BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400138 przez Olga
Ogólnie dzieci teraz tak szybko dojrzewają,wszystko jest przyspieszone-a szkoda :(

Anna,ale takie tygodniowe dziecko,ja jakoś nie mogę sobie przypomnieć,żeby dziewczyny tak robiły,ale to może dlatego,że mało na brzuszkach leżały :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400147 przez Anna77
Olga no fakt, bo Twój Maluszek jest mniejszy. Może dlatego że często leży na brzuszku :)

12 lata 5 miesiąc temu #400151 przez Olga
Właśnie często,lubi tak spać :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #400163 przez saiko
Anna, jakie cwiczenIa? Kiedy zaczelas?

12 lata 5 miesiąc temu #400188 przez Kamyczka
Hej mamusie,ja po śniadanku,zaraz jedziemy z mężem na miasto,do fryzjera mimo niesprzyjającej pogody :(
Anna już ćwiczysz?
Miłego dnia!

12 lata 5 miesiąc temu #400198 przez Daria23
Hej dziewczynki witam się i ja z ranka:)Tymek najedzony zasnął ale znowu jakiś marudny z rana nie wiem czy czasem brzuszek go nie boli ale położyłam go na brzuszku i śpi...

Anna-dziekuje za rady dobrze ze mamy na forum kogos takiego jak ty bo ty zawsze masz odp na kazde pytanko...:)dałaś mi do myslenia z tym fioletem i chyba rzeczywiscie wroce do octaniseptu jak mam czegos nie widziec..bo moja polozna mowila ze w upaly lepiej fioletem robic bo octaniseptem dluzej to potrwa ale wsumie upałów nie ma...

Kamyczka-ale ci zazdroszcze fryzjera moja grzywa normalnie zarasta ale nie mam kiedy sie wybrac na sciecie...a ty jakas frzurke robisz?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400203 przez chłopek
daria ja robilam fioletem przy Ksawciu i teraz tez i Sebciowi pępek odpadł w tamten czwartek

no ja tez sie musze do fryzjera wybrac bo chrzest w przyszła niedziel mamy to musze jakos wygląać :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400208 przez saiko
Hejka z rana
Pierwsza noc w domku, Szymek spal od 23:30 do 3:30 i od 5: 00 do 8:30
W tej przerwie byly dwa male karmienia, 2 zmiany pieluchy i kompletne przebranie bo siuski wyciekly i przysypianie ;) a plakaj tylko raz chwilke bo wlasnie mial mokro
Mam nadzieje, ze taka tendencja sie utrzyma :) a teraz napil sie z cyca i znow spi

Anna- naprawde, napisz cos o cwiczeniach po cesarce :) zostalo mi 10 kg sprzed ciazy
Szymkowi wlasnie minal tydzien :)

12 lata 5 miesiąc temu #400212 przez Daria23
Saiko-nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze kiedy ja bede tyle spała...

12 lata 5 miesiąc temu #400216 przez Daria23
Kurde ja też musze się wkocu zabrac za załatwianie chrztu mam takie opory bo nie jestesmy małżenstwem i boje sie konfrontacji z księdzem mm nadzieje ze trafie na jakiegos spoko...
Chłopek a ty po chrzcie robisz jakies przyjecie>?a jak tak to w domu czy w restauracji jakiejs?

12 lata 5 miesiąc temu #400220 przez Anna77
Saiko tak naprawdę zaczęłam ćwiczyć dzień po cc. To takie delikatne ćwiczenia i pamiętam że robiłam je też po Kubie. Teraz już dołączam dużo więcej, ale niestety nieregularnie, bo często po prostu nie wystarcza czasu. No i mi też zostało 10kg i to są te najtrudniejsze. Na szczęście codziennie coś tam spada :)

ćwiczenia po cesarce
www.szpitalkarowa.pl/reha4a.htm

ćwiczenia po porodzie naturalnym
www.szpitalkarowa.pl/reha4.htm

Może mi się dzisiaj uda podjechać załatwić becikowe i ubezpieczenie - zobaczymy :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400222 przez chłopek
daria my robimy tylko z rodzicami i chrzestnmi nic wiecej, bo za duzo osób by wyszło a nie mamy kasy teraz bo 11 sierpnia jeszcze nas wesele mojego brata czeka. zreszta mój mąz ma 4 rodzenstwa i łącznie jest 9 dzieci wiec troche by było. niby na ksawcia chrzest wszyscy byli proszeni ale bylo lepiej z kasa. i robie w domu obiadek tylko
a sie ksiedzem nie przejmój mój brat tez nie mial ślubu i dziecko ma chrzest powiedzial tylklo ze w najblizszym czasie beda brali ale narazie kasy nie maja na koscielny.

anna my juz czekamy na becikowe moze przyjdzie w przyszlym tygodniu, męzowi z ubezpieczalni juz przyszło

12 lata 5 miesiąc temu #400230 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Ja juz po pobraniu krwi, wymazow, moczu, etc. :)

I juz wstawilam pierwsze pranie z pieluchami, poscielami, etc....dzis swietna pogoda, wiec nie uschnie mi pranie na papier...

Moje wczorajsze ciasto to jeden wielki zakalec :laugh: :laugh: :laugh: ...za mokre byly te sliwki....ale zjadalny :laugh:

Milego dnia!

12 lata 5 miesiąc temu #400236 przez anszka
Daria - kochana, jeśli Ci się uda wytrwać, to nie dokarmiaj. Wszystko się unormuje, tylko potrzebujecie czasu.
Jeśli chodzi o pępek, to robię dokładnie tak jak Anna i czekam cierpliwie aż odpadnie. Psikam octeniseptem przy każdej zmianie pieluszki, a patyczkiem przecieram dwa razy dziennie. Trzeba wtedy ten czarny kikucik trochę odchylić i przecierać patyczkiem.
Chrztem się nie martw, z pierwszym dzieckiem zazwyczaj nie ma większego problemu.
My małe przyjęcie zrobimy w lokalu, bo w domu nie pomieścimy gości.

Czy do becikowego potrzebny jest PESEL?

12 lata 5 miesiąc temu #400243 przez chłopek
anszka chodzi ci o pesel dziecka ? to nie trzeba wytarczy akt urodzenia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka