BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #398069 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Czesc dziewczyny,

Ciesze sie, ze wszystko dobrze u Was! Z zacieciem czytam o Waszych pociechach!

M-M, Oli przesliczny!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: jak chcesz areom, daj znac, kupie I wysle poki jeszcze jestem na chodzie :)

Kamyczka! Oby to byl Twoj tydzien :kiss: :kiss: :kiss: bede trzymac kciuki!

U mnie juz wielkie odlicznanie....do porodu tylko 19 dni :woohoo: kopniaki Lucaska sa coraz mocniejsze, ale zadne bole i strzykanie mnie jeszcze nie dopadlo. Szaleje teraz na wyprzedazach, bo wszystko jak za darmo.
Niestety upaly wracaja :dry: ....wiec troszke bede sie meczyc!

Milego dnia!

A co masz do kupienia kochana?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398095 przez chłopek
ja bylam u gina wszystko ok powiedział ze to taka mała ranka i sie zagoli, za miesiac wizyta

12 lata 5 miesiąc temu #398101 przez Kamyczka
chłopek napisał:

ja bylam u gina wszystko ok powiedział ze to taka mała ranka i sie zagoli, za miesiac wizyta

:)

12 lata 5 miesiąc temu #398102 przez maksiu
Hej mamusie jestem i ja przepraszam ze tak malo pisze ale jakos nie mam natchnienia na kompa niewiem czemu, wczoraj wieczorem maly cos plakal nie mogl zlapac cyca denerwowal sie jak niewiem i musialam sciagnac i z butli mu dac w nocy raz tez plakal ale teraz jest dobrze u nas dzis zimno na dworzu i chyba sobie spacer odpuscimy bo wiejej jak na uralu, a poz at ym maz dzwonil ze o 20 bedzie dopiero i sama to ja nie pojde z 2 bo nie daje rady

12 lata 5 miesiąc temu #398103 przez saiko
A ja siedze i rycze. Szymek skonczyl jesc ostatni 7.5 h temu i od tamtej pory protestuje jak przykladam go do cyca lub spi ;(
Cyce mi zaraz rozwalii nie wiem co robic

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398107 przez chłopek
saiko odciągnij pokarm, ale spróbuj go znowu przyłożyć.

sebus w podrózy
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398121 przez anszka
Saiko - jak Wojtek tak robił, to odciągałam pokarm i dawałam butlę na śpiocha i budziłam go co trzy godziny i przystawiałam do cyca (z większym lub mniejszym sukcesem). Babki mówiły, że trzeba go rozbudzić (rozebrać, dotykać stópek, przyłożyć te chusteczki nawilżane do ciałka). Czasem działało i zasysał cyca, a czasem wpadał w szał i nie chciał jeść, ale po chwili zmieniał zdanie. A jak zasypiał przy cycu, to go łaskotałam w brodę.
Te przerwy nie dłuższe niż co trzy godziny to ważne dla Twoich piersi, żeby Ci się zastoje nie porobiły.
A pielęgniarki Ci nie pomagają rozwiązać tego problemu? A jak waga małego? Może też zaczyna mu się pojawiać żółtaczka, bo dzieci wtedy są ospałe i leniwe?
Może poproś męża, by przywiózł Ci laktator i butlę z dobrym smoczkiem
Wiem, że nie jest łatwo, też łapałam doła :(
Życzę sił :kiss:

Bidol, Chłopek
- dzieciaczki słodkie :kiss:

Kamyczka - dzięki, czekamy teraz, by wycałować Dominisia, życzę Ci, byś jak najszybciej mogła poznać synka.

PS Nadal nie mam czasu, by nadrobić zaległości, ale cieszę się, że tak nam ładnie idzie rozpakowywanie :) Gratuluję wszystkim mamusiom :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398129 przez Kamyczka
Chłopek Sebuś słodki :kiss:
Anszka-dzięki,liczę,że w tym tyg dołączę do waszego grona :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #398131 przez Majowka
Kamyczka napisał:

Majowka napisał:

Czesc dziewczyny,

Ciesze sie, ze wszystko dobrze u Was! Z zacieciem czytam o Waszych pociechach!

M-M, Oli przesliczny!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: jak chcesz areom, daj znac, kupie I wysle poki jeszcze jestem na chodzie :)

Kamyczka! Oby to byl Twoj tydzien :kiss: :kiss: :kiss: bede trzymac kciuki!

U mnie juz wielkie odlicznanie....do porodu tylko 19 dni :woohoo: kopniaki Lucaska sa coraz mocniejsze, ale zadne bole i strzykanie mnie jeszcze nie dopadlo. Szaleje teraz na wyprzedazach, bo wszystko jak za darmo.
Niestety upaly wracaja :dry: ....wiec troszke bede sie meczyc!

Milego dnia!

A co masz do kupienia kochana?

Juz kupilam! 2 pajacyki wiekszych rozmiarow, bo te na newborna mialam na 56, wiec kupilam te same modele 60cm, sa sliczne.
Body na krotki rekawek na 60cm I na 67cm...ale roznica miedzy nimi na dlugosc to 1cm, I odrobinke szersze....jak oni to szyja, bez sensu!
Kupilam spodnie dzinsowe na 6 miesiecy, bluze z dlugim rekawem, 2 t-shirty na 3m i do tego krotkie spodenki tez na 3m.
No i czapeczki wzielam 2 wieksze, bo moja chyba mu bedzie za malutka...gin mowi, ze bedzie mial duza glowke.
Ogolnie to kupuje juz wieksze rozmiary na pazdziernik -listopad i takie bardziej ubrankowe nie spioszkowe, zeby pozniej wygladal jak gość :)

Anszka, Wojtus przecuuuuuuudny!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Chlopek, Sebus jak slodko spi :kiss: :kiss: :kiss: slodziak!!!

A na to zdjecie Kamilki naparzec sie nie moge!!!!! Cuuuudna!!! :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398137 przez chłopek
dzisiaj byłam u mojej mamy w pracy pochwalić sie Sebusiem i spotkałam znajomą co jej synowa urodziła 2 miesiace temu synka i mówi że waży 4500, a ja że mój wazy 4200 :) była w szoku

ja musze Sebusiowi kupic jakies dresy bo nie ma nic

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398140 przez Olga
Hej dziewczynki.

Wiecie,ze nadrobilam wszystkie zaległości.Ignaś jak na razie jest taki grzeczny,że z nudów wszystko przeczytałam :) Dzisiaj była już u nas położna,ma lekką żółtaczkę,a tak wszystko jest ok.Od 8 doby mam zacząć podawać wit D i K w jednym.Oczko prawe mu lekko ropieje,już w sobotę i niedzielę było ok i dzisiaj znów,zobaczymy czy się obejdzie bez kropelek.Ignaś to żarłok,musi porządnie opróżnić obie piersi,dopiero wiem,że pośpi ze 2,5 godz,ale nie raz robi drugie podejście do obu.Także taki rytuał karmienia i odbijania trwa u nas ok.godz,po czym mam 2,5 godz.wolnego.Mieliśmy dzisiaj iść na pierwszy spacerek,ale u nas brzydka pogoda,może jutro się uda :) Oby mu już tak zostało :laugh:
Mi dzisiaj wyszedł ten jeden szew,co miałam na wierzchy,widocznie nie był rozpuszczalny i jak patrzyłam lusterkiem,to prawieśladu nie mam,pękłam w tym samym miejscu co z Olgą,tylko o wiele mniej.Nie czuję w ogóle,że 5 dni temu urodziłam :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #398148 przez chłopek
olga ja mialam tak samo jak ty. a z Ksawciem 2 tyg sie meczylam i siąśc nie mogłam

12 lata 5 miesiąc temu #398151 przez Olga
To mój śpioch dzisiaj ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #398152 przez chłopek
Ignaś Kochany

12 lata 5 miesiąc temu #398166 przez Kamyczka
Ignaś jak słodko na brzusiu śpi :kiss: i ile ma zabawek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka