BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #398169 przez Olga
On uwielbia spać na brzuszku,teraz już śpi 1,5 godz.nawet dobrze się nie rusza :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #398173 przez mloda_mamuska
Majowka aerom to ten syropek ? :lol:
chceeeee :lol: a on na pewno calkowicie bezpieczny? i ile kosztuje? :)) :lol:

saiko nie martw sie Kochana. ja tez mialam lekka depresję... maly caly dzien na cycu siedzial i nie spal w ogole.nawet siku ciezko bylo pojsc bo juz piszczal jak szalony..
teraz karmie go 20,30 minut.. oczywiscie zasypia podczas karmienia , wiec go łaskocze,łapie za stopki..zeby wybudzic i tak do 30 minut jakos daje rade.i spi czasem godzinke a czasem w ogole... mam mega duzo mleka i tez robia mi sie cyce jak donice :lol: ogromniaste,twarde z guzami....i bardzo bola,ale sciagam co godzinke mleko i daje młodemu przez butelke na raz np 100,120 ml czasem wypija i dalej nie spi nic..czasem wypije 90 i zasypia na godzinke.Dzisiaj od rana nie spal prawie w ogole . wieczorem daje mu sztuczne 90ml i czasem przesypia 2 godzinki.Koniecznie kup sobie laktator i sciagaj mleko !!! :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398174 przez chłopek
dziewczyny sciagajcie mleko zeby sie wam guzki nie robily

12 lata 9 miesiąc temu #398179 przez mloda_mamuska
chlopek ja staram sie .ale te mleko juz mnie przytlacza tyle go jest. wyszlam na godzine sprawy z mezem pozalatwiac paszport itp. i maly zostal z moim tata i po godzinie jak wrocilam to juz mialam mega bani z guzami.... sciagam co chwile... pozniej daje malemu z butli. ale chyba bede musiala poczukac sposobu na zmniejszenie laktacji. :huh: :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #398194 przez nataleczka_92
Młoda mamuska skoro masz tyle pokarmu to zastanawia mnie tylko czemu dokarmiasz dziecko mlekiem modyfikowanym. Porcja mleka naraz 100ml jest dla takiego maluszka wystarczająca. A jeśli masz tyle mleka że sobie z nim nie radzisz to może za często ściągasz laktatorem. I nie ściągaj do końca bo wtedy będzie Ci coraz więcej napływać.

12 lata 9 miesiąc temu #398195 przez Anna77
MM nie ściągaj tak dużo laktatorem, tylko tyle żeby poczuć ulgę. Im więcej będziesz ściągać, tym więcej mleka się produkuje. Jak masz ciężkie piersi, czy guzki to wejdź do wanny albo pod prysznic i w cieple masuj, ale delikatnie! Fajnie też działa masowanie przez ręcznik. Chwytasz pierś przed ręcznik i delikatnie masujesz. Wypłynie akurat tyle mleka, żebyś poczuła ulgę, a Ty rozmasujesz sobie ewentualne "guzki". Przystawiaj jak często chce, przetrwasz to, bo to się ureguluje.

Bidol nie biegam. Mój gin nawet na basen pozwolił mi iść dopiero za miesiąc, bo wciąż mi powtarza, że jednak miałam więcej nagrzebane w brzuchu niż standardowo i lepiej być ostrożnym. Staram się dużo chodzić, ale jak chodzę za szybko to niestety "ciągnie" i boli mnie rana. To może nie jest jakiś potworny ból, ale boję się żebym sobie nie sprawiła jeszcze jakiegoś problemu. Póki co staram się racjonalnie jeść,

12 lata 9 miesiąc temu #398197 przez mloda_mamuska
bidolku kochana jak u Ciebie?
ja sciagnelam 120ml i dalam Malemu i zjadl wszystko i wlasnie zasnal. mam nadzieje,ze 2 godzinki pospi :huh: . ja zaraz znowu zbieram sie do ściągania pokarmu. jak daje mu z butelki to ladnie zjada i zasypia.a jak z cyca to 5 minut je i zasypia.dobudzam go i znowu chwile poje .pogryzie suty , pokrzyczy.... a ja juz coraz bardziej zaprzyjazniam sie z laktatorem. mąż mi na spokojnie ściągał a nie jak ja .nerwus i juz tak nie boli bardzo bardzo.tylko na poczatku. ;) a ja czekam na zdjecia nowe Kamilki :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398199 przez mloda_mamuska
nataleczka wole te modyfikowane,bo mały lepiej po nim spi niż po moim.

Anna chcialabym pozbyc sie tego mleka.... przez te karmienie mam ciagle doła,bo maly chwilami nie moze dobrze zlapac.a jak je z cyca to tylko 20 minut i zasypia.po kilku min budzi sie i je kilka minut spi chwile i tak w kolko;/ a jak sciagne i uzbieram 120 to na raz mu dam i przesypia czasem prawie 2 godziny.

12 lata 9 miesiąc temu #398220 przez bidol
M_M - to ja mam doła bo mam za mało pokarmu - przynajmniej mam takie wrażenie bo mała często płascze i rzuca się na cyca jakby miesiąc nie jadła :( po czym jak u Ciebie po 5 min zasypia :dry: odbeknie jej się i kładę ją do łóżeczka i zaczyna płakać bo jest głodna :( dużo piję, nawet tego piwa karmi próbowałam i nic :(
A z nawałe to Anna ma rację - nie wolno zbyt często odciągać bo drugie tyle się wyprodukuje ;)

Anna - to tak jak ja - też już ok się czuję - spacerki kilku godzinne robimy :) ale po zdjęciu szwów boli mnie i ciągnie - mam wrażenie że rana się otwiera - i boję się żę mi się rozejdzie :(

chłopek - Sebek prześliczny :cheer:

Olga - Ignaś wygląda na kawał chłopa :lol: ale ślicznie śpi - zazdroszczę :cheer: Ja muszę wszystko robić w biegu :dry:

Majówka - już wszystko masz???

Anszka - a mąż był przy porodzie czy w delegacji??

Ja przy porodzie nabawiłam się jeszcze kamicy nerkowej :( przy tym całym wysiłku w nerkach kamienie i złogi mi się ruszyły w dodatku byłam odwodniona - pakowali we mnie kroplówki i ampisylinę - teraz też na antybiotykach jadę :dry:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #398241 przez Majowka
M-M, tak! Pewnie ze bezpieczny. Zobacze w aptece cene i dam Ci znac! To specyfik na kolki, tylko slodki :))

Bidolku, wszysciutko mam juz!!! Ciuszkow az za duzo! Ale w przeroznych rozmiarach, wiec na pewno sie przydadza. Jutro zaczynam odmetkowywac :laugh: no i pranie robic :)

Ale macie dobrze! Mozecie juz tulic swoje pociechy :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398244 przez Kamyczka
Majowka napisał:

M-M, tak! Pewnie ze bezpieczny. Zobacze w aptece cene i dam Ci znac! To specyfik na kolki, tylko slodki :))

Bidolku, wszysciutko mam juz!!! Ciuszkow az za duzo! Ale w przeroznych rozmiarach, wiec na pewno sie przydadza. Jutro zaczynam odmetkowywac :laugh: no i pranie robic :)

Ale macie dobrze! Mozecie juz tulic swoje pociechy :kiss:

Majówka ładnie nas gonisz :) suwaczek coraz ładniejszy!gratuluję zakupów :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398249 przez Majowka
Kamyczka, twoj jest super!! 39 tyg!!!!!!!! :) Pieknie!!! Malutki juz donoszony, teraz tylko urodzic!

A moj, faktycznie! Coraz blizej...ja rodze bedac w 38tyg2dni, wiec takiego jak u Ciebie juz niedoczekam....

12 lata 9 miesiąc temu #398256 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Kamyczka, twoj jest super!! 39 tyg!!!!!!!! :) Pieknie!!! Malutki juz donoszony, teraz tylko urodzic!

A moj, faktycznie! Coraz blizej...ja rodze bedac w 38tyg2dni, wiec takiego jak u Ciebie juz niedoczekam....

a ja się zastanawiam,ile jeszcze pochodzę z brzuszkiem :blink:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #398266 przez Olga
Ja się cieszę,że u mnie postanowili szybciej rozwiązać moją ciążę,bo jak bym jeszcze pochodziła 2 lub 3 tyg.to Ignaś by miał ładnie przeszło 4 kg.a widziałam,jak niektore mamy chodziły po urodzeniu takich dzieci,więc jestem bardzo zadowolona,że tak się sprawy potoczyły :)

Ignaś o 20 jest kapany i już smacznie śpi na noc z przerwami na cycusia :laugh: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #398270 przez Kamyczka
Olga napisał:

Ja się cieszę,że u mnie postanowili szybciej rozwiązać moją ciążę,bo jak bym jeszcze pochodziła 2 lub 3 tyg.to Ignaś by miał ładnie przeszło 4 kg.a widziałam,jak niektore mamy chodziły po urodzeniu takich dzieci,więc jestem bardzo zadowolona,że tak się sprawy potoczyły :)

Ignaś o 20 jest kapany i już smacznie śpi na noc z przerwami na cycusia :laugh: :kiss:

Ale masz grzecznego synusia.Mój to czuję nie będzie taki słodki,nadal kopie i się wygina :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka