BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #398461 przez Olga
Hej dziewczynki.

Dzisiaj się super wyspałam.Wstałam o 9.30.Ignaś jest kochany,tylko spi i co 2-3 godz.ciągnie z dwóch cyców,odbije mu się i dalej śpi.Nawet nie jest taki mocno "zasrany" jak moje córki.Kupkę robi ze 4-5 razy na dobę,a dziewczyny,to co zalozyłam pampersa,to już był pełen.Obiadek już zrobiłam,posprzątałam mieszkanko.Normalnie jakby go nie było.Bardzo go kocham,nawet jak to się zmieni,to cieszę się,że chociaż te chwile po porodzie sobie odpoczęłam :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #398464 przez saiko
Daria23 napisał:

Saiko a odwiedza cie tam pani od laktacji???to moze zapytałabyś jak rozpoznac ze dziecko jest glodne i czy jak budzi sie co 1,5 godz to dobrze czy zle na poczatku

No widzisz - nie. A moj przesypia ladnie cala noc a w dzien tez lubi pospac.

12 lata 9 miesiąc temu #398465 przez Olga
Daria jak mały przesypia po karmieniu 1,5-2 godz.to jest dobrze.Mój czasem też śpi 1,5 a czasem 3,więc jest ok.W nocy też tak jest,te dwa razy napewno muszę wstać.Ja po każdym karmieniu odbijam Ignasiowi,to wtedy się wcale nie kręci.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #398466 przez Daria23
zazdroszcze dzisiaj mój Tymuś budził sie tak często:(ale są dni że spi te bite dwie godziny wydaje mi sie ze on w dzien wiecej spi jak w nocy

12 lata 9 miesiąc temu #398469 przez Daria23
Olga - to mnie uspokoiłas troche bo nie chce juz go dokarmiać tymi sztucznymi mlekami....myślisz ze z czasem bedzie wiecej godzin przesypiał?ty juz masz doswiadczenie to wiesz

12 lata 9 miesiąc temu #398472 przez nataleczka_92
Saiko aż dziwi mnie że Twój maluszek tak długo w nocy śpi bez żadnej pobudki na jedzenie. Ale tak jak piszesz ,może to być przez żółtaczkę. Daria 23 tak jak pisze Olga jak dzidzia Ci śpi 1.5 h to nie jest źle. Ja miałam to samo co Ty. Mały w nocy budził się nawet co pół godz na jedzenie a ja w dzień chodziłam jak nakręcona bo jak w dzień zasnął to musiałam zająć się córka. Też myślałam że się nie najada ale w nocy jest tłustszy pokarm i może bardziej go potrzebuje.

12 lata 9 miesiąc temu #398475 przez Daria23
nataleczka-dziekuje za odp teraz juz jestem spokojna a jakos sie wytrzyma te wstawanie wkoncu dla nich wszystko:)

Dziewczyny mozna jesc jogurt jagodowy?jak sie karmi piersia?

12 lata 9 miesiąc temu #398478 przez nataleczka_92
Daria23 niema takich produktów których można a których nie. Bo jednemu dzidziusiowi zaszkodzi ta rzecz,a drugiemu nie. Musisz próbować i potem obserwować maluszka. Ja jadłam jagodzianki i mojemu maluszkowi nic nie było:)

12 lata 9 miesiąc temu #398497 przez mloda_mamuska
Daria wiesz co tutaj polozne wszystko pozwalaja . nawet grochowke,fasolke ,kapuste itp. ja tego nie jem,ale warzywa i owoce wszystkie wcinam .

a Moj Maly ma duuzo potowek na twarzy...... .takie biale krosteczki wietrzymy w pokoju ciagle,ale i tak jest gorąc .Maleństwo w samym pampersie lezy i tak sie poci...... masakra.
a na potowki chyba nic nei mozna ? czy sudomkrem?

Olga mój Mały niestety wali kupi co chwile. Misiek sie smieje,ze na pampersy nie zarobi niedlugo. hehehe.... czasem podczas zmieniania jednek juz obsranej ;pppppppppppppp zaczyna walic nastepna.albo sikac........
Wy przebieracie przed karmieniem i po ??? Bo ja mojemu przed karmieniem zmieniam...jak go karmie to wali bąki i znowu kupe robi..koncze karmic i zmieniam,bo przeciez nie bedzie w takiej obkupcianej leżał ;p no i tak w kółko... caly smietnik na zewnatrz jest w naszych zmieciach i to same pampersy Małego :lol:
w ogole takie bąkule puszcza,ze szok......
Ostatnio grzecznie spal godzinke..przyszla polozna i obudzil się...i zaczęło się: najpierw bąki mea glosne,tak sie z niego smiala......później patrzy sie na Niego cos tam mowi do Niego a jemu tak sie zaczęło ulewać,aż do góry-jak fontanna........no SIARA na całego :huh: :huh: :huh: ...... później jak oddychał to chrumkał jak świnka........... :ohmy: wszystko na raz! Cały Moj Synek Kochany :)

Dziewczyny a ile razy sie wyprozniacie dziennie ? ja slyszalam,ze p porodzie to mniej sie tego robi,a u mnie wrecz przeciwnie 4 razy dziennie :dry: :dry: :dry:
ale sikac nienawidze........ normalnie rycze jak jestem w wc tak mnie szczypie....... jak te siuski leca na rane to az piszcze z bólu..... :(

a Moj mały zje 30 minut.- ucze go tak jak Wy karmicie,ze troche z jednej i troche z drugiej piersi i powoli nam sie udaje :kiss:
ale zje np. pol godziny i lezy sobie godzinke a nie śpi... przyglada sie wszystkiemu dookola,a nie spi w ogole.. :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu #398500 przez Kamyczka
Ale Wam zazdroszczę już tych opowieści o maleństwach :blink:
MM Oliwierek daje czadu :lol:
ja nie poszłam na spacer,bo leje i mnie boli krocze bardzo,może dziś już ten dzień?

12 lata 9 miesiąc temu #398502 przez martadam23
no własnie Kamyk one tu o porodzie o maluszkach laktacji karmieniu i innych a my nadal w czarnej du**e :P!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 9 miesiąc temu #398505 przez Daria23
M_M- to tak jak byś pisała o moim Tymku z tymi kupami jak przebieram to juz nie raz zdąży znowu nakupkać a ile sika i tak samo przed karmieniem go przebiore a w trakcie tak nawali do pampersa ze szok no i oczywiscie po kapieli jak dupka ładna i pachnąca i wszystko ubrane to wtedy też sie dzieje:):):)

Kamyczka-a bo to trzeba było tak nóżki zaciskać do niedawna?:):)teraz mały ma opory:)

12 lata 9 miesiąc temu #398508 przez mloda_mamuska
Kamyczka daje czadu ostro........... j nei mam takiego dobrego wechu,ale po wygladzie kup naprawde mozna :X :X :X .... Ale najgorsze jest JAK SIE GO PRZEBIERA I NAGLE ZAZYNA ROBIC KUPE ....NA RZADKO..i TO TAK LECI MU DO GORY JAK FONTANNA WLASNIE ....... PRAWIE MI NA TWARZ NAROBIL WCZORAJ.A MISKOWI ZROBIL NA RĘCE JAK GO PRZEBIERAŁ....... HAHAHAHHAHA taka rzadka żółta kupa przypomina serwatke ...... cos okropnegoooooooo nei chhcialabym jej sporobowac a Moj synek bardzo chce mame poczestować :lol:

Kamyczka,martadam POWIEM WAM JEDNO..... NAPRAWDE..poki Waszych maluchow nie ma obok tylko są w Was jeszcze to korzystjacie z tej wolnosci i wyspijcie sie ..bo dluo nie pośpicie :lol: ......Mi to wszyscy mowili i miskowi,ale tylko sie z tego smialismy,a teraz w nocy jak do malego wstajemy polprzytomni to siedzimy na lozku i mowimy do siebie: kurde...kiedy my sie wyspimy..... :lol:

JA chwilami mam dosyc ....... ciagle krzyczy itp./.ale wczoraj poszlam z miskiem te sprawy zalatwiac i tak mi Malutkiego brakowało..ciagle mowilam do Miska,ze Moj synus kochany sam tam zostal bez mamusiu..mam nadzieje,ze nei placze....i w ogole.. ciagle mi Go brakowalo :kiss: :kiss: :kiss: ..........a zostal z moim tatą... wiec nei byl,no ale bez Mamusiu :blush:

12 lata 9 miesiąc temu #398514 przez mloda_mamuska
Daria my po kapieli kladziemy go w recznik i tak zawijamy calego ilubi sobie tak lezec czasem nawet godzinke.swiezutki,pachnący ... :kiss: Ale zdarza Mu sie nawalic w te piekne reczniczki :dry: :dry: :dry: .......cale szczescie,ze moja siostra i maa zwariowały i mamy takich cieplych duzych recznikow z 10 dla Niego ..ja kupilam 4 i myslalam,ze wystarczy,ze jemu to wszystkiego za malo.... On po prostu lubi wszystko obkupciac,on tak chyba zaznacza swoje rzeczy......jak pieski gdy sikaja w jakies miejsce...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a jak je cyca to tak łapczywie,jakby ktos mial Mu zabrac ..

12 lata 9 miesiąc temu #398515 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka-a bo to trzeba było tak nóżki zaciskać do niedawna?:):)teraz mały ma opory:)

No mąż twierdzi,że go zastraszyłam i teraz się boi wyjść :blink: ale czuję,że to dziś lub jutro

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka