BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #299071 przez chłopek
olga dziadek juz 2 tygodnie lezy, najpierw w domu teraz w szpitalu, ma straszne odlezyny,nic nie je, w październiku umarł mi dziadek nagle,bo nikt sie nie spodziewał ze tak sie to skonczy, nie przetrwał operacji na wrzody

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299086 przez An83
Fajne brzuszki :) wszystkei ładne, M_M (tez sobie pozwole tak skracac, ok? :) ) jesteś taka chudzinka! Moj brzuch jest takiej mniej wiecej wielkosci jak u bidola - to ten sam tydzien :) ale zdjecie w poniedzialek dodam. Dzis i jutro jestem w rozjazdach - koncze sesje, w ten mroz jechalam dzis 2h pociagiem tam i spowrotem ale spod dworca na uczelnie wzielam taksowke - trudno, zdrowie malenstwa najwazniejsze a mroz byl taki ze nie doszla bym (40 min piechotą)

M_M pisałas o mlodo wyglądających kobietach - to jest moj jeden wielki kompleks! mam 28 lat a niestety zdarzalo mi sie (np w te wakacje, bylam z kolezankami na rynku na parasolkach) pani zapytala o dowód bo kupowałam piwo.. Zapytala "a dowod jest?" powiedzialam "tak, od 10 lat!" W kwietniu koncze 29! :/ Strasznie mnie to denerwuje, lezałam w szpitalu po laparoskopii (tuz przed zajsciem w ciaze, we wrzesniu), po zabiegu lezałam w innej sali, przyszla pielegniarka, lezałam z jakas mloda dziewczyna, tamta naprawde byla młoda, miala cos koło 20 lat bo mowiła) i pani pielegniarka mowi do nas "o widze ze tu sama mlodziez" Inna starsza babka ktora tez tam lezała i przed zabiegiem lezałysmy w takiej sali przedzabiegowej, rozmawialysmy w kilka babek, o tym, kto po co przyszedl do szpitala - ja, bo nie moglam dlugo zajsc w ciaze i po diagnozie nieplodnosc pierwotna w koncu zostalam skierowana na laparoskopie, i ta babka do mnie mowi "ale pani sie nie musi przejmowac, pani jeszcze mloda jest, ma czas, ja mam mlodych sasiadow co maja po 28-30 lat i nie moga miec dziecka!" Powiedzialam jej "no tak ja tez mam 28" :/ Ona myslala, ze mam 20..

Ale staram sie nie przejmowac, nie spotkalam sie z jakims gadaniem ze mloda i w ciazy a co sobie ludzie mysla to juz nie moj problem, nie bede chodzic z tabliczka "nie wpadłam, planowałam, mam 28, hm prawie 29 lat!" ale powiem Wam ze ta kwestia jest bardzo drazliwa ;) i jakby tak ktos mi kiedys powiedzial cos, to odpowiedziala bym chamowi tak, ze w piety by mu/jej poszło, nie jestem agresywna ale to mnie strasznie denerwuje.

12 lata 11 miesiąc temu #299093 przez mloda_mamuska
Ann83 pewnie,ze mozesz skracać;)

Ja mam 21 a wygladam...zreszta dodaje zdj to oceń na ile.. ale slysze,ze strasznie mlodo ;/
np.16 co jest irytujące;) jak jestem opalona... to wiadomo dojrzalej wyglądam.. teraz mam grzywkę to też mi troszkę dodaje.. ale mamy zime..a na solarium kobiety w icazy nie moga chodzic.wiec bladziuch ze mnie...
czasami pracuje u mamy-ma sklepy ogolnospozywcze .. i klienci czasem mi potrafią dopiec o wiek jakimś głupim żartem.. ze jak dorośniesz to zobaczysz to i tamto bo jeszcze dzieciak z Ciebie..... a ja nie mogę nic odpowiedzieć wstrętnego (chociaz mam ochote często) bo to są klienci.. i klient twój pan..... trzeba być miłym i się usmiechać zawsze......

po mnie nie widac jak wlożę lu\\xniejszy sweterek ze jestem w ciąży .i ostatnio jakas pani mowi mi,ze jestem taka chudziutka...i przyszła jakas stara baba-klientka i to usłyszała ..i mówi: aa to jeszcze dziecko.. jak urodzi swoje dzieci to zobaczyc jak to fajnie jak zostaje 30 kilo i figure sie traci.teraz to jeszcze młode i głupie''

czasem są tak wstrętne baby...

Ja zawsze chcialam być młodą mamą,bo sama mam młodziutką mamę i dla mnie to fantastyczne.. świetnie się dogadujemy ..żyjemy jak przyjaciółki ;)

Kurde nei umiem wstawiac zdjęć . :(

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/167234_184603718235650_100000580701711_578017_4865738
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #299094 przez chłopek
An ja mam tak samo wyglądam młodo i sie zawsze mnie o dowód pytają, miałam też taka akcje że na dyskotekę mnie nie chcieli wpuścić a dowodu zapomniałam,ja rocznikowo mam 27 lat,

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299097 przez An83
M_M, wiesz, wydaje mi sie ze duzo zmienia tez mimka twarzy, poruszanie sie, itp dlatego ciezko powiedziec na podstawie zdjecia choc nie dala bym Ci 16 napewno! bez przesady, glupie te baby o ktorych pisalas - w podobnej sytuacji mam ochote wykrzyczec takim co mi lezy, zeby im moze teraz glupio bylo. Dala bym Ci Twoje 20-21 :) moze dlatego, ze po sobie wiem jak to jest jak ludzie oceniaja cie - staram sie tego nie robic i nie myslec nigdy - ciekawe ile on/ona maja lat bo zakladam ze i tak pewnie wiecej niz wiekszosc ludzi im da :) Za to ładna z Ciebie dziewczyna :)
Denerwuje mnie jak niektorzy nie rozumieja tego ze mnie wkurza odmladzanie mnie i pytaja czzemu chce sie postarzyc - alez ja nie chcę się postarzać! chcę wygladac na swoj wiek i byc traktowana poważnie! To juz stara sprawa ale kiedys uczyłam w szkole - tzn miałam praktyki, studiowałam na nauczycielskich, miałam wtedy 23-24, miałam zajęcia środroczne ale też miesięczne np przez cały wrzesien. Nie udało mi się potem zaczepic w zawodzie bo ciezko z praca dla nauczycieli, trzymaja stare babki a dla mlodych nie ma miejsca, mniejsza z tym, w kazdym razie tak sobie mysle teraz czasami - co ja bym tam przezywala, jakby tak rodzice traktowali mnie - nauczycielke jak gowniare. Praktyki mialam w podstawowce i gimnazjum i w gimnazjum ginelam miedzy uczennicami :/.
MOja kolezanka tez ma teraz 29 i uczy angielskiego, kiedys wracala do domu autobusem, przekladala cos w torebce i wysypaly sie jej sprawdziany uczniow - uslyszala od jakiegos pana czy pani "o sciagi sobie przygotowalas do szkoły, tak?" Ale sie wkur*** wtedy :)

widzisz, mogla bym na tn temat pisac i pisac hehe, lepiej juz skoncze :)

12 lata 11 miesiąc temu #299099 przez An83
chlopek tez Cię to tak denerwuje? no cóż, taki nasz los ;) - wiecznie mlodych, hehe

12 lata 11 miesiąc temu #299100 przez mloda_mamuska
An83 ... no niestety tacy są ludzie... wstrętni. Chcą ,żebyśmy MY-Młodzi mieli do nich szacunek..bo w końcu są starsi i im się po prostu nalezy!....ale o Nas nei myślą,że my jestesmy też ludźmi i nie można po nas tak jeździć bezkarnie.

No ale nic na to nie poradzimy;)

12 lata 11 miesiąc temu #299103 przez An83
Choc powiem Ci, że zdarzyło mi się, że w jakiejś sytuacji stwierdziłam "nie będzie mi głupio, że taka 'stara baba' tak robi, bo przecież wyglądam podobno młodo" nie pamiętam dokładnie sytuacji ale pamietam, że miałam raz czy dwa coś takiego ;) takie odczucie.
A poki co znikam, bo mam ten ostatni egzamin jutro i trzeba szybko powtorzyć coś a potem zrelaksować się :)

12 lata 11 miesiąc temu #299123 przez chłopek
a wiecie co mnie najbardziej wkurza jak kobiecie w ciazy nie chca ustąpić miejsca w autobusie, albo w klejce

12 lata 11 miesiąc temu #299138 przez mloda_mamuska
chłopek ..ja jeżdżę autem,więc na całe szczęście nie mam tego problemu.. ja jak bylam młodsza i jeździłam autobusem to zawsze ustępowałam i kobietkom w ciąży i starszym babciom ... i po prostu kobietom,ktore miały milion siatek :)

miałam kiedyś taką sytuacje w pociągu... są 4 miejsca.. po 2 na przeciwko siebie.. i ja siedziałam od okna.. i 3 osoby pozostale... to tez mlodzi byli ..wszedl jakis dziadek z laską .. ja go w ogole nei widzialam.bo wyglądałam za okno..i nagle ktoś mnie walnął w rękę ..patrze wystraszona a to jakis stary dziadek.......... i po prostu zaczął mnie szarpać i wypchnął mnie z tego miejsca ........ aż płakać mi się chciało.... niby stary ledwo chodzi a wyje...ać mnie z miejsca potrafił......
a potem jeszcze jedną osobe wygonił obok.. bo musial miec miejsce na swoją teczke...

mówie Wam.wyglądal jak dziad z horroru .. jedno oko sztuczne.. stary jak swiat i to zachowanie.. lał ludzi laską..........

ale to byl najgorszy dzien w moim zyciu ;pp

zostalam potraktowana jak ..smiec.

12 lata 11 miesiąc temu #299155 przez Kamyczka
Mloda mamuska, śliczna z Ciebie kobietka, zazdroszczę urody)))
a to ja i mój brzuszek z dziś, ale nie wiem czy nie jest on efektem dzisiejszego 3daniowego obiadku u teściów)))

12 lata 11 miesiąc temu #299158 przez Kamyczka
a to ja i mój brzuszek z dziś, ale nie wiem czy nie jest on efektem dzisiejszego 3daniowego obiadku u teściów)))
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #299167 przez Kamyczka
a to mój brzuszek z dziś, ale nie wiem czy nie jest on efektem dzisiejszego 3daniowego obiadku u teściów)))

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299169 przez Kamyczka
nie umiem dodawać zdjęć(

12 lata 11 miesiąc temu #299178 przez Kamyczka
mój brzusio widocznie nie chce się ukazac(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka