BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401048 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja dopiero,bo jakoś czasu nie było.Kończę obiadek robić i jedziemy na spacerek i do mojej mamy na szarlotkę.Moja Marika jedzie dzisiaj do Bydgoszczy do mojego brata,trochę się boję zostać sama,bo ona mi dużo przy Ignasiu pomogła.Dzisiaj nawet o 6 rano wzięła go do swojego łóżka i do 9 spali razem,to ja trochę się wyspałam.Chociaż dzisiejsza nocka była spoko,nie miał żadnych boleści,tylko musiałam sobie pieluchę w stanik włożyć,bo przez wkładki laktacyjne leciało ciurkiem i całą koszulke miałam mokrą.Zaczyna się u mnie nawał pokarmu,piersi mam jak balony,a mały by nie musiał wcale ciągnąć-samo leci ha ha :)

Maksiu mi pisała sms,że stan małego jest stabilny i jedzie do niego :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #401064 przez Anna77
Olga pisałam już niedawno, spróbuj wkładek Lansinoh - naprawdę są chłonne i raczej rzadko przeciekają. Choć w nocy i tak zmieniam, bo po prostu są nasiąknięte mlekiem, ale stanik nie zamoczony :)

No to już są jakieś wieści od Maksia. Dobrze że jest stabilnie.

A my wczoraj mieliśmy gości, dzisiaj też za chwilkę przyjedzie mój brat z żoną i dzieciakami. Także wczoraj trzeba było zrobić coś słodkiego do kawki, no i dzisiaj też coś upiekłam. Do tego od rana jest u nas jeszcze kuzynka Kubusia. I tak mija weekend. Lubię ten czas, bo wtedy wysyłam mojego B z Kubą zazwyczaj na dłuuugo spacer, a ja mam spokój. Albo mogę spokojnie i szybko posprzątać, albo zająć się sobą :silly: Dzisiaj poszliśmy też wreszcie wszyscy do kościółka, choć B był z wózkiem na zewnątrz. Cieszę się.

Z Matim wszystko na razie w porządku. Bardzo szybko nam rośnie, masę ciuszków musiałam już schować. Ładnie je i odpukać, na razie bez kolek, choć czasem dość mocno pręży się przy prutaniu.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401068 przez Majowka
Ja juz w domku, byly 4 piekne zaglowce z Polski, w tym Dar Mlodziezy i Fryderyk Chopin! Cudowne widowisko!

Maksiu, ciesze sie bardzo, ze z Blazejkiem wszystko dobrze :kiss:

Kamyczka, ja jeszcze na wysokich obrotach, chodze poki moge...jak na razie zadnych oznak przedwczesnego porodu u mnie...Cale szczescie! Niech sobie posiedzi jeszcze tych 13 dni :)

M-M, wlasnie szkoda tych rzeczy :( ...kurcze mowisz, ze reczniki tak ci sie przydaja, ja mam dwa tylko, ale w razie czego nasze bede uzywac lub dokupie potem

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401072 przez bidol
M_M -cieszę się że pomogło :kiss: u Nas termometr to jedzna pomoc pryz kadej kupce :(

co do przekarmienia - to możliwe :( w szpitalu dziewczyna przekarmiła malucha i płakał strasznie - później miała przepajać glukozą

o Boże - Maksiu - trzymam kciuki za Błażejka :kiss: :kiss:

Olga - zazdroszczę pomocy i nawału pokarmu - ja mam bardzo mało pokarmy i muszę Kamilkę dokarmiać sztucznym mlekiem :(

Anna - cieszę się że masz grzecznego synka :cheer:

Majóweczka - przystopuj troszkę - odpocznij :kiss:

Agnesssa - wreszcie jesteś :lol:

Kamyczka - i jak - nic się nie rusza??

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401074 przez bidol
a to moja Księżniczka :cheer: dziś mamy równe 2 tygodnie :lol:
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #401081 przez Majowka
Bidolku, Kamilka jest boooska! :kiss: kochany aniolek! Przesliczna!!!!

Ja nie potrafie spedzic dnia na nic nie robieniu :laugh: ...no i lubie odpoczywac i to robie, ale najpierw sie musze czyms zmeczyc, haha :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #401082 przez chłopek
maksiu mi pisala ze maly jadl jej mleko ale przez sonde. jutro krew na toksoplazmoe bedzie mial pobierana i płyn rdzeniowo-kregowy oraz usg główki

12 lata 5 miesiąc temu #401085 przez saiko
NO Bidolku, w koncu odpowiednie zdjecie. :) Ksiezniczka

U mnie po drugiej kapieli i znow katastrofa :( darl sie jakbym go ze skory obdzierala

12 lata 5 miesiąc temu #401091 przez bidol
saiko napisał:

NO Bidolku, w koncu odpowiednie zdjecie. :) Ksiezniczka

U mnie po drugiej kapieli i znow katastrofa :( darl sie jakbym go ze skory obdzierala

Saiko - luzzzzz - Moja Mała też się drze w kąpieli jak opażona :silly:

Majówka, Saiko - dzięki :kiss:

Chłopek - dzięki za info. Ale się narobiło :(

12 lata 5 miesiąc temu #401107 przez agnesssa
Kamyczka nadal w dwupaku :unsure:

Bidolku Kamilka jest cudna, normalnie zakochałam się :lol: Chyba zacznę adoptować jak Mirella :silly:

Majówka widziałam zdjęcia, piękne widoki :lol:

Maksiu dużo zdrówka dla Błażejka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Olga ale masz fajnie z córcią :lol:

Mam dylemat i nie wiem co wybrać, tata chrzestny Maksia chce coś od siebie do wyprawki dorzucić pomyślałam o bujaczku i obejrzałam chyba wszytskie na allegro byłam wczoraj w dwóch hurtowniach i większość obejrzałam i podotykałam, ale teraz mam problem czy lepsza jest huśtawka czy zwykły bujaczek/leżaczek bez żadnych wibracji itp :huh:
Mam takie typy i nie wiem co wybrać :huh:
allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybryd...dka-i2480028211.html
allegro.pl/bright-starts-lezaczek-kaczus...tis-i2490913543.html
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...8kg-i2484052990.html
allegro.pl/chicco-lezaczek-mia-water-lil...isy-i2482839182.html

Może Wy mi pomożecie i coś podpowiecie :woohoo:

Miłego wieczorka :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 5 miesiąc temu #401129 przez Kamyczka
Hejka ja po mega obiadku u tesciów i mega wieczornym spacerku....uffff czuję się lepeij niż kiedykolwiek :)
Bidol,Kamilka śliczna :kiss:
Majówka wulkanie energii,piękne statki,super pogoda-zazdroszczę...
Agnessa mi się podoba leżaczek kaczuszka :)
Maksiu to dobrze,że ustabilizowalo się z Błażejkiem,oby dalej zdrowiał.Przytulam.
Miłego wieczorku :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #401140 przez nataleczka_92
Agnessa ja mam taki lezaczek jak ten w drugim linku z ta kaczuszka, tylko że mój jest bordowy z biała wkładką. Super sprawa. Zajmuje dużo mniej miejsca niż huśtawka. Na dodatek te lezaczki mają super funkcję bo są do 18kg i później mogą służyć jako zwykły fotel dla starszego dziecka

12 lata 5 miesiąc temu #401158 przez Olga
Agnesssa ja mam ten z Fisher Price z trzeciego linka i mi się podoba,nawet Ignaś już wczoraj trochę leżał w nim :laugh:

bidolek ta nasza księżniczka jest urocza-prawdziwa dama :laugh: śliczna :)

majowka widoczki super i widzę,że Ty tak potrafisz nic nie robić jak ja,zawsze w biegu ;)

saiko nie przejmuj się płaczem,to raczej normalne u takich maluszków.Zobaczysz za kilka miesięcy będziesz syneczka na siłę z wanny wyciągała :laugh:

kamyczka kolejna niedziela minęła,a u Ciebie cisza-nic cię nie rusza :unsure:

My dzisiaj jak wyszliśmy na spacerek przed 16,to wróciliśmy po 19.Mały odwiedził dwie babcie,cały czas spał,tylko ok.18 pociągnął trochę cycusia u mojej mamy,ale w sumie to tak na siłę,bo bałam się,że może po drodze wołać :laugh: widać,że na powietrzu mu dobrze :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #401164 przez Majowka
Dzieki dziewczyny :kiss:

Agnessa, u nas dostepny byl ten ostatni i wlasnie nad nim sie zastanawialismy. Z wad, to dosc twardy material, ale rozklada sie na plasko, wiec newborna mozesz juz w nim polozyc...niestety chyba tylko jest do 9kg, wiec na krocej starczy, ale nam zalezalo na tym zeby moc niemowlaka tam wkladac... Ostatecznie kupilismy bardzo podobny, tylko inny material.

Maksiu, caly czas trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

Kamyczka, to bedzie twoj tydzien! Trzymam kciuki!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401193 przez chłopek
ja mam hustawke, a tez zastanawiałam sie nad leżaczkiem bo mama chrzestna chciala kupić, ale stwierdzilam ze mam ta hustawke i jakos nie chce mi sie bawic zeby ja sprzedac no i zostala.

saiko dobrze olga pisze:) Ksawcio nie lubił sie myc jak byl malutki a pózniej to tylko sie ciaplał w wanience ze caly pokój był zalany,teraz z wanny na siłe go wyciągamy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka