BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #400591 przez Olga
chlopek to może po zwiekszonej dawce Sebkowi minie.Ja sie cieszę,bo już drugi dzień mamy śliczne oczka,oby już nie wrociło to paskudztwo :(

Dzięki dziewczyny za miłe opinie,to jest nasza kluseczka kochana :kiss: :kiss: :kiss: .Po kapaniu odwijam ręczniczek,a tam niespodzianka-pępuszek w końcu odpadł :lol: Ignaś jest taki żarłok,że chyba chciał na zapas się na jeść i zwymiotował,musiałam go całego przebierać :lol: a on szczęśliwy leżał jak lord i się podśmiewał :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #400596 przez mloda_mamuska
chlopek oby Sebciowi przeszło . spora ta dawka.moze akurat pomoże ;)
a jak ten nosek jeszcze ma te biale krostki? Moj ma na sporej części twarzy je.. urodzil się z takimi bialymi na nosku,a ostatnio pojawily sie tez na czole i na policzkach. wygląda jakby mial juz trądzik :lol:

Bidolku
Kochana :kiss: termometr zadziałał i poszlooooooooooooooo........ za caly dzien nadrobił :lol: aż z wrażenia w 3 sekundy zasnął :kiss:
Ciesze się,że juz się nie meczy :kiss:

Olga super,ze pępuszek odpadł.Moj po kąpieli tez zawsze jak lord lezy i czasem jak za dlugo trzymam go owiniętego w ręczniku cieplutkim to zdarza Mu się zostawić niespodziankę :lol:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #400600 przez Olga
m m my własnie zauważyliśmy,że mały też tak lubi leżeć po kapieli w ręczniczku,później nawet dużo nie płacze przy ubieraniu. :laugh:
Dobrze,że pomogło tym termometrem,ja zawsze się balam tak robić,chociaż wiem,że to dobry sposób :laugh:

Dziewczynki nas poopuszczały,rzadko tu zaglądają-szkoda :( ja lubię tutaj być z wami cały czas :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #400645 przez saiko
Ja po pierwszej kapieli - koszmar
Szymek zaczal plakac juz przy myciu twarzy na przewijaku i nie dal sobie umyc jednego oczka. W wanience przez minutke byl zainteresowany ale potem plakal az go ubralam i dalam cyca ;( a myslalam ze to bedzie fajna przygoda dla niego ;(

Dziewczynki, co robicie z maluchami jak czuwaja a nie placza i nie jedza?

A tak w ogole to dopadl mnie ten baby blues - potrafie plakac co chwile z bule powodu od porodu, wzrusza mnie byle pierdola - zarowno pozytywna jak i negatywna. W ciazy tak nie mialam.

12 lata 8 miesiąc temu #400656 przez Olga
saiko moj Ignaś właśnie wyciągnął cycola i leży w łóżeczku,a ja się nie odzywam,to kiedyś się nauczy,że to nocka.ale w takich sytuacjach w dzień to rozmawiam z nim,a najlepiej robi to tatuś,albo włączam pozytywkę :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #400683 przez Daria23
hej mamusie ja tylko na chwilke sie przywitać czekam az Tymek sie obudzi i startujemy do miasta na zakupy-ciekawe czy bedzie grzeczny:)miłego dnia i pozdrawiam

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #400710 przez saiko
Daria23 napisał:

hej mamusie ja tylko na chwilke sie przywitać czekam az Tymek sie obudzi i startujemy do miasta na zakupy-ciekawe czy bedzie grzeczny:)miłego dnia i pozdrawiam

Tymuś dziś kończy 2 tygodnie :D

jak wychodzicie z maleństwami na spacery to o jakiej porze? po drzemce i karmieniu? co bierzecie ze sobą?
ja jeszcze z mlodym nie byłam ale moze jutro chociaż na taras z nim wyjde :D

znów Szymuś przespał mi całą noc od 22 - nakarmiłam go tylko ok 3:00 i zmienilam pieluche i dał pospać do 7:00 a potem po szybkim karmieniu do 8:30 a po zmianie pieluszki i karmieniu znów śpi :D od 9:00 fajnie - moglam zjesc sniadanie, wziąć prysznic itd :D

dlaczego chłopcy sikają w trakcie zmiany pieluchy? :) dziś mi siknął z przewijaka na podłoge ;)

12 lata 8 miesiąc temu #400713 przez Kamyczka
Hej mamusie,ja po śniadanku :) zaraz się ogarnę i z mężem na spacerek o ile się nie rozpada :blink:
Daria udanych zakupków :kiss:
Saiko-hehhehehh mały figlarz ten Szymek :)

12 lata 8 miesiąc temu #400732 przez Olga
Hej dziewczynki.

My pospaliśmy do 9.30.ale tak dobrze jak saiko to nie mamy.Ignaś regularnie co 2 godz.w nocy przeważnie się budzi.Dzisiaj już od 3 spał z nami.W dzień jest o wiele lepiej,ale nocki przesrane.Na szczęście wiem,że mleczko w nocy jest najlepsze,więc niech ciągnie cycusia ile chce :laugh:
My dzisiaj planujemy wyjśc w końcu na spacer,bo już mnie nerwica bierze,tydzień od wyjścia ze szpitala,a my na dworzu nie byliśmy.Tylko tak patrzę przez okno,że wiaterek jest,ale zobaczymy później ;)

12 lata 8 miesiąc temu #400735 przez Kamyczka
Mamusie Chłopek prosiła przekazać,że jest z małym w szpitalu :( podobno jakieś kolki ma biedulinek :(

12 lata 8 miesiąc temu #400749 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Ja dalej piore...bylam na zakupach spoz. w hipermarkecie i kupilam wszystko to co misiek by z pewnoscia godzinami szukal....to juz chyba moj ostatni samodzielny wypad do hipermarketu przed porodem...

M-M, kupilam juz ten uciszacz bejbikowy dla ciebie :laugh: Kosztowal okolo 5euro, jeszcze tylko sprawdze koszt przesylki do uk.

Chlopek, trzymam kciuki za Sebusia.

Saiko, ale masz dobrze Szymcio Ci daje pospac.

Daria, jak tam na zakupach z malym?

U nas goraco, wiec my za chwilke jedziemy na plaze. Milego dnia!

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #400762 przez Daria23
hej laseczki ja już w domku i jakoś padam z nóg jednk te nieprzespane nocki daja sie we znaki:(

Saiko-ja przeważnie wychodze ok 12-13 na spacerek i procz pieluchy tetrowej i smoczka nic nie zabieram no bo co:)a wychodze zawsze po nakarmieniu i przebraniu jak mały sie obudzi

Majówka-zakupy w biegu i strachu ze mały sie obudzi ale wszystko załatwione mały spał jak zabity:0

12 lata 8 miesiąc temu #400769 przez Daria23
Saiko rzeczywiście mój Skarb ma dzisiaj swoje małe święto 2 tygodnie:):):)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #400775 przez mloda_mamuska
Hej Mamusie, Moj Oli dalej nie robi kupki,dopiero z pomocą termometru. mam nadzieje,ze przejdzie szybko. Jak dziecko ma kolki to jeździ sie do szpitala??? nie wiedzialam,a co oni tam robią z Maluszkiem ?

saiko moj ciagle czuwa a spi bardzo malo.cyca ostatnio tez niechetnie ciągnie i sie meczymy tak .
ja leze z nim na łóżku i rozmawiam z Nim on duzo do mnie mowi yyy..ooo..aa... albo(pewnie jeszcze nieświadomie) ale usmiecha sie i patrzy i w ogole... lubi jak klade go naswoim brzuchu i wtedy moze smacznie sobie spac ;))))

a baby bluesa tez mialam,ale naszczescie przeszlo mi. Tez ciagle plakalam,bylam zalamana i wspolczuje Ci,ale przejdzie juz niedlugo ;**** Mąż chcial mi jakos pomoc i do specjaisty zabrac.hahaha chyba do szpitala psychiatrycznego......... :lol: :lol: :lol: i moj rozum sie ocknął.... :lol: a tak serio to polozne mowily w szpitalu o tym i zeby sie zglosic do kogos tam to pomoze,ale obylo sie bez pomocy i samo minęło.ale to byl okropny czas. tez bbylam mega zdolowana i ciagle ryczalam..ale bedzie dobrze.niedlugo minie i bedziesz cieszyla sie urwiskiem :kiss: .

saiko my na spacerki chodzimy po karmieniu,ale On ostatnio krótko je i na podworku budzi sie. czasem tylko lezy a czasem placze i wyciagam go z wozka .bo na rączkach to jemu dobrze.... ;)
a Moj tez zawsze jak go przebieram to sika!! :lol:

Majowka
dziekujeee :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: daj znac ile przesylka i szybciutko wwysylamy.mam nadzieje,ze pomoze!! :lol:

Dziewczyny pisalyscie ,ze mozna espumisan maluchom dawac jak maja 2 tygodnie???? To jest na kolki,zatwardzenie itp ???? Bo jutro brat Męża będzie u Nas i zabierze mi z Polski espumisan,ale nie wiem czy moge podac go Małemu.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #400788 przez saiko
Espumisan dla niemowlat

- wspomagająco w niemowlęcych kolkach jelitowych u niemowląt powyżej 1 miesiąca życia,

cos dzis nie moge nakarmic szkraba. obudzil sie o 11 i na przemian cyc-kupsko-cyc-kupsko-cyc-kupsko ... i dopiero teraz zasnął :(
nie wiem, czy pije malec mało efektywnie czy jak - jescze takich maratonów nie miałam
a on rzadko je z otwartymi oczami i nei wiem czy przysypia czy tak mu błogo ...

a z tych kup to tak sie dzis smialam bo ledwo jedna nalozylam, podniosłam go z przewijaka z tu znow znajome pierdniecie i znow na przewijak, pupa sucha, podnosze go a tu kolejne kupsko ląduje w pieluszce ;)

chlopek - i co z tymi kolkami?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka