BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399965 przez chłopek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399969 przez kejtin
Kamyczka no torba spakowana? :) ja wciaz nie wiem co na porod zabrac, koszule czy tshirt czy nie wiem co :)

Wyszlam dzis na spacer, staralam sie tak isc troche szybciej niz zwykle i szybko mi stwardnial brzuszek i musialam zwolnic;) jeju... miloby bylo urodzic w terminie :-)
Jak lezalam w szpitalu i patrzylam na te dziewczyny ktore maja przechodzoną ciąże.. czego one nie robily by wywolac porod i nic... Poza tym nie ma tam warunkow by pojsc z bolami do wanny .. dopiero na sali porodowej i faktycznie zabieraja tam dopiero jak jest rozwarcie na 5cm inaczej wczesniej nie ma co....

Jak sobie sprawdzic ile sie ma rozwarcia ? :cheer:

12 lata 5 miesiąc temu #399970 przez chłopek
kejtin to tylko lekarz stwierdzi jakie jest rozwarcie, wez sobie koszule taka co cie jej nie szkoda,

12 lata 5 miesiąc temu #399971 przez Daria23
Dziewczyny a o której kąpiecie codziennie wasze pociechy?

12 lata 5 miesiąc temu #399972 przez chłopek
daria ja o 20 jak juz mąz jest w domu, bo bym nie dala rady bo Ksawcio tez chce myc Sebusia

12 lata 5 miesiąc temu #399973 przez Daria23
i jak Sebuś np spi o tej odz to budzisz go na kąpiel?

12 lata 5 miesiąc temu #399974 przez chłopek
tak bo zazwyczaj on spi caly dzien :)

12 lata 5 miesiąc temu #399975 przez Olga
Daria23 napisał:

Olga ty masz takie doświadczenie powiedz mi kiedy powinno sie wszystko unormowac tzn kiedy dzidzia zaczyna dłuzej przesypiac noce????

Daria badź cierpliwa,dokładnie nie pamiętam,czy to się w ogóle całkiem aż tak unormuje,bo moje córki też były takie cycole i cale dnie potrafiły być przy cycu,ale to nie znaczy,że coś jest nie tak z Twoim pokarmem.Nawet czytałam taki artykuł,że nie ma czegoś takiego,jak za slaby pokarm.Tylko są różne dzieci,jedne potrzebują częściej,inne rzadziej.Mam teraz porównanie,bo też się bałam tego karmienia,dlatego tak chciałam kupić laktator,żeby wszyscy mogli małego karmić,ale dobrze,że tego nie zrobiłam :laugh: Jak Tymuś będzie większy,to sam sobie Twojego cycusia w nocy znajdzie,ale oczywiście pod warunkiem,że będzie w waszym łózku,dlatego spałam z córkami.Albo jak dałam cyca,to poprostu zasypiałam,a one sobie ciągly i też zasypiały.Ignaś na razie śpi w łóżeczku,ale tak od 7-8 też jest ze mną i śpimy do 9-10. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399978 przez Olga
Daria23 napisał:

moj M nie wstaje do małego tylko spi jak zabity ale nie chce go tym obarczac bo pracuje codziennie po 12h .....

Ja swojego też nie budzę,on czasem i więcej niż 12h robi i to fizycznie.Raz sam wstał,jak mały pochlipywał,ale w nocy go nie przebierał :laugh: Nie miałabym sumienia go budzic :(

My o 20 kąpiemy Ignasia i tak o 21-21.30 spi juz na noc.Ja też staram się wybudzić,on sie wtedy przyzwyczai do jednej godziny.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #399982 przez Daria23
Ja też nie mam sumieni go budzić mimo ze bym bardzo chciała zeby chociaz go przebrał ale on tez ma ciezko zarabia na nas i stara sie mimo wszystko tym bardziej ze duzo obowiazków teraz i moich spoczywa na nim

12 lata 5 miesiąc temu #399983 przez Daria23
a powiedzcie mi jak np coś zjem to po jakim czasie mam to juz w pokarmie???bo tak myslałam nad ta kolka małego myslałam ze to od obiadku ale obiad zjadłam np popołudniu a ta kolke dostał na drugi dzien popoludniu czy to moglo byc przez tamten obiad?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399984 przez mloda_mamuska
Daria moj tez pracuje od 14 do 2 w nocy.ale on obiecal mi ,ze bedzie wstawal i zajmowal sie Małym,zebym mogla odsapnąć. JA mu nie narzucalam tego.. on w ogole spi tak czujnie,ze mały jęknie a On juz przy łóżeczku ;)

chlopek
czytalam cos podobnego ,wiec cieszmy sie,ze jedzą w nocy ;) hehe
a Twojemu Sebusiowi zeszlo juz to z noska? moj tez sie urodzil z tym na nosku a na czole ostatnio mu wyszly..

12 lata 5 miesiąc temu #399986 przez Olga
A odpadły już waszym maleństwom pępuszki,bo mojemu jeszcze nie? :(

12 lata 5 miesiąc temu #399989 przez mloda_mamuska
Olga mojemu po 6 albo 7 dniach odpadł.ale U nas ta klamerka byla ;) teraz juz ma sliczny pepuszek. ale na koniec w 5,6 dniu ta klamerka byla okropna tak zwisala i trzeba bylo uwazac,zeby nie urwac a maly czasem sam kopal i balam sie ,ze uszkodzi sobie tam..ale odpadla sama ;) i tez sie dziwilam ,ze w miare szybko;)

12 lata 5 miesiąc temu #399990 przez Daria23
Moj w sobote ma 2 tyg a pępek sie trzyma jak nie wiem:(zaczęłam fioletem smarowac bo tamten octanisept to jajco daje dla mnie...a ile razy dziennie zasuszacie pępek?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka