BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #398517 przez Daria23
M_m- ma racje wyśpijcie sie spijcie nawet całymi dniami:):) a jak M-M u ciebie z figura?ja mam juz brzuch jak z przed ciąży:)połozna juz mowiła ze tylko pozazdroscic:)a ja chciałąm jakies pasy kupywać:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #398519 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka daje czadu ostro........... j nei mam takiego dobrego wechu,ale po wygladzie kup naprawde mozna :X :X :X .... Ale najgorsze jest JAK SIE GO PRZEBIERA I NAGLE ZAZYNA ROBIC KUPE ....NA RZADKO..i TO TAK LECI MU DO GORY JAK FONTANNA WLASNIE ....... PRAWIE MI NA TWARZ NAROBIL WCZORAJ.A MISKOWI ZROBIL NA RĘCE JAK GO PRZEBIERAŁ....... HAHAHAHHAHA taka rzadka żółta kupa przypomina serwatke ...... cos okropnegoooooooo nei chhcialabym jej sporobowac a Moj synek bardzo chce mame poczestować :lol:

Kamyczka,martadam POWIEM WAM JEDNO..... NAPRAWDE..poki Waszych maluchow nie ma obok tylko są w Was jeszcze to korzystjacie z tej wolnosci i wyspijcie sie ..bo dluo nie pośpicie :lol: ......Mi to wszyscy mowili i miskowi,ale tylko sie z tego smialismy,a teraz w nocy jak do malego wstajemy polprzytomni to siedzimy na lozku i mowimy do siebie: kurde...kiedy my sie wyspimy..... :lol:

JA chwilami mam dosyc ....... ciagle krzyczy itp./.ale wczoraj poszlam z miskiem te sprawy zalatwiac i tak mi Malutkiego brakowało..ciagle mowilam do Miska,ze Moj synus kochany sam tam zostal bez mamusiu..mam nadzieje,ze nei placze....i w ogole.. ciagle mi Go brakowalo :kiss: :kiss: :kiss: ..........a zostal z moim tatą... wiec nei byl,no ale bez Mamusiu :blush:

hahhahahhhhha z tymi kupami to niezłe :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #398521 przez Kamyczka
martadam23 napisał:

no własnie Kamyk one tu o porodzie o maluszkach laktacji karmieniu i innych a my nadal w czarnej du**e :P!!!

no co prawda to prawda

12 lata 9 miesiąc temu #398532 przez Anna77
MM kurcze, dzielna jesteś. Trzymam kciuki i często o Was myślę :) Wysłałam Ci wiadomość na priv.

Saiko Nie przejmuj się tym pozostaniem w szpitalu. Ważne że mają wszystko pod kontrolą z tą żółtaczką i naświetlają Małego. Zaleca się to zresztą od poziomu bilirubiny 15-17 właśnie. Gdybyś wyszła do domu, to z taką żółtaczką i tak byś wróciła do szpitala. Więc przynajmniej będziesz spokojna, bo jak już jest tendencja spadkowa, to już tak zostanie :) Fajnie że Szymonek tyle śpi w nocy, ale czy na tym etapie nie powinnaś go jednak budzić na karmienie :unsure: W nocy masz najbardziej wartościowy pokarm, no i dla Twojej laktacji też chyba byłoby to dobre. Buziaki dla Was, jeszcze tylko jutro i będziecie w domku.

U nas dzisiaj troszkę popaduje, więc Mały w wózku na balkonie. Kuba wczoraj był na pierwszych zajęciach z nauki pływania, więc popołudniu i tak idziemy na spacer.

Mój Mały śpi i je, ale też coraz więcej czuwa. A z częstotliwością jedzenia jest różnie. Wieczorem bywa że je 20 minut, potem odbicie przerwa i za 40 minut znowu. Często też ma dokładki po 20-30 minutach ssania, jak przysypia biorę go do odbicia no i znowu do cycka. W nocy jest różnie, ale nie narzekam.

Idę troszkę poprasować, zanim Mały się obudzi. Miłego dnia Mamuśki - te oczekujące i z dzidziusiami :)

12 lata 9 miesiąc temu #398539 przez Kamyczka
Anna-Ty już doświadczona mamusia jesteś to i synek zdyscyplinowany jest :)
Saiko będzie dobrze! :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398540 przez Majowka
Czesc dziewczyny!!!

M-M, ale sie usmialam!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: niezly gosc z Oliwerka! :laugh: :laugh: :laugh:
Ile przy takim malym dziecku jest pracy!!!!! :ohmy:

Daria, naprawde nie masz juz brzusia!?! Ty szczesciaro! Tez tak chce!!!! :)

U nas upaly, leze w domku na spodenkach, dzis w nocy tak sie pocilam, ze powiedzialam dosc tym cierpieniom! :laugh: jutro przychodzi pan od klimy i nie spoczne dopoki nie zaloza przynajmniej jednego klimatyzatora w to lato!

Zalatwiam tez papier z ambasady, ze w naszym jezyku nazwisko odmienia sie w zaleznosci od plci....Bo jeszcze gotowi mi nazwac synka iksinska!!!!! Kolezanka mnie nastraszyla, Ze tutejsze prawo nie uwzglednia tych naszych gramatycznych zawilosci :angry:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #398557 przez mloda_mamuska
Daria wiesz co mam juz plaski,ale dalej ten ciemny pasek mam na brzuchu...
Ja teez balam sie,ze nie bede mogla wrocic do formy a tu z dnia na dzien samo w dol leci.a jem normalnie.zadnej diety;)

Kamyczka
widzisz Kochana a tak niedawno martwilas sie ,ze nie donosdisz i w ogole :kiss: :kiss: Maluszek grzecznie siedzi w brzusiu :kiss:

Ja biore sie za prasowanie ciuszkow.prania mam ogrooooom :dry:

Majowka no moj Oli nazwisko tez ma w papierach po mnie . -wska ale tlumaczymy wszystkim i musza zmieniac .... a jeszcze mamy dwuczlonowe i mega dlugie nazwisko i kazdemu trzeba literowac.... :huh:

a na paszport bedziemy czekac 4,5 tygodni :(
Anna odpisalam :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398577 przez Kamyczka
MM,Daria Wy chudzinko to i brzusio zniknął od razu :blink:
MM ciągle się śmieje z Oliego kupek w ręczniczki :lol: :lol: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #398582 przez saiko
Siedze z mezem, patrzymy na dzidka na hawajach i smiejemy sie z waszych kupowo-laktacyjno-urzedowych wpisow :) a szew mnie ciagnie i boli przy smiechu, kaszlu i kichaniu.

Tak chcialabym kazdej napisac cos ale na telefonie to nie takie latwe i czasem nawet przegapiam wpisy ;)
Ktoras pytala o wyproznienia- u mnie na razie problemowo, ale mysle ze sie unormuje. Przedwczoraj dostalam zastrzyk i czopek na wyprozinienia.
No teraz w nocy staram sie go wybudzac do cyca albo sciagam i daje z butelki. Rano udalo mi sie ladnie mu dac cyce i ciagnal a teraz chce zeby karmienie bylo jak najszybsze zeby weacal pod sloneczko a butelka jest jednak wiele szybciej.

Kamyczku, martadam, lusia- trzymam kciuki zza szybkie i bezproblemowe rozwiazanie

12 lata 9 miesiąc temu #398584 przez Kamyczka
saiko napisał:

Siedze z mezem, patrzymy na dzidka na hawajach i smiejemy sie z waszych kupowo-laktacyjno-urzedowych wpisow :) a szew mnie ciagnie i boli przy smiechu, kaszlu i kichaniu.

Tak chcialabym kazdej napisac cos ale na telefonie to nie takie latwe i czasem nawet przegapiam wpisy ;)
Ktoras pytala o wyproznienia- u mnie na razie problemowo, ale mysle ze sie unormuje. Przedwczoraj dostalam zastrzyk i czopek na wyprozinienia.
No teraz w nocy staram sie go wybudzac do cyca albo sciagam i daje z butelki. Rano udalo mi sie ladnie mu dac cyce i ciagnal a teraz chce zeby karmienie bylo jak najszybsze zeby weacal pod sloneczko a butelka jest jednak wiele szybciej.

Kamyczku, martadam, lusia- trzymam kciuki zza szybkie i bezproblemowe rozwiazanie

Saiko dzięki,hahhah mały na hawajach dobre :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #398594 przez chłopek
saiko dobrze małemu opala sie :)

12 lata 9 miesiąc temu #398603 przez Kamyczka
chłopek napisał:

saiko dobrze małemu opala sie :)

A Ty chłopek jak się dziś czujesz?Podziwiam Ciebie,Annę i Olgę-macie dzieci i jeszcze czas na forum :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #398605 przez chłopek
no ja dzisij urwanie glowy. jak Ksawcio spi to seba nie abo obaj nie spią.
teraz Seba lezy spokojnie Ksawer demoluje dom a ja robie pizze

dobrze ze Ksawery 15 sierpnia do mojej mamy jedzie bedzie spokój

12 lata 9 miesiąc temu #398630 przez Kamyczka
chłopek napisał:

no ja dzisij urwanie glowy. jak Ksawcio spi to seba nie abo obaj nie spią.
teraz Seba lezy spokojnie Ksawer demoluje dom a ja robie pizze

dobrze ze Ksawery 15 sierpnia do mojej mamy jedzie bedzie spokój

zabiera go babcia na wakacje? :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #398632 przez chłopek
kamyczka tak bo Ksawcio jest babci:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka