BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436747 przez mloda_mamuska
daners o to milego dnia : D

ja lece na make-up bo znajoma robi w Yves Rocher ;)
mam nadzieje,ze doradzi mi jakis dobry korektor pod oczy ,bo mam wielkie cienie :angry:

Dziewczyny czy Wasze maluchy tez jak sa marudne i jęczą to (oczywiscie nieswiadomie) mowia mama mama ma ma ?? Oliwierek tak robi i tak to slodkie.... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #436773 przez Kamyczka
Witajcie,u nas piękne słoneczko :)
MM make-up powiadasz,to super)ja ostatnio byłam na mikrodermabrazji u kosmetyczki,bo cera była "zdechła" :blink: mój synek też pcha rączki do buzi nawet jak jest najedzony i też się ślini :blink:
Daners Fifi cudny tak jak pisałam na fb :) my też pójdziemy na spacerek :blink:
Milego dnia mamcie :)

12 lata 3 miesiąc temu #436817 przez Olga
Witajcie.

Nocka u nas koszmarna,dosłownie jak z pierwszych tygodni jak się Ignaś urodził.Mały usnął o 21,ale o 23 się obudził i do 1 w nocy telewizje oglądał ha ha.Nie mógł zasnąć,nie wiem w końcu czy on jest podziębiony,czy jest za suche powietrze w pokoju i mu wysusza śluzówkę-już sama jestem głupia.Chyba dzisiaj nie będziemy palić w centralnym i zobaczymy czy też będzie tak charczał,bo nie ma takiego kataru,żeby mu leciało z nosa :( Teraz zasnął z godzinkę i w miarę ładnie śpi.Też gada strasznie głośno i tak się fajnie śmieje-taki fajniutki już jest,tylko zabawy mu w głowie :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #436839 przez maksiu
Hey mamusie u nas nocka oki mozna powiedziec, jestem normalnie w szoku maks jak usnal po 16 wczoraj to przebudzil sie cos po 21 ale go ululalam i spal do 5 zrobil wszystkim pobodke lacznie z blazejem, ale mialam szczescie bo m z nim siedzial a blazej wtulil sie w cycusia i spalismy do 9. teraz maks spi a ja czekam na m ubiore malego i ide do koleznaki.
Mloda mama ty pytalas czy w zime na spacery sie chodzi codziennie, powiem ci tak jak ja robilam ,jesli bylo np sloneczko i mroz do -10 top wychodzilismy ale jak wiecej to nie napoiczatkuy to kilka minut zeby maly sie przyzwyczail a potem coraz dluzej, sama polozna mi mowila ze jak jest tem do -10 to mozna isc tylko musi byc slonce bo taka mrozna pogoda jest najzdrowsza.
A mam do ciebie pytanie mocne masz te cienie pod oczami?? bo ja mam masakre, jak bys miala juz skuteczny korektor i podklad odf tej kolezanki to mi napisz tez zaczne stosowac, bo ja do miasta jak jdade to bez makijarzu sie nie ruszam

12 lata 3 miesiąc temu #436844 przez maksiu
a to moj slodki maly grubasek:)

12 lata 3 miesiąc temu #436852 przez daners
maksiu no slodziutki i te nozki jakie grubiutkie ;]
Widze że na podusi spi tak cały czas nawet w nocy? bo kurde moj jeszcze spi na plaskim hmm jak reszta mamuniek?podusie maja maluszki w lozeczkach ?

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 3 miesiąc temu #436861 przez chłopek
moj spi ze mna w łóżka, czsem w łóżeczku i tez na podusi

12 lata 3 miesiąc temu #436895 przez maksiu
daners moj tez spi ze mna w lozku, a ja go ukladam tak bo mu sie strasznie ulewalo po jedzenieu
Olga no i was doganiamy, tyle ze jak to mowia kazda waga jest inna bylam z malym u cioci i wazylam sie z nim i bez niego na lazienkowej wadze i wyszlo ze maly ma 7kilo:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436997 przez Anna77
Cześć. Nasz dzień dzisiaj jakoś tak szybko minął. Rano pobudka przed siódmą, a potem tradycyjnie krótka, 45 minutowa drzemka do 9.30 - drzemaliśmy razem :) Potem na 11.30 pojechałam z Matim popatrzeć na Kamila, bo miał zawody (Kuba był wtedy z moim B na szermierce). Potem jeszcze odwiedziłam Mamę i odebrałam Kamila. Bartek zrobił obiadek dzisiaj. Popołudniu robiłam sobie pazurki, więc totalny relaks. Zdjęcie poprzednich czerwonych i tym razem wybór padł na french - kupiłam wczoraj nowe lakiery hybrydowe do frencha. Teraz Mateusz już śpi, B poszedł na imprezkę 35 urodzin naszego przyjaciela, a ja mogę w końcu się odezwać ;)

Anszka usg bioderek robiłam w przychodni Remedium na os. Batorego. Robią zarówno na NFZ jak i prywatnie. Tam właśnie przyjmuje też neonatolog na NFZ.

Mateusz w łóżeczku nie ma poduszki, ale w sumie od pierwszej pobudki i tak śpi z nami, no i od czasu jak zaczął się katarek pilnuję by spał na poduszce. Powoli z niej rezygnuję, bo wolę żeby jednak spał na płasko.

Kamyczka mikrodermabrazja... hmmmm zazdroszczę pobytu u kosmetyczki. Na szczęście mały w końcu pije z butelki, więc może uda mi się w końcu odwiedzić kosmetyczkę i fryzjerkę, no chyba że jednak będę zapuszczać włosy, he he.

Olga ja jeszcze nie dostałam okresu i mam nadzieję, że szybko to nie nastąpi. No i jestem pełna podziwu za to chodzenie z dziewczynami tak szybko o regularnie do stomatologa :)

chłopek ja bym chciała do 6 m-ca tylko pierś, ale w praktyce to się pewnie nie uda. Kubie zaczęłam dawać po skończeniu 5 m-ca kaszkę Sinlac - akurat dużo jej miałam - bo pierś przestała mu wystarczać. Jak Mateusz będzie nadal takim obżartuchem, to pewnie też ok. 5 m-ca coś zaczniemy wprowadzać. Może to nawet lepiej, bo będzie mniej ode mnie zależny, no i B już nie może się doczekać. A pierś myślę że rok to minimum, chyba że sam skończy wcześniej.
A przy karmieniu to wydaje mi się, że "bezkarnie" można tylko paracetamol. Ibuprofen raczej nie jest wskazany.

Bidol mój Mati też nie jest aż tak bardzo do przodu z tym rozwojem. Jak leży na boczku, to pięknie łapie się za swoje rączki i je splata, dotyka, jakby się bawił. Ale jak leży na wznak to już nie. Jak mu dam grzechotkę do rączki, to coraz dłużej ją trzyma i celuje nią często do buzi. W dodatku on nie lubi leżeć na brzuszku, więc w tym temacie też mamy tyły. Nawet pytałam o to panią doktor ostatnio, ale stwierdziła że w pionie ładnie trzyma główkę i trochę ją próbuje "ciągnąć" podciągany za rączki, więc jest ok.

Aaaaa, u nas też dzisiaj była piękna pogoda. Uwielbiam taką ciepłą, na cienką bluzkę z długim rękawem. Jak jutro też tak będzie, to pojadę na działeczkę. Już nie mogę się doczekać.

Ale tu dzisiaj już cisza. No ale w końcu zawsze w weekendy było ciszej :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436998 przez Olga
maksiu Ignaś i na naszej i na szpitalnej ważył 7kg,więc nasza waży tak samo,mogę teraz sobie go spokojnie ważyć w domu,ale mój jak leży to aż takich fałdek nie ma na udkach,on jest strasznie długi :)

daners Ignaś śpi na poduszce,ale w drugą stronę ją ma,tak na długości,bo mi tak wygodnie się go karmi i jak zaśnie,to go razem z poduszką kładę do łóżeczka.A jak go przenosimy rano do nas,to też z jego podusią i na naszą kładę :)

Ja nie posłuchałam lekarza i wyszłam dzisiaj na dwór,bo mały temperatury nie ma,a nasz alergolog zawsze powtarzał,że na spacery nawet z zapaleniem oskrzeli,tylko jeżeli gorączki nie ma.Niestety Ignasia wczoraj badał lekarz rodzinny i ten kazał do wtorku w domu siedzieć. :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #437004 przez chłopek
anna Ksawery też nie lubił na brzuszku leżec zaraz sie denerwował, Sebusiowi to nie przeszkadza.
mam nadizeje ze jutro bedzie łądnie chiałam sie przejsc z chłopakami no i Ksawcio pojezdził by troche wiecej na rowerku biegowym

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #437007 przez Olga
Anna Ignaś też bawi się rączkami,fajnie to wygląda,a prawą to ma zawsze przed sobą i ją ogląda cały czas.Grechotkę też trochę potrzyma,ale często się nią w głowę uderzy :( pieluszkę to porządnie trzyma i przewraca nią.Za karuzelą oczami wodzi,ale jeszcze nie ciągnie za zabawki.
Mnie to martwi trochę to,że on jak z boku na drugi się nie przewróci,a nie pamiętam,kiedy to powinno nastąpić :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #437081 przez Anna77
Dzień Dobry, my dzisiaj wcześnie pobudka - 6.30. Zapowiada się ładny dzień :)

12 lata 3 miesiąc temu #437091 przez Kamyczka
Anna77 napisał:

Dzień Dobry, my dzisiaj wcześnie pobudka - 6.30. Zapowiada się ładny dzień :)

Witam, u nas też słoneczko świeci ale wiaterek jest :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #437093 przez Kamyczka
Olga Dominik przewraca się na boczki,ale na brzuszku nie lubi aż tak lezeć.A wasze dzieci już trzymają główkę?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka