BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #399477 przez mloda_mamuska
Majowka dziekuje ;)) Moje pierwsze dni kiedy przyjechalam do domu byly koszmarne w ogole nie cieszylam sie z tego,zezostalam mama,chyba mialam mala depresje..... a teraz ciagle siedze przy malutkim i sie na niego patrze,mowie do niego. cieszy mnie kiedy kicha czy cokolwiek zrobi.... a wali takie minki... jestem w nim taka zakochana... chyba jak kazda mama w swoim maluszku :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399484 przez mloda_mamuska
Olga super,ze Jej pomagalas ;) i dobrze,ze juz jkos sobie radzi. Ja tez mloda i tez ciezko,ale staram sie nie poddawac ;) Musze podolac ! dla takiej malutkiej kruszynki ;)

a WASZE MALUSZKI lubia sie kąpać??? Moj lubi..w ogole nie placze.. taki zaciekawiony zawsze lezy ;)) i pozniej wlasnie owiniety w reczniczku tak blogo odpoczywa ;) .

12 lata 5 miesiąc temu #399485 przez masuska
Młoda_mamuśko, to tak zwany pocałunek Matki Boskiej:) Schodzi do roku:) Tak jak pisała Olga to po wysiłku, mój synek, a ma już rok ma na karku, jasną i słabo widoczną plamkę, na prawdę o niebo lepszą niż po porodzie, a na karku to szczypnięcie bociana:)

Saiko, tak czytam co piszesz o poradni laktacyjnej szczególnie, w tym szpitalu w którym rodziłaś /czyli tam gdzie ja/ nie ma czegoś takiego jak pomoc od położnej. Poród wspominam dobrze, ale pomocy przy karmieniu nie miałam żadnej. Przy pierwszym podejściu do cyca usłyszałam, tu będzie ciężko, a karmiłam, dałam sobie radę sama - no z pomocą dziewczyn z forum:)

Pozdrawiam wszystkie mamusie te w dwupaku i rozpakowane:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399516 przez chłopek
mm mój ksawcio taka ma pod pacha to naczyniak, one schodza z czasem. a czasem tylko robia sie jasniejsze,ma necie znajdziesz info,mojej sasiadki synek tak mial teraz m rok i troche mu to zbladło
sebus tez taki ma ale z tyłu głowy tak jak moja siostrzenica

12 lata 5 miesiąc temu #399526 przez mloda_mamuska
chlopek a mozna to czyms smarowac?Czy to nic nie pomoze?

12 lata 5 miesiąc temu #399527 przez chłopek
uwazaj zeby nie zadrapac
jak płacze to pewnie sie jeszcze bardziej czerwone robi. mój ma tez na powiekach, ksawcio tez tylko ze widac jak placze.nie martw sie zniknie, przewaznie do roku czasu

12 lata 5 miesiąc temu #399560 przez Olga
m m Ignaś też lubi sie kapać,zaczyna się tylko denerwować,jak przewracam go na rękę,żeby plecki i pupcię umyć,takiej pozycji nie lubi.I o dziwo wcale nie płacze przy wycieraniu i ubieraniu.Dla mnie to doslownie nowości,on jest calkiem inny niż dziewczyny.Dzisiaj mu się nawet parę razy zdażyło,że po jedzeniu sam usnął w łóżeczku,a jak sobie przypomnę to latanie po mieszkaniu jak córki usypiałam-MASAKRA :ohmy: :ohmy: :ohmy:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #399580 przez mloda_mamuska
Olga...bo Ignaś wynagradza Ci trud wlozony przy corach,teraz to masz same pluuuuuuuusy :)
moj Maly dzisiaj prawie w ogole w dzien nie spal.tylko godzinke na spacerze.a tak lezy..troche popiskuje... nakarmilam go i dupa dalej nie spi.. :) zapowiada sie nizla nocka ;)

dobranoc :huh:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399591 przez saiko
Mm- a moj z kolei spal wiekszosc dnia pod kroplowka a jak go wieczorem wlozylam do inkubatora to nic- plakal caly czas i po 3 h stwierdzilam, ze nie spedzi tam nocy tylko ze mna. Wiec jesli dzis nie wyjde to pewnie dlatego.

Dziewczynki, trzymajcie kciuki - mlody juz po ponraniu krwii i za ok 2h beda wyniki
A tak w ogole to jestem od doby jedyna pacjetka na oddziale ;) moze zostawili mnie z obawy o nude. A z 2 tyg temu nawet dostawke musieli robic.

Chcialam spytac czy wiecie moze gdzie sa tera tanie pieluszki 1 ale znalazlam fajna stronke - promobaby.pl/

12 lata 5 miesiąc temu #399610 przez Kamyczka
saiko napisał:

Dziewczynki, trzymajcie kciuki - mlody juz po ponraniu krwii i za ok 2h beda wyniki
A tak w ogole to jestem od doby jedyna pacjetka na oddziale ;) moze zostawili mnie z obawy o nude. A z 2 tyg temu nawet dostawke musieli robic.

Chcialam spytac czy wiecie moze gdzie sa tera tanie pieluszki 1 ale znalazlam fajna stronke - promobaby.pl/

Saiko 3mam kciuki :) nie wieem,gdzie są tańsze,sama właśnie szukam.A jakich już uzywacie?Nadal te newborn?

12 lata 5 miesiąc temu #399617 przez chłopek
ja używam 2 pampers uzywalam Dada ale musialam zmienic bo Seba cały tyłeczek w krostach ma

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399621 przez Kamyczka
chłopek napisał:

ja używam 2 pampers uzywalam Dada ale musialam zmienic bo Seba cały tyłeczek w krostach ma

oooo biedulinek.......
A ile opakowań tych newborn zużyłaś?

12 lata 5 miesiąc temu #399629 przez mloda_mamuska
saiko mocno ściskamy kciukasy z Oliwierkiem za Was :kiss: :kiss: :kiss:
wiesz..jak ja bylam to mnie tak zostawiali (lacznie 3 dni bylam) i jako jedyna tyle bylam ..i tez jedna noc sama z malym .... ale na dobre nam to wyszlo. Oni naprawde wiedza co robią :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Mam nadzieje,ze u Was juz edzie wszystko super z wynikami i dzisiejsza noc spędziice w domciu :kiss:

Kamyczka ja uzywam jeszcze pampersów 1. Maly ma 10 dni i zuzylam 120sztuk. Teraz bede kupowala nastepna paczke i chyba jeszcze jedynki kupię. Innych na razie nie bede probowala. on robi duuuzo i nie przecieka ,wiec jestem zadowolona z nich. Pozniej zobacze moze przetestuje jakies jeszcze ;)

chlopek hehe to Twoj maly wymagajacy potrzebuja oryginalnych :lol: nie udalo sie mamusiu podmianki strzelić. Moze jeszcze inne sprobujesz oprocz tych dada?

12 lata 5 miesiąc temu #399652 przez Daria23
Hej Kochane witam sie i ja choc chyba na chwilke bo Tymek juz sie kręci...
Ja używam juz pampers 2 bo w tych jedynkach miał takie czerwone na nozkach po bokach odcisniete a te sa akurat ładnie wszystko przylega i nie oddusza...ja mam w szafce tez pieluchy haggis bo dostalam ale boje sie ich uzywac jakos bo nie wiem czy zle nie zareaguje włąśnie..

M_m-ale Oli jest słodki napewno zejdzie mu plamka...co do kapieli Tymek nie lubi sie kapać choc ostatnio coraz mniej płacze-moze zaczyna sie przyzwyczajć:)tak samo jest z ubieraniem nie nawidzi tego:)

Olga-a ile miał Ignaś po urodzeniu kg i cm?bo jakos to przegapiłam wtedy...

ciekawe gdzie podziała sie Martadam może juz na porodówce jest:P

12 lata 5 miesiąc temu #399658 przez bidol
Daners, Daria, - prześliczne chłopaki - zakochać się można :cheer: :kiss: :kiss:

Olga - no mnie strasznie bolało obkutczanie macicy, na Moje szczęście w nieszczęściu dopadła mnie ta Kamica nerkowa i dostałam antybiotyki i przy okazji uśmieżyły ból :) ale brzuszek nadal mi wystaje :(

Anna - jestem jestem, troszkę podczytuję , bo ciekawa jestem czy Kamyczka, Martadam i Kejtin się rozpakowały i jak sobie radzicie z dzidziusiami :) a taką rurkę sobie chyba sprawię - bo u Nas tragedia - mała męczy się strasznie z każdą kupką i ma straszne gazy :( myślę że to wina pokarmu :(

M_M - o znamie się nie martw :) zniknie :) mojej koleżanki synek miał identycznie - i już śladu nie ma ( ma 4 lata, ale znikneło mu wcześniej) :) Moja Kamilka ma na szyjce - uszczypnięcie bociana :laugh: Oliwierek śliczny - taki poważny - piękny - zakochałam się :cheer: :kiss:

Kejtin - bardzo się cieszę że wszystko dobrze z Sarą :kiss: :kiss: :kiss: trzymam kciuki za bezproblemowe i mało bolesne rozwiązanie :kiss: i oczywiście na zdjęcie Niuni :kiss:

Olga - biedna dziewczyna :( mnie częściowo znieczulili - tam gdzie pękłam - przy cewce moczowej już mnie nie znieczulali - szyli na żywca :(

Saiko - trzymam kciuki za dobre wyniki :kiss: a i odpoczywaj póki możesz :kiss:

Co do kąpieli - to My co 2 dni się kąpiemy - Nie ma upałów więc nie ma sensu - a mała już coś kicha więc nie chcę jej doprawić :dry: A i baaaardzo tego nie lubi :dry: drze się jakby ją ze skóry obdzierali :dry:

Pampersy - używamy 1 i jeszcze sporoluzu mamy :laugh: i te Premium - te złote - są super :laugh: polecam - kupki pięknie wsiąkają i nie przecieka nic -a są bardzo cieniutkie :laugh:

Kamyczka - a powiedz mi - ty już normalnie funkcjonujesz?? chodzisz itp. i nic się nie dzieje??

Kamyczka, Majówka - trzymam kciuki za wizyty :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka