BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #417308 przez chłopek
daria my na rekach Sebe trzymalismy jak miał chrzest tyle ze był po mszy chrzest

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #417314 przez maksiu
HEJ mamusie u nas ok maly ma tylko problemy z kupka 1 dzien robi nawet 2 a potem 2 dni przerwy, odstawilam mleko krowie i zobaczymy czy to to bo ono jest dosc tluste:)Wczoraj byla u nas polozna i sie nim tak zachwycala ze niewie powiedziala ze wyglada na jakies 4 miesiace a nie na 2:)

MM u mnie Maks urodzil sie z waga 3630 a Blazej 3570 ale miedzy dzieciakami jest 2tyg ciazowej roznicy maks ur w 40 tyg a blazej 38:) polozne powiedzialy ze gdyby sie urodzil w 40 to by mial jakies 4 kg napewno. Moje dziecko jest tak cwane ze nie da sie swotografowac jak sie usmiecha:( a i ma swoja godzine do kompania jak sie zbliza 18 to jest juz tak marydny i piszczacy ze szok a jak zobaczy wanne i wode to spokoj i usmuiech na bozce

Chlopek mojego m kuzynka rodzila dzieci z waga 1 4100 2 4440 3 5100 i wszystkie sama rodzila a na koncu 2 bliniaczki przez ciecie
Co do okresu tez jeszcze nie mam wiem, ze z maksewm mialam po 2 miesiacach chyba kazdym monc razie dosc szybko dostalam

Kamyczka taka tem to stan podgoraczkowy

Kochane nie jestem w stanie was doczytac przepraszam bardzo blazej w dzien mi juz prawie nie spi tylko by w lezaczku lezal i gawozyl jak go wsadze do lozeczka to z karuzela gada jak mu grac przestanie:) moj aniolek kochany za to noce moglby cale przesypiac gdyby nie karmienie ale potrafi spac mi nawet do5 godzin w nocy i sie n ie obudzic a jak juz to z jednego pociagnie i spi dalej w czwartek jedziemy na kontrole pierwsza i usg glowki ciekawe ile maly wazy??
ok uciekam bo juz sie nasza godzina zbliza. a powidzcie miu wasze m,aluszki tez wpychaja piastki do buzi?? bo maly okropnie

12 lata 3 miesiąc temu #417316 przez chłopek
maksiu ale to ty pijesz mleko krowie ? tak i je odstawiasz?

12 lata 3 miesiąc temu #417323 przez maksiu
Chlopek pilam w niewielkichilosciach ale polozna kazala odstawic i obserwowac. Ja malegoi mialam w bialym rozku,na recach ale to i pogoda akurat byla nie taka i on po chot\robie

12 lata 3 miesiąc temu #417330 przez mloda_mamuska
maksiu ja ostatnio o tym pisalam na forum. Moj Oliwier bardzo czesto..są dni,że od rana do nocy ciągle ciumka sobie rączki i tez cale wsadza a jak mu łapki niedrapki wkladam to powyzej lapek niedrapek wsadza..ostatnio pod łokciem znalazl miejsce,ze sobei ciumkal.ale generalnie to uwielbia palce lizać i smokac :) tez nie wiedzialam o co chodzi,ale dziewczyn :) pisaly,ze to normalne. ze maly przyzwyczaja sie do innych smakow i wogole... i 'szczepi' sie w tten sposob ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #417336 przez chłopek
mój tez wkłada rączki do buzi

a ja bylam u dentysty zrobiła mi dwa zęby i jeszcze jeden mam do zrobienia

12 lata 3 miesiąc temu #417352 przez maksiu
Ja tez musze isc ale nie mam kiedy:P
No blazej wykompany lezy w lozeczku i zasypia:P ale i tak sie jeszcze obudzi i bedzie gadal z misiami hehe

12 lata 3 miesiąc temu #417365 przez chłopek
ja czekam na meża i bedziemy mlodego myc

12 lata 3 miesiąc temu #417382 przez maksiu
Olga aty malego w szlafrok juz ubierasz?? ty mowisz ze bedziesz grzac do kompania malego my juz dawno w westfalce podpalamy do kompania, bo tak to chlodno jest.

a to moj misiu po kompaniu

a to moje aniolki:P

a co do trzymania glowki to blazej uwielbia tez na prawej stronie trzymac

12 lata 3 miesiąc temu #417383 przez chłopek
słodziaki a błazej jaka klusia

12 lata 3 miesiąc temu #417390 przez nataleczka_92
anszka tak wyglada ta karuzelka
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #417429 przez Olga
My dzisiaj cały dzień na powietrzu,mały spał jak zabity.Wróciliśmy przed 18,kąpanie i już tatuś uśpił szkraba :laugh: Jutro szczepienie-aż się boję :(

maksiu super masz synków,widać,że się bardzo kochają :kiss: a szlafroczek pierwszy raz po kąpieli założyliśmy i bosko wyglądał.My jeszcze nie dogrzewamy do kąpania.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #417430 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

U nas z nowosci juz mleko w butelkach w ruchu...po tym moim zatruciu piersi zaczely szwankowac i mimo iz odzyskalam produkcje w miare wydajna przy pomocy laktatora, lucasek juz sie oduczyl piersi...strasznie sie denerwuje jak mu piers podaje...nie am to jak mleczko splywa samo do gardziolka :laugh: :laugh: :laugh: Wiec moje odciagniete podaje mu tez w butelce....
Dzis kupilam podgrzewacz do butelek, Bo w nocy to istny horror, jak mu nie dam na czas to przerazliwie placze, ten glodomorek nasz kochany.
Jutro idziemy do pediatry I opracujemy plan karmien. Wszystko skrupulatnie zapisuje, godziny karmien i wypite ilosci modyfikowanego.
Kupki tez juz inne...na moim mleku byla wiecznie kupa w pieluszce. Teraz jest jedna, dwie na dzien ale ogromniaste, troche bardziej geste i niepachnace :laugh:
Reszta bez zmian...tylko je I spi!!!! Oby tak dalej.

Teraz jest z babcia na spacerku. Niestety to juz ostatni raz, jutro moja mama wyjezdza. Bardzo nam jej bedzie brakowalo :( :( :(

Wasze dzieciaczki cudne!!!! Blazejek, Tymek z Daria, Ignas z siostra, Kamilka, Sebus, Dominiczek z jego boska czuprynka, Kejtin z mala.... Cuuuuudne fotki, cudne Wasze dzieciaczki :kiss: :kiss: :kiss:

Caly czas czytam was na biezaco, pisac czesto nie ma kiedy. Uwielbiam historie M-M i Oliwierka :laugh: :laugh: :laugh: Wy to macie przeboje!!!!!! :woohoo: czasami to sie smieje w glos, z tych jego kup, minek, przygod, hehe

Agnessa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: jestem z toba duchem! Przeogromnie Ci kibicuje, trzymam kciuki za szybki porod i czekam na pierwsza focie Maksia :kiss: :kiss: :kiss: raportuj nam kiedy tylko mozesz!!!

12 lata 3 miesiąc temu #417520 przez martadam23
hej hej ;D
Kamyczek jak tam maluszek ?:)
karolka:D - APPAP nie pomaga;/

czy was też tak głowa boli ??
ja już nie wiem od czego to .
jedni mowia że za mało się pije h2o kiedy sie karmi
jedni mowia że pogoda
inni mowią że to efekty po znieczuleniu po cc
a ja sama juz nie wiem co jest.. tak boli ..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 3 miesiąc temu #417540 przez chłopek
martadam no to idz do lekarza bo ja juz nie wiem co mozna brac, a ty karmisz piersia bo jak nie to ketonal wez

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka