BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #399059 przez Daria23
Majówka-u was naprawde tak gorąco?to oddaj nam połowe twojego słoneczka bo my w domkach sie kisimy bo pogody nie ma na spacer

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399063 przez Majowka
Daria23 napisał:

Majówka-u was naprawde tak gorąco?to oddaj nam połowe twojego słoneczka bo my w domkach sie kisimy bo pogody nie ma na spacer

Nawet polowa to za duzo Daria :( .... Nie mozna wyjsc z domu, nawet okna otworzyc, zeby goraco nie weszlo....siedze tak..w ciemnosciach...sztory pozamykane, o jakim kolwiek minimalnym przeciagu mowy nie ma, nawet wieczorem, wtedy otwieramy okna, ale wiatru zero a w nocy ponad 25 stopni...w dzien ponad 40, jajko mozna usmazyc na zewnatrz :( :( :(
Wyszlam wczoraj przed blok tylko wejsc do miska samochodu, to jest takie okropne uczucie! Jedna wielka smazalnia!
Jutro juz bedzie lepiej.....no ale taka pogoda to naprawde koszmar....

12 lata 5 miesiąc temu #399074 przez Olga
Witam was dziewczynki.

My już dzisiaj z Ignasiem tydzień obchodzimy :laugh: jak ten czas szybko leci,zanim się obejrzymy nasze maluszki będą miały roczek :(
Właśnie wróciliśmy z Urzędu Stanu Cywilnego,Ignaś już ma nazwisko.Po południu idę łatwić wszystko związane z becikowym i rodzinnym :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #399082 przez mloda_mamuska
hej Dziewczyny !
U nas cieplutkooo . wczoraj zrobilismy sobie spacerek z Olim ,calutki spacer a później zakupy przespal w wozeczku. Pod nosem mamy tesco,wiec wozkiem na zakupy codzinnie mozemy jezdzic po swiezutkie pieczywko.
Przetestowalam to branei na ręce i popukanie malego,zeby odbilo Mu sie i faktycznie... po jedzonku odbija sie i jakby malemu jest lżej... ale i tak ulewa mu sie :(
Dzisiaj je co pol godziny po 10 minut.... i zasypia... ale w nocy pospal 4 godzinki az ;))
Moj Mąż najpierw byl zly,ze maly pierwsza noz spal z nami a teraz sam wieczorkiem przynosi malego do nas i chce zeby w nocy byl z nami,bo jak sie budzi to tylko podaje mu cyca i juz i nie wybudzamy sie tak wszyscy ;)

Wiecie co... moj Malyy ma całą twarz w potówkach :( :( :(

poci sie jak niedźwiedź.... gdzie go nie poloze .a lezy w samym pampersie.to po kilku minutach wielka plama potu .......i skóra mu strasznie schodzi..z raczek,nózek :( :(

12 lata 5 miesiąc temu #399094 przez Daria23
M_m- zazdroszcze ci tyc 4 godzin przespanych...strasznie by mi sie ...ja jesli tak długo bedzie sie utrzymywac ta godz 1.5 jak mały sie budzi to moze zaczne go na noc dokarmiac musze zapytac połoznej w przyszłym tyg co ona o tym wszystkim mysli...

Ja przygotowałąm sobie wszystko do obiadku i wyprasowałam ciuszki a mały sobie nyna oby pogoda sie poprawiła bo sama chce sie wynurzyc z tego domu

12 lata 5 miesiąc temu #399104 przez Daria23
Laseczki a powiedzcie mi bo mam taki mały problem mój Tymek BARDZO rzadko odbija prawie nigdy przekładam go przez ramie i klepie ale to nic nie daje jak myślicie od czego to o=może być?czyżby sie nie najadał do syta?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399144 przez Anna77
Daria obiadek pyszny opisałaś. Ale przecież nie wiesz, czy to po jajku, fasolce czy maślance. Dodaj jedną rzecz z tych właśnie, do posiłku po którym Małemu nic nie jest i obserwuj go. A co do odbijania, to chyba nie każde dziecko odbija. Poza tym możesz wypróbować kładzenia na brzuszek po jedzeniu, położenia go sobie na piersiach w pozycji półsiedzącej (Twojej półsiedzącej, hihi), położenia na kolanach tak w poprzek, prostopadle.

A ja właśnie wcinam jagody z jogurtem i cukrem. Mniam, dobrze że jest czym zastąpić truskawki.

Olga co do mijającego czasu, to czasem nie wierzę że to już. Wczoraj nam z kolei minęły trzy tygodnie i z tej okazji odpadł nam pępuszek :) Też czeka mnie pojechanie i załatwienie becikowego i kaski z grupówki, ale coś nie mogę się zebrać żeby wpakować się w samochód :dry:

U mnie też pogoda średnia, bo chłodno i ponuro :(

Zabieram się za prasowanie, dopóki Mati śpi na balkonie. Pewnie już długo to nie potrwa.

12 lata 5 miesiąc temu #399155 przez chłopek
mm mąką ziemniaczana spróbuj
olga my juz czekamy na becikowe moze przyjdzie koncem miesiaca, a nazwisko juz jak wyszlismy ze szpitala to mąz poszedła załatwiac teraz na pesel czekamy juz powinien byc.
daria mojemu tez sie nie odbija czasem tylko ale bardzo rzadko

12 lata 5 miesiąc temu #399167 przez anszka
Cześć dziewczynki,
czas tak szybko płynie, że nie mam kiedy usiąść i poklikać z Wami.
Maluszek jest dzisiaj niespokojny, znowu brzuszek go boli, boję się, że to się przerodzi w regularne kolki. Już nie mam pomysłu, jak mu pomóc, gdy cierpi. Może znacie jakieś sposoby?
Wygląda to tak, że pręży się okropnie i płacze. Przechodzi mu to dopiero, jak uda mu się zrobić kupkę :(
Próbowałam już ciepłych okładów, masażyków i noszenia, ale nie zawsze to skutkuje :dry:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399180 przez Majowka
Anszka, tutaj praktykuje sie jeszcze jeden sposob. Sa takie male tubki, cos co dziala jak lewatywa dla dzidziusia...nie wiem czy w Polsce sa w podobnych opakowaniach....wyrzucasz zawartosc, oczyszczasz i obcinasz nozyczkami koncowke tubki...wsadzasz malemu do tyleczka ta dluga koncowke I czekasz az pusci baczki :) To naprawde dziala...jedni moi znajomi zamiast tubki, maja specjalne sondy do odbytu dla dzieci...zapytaj lekarza, na pewno bedzie wiedzial o co chodzi

12 lata 5 miesiąc temu #399187 przez Anna77

12 lata 5 miesiąc temu #399188 przez mloda_mamuska
Anna a nie mozna jesc truskawek ??? ja codziennie jem :huh: :huh: :huh:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399196 przez chłopek
majówka u nas tez jest cos takiego nazwy nie pamietam

mm nie powinno sie jesc bo uczulaja.
sebolkowi nadal ropieja oczka :(

12 lata 5 miesiąc temu #399207 przez Anna77
Bidol widzę Cię :ohmy: :P

MM truskawki niestety bardzo uczulają :(

12 lata 5 miesiąc temu #399226 przez mloda_mamuska
anna wczoraj nie jadlam a maly dzisiaj ma kolki i w ogole męczy sie spac nie moze placze........ wiec te kolki chyba nie od truskawek.

On strasznie łapczywie je......z cyca tak łapczywie,moze dlatego ,ze mam za duzo mleka i z duzym cisnieneim mu leci... z butelki ladnie je... a dzisiaj tak sie meczyl,plakal i plakal nie chcial cyca ne chcial lulania tulenia.... prężył się,wierzgał nóżkami.... caly czerwony byl....i mial twardy brzuszek.. :( :( :( :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka