BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #383081 przez saiko
anszka - CIASTECZKA - zrobilam podwójną porcję i wyszła blacha ciasteczek, użyłam mąki pełne ziarno i wsypałam pół szklanki dodatków - czekolary, moreli, rodzynek, orzechów drobno wszystko posiekane

zrobialm pierwszy raz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #383086 przez Anna77
MM masz przepiękny suwaczek

Majówka fajnie że już znasz termin. No i że z Maluszkiem wszystko ok.

Kamyczka brzuszek śliczny i bardzo zgrabny, tak samo jak jego "właścicielka" ;)

Olga, MM suwaczki macie dzisiaj superowe :blink:

A mój brat zadzwonił ok. 15, że zaraz będzie, odkręci sobie suszarkę i przyklei taśmy. Pojechał na obiad do domu i od pół godziny maluje mi łazienkę. Baaardzo się cieszę, bo już będzie gotowe. Przyjechał z synkiem, więc teraz urzędują z Kubą.

12 lata 6 miesiąc temu #383087 przez Daria23
Majówka- gratuluje daty:)
Ja jednak dziś umyłam 3 okna troche ogarnęłam w domku i zrobiłam chrusty:)miało mi się na coś słodkiego a do sklepu nie chciało sie jechać...

12 lata 6 miesiąc temu #383088 przez mloda_mamuska
Olga wiem..zdaje sobie z tego sprawę,ale mam nadzieje,ze jednak poczeka jeszcze te 2 tygodnie :lol:

anszka
hehehhe ale sny zazwyczaj sprawdzaja sie na odwrót ;) ;)

Anna dziekuje,faktycznie...ten suwaczek zasuwa w mea szybkim tempie! :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #383091 przez mloda_mamuska
Dziewczyny wlasnie sie dowiedziałam,ze siostra i brat mojego Męża chcą przyleciec tutaj do pracy i myślą gdzie będą mieszkać......... ja już nie chcę z nikim mieszkać....... już mam dosyć współlokatorów....DLATEGO chcę te mieszkanie wynająć......jak weźmiemy małe mieszkanko to będę miała wymówkę,żeby nie mieszkali u nas........ zaraz będę miała maleństwo i nie chcę z nimi mieszkac.... a jak weźmiemy domek to zaraz się wproszą na 3,4 miesiące.......

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383094 przez anszka
Saiko -dzięki :)
M_M - mamy kredyt do spłacenia, więc przez najbliższe 30 lat raczej nie będziemy szukać mieszkania ;)
Nie dziwię się, że już nie chcesz z nikim mieszkać, brak miejsca będzie najlepszą wymówką :) a oni w ogóle mają taki pomysł, żeby u Was się zatrzymać?
Kamyczka - jutro wstawię fotkę, to sobie porównasz, ale mój też jest wysoko i oddycha mi się ciężko, najgorzej było wczoraj w tym upale.
Anna - czyli wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik :)szkoda tylko, że dopiero wypucowałaś łazienkę ;)

12 lata 6 miesiąc temu #383095 przez mloda_mamuska
anszka aa no chyba ze tak. a domek macie czy mieszkanko ??? :) :)

12 lata 6 miesiąc temu #383097 przez Kamyczka
Anna dzieki :kiss: brat to solidna "firma" :)
Ale mi synuś wystawia stópki po bokach :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #383100 przez mloda_mamuska
Kamyczka mój też.. Mój wypycha z lewej strony i tak jedzie tą nóżką przez cały brzuszek. Wygląda to super :lol: ale jak chce go nagrać to szybko chowa :(

12 lata 6 miesiąc temu #383101 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka mój też.. Mój wypycha z lewej strony i tak jedzie tą nóżką przez cały brzuszek. Wygląda to super :lol: ale jak chce go nagrać to szybko chowa :(

No mojego też nie sposób nagrać-wstydzioch :blink: mój z prawej wystawia :lol: jak chcę dotknąc to zabiera a tatusiowi pozwala czasem złapać :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #383104 przez Anna77
Anszka wszystko jest tak szczelni oklejone, że nic się nie pobrudzi. A zadzwonił akurat jak miałam myć podłogę, więc na szczęście nie zdążyłam się za to zabrać :) Drugi raz sprzątać łazienki nie zamierzam.

12 lata 6 miesiąc temu #383105 przez mloda_mamuska
Kamyczka to chyba będzie tatusia synuś :lol:

Mój zreszta też przy tatusiu szaleje bardzo...meska solidarnosc.. :angry:

12 lata 6 miesiąc temu #383119 przez bidol
Anna77 napisał:

Bidol kurcze, to ciekawe z tymi tygodniami, bo u mnie 22.06 to zakończony 38tc. A jaką masz datę OM? Super że już znasz konkrety. Ciekawe czy ja zdążę wyjść zanim Ty pójdziesz do szpitala.

Skończyłam łazienkę, 1,5 godziny jak nic. Ale jeszcze muszę umyć podłogę. Kibelka nie ruszam, to znaczy zalewam płynem i wrzucam tableteczkę czyszczącą - reszta to już zadanie mojego B. Jakiś czas temu przerzuciłam mycie kibelka na niego. Przed myciem podłogi muszę chwilkę odsapnąć, bo się zagotowałam troszkę.

Ania - data ostatniej miesiączki to 07.10. - i z tej daty wypada mi na 14 lipca, ale ja w ciążę zaszłam tydzień wcześniej- bo się staraliśmy z mężem od jakiegoś czasu i wszystko miałam zapisane. W dodatku robiłam test owulacyjny o tydzień wsześniej niż powinnam, bo miałam objawy dni płodnych i wyszedł pozytywnie i zadziałaliśmy - i jest Kamilka. Z tąd to całe zamieszanie z datą porodu :dry:
czyli jak ona mnie sykuje na 38 tc - to ja faktycznie będę w 39 tc. I podobno pierwsze USG jest bardzo adekwatne do tygodnia ciąży :)
Myślę że pewnie już wyjdziesz z Mateusykiem :) Ale się urobiłaś - odpocznij teraz :kiss:

A i mi już czop odchodzi troszkę - wczoraj zauważyłam, ale bez krwi :) muszę wytrzymać do końca czerwca, bo chcę aby ta położna przy mnie była :)
Kamika jest ułożona poprzecznie - ale Położna powiedziała że poprzecznie to jeszcze nie tragedia, bo może sama się jeszcze przewruci, albo ona ją postara się przekręcić :)

Olga - ale super masz z Tą Twoją Mamą :lol:

Martadam - masowanie miejsca między jedną a drugą dziurką :silly: to miejsce jest narażone na pęknięcie :dry:

M_M - to super że prawie wybrane :lol: :kiss: Ja mam brać 3 x 1 tabletkę z wiesiołka

Saiko 3 x szklanka. Z kroczem to tak jak Martadam pisałam - między wejściem do pochwy a odbytem kolistymi ruchami zachodząc na boki wejścia pochwy - ble to brzmi - ale może lepiej ilustruje :huh:

Majówka
- ale Lukas duży :ohmy: dobrze przeczuwałaś :laugh: super że masz już wyznaczoną datę :laugh:

Kamyczka- śliczny brzuszek i jaki malutki - taki ślicznusi - :kiss:

Olga, M_M - super suwaczki :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #383120 przez Olga
bidol moja mama jest niezastapiona-zawsze mogę na niej polegać.Chociaż jestem jej trzecim dzieckiem,to mam z nią najlepszy kontakt :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #383122 przez martadam23
bidolkudzięki zobaczymy jak to w praktyce będzie :P haha :D
a ja po spacerku 3,5 godzinnym myslalam ze do domku nie dotre tak strsznie bolał mnie brzuszek mega twardy i ciągło wszystko w dól pachwiny okropnie i jakoś nie umiem określić ale tak jakby chciał ci ktoś brzuch rozerwać od srdka okropieństwo!!!
jestem tak wykonczona ze szok i kregosłup boli;/
ale za to kupilam czeresnie :D bo tak o nich klikałyście ze nie moglam sie powstrzymać :D haha ;D

n o i mam zamiar wciagnąć ;D je za chwilę ;D mmhymm,...

bidol napisał:

Anna77 napisał:

Bidol kurcze, to ciekawe z tymi tygodniami, bo u mnie 22.06 to zakończony 38tc. A jaką masz datę OM? Super że już znasz konkrety. Ciekawe czy ja zdążę wyjść zanim Ty pójdziesz do szpitala.

Skończyłam łazienkę, 1,5 godziny jak nic. Ale jeszcze muszę umyć podłogę. Kibelka nie ruszam, to znaczy zalewam płynem i wrzucam tableteczkę czyszczącą - reszta to już zadanie mojego B. Jakiś czas temu przerzuciłam mycie kibelka na niego. Przed myciem podłogi muszę chwilkę odsapnąć, bo się zagotowałam troszkę.

Ania - data ostatniej miesiączki to 07.10. - i z tej daty wypada mi na 14 lipca, ale ja w ciążę zaszłam tydzień wcześniej- bo się staraliśmy z mężem od jakiegoś czasu i wszystko miałam zapisane. W dodatku robiłam test owulacyjny o tydzień wsześniej niż powinnam, bo miałam objawy dni płodnych i wyszedł pozytywnie i zadziałaliśmy - i jest Kamilka. Z tąd to całe zamieszanie z datą porodu :dry:
czyli jak ona mnie sykuje na 38 tc - to ja faktycznie będę w 39 tc. I podobno pierwsze USG jest bardzo adekwatne do tygodnia ciąży :)
Myślę że pewnie już wyjdziesz z Mateusykiem :) Ale się urobiłaś - odpocznij teraz :kiss:

A i mi już czop odchodzi troszkę - wczoraj zauważyłam, ale bez krwi :) muszę wytrzymać do końca czerwca, bo chcę aby ta położna przy mnie była :)
Kamika jest ułożona poprzecznie - ale Położna powiedziała że poprzecznie to jeszcze nie tragedia, bo może sama się jeszcze przewruci, albo ona ją postara się przekręcić :)

Olga - ale super masz z Tą Twoją Mamą :lol:

Martadam - masowanie miejsca między jedną a drugą dziurką :silly: to miejsce jest narażone na pęknięcie :dry:

M_M - to super że prawie wybrane :lol: :kiss: Ja mam brać 3 x 1 tabletkę z wiesiołka

Saiko 3 x szklanka. Z kroczem to tak jak Martadam pisałam - między wejściem do pochwy a odbytem kolistymi ruchami zachodząc na boki wejścia pochwy - ble to brzmi - ale może lepiej ilustruje :huh:

Majówka
- ale Lukas duży :ohmy: dobrze przeczuwałaś :laugh: super że masz już wyznaczoną datę :laugh:

Kamyczka- śliczny brzuszek i jaki malutki - taki ślicznusi - :kiss:

Olga, M_M - super suwaczki :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka