BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370331 przez Anna77
Też się witam, choć bliżej południa niż poranka ;)

Dzisiaj pierwszy raz od baaardzo dawna pospałam do 9.30, tylko dlatego że wszystkie moje chłopaki wyszły o 7 z domu. Jestem w jakimś niedoczasie. Muszę zrobić obiadek - u mnie dzisiaj rosołek - będzie na dwa dni. Więcej pewnie nie zrobię. Obiektywnie rzecz ujmując, nie czuję się najlepiej. Wczoraj momentami miałam problemy z chodzeniem, bo rwa mnie rwała straszliwie, a domu miałam moment że nie mogłam ruszyć nogami leżąc w łóżku.
Do tego nadal napina mi się brzuch, skurcze są niestety. Jutro mam ktg. Jestem zła, bo miałam jeszcze sporo planów. Muszę mocno spasować i leżeć, bo mi się to nie podoba.

Olga zgadzam się, że nie ma co się spieszyć z tym rozpakowywaniem. Czasem każdy dzień jest ważny. U mnie jest tak, że przez poprzednie zagrożenie pęknięciem macicy no i fakt, że to już trzecie cc będzie, lekarz niemal na początku ciąży zapowiedział mi, że kończymy tę imprezę na początki 38tc. Do tego jeszcze tydzień temu powiedział że moje łożysko nie jest w najlepszej kondycji, więc Maluszek duży nie urośnie i z tego względu też nie będą czekać. Więc jeśli faktycznie nie będzie to 22.06 (pierwszy dzień 38 tc), to będzie niestety wcześniej - w zależności od skurczy, kondycji łożyska i przybierania Mateuszka. Także maks 3,5 tygodnia przede mną.

Bidol, Chłopek mój też ma czkawkę i to od dawna. Kubę bardzo śmieszy mój ruszający się wtedy brzuch.

Agnessa pokoik super, a żyrafka odjazdowa, no i samolociki też świetne. W tym tygodniu powinny do mnie dotrzeć moje zamówione literki i ozdóbki na ścianę. Już nie mogę się doczekać.

Daners hmmm cynamonowy kolor jest cudny. Mam jedną ścianę w salonie w kolorze cynamonowego deseru jest cudownie apetyczna. :side:

No dobra, spadam rozprawić się z kurczakiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #370332 przez Kamyczka
Bidol,samopoczucie ostatnio bardzo dobre(odpukać) :) a twoje?
Ja mam praktycznie wszystko,czekamy na kocyki i musimy dokupić ubranek,poprać ubranka i wyposażenie łóżeczka i je ubrać :blink: ale na to za wcześnie jeszcze.

12 lata 7 miesiąc temu #370337 przez chłopek
bidol myslalam ze jak sie nie spakuje to mnie szybciej ruszy:) bo z Ksawciem sie czybko spakowałam i przenosiłam :)

12 lata 7 miesiąc temu #370338 przez agnesssa
Bidolku do samego pokoiku to zostało mi łóżeczko, komoda, o ile się zmieści :huh: (będę to sprawdzać dopiero jak już łóżeczko będzie stało) i firanka :woohoo: Chciałabym jakąś półeczkę, ale nie mam pojęcia gdzie by miała zawisnąć... więc dopiero jak będą meble to będę patrzeć co i jak, muszę się zebrać i nakupować sobie piżam i szlafrok, bo mnie kumpela nastraszyła, że takie rzeczy już powinny czekać :huh: W sumie ma rację :silly:

Anna
Również się nie mogę doczekać Twoich literek, pewnie będą super wyglądały :woohoo:

Chłopek o rzesz, jak to niespakowana :unsure: :ohmy: Ty zamiast chaty ogarniać to się spakuj :silly: :silly:

Ale mnie dzisiaj zgaga męczy :angry: :angry: A oczywiście znowu do pracy nie wzięłam ze sobą nic co by mi pomogło :angry: :angry: A do tego spać mi się chce, jak nie wiem co :huh: Usnę na klawiaturze :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #370339 przez chłopek
agnessa musze chatę ogarnać bo dzidzius do takiego bałąganu przyjedzie :)?
spakowac sie spakuje bedzie czas

12 lata 7 miesiąc temu #370341 przez anszka
Witam się i ja :)
Wyspałam się mimo tego, że wstawałam w nocy 8 razy ;)
Olga – ładne zdjęcie, ale córcia rzeczywiście wygląda na nieszczęśliwą, że musiała założyć ten strój :) Jest do Ciebie bardzo podobna.
Dzięki za pamięć i radę. Jak Ci wpadnie w oko ta nazwa syropku, to też chętnie skorzystam.
A ta koleżanka w końcu urodziła?
Gorla - kolejna piękna mamusia, też niezły szczypiorek z Ciebie, ale brzusio już pięknie zaokrąglony.
Anna – piękny sukces syna, gratuluję :) wyobrażam sobie, jakie musicie być dumne z dzieci.
Popieram decyzję o lekkim przyhamowaniu, te kilka tygodni wytrzymasz, dobrze by było, gdyby nie bolało. Ja mimo fenoterolu też miewam jeszcze skurcze, ale już rzadziej i zazwyczaj wtedy, gdy jestem na nogach więcej czasu niż zwykle. A bierzesz jeszcze ispotin?
M_M - dzięki za radę o wodzie z cytrynką, niestety na mnie nie działa, może dlatego, że w 90% piję właśnie wodę z cytryną, ale to też radziła mi położna w szpitalu, więc pewnie coś w tym jest.
Chłopek – rozpakowujecie się na czerwcówkach błyskawicznie, ile to już kruszynek jest na świecie? Spakuj torbę! to ja jestem od tego, by wszystko na ostatnią chwilę robić, ale to już byłby dla mnie ten ostatni dzwonek, żebym spokojna była. No chyba, że masz takie zaufanie do męża ;)
Kamyczka – jeszcze 6 tyg. :) tort z kebabem i arbuzem... dobre :)
Majówka – współczuję problemu z rurami, ale lepiej teraz niż w sierpniu ;)
Agnesssa – efekt weekendowego remonciku jest imponujący :)
Daria – dobrze, że masz imprezowy weekend za sobą, ja nie znoszę tych komunijnych nasiadówek, na weselu to chociaż podylać można i atmosfera jakaś taka weselsza, ale dobrze, że udało Ci się wytrwać, teraz odpoczywaj!
Daners- podziwiam Cię za te podwójne obiadki.
Bidol – remont klatki schodowej to niezłe wyzwanie, do kiedy planują to robić? A jakie kolorki wybrałaś?
Maksiu- współczuję tego bólu ręki, a altacet możesz stosować, może by chociaż opuchlizna zeszła?

12 lata 7 miesiąc temu #370342 przez bidol
Ania - oj biedulko - rwa jest tragiczna - współczuję :( :kiss: :kiss: mnie odpukać raz na jakiś czs tylko łapie :) a te skórcze - ojojoj - musisz więcej odpoczywać - co do Mateuszka to nie matrw się - przeczytałam że 37 tc- to już dzidziuś donoszony - wszystko jest rozwinięte tak jak u dzidzi urodzonej w 40 tc :laugh: a skoro łożysko już jest mało wydolne to maluszkowi może tylko zaszkodzić za długie przebywanie w brzuszku :dry: bo nie będzie się mógł odpowiedni dotlenić :( Więc tak jak mówiłaś max 3,5 tygodnia.
Czyli czerwcówka będziesz :laugh: ale zostaniesz z nami ?:cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Kamyczka - to super że już wszystko masz :laugh: ubranka - no może przez internet kupicie co byś nie musiała wstawać :laugh:

Chłopek
- no niestety nie ma tak :lol:

Agnessssa
- nie śpij :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: może lekką kawkę??? komode zmieści się pewnie - no musi :laugh: to zaraz po łóżeczku najważniejszy mebelek :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #370346 przez Anna77
Torbę mam już spakowaną. Jest malutka, ale zupełnie nic już do niej nie dorzucę :( A na karteczce spisałam sobie, co muszę wrzucić w ostatniej chwili, czyli te rzeczy, których używam. Niedługo muszę jeszcze spakować w jedną siateczkę ubranka dla Mateuszka, które tatuś przywiezie nam w dniu wyjścia. No i ciuchy dla siebie, bo tatusiowe mogą przywieźć rzeczy, z którymi same nie będziemy dokładnie wiedzieli co zrobić :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #370347 przez chłopek
anszka do męża nie może ale do siostry mam ona mnie spakuje wrazie czego

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370354 przez Anna77
Anszka Isoptin jeszcze biorę, 2x1 bo jednak mnie telepie, ale jest już ok, przyzwyczaiłam się. Też mi się wydaje, że jednak te skurcze po łażeniu są, choć ja naprawdę masę leżę ostatnio. Dzisiaj rano jakoś tak dziwnie bolał mnie brzuch, niby jakoś maksymalnie mi wtedy ten brzuch nie twardniał, ale bolał tak często jak na okres. Dziwnie.

Bidol no właśnie dlatego napisałam, że te 3 tygodnie to maks. raczej. Z tym łożyskiem to nie ma żartów, o czy zresztą sama wiesz najlepiej.

Jaki mi się nie chce wstać. No muszę, bo mi ten kurak wyfrunie jeszcze. Biorę lappa do kuchni :)

12 lata 7 miesiąc temu #370359 przez anszka
Anna - ja zauważyłam, że mnie niekiedy boli w nocy i to też taki dziwny ból. Jutro mam wizytę i ktg, to zobaczymy, co tam słychać.
Muszę jednak stwierdzić, że dwutygodniowe maksymalne oszczędzanie się pomogło, bo już nie czuję takiego nacisku i kłucia, a te skurcze są rzadsze i krótsze.

12 lata 7 miesiąc temu #370360 przez bidol
Anna - ja też mam małą torbę :laugh: i też już nic w nią nie upchnę :laugh: hahahahahaha - to łap kuraka - ja też wziełam się na sposób i lapka zabieram do kuchni :laugh:
już za 3 tyg. będziesz tulić Mateuszka :cheer:

Anszka - zacznę od tego że na zaparcia super działa czarna kawa na czczo :laugh: nie musi być jakaś siekiera :laugh: ( na suficie mam taką 30 cm lamówkę z białych listew i w środku planuję ten ciemniejszy kolor)
Kolorki raczej takie zrobimy - ja lubię takie szro bure :laugh: i do tego sufit biały ale pojęcia nie mam jak ściany ozdobić- chciałam tapetę - jakieś pasy, ale sam nie wiem jak :unsure:
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #370361 przez chłopek
anszka juz masz ktg? ja 37 tydz i nie mialam ktg wogóle

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370362 przez anszka
Bidol - Podobają mi się te kolorki :) a myślałaś o takich szablonach malarskich? ładne efekty można uzyskać, one są wielorazowego użytku, więc w kilu miejscach można powtórzyć ten wzór. Moi znajomi wypełniali te miejsca na szablonie srebrnym sprayem (bo tak im pasowało do dodatków) i wyszło super.

Chłopek - od ostatniej wizyty mi robi, bo się pojawiły skurcze i podobno teraz co dwa tygodnie będzie mi robić.

12 lata 7 miesiąc temu #370363 przez bidol
Anszka- szablony raczej odpadają ;) bo klatka jest duuuża i wysoka a takie szablony są raszej niewielkie ;) ciężko będzie coś wymyslać - :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka