- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kamyczka - no u mnie samopoczucie tak na wahadelku.. raz super zadowolona a raz zdolowana tym ciezarem;) a jak czytam dziewczyny jakie maja "przeboje" ze swoimi maluchami, to wcale optymistycznie to nie nastraja i juz nie wiem co lepsze... czy w brzuchu czy na zewnatrz;)
A Ty gotowa do porodu ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A jeśli chodzi o poród, to ja pojechałam po odejściu wód (mąż spanikował ), choć skurcze pojawiły się dopiero w szpitalu, ale od razu regularne i bolesne. Rozwarcie oszacowali na 1cm (czyli mniejsze niż dotychczas), odesłali męża, a mnie położyli na sali obserwacyjnej. Po sześciu godzinkach tuliłam synka i wszyscy byli w szoku, że tak szybko to się potoczyło.
Kamyczka - rzeczywiście sterroryzowałaś synka
m_m - masakra ten twój poród, współczuję, ale przyznajesz, że synuś wszystko wynagradza, prawda?
A jeśli chodzi o znieczulenie, to nie zdążyli mi go podać, z czego teraz się cieszę, ale miałam do dyspozycji gaz i fantastycznie skupiał moją uwagę na oddychaniu.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niezła jest historia z alarmem, musieliście być nieźle zdziwieni
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Co do lewatywy,to chyba juz odchodzą od tego,przynajmniej w naszym szpitalu mi nawet nie zaproponowali,a mieli czas.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Kejtlin,a można być gotowym?
Kamyczka - no u mnie samopoczucie tak na wahadelku.. raz super zadowolona a raz zdolowana tym ciezarem;) a jak czytam dziewczyny jakie maja "przeboje" ze swoimi maluchami, to wcale optymistycznie to nie nastraja i juz nie wiem co lepsze... czy w brzuchu czy na zewnatrz;)
A Ty gotowa do porodu ?
Anszka-mąż tez tak twierdzi,że go sterroryzowałam i mam teraz mówić,żeby wyszedł
MM serio twój mąż wszystko widział????Bez parawanu?????
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a nie wiem czy odchodza bo mi lekarz powiedzial ze bedzie lewatywa bo oni w gównie sie paprac nie beda, a i tak wszystko robi położna
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Serio tak powiedział??????olga mi lewatywe robili i brdzo dobrze bo przy Ksawciu nie mialam, i strasznie nie przyjemnie bylo.
a nie wiem czy odchodza bo mi lekarz powiedzial ze bedzie lewatywa bo oni w gównie sie paprac nie beda, a i tak wszystko robi położna
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja przy pierwszym porodzie byłam w toalecie ale i tak coś poleciało i nie komfortowo sie czułam
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szczerość do bólu,ale fakt-ja bym się też lepiej czuła wypróżnionano a położna powiedziala ze ma rację,
ja przy pierwszym porodzie byłam w toalecie ale i tak coś poleciało i nie komfortowo sie czułam
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Pies jest lepszy niz niania;) strasznie sie denerwuje nak mlody jeczy czy placze
Nakarmilam i chcialam sie zdrzemnac ale byl maly alarm- mokra pielucha zmienilam i dokarmilam w nowej dla nas pozycji-polozylam sobie Szkraba na brzuchu pod zas karmienia zasnal i lezy mi miedzy piersiami a ja sie zastanawiam jak on sie w brzuchu zmiescil
Co do brzucha to zwazylam sie tydzien prawie po porodzie i jest 68, czyli +10kg byloby mniej ale w szpitalu nie mialam duzo ruchu no i jadlam zeczy ktorych zazwyczaj nie jadam- ziemniaki, bialy chleb, maslo ale teraz juz bedzie tylko lepiej
Kentlin, martadam, kamyczka- no ruszajcie sie
Bidol - ja urodzilam 13.07 o 9:02
Mm - przeczytalam to o alarmie mezowi i oboje sie smialismy
Co do stolca to ja w domu zrobilam po czopku, potem pomiedzy skurczami w toalecie ale i tak byly przykre niespodzianki podczas parcia maz oczywiscie widzial ale nie skomentowal, tylko polozna jak siedzialam na tym krzeselku to mi powiedziala "o,klocka pani postawila" ale wtedy bole byly tak silne, ze nic innego nie mialo znaczenia
Ja pojechalam do szpitala ze surczami co ok 4,5 min ale rozwarcia w domu nie sprawdzalam a wy sprawdzalyscie??0
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
kamyczka mój też widział wszystko,ale tak mi się miło wieczorem zrobiło jak mi napisał sms,że nie wyobraża sobie,jak ojciec nie chce być przy porodzie własnego dziecka a tak sie bał,że nie wytrzyma
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Saiko super,że jesteś już u siebieHejka, w domku fajnie
Pies jest lepszy niz niania;) strasznie sie denerwuje nak mlody jeczy czy placze
Nakarmilam i chcialam sie zdrzemnac ale byl maly alarm- mokra pielucha zmienilam i dokarmilam w nowej dla nas pozycji-polozylam sobie Szkraba na brzuchu pod zas karmienia zasnal i lezy mi miedzy piersiami a ja sie zastanawiam jak on sie w brzuchu zmiescil
Kentlin, martadam, kamyczka- no ruszajcie sie
no próbuję próbuję może się ruszy......