmaleją to nie wiem czy je w ogóle będę miała

Rika, dziewczyny ekstra, a Zuzka już lepiej? w temacie zabkowania, to mój maksi nie przechodził go ciężko, ale za to bardzo wolno mu wychodziło, iał opóźnione ząbkowanie, a generalnie karierę ząbkowania zakończył dopiero pół roku temu. Ciekawe jak będzie z Jankiem?
Przyszła mama - ja bardzo podziwiam ludzi którzy chodzą do psychologa, trzeba byc odwaznyjm zeby przyznać się do tego ze ma się problem, gratuluję, ja byłam raz po wypadku, jak potrącił mnie samochód miałam wtewdy jakies 16 lat, byłam negatywnie nastawiona bo wizyta była z przymusu, ale po 5 minutach gadania o fobii przechodzenia przez ulicę, weszłam na tematy problemów nastolatki :) i bardzo mi to pomogło, bardzo mnie zaskoczyła kobieta bo zapytała czy jestem 3 cim dzieckiem rodziców , a ja mam tylko brata,. twierdziła ze jestem typowym trzecim dzieckiem-co sie okazało, moja mama drugą ciążę poroniła i schemat charakterologiczny się sprawdził

kamilka a co ty Amelce robisz ;) na zdjęciu

Hobbor jednoczę się z Tobą w tej diecie, choć ja jajko raz na jakiś czas jem , ten serek kozi całkiem całkiem, młody nie miał po nim kolek, ani wysypki, więc moze spróbuj , zawsze urozmaicenie., a co ty w sumie jesz na obiady prócz kurczaka i indyka, robiszje w wegecie czy na parze?- a teście to temat rzeka faktycznie, na moja teściową nie mogę narzekać ale chwalić tez nie ma co bo sie popsuje, Teraz teście sa w senatorium i codziennie wydzwaniają jaki rozmiar kupić maksiowi to bluze, to spodnie, przyjadą z siatą ubrań,-dobrze bo z kasą słabo na takie wydatki:)

a teraz chwile o ans:)

kurcze jasina mnie troszkę wkurza tym że tak krótko śpi , jak prześpi godzinę to cudnie... w sumie prawie zawsze 45 min tylko śpi trochę to irytujące bo za pół godziny znów chce spać, i by chciał cyca a przecież co 1,5h nie ma co karmic bo najedzony jest i juz nie wiem co robić:(teraz wyciągnęłam leżaczko huśtawkę fishera po maksie i widzę ze mu się podoba, jak się już bardzo nudzi lub wkurza to mu włącze bujanie z muzyką i jest cudnie, nie chce tylko żeby mi się przyzwyczaił.
jutro zostawiam Maksa w domu bo miał gorączkę w piątek-ciekawe jak to bedzie od miesiąca nie byłam z nimi sama , bo w wekendy jest mąż:)dobrze ze pogoda ok to po dworze pochodzimy.
Przyznam Wam się ze zima mnie przeraża, jakoś tak wydaje mi się ze jasina taki niecierpliwy jest i to krótkie spanie, przez to jakoś dzień bez dworu strasznie się dłuży a zimą tak już nie pochodzimy długo jak teraz .
pozdrawiam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka