- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Weronika P
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Debora
- Wylogowany
- gaworzenie
- Weronika P
- Wylogowany
- gaworzenie
- Karola87
- Wylogowany
- gaworzenie
Cycki nie mieszczą mi się już w staniku, a brzuch tydzień temu był już duży, a dzisiaj jak patrzyłam na siebie w lustrze w tej samej bluzce co tydzień temu, to muszę przyznać, że skubany rośnie jak na drożdżach!
Co do mdłości to w szpitalu ich wcale nie miałam, czułam się świetnie, sama nie wiem czemu.
Wróciłam do domu i znów mnie trochę męczy żołądek i lekkie mdłości, ale jest już o niebo lepiej niż jeszcze tydzień temu!
Za to apetytu nie mam nadal.
Ja chodzę prywatnie do lekarza i mi mój nie dał mi skierowania na NFZ na krew. to też mam zrobić prywatnie, czyli za nie zapłacić. Wyliczyłam wstępnie, że koszt tych badań to jakieś 300zł bo na tokso,hiv,hcv,cmv,kiłę, oczywiście morfologia, mocz, glukoza, TSH, progesteron! Po prostu koszmar! Za to w środę idę na NFZ do innego lekarza na wizytę i zobaczę jakie on mi da skierowanie na jakie badania, mam nadzieję, że niektóre się pokryją i nie będę musiała wszystkiego ze swojej kieszeni pokrywać.
- Weronika P
- Wylogowany
- gaworzenie
- Debora
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja jak na razie nie miałam żadnych plamień, cały czas tak samo, tylko lekkie białe upławy. Mój brzuch cały czas taki sam, robię sobie zdjęcia porównawcze i też nic nie widać, pasek cały czas na tej samej dziurce, a jak mi pewnie wywali to nie będę nawet wiedziała kiedy
- malenstwo84
- Wylogowany
- gaworzenie
wg mnie musi... ja mam konflikt rh z mężem i mimo że mam potwierdzoną grupe krwi bo jestem dawcą (B RH - ) to i tak dostałam skierowanie na zbadanie grupy no i Pani dr powiedziała ze mąż też ma zrobić jeszcze raz badanie (skoro ja mam minus) bo informacja od mamy nie jest uważana za wiarygodną. Najważniejsze to ograniczone zaufanie. Słyszałam też o sytuacjach gdzie grupa wpisana noworodkowi w ksiażeczkę okazała sie po latach zupełnie inna. Różne błędy się zdarzają.Jak masz na to potwierdzenie to nie musisz na pewno.
Ja mam ten plus ze chodze państwow na wizyty i mam wszytskie badania za darmo ale moja koleżanka własnie dlatego chodzi do dwóch lekarzy. Prywatnie do osoby którą uważa za specjaliste i państwow do przychodni tylko dla skierowań na badania.
- Weronika P
- Wylogowany
- gaworzenie
- Debora
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak widać co lekarz to inaczej, sorki jeśli wprowadziłam w błąd
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
ja wlasnie zaliczam swoje pierwsze poważne przeziebienie. Bylam u lekarza, dostałam leki:
Donosan, Orofar, Esberitox N, mam przez weekend odpoczywac i wyzdrowiec i ewentualnei przyjsc w poniedzialek jakby mi nei przeszło
Mam pytanie, czy któraś z Was dostała kiedyś Esberitox N w ciazy? bo w ulotce jest napisane zeby w ciazy nie brac a lekarz powiedzial zebym brała i ze od wielu lat go przepisuje w ciazy i ze samo przeziębienie moze byc grozniejsze dla dzidka niz leki. Hmmm
Jeszcze tydzien do świąt w czwartek mam usg wiec do teściów pojade z nowym zdjęciem
- Debora
- Wylogowany
- gaworzenie
Moje pierwsze usg już jutro - nie mogę się doczekać
Przy okazji jedziemy z mężem na ostatnie zakupy przedświąteczne, po brakujące prezenty i najważniejsze - choinka We wtorek planuję pieczenie pierniczków, a jak u Was przygotowania do świąt?
- malenstwo84
- Wylogowany
- gaworzenie
ja do swiat bede od jutra sie przygotowywac bo dzis i jutro mamy zakladana kuchnie wiec nawet nie mam co sprzatac
w srode mam to usg co beda sprawdzac czy malenstwo nie ma jakichs wad.
Mam stresa przed swietami bo powiemy o ciazy rodzince. Moja to spokojna jestem ze super bedzie, ale rodzina meza mnie nie lubi i najchetniej bym im nie mowila.
- Weronika P
- Wylogowany
- gaworzenie
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a dzisiaj robiłam ten TEST PAPP-A . wynik za tydzien.więc się okaże..ale mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Pozdrawiam;))
- Debora
- Wylogowany
- gaworzenie
Inaczej to sobie wyobrażałam, miało być to dla Nas ważne przeżycie, ale szczerze mówiąc nie wspominam tej wizyty najlepiej, oprócz tej jednej chwili gdy wpatrywałam się w moje małe ruszające się jak szalone szczęście