- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
reszta po kapieli:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Hoborrku cuuuudne:) chcę jeszcze:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Matki nie trzeba oceniać.
Mam takie pytanie czy małe dziecko mozna potocznie''usunąc'' lub jak to sie mówi '' schynac''? Podobno jest taki przesad juz sama niewiem jak to nazwać że dziecko takie małe zle zlapane może tak sie wygiac że potem sa z nim problemy taki jak np płacz przy karmieniu .Ja mam taki przypadek ze moje prawie 3 miesieczne dziecko od jakiegos miesiaca sie strasznie wygina przy jedzeniu chcac zjesc mleko z butelki po prostu niemoze i potem jest płacz heh... podobno wtedy nalezy spawdzic czy dziecko dosiega lewym kolankiem do prawego łokcia i odwrotnie.Moje dziecko nie dosiega brakuje jej pare cm heh...jeszcze słyszałam ze moze byc rzucony na nia urok i dlatego tak placze przy jedzeniu.Byłam z nia nawet u takiej starszej kobiety ktora zajmuje sie nastawianiem malych dzieci , ale potym jak moje dziecko to strasznie przeszło bo ta kobieta zaczela je wyginac w rozne strony tzn jej nozki heh ze juz odechcialo mi sie znowu tam jechac, ona powiedziala ze dziecko jest ''usuniete'' bo nie dosiega kolankiem do lokcia i ma podobno jedna troszke nózke krótsza niz druga.Poradzcie co zrobic czy isc znowu z nia do tej babki czy jechac do jakiegos specjalisty lekarza?
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak w hausie
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
natimp1 napisał:
a mi sie wydaje ze lepiej niech pierdzi niz nie....Dziewczyny , takie pytanko ponowione, macie coś dobrego na wzdęcia, młody puszcza takien pierdaski, ze mama wrażenie ze one go wybudzają właśnie moze jakdostanie cos na pierdy to mu się polep[szy ze nie będą bolesne
zgadzam sie z Hoborr i Masuską
jak pierdzi to przynajmniej nie bedzie miał wzdętego i bolesnego brzuszka.
Hoborrku naprawde jak w Hausie heheh
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale zgas...Dziewczyny zacytuję pewną wypowiedź. Powiedzcie mi czy słyszałyście o czymś takim?
Matki nie trzeba oceniać.Mam takie pytanie czy małe dziecko mozna potocznie''usunąc'' lub jak to sie mówi '' schynac''? Podobno jest taki przesad juz sama niewiem jak to nazwać że dziecko takie małe zle zlapane może tak sie wygiac że potem sa z nim problemy taki jak np płacz przy karmieniu .Ja mam taki przypadek ze moje prawie 3 miesieczne dziecko od jakiegos miesiaca sie strasznie wygina przy jedzeniu chcac zjesc mleko z butelki po prostu niemoze i potem jest płacz heh... podobno wtedy nalezy spawdzic czy dziecko dosiega lewym kolankiem do prawego łokcia i odwrotnie.Moje dziecko nie dosiega brakuje jej pare cm heh...jeszcze słyszałam ze moze byc rzucony na nia urok i dlatego tak placze przy jedzeniu.Byłam z nia nawet u takiej starszej kobiety ktora zajmuje sie nastawianiem malych dzieci , ale potym jak moje dziecko to strasznie przeszło bo ta kobieta zaczela je wyginac w rozne strony tzn jej nozki heh ze juz odechcialo mi sie znowu tam jechac, ona powiedziala ze dziecko jest ''usuniete'' bo nie dosiega kolankiem do lokcia i ma podobno jedna troszke nózke krótsza niz druga.Poradzcie co zrobic czy isc znowu z nia do tej babki czy jechac do jakiegos specjalisty lekarza?
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Masuska ja czesto o takim czyms slyszalam, ze dziecko czy dorosly moze sie przesunac i wtedy trzeba rozmasowac, nastawic, pamietam jak mnie nastawiali sprawdza sie to "u nas" inaczej- jakas chusta itp jak dziecko lezy prosto i rece ma wyprostowane pod katem prostym na bokach mierzy sie odleglosc miedzy lewym zgieciem łokcia a prawym kolanem i na odwrót- jesli jest tyle samo to ok
U mnie wieeeele osób to stosuje, ale takiego malenstwa to by mi było szkoda nastawiac.... wiec wolalabym wizyte u specjakisty na pewno
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Masuska suuuper zdjecie, wycałuj i ode mnie te piekne stopki
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
W Lidlu widzialam reklame w ulotce rzeczy dla niemowlakow, chyba kupie jakies rajstopki, 8 zł to mało, duzo? bo nawet nie wiem czy sie oplaca
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Świetne fotki
Takajedna nie spotkałam się z czymś takim i poprostu mnie powaliło. Dziecka na pewno nie dałabym na coś takiego, jakiejś obcej babie. Mimo że nie ufam do końca to i tak bym wolała lekarzowi powierzyć malucha.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa