- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
anszka mi przy porodzie też złamali lewy obojczyk,ponieważ byłam taka duża,ale moja mama chodziła ze mną do takiego starego pana,który mnie przez dwa tyg.masowal i takie klapeczki porobił i nie mam nawet śladupo tym,gdyby nie wpis w książeczce,to nawet bym nie wiedziała,który to był.A jak tak się tylko zrósł,to nie będzie żdnego śladu?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Jak rozne moga byc pronlemy laktacyjne: za duzo pokarmu, za malo. Zarlok, niejadek. Masakra.
Moj jutrzejszy wypis ze szpitala stoi pod znakiem zapytania bo maly stracil troszke za duzo wagi z 3200 do 2850 a teraz przyczepili sie do zoltaczki i wlasnie lezy obok mnie z kroplowka
Jestem troche zla bo nie waza maluchow na bierzaco i nie sluchali moich uwag o tym, ze maly nie chce jesc. Dopiero dzis jak powiedzialam ze lzami w oczach, ze maly chce cyca co 12 h a ja mam balony to sie zainteresowali.
Maz przywiozllaktator i teraz odciagam nawal laktatorem i daje z butelki. Juz sie uspokoilam, najwyzej tak bede egzystowac, ale po karmieniu ok 30 ml udalo mi sie mu wcisnac cyca na 25 min pozArym sprobuje jeszcze z kapturkami, moze to mu sie spodoba
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
ja tak dzisiaj nadrabiam zaległości i ...
zaczynam doceniać to jeszcze ze Julek jest w brzuszku
i zaczynam cenić to że jeszcze moge go tam mieć ...
no ale niech już wyjdzie:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam,ze wczoraj prawie caly dzien nie spal. duzo go karmilam a on nic..czasem lezal i sie nam przygladal,czasem piszczal.... ale w nocy przespal 4 godziny !!!!
Wasze Maluchy maja jeszcze ten pepek? Moj zgubil po 6 dniach,ale tutaj przypinaja tą klamerke a nie wiążą.no i juz mam taki swoj sliczniutki pępuszek;) A w ogole niczym nie przemywalismy.. polozna nie kazala..i szybko odpadl.ale w ostatniej fazie wygladal to okropnie.. ledwo wisial taki kawalek czarnej mazi.......ale juz po wszystkimmm
Wczoraj Misiek pil pępkowe a dzisiaj nieprzytomny,nawet nie wiedzial,ze polozyl malego do nas do lozka....
a ja wczoraj nachodzilam sie i chyba troche za duzo jak na pierwszy raz po porodzie. 3 godziny chodzilismy o ten paszport itp. i jak wrocilismy to zaczelo mnie krocze mega bolec.szczypac w ogole chodzic nie moglam a krew lała sie i lała... polozylam sie i 'wietrzylam' rane.... i sporo spalam ale dzsiaj juz duzo lepiej,misiek zajmowal sie malym z tata..nakarmili go dwa razy moim mleczkiem sciagnietym
Ile Wam sie goila rana ? ja jestem tydzien po porodzie i dalej mega piecze i ledwo sikam tak szczypie. przemywam tantum rosa,ale nie pomaga ;(
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Jak tam u was i waszych maluszków?
Chłopek- ja mam w srodku rozpuszczalne szwy ale z wierzchu miałam do ściągnięcia...
Anszka- wojtuś śliczniutki
Anna-tak jak i twoja pociecha:)
Bidol- Nasza królewna ale piękna powiem ci że ja po tym ściągnięciu szwów lepiej funkcjonuje nie ciągną mnie przynajmniej tak mocno..
M_m- Oliwierek słodki nie martw sie ja tez miałam z początku nawał ale jakos dałam rade i tak jak dziewczyny mówia ostrożnie z laktatorem.....
Dziewczyny powiedzcie ile w nocy śpią wam pociechy????co ile sie budziły w pierwszych tygodniach>?Tymek spi tak godzine - 1,5 czasem 2 i nie wiem czy to normalne czy czasem sie nie najada moim pokarmem...???????juz sama nie wiem mamy doświadczone doradzcie...
Wogóle od dwoch dni zaczął jakoś tak harczeć moj Misiek mały nie wiem czy na spacerze sie czasem nie przeziębił
- agacia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja z sierpniówek, które gdzieś jakiś czas temu znikły z forum:(
Gratulacje dla wszystkich mamuś lipcowych:)
Dziewczyny i mam pytanie z innej beczki, czy macie kogos kto szuka sukni slubnej? Bo ja swoja chce sprzedac i pomyslalm ze moze tutaj sie u nas ktos chetny znajdzie?
W razie czego tu jest trochę zdjec ze ślubu fabrykakreatywna.pl/slubnie/2012/02/
A tu z pleneru i suknie fajnie widac
fabrykakreatywna.pl/slubnie/2012/01/
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
mm ja przemywalam nadmanganianem potasu przy Ksawciu tez pomoglo,to sa takie krysztalki w wodzie rozpuszczalne
moj spi po 3 godz w nocy, tez harczy nosek ma zatkany i wode morska do noska mu daje
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Maly na tzw hawajach- lezy w inkubatorze i naswietlaja go a u mnie szaro i leje a bede musiala chodzic w okularach prZeciwslonecznych.
Po tym jak go podpoilam z butelki to dzis ladnie kilka razy mi sciagnal
Szymek bardzo ladnie sypia spokojnie od 22 do 6 i potem w dzien duzo ale moze byc to efekt zoltaczki bo wtedy dzieci sa ospale
Dzis bede sciagac zeby jak najszybciej go karmic i jak najzadziej wyjmowac
Mm - no widzisz- u mnie karmienie traktowane po macoszemu, zadna nie przyszla pokazac, zapytac, z gory masz wszystko wiedziec, oczywisce TEORETYCZNIE to wiedzialam wszystko a w praktyce niezupelnie. Bo co np w przypadku mojego brzdaca znaczy karmienie na rzadanie jak on nie rzada?
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa