BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456950 przez mloda_mamuska
chlopek ma troche biiało w buzi ,ale polozny poowiiedzial,ze too mlekko.. aa nie 'smierdzi' mu z buzii. to by go swedzialo i bolalo? raz je normalnie a raz tak sie rzuca i placze ,ze masakra;/

chlopek czytam o bolesnym ząbkowaniu i zgadzają się objawy...ale też piszą ,że może go boleć i swedzieć juz teraz a zabek moze wyjsc za kilka dni albo za kilka miesięcy :(

chcialam dac mu gryzak,ale chyba jest za twrady,bo placze jak go 'ugryzie' dziaslami ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456978 przez Olga
Hej.

Ja juz po jeździe,wcale tak źle nie było.Mam nadzieję,że moze w końcu mi się uda :) Teraz was doczytam przy kawce :) A Ignaś wytrzymał tym razem bez butli,dalam mu cycolka przed wyjściem i dopiero jak wrociłam :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #456981 przez maksiu
Hej to i ja sie przywita m i zaraz was doczytam, ide tez kawusie zrobic mam prosbe o glosy:)
apps.facebook.com/witajcie-na-swiecie/ga...bfd4211c79feadef29b1

12 lata 2 miesiąc temu #456999 przez maksiu
U nas ok, maly teraz spi a jak wstanie zjem obiad to idziemy do lasu z dzieciakami bo dzis super pogoda u nas mrozno ale slonecznie:)
A ja dostalam wczoraj okres jupiii,a co do sexu to mhh u nas jako tako nie jest super ale i nie najgorzej

Bidol malo z krzesla nie spadlam z tym narzadem:),ta twoja cora to panna jak nie wiem:)

Kamyczka t to jo,i jak film udany??

Olga ignas jak zawsze boski bedzie mial branie u dziewczyn:), laska to chodz i u mnie umyj:)twoj babel zeczywiscie jest dlugi:)
moj Blazej niby ubiera ciuszki nie ktore juz na 74-80 ale po nim tego nie widac, jemu ida w fajdki:)

MHH zescie sie rozpisaly ale jakos postaram sie odp:)

Misiowa witaj u nas:)i czuj sie jak u siebie hehe
Ja jestem mama Blazeja i Maksa, Blazej ma 3 miesiace, i tez karmie piersia moj juz pewnie ponad 7 ma, ostatnio wazyl 6700ale to jakies 2tyg temu, ja jak lezalam w szpitalu w olsztynie to p, dr powiedziala ze jedna dziennie prawdziwa moge wypic

MM ja tez mam tak dlugo wiec sama nie jestes, mm u mnie maks slinil sie od 3miesiaca a 1 zabek dostal majac8miesiaecu

Chlopek wszystkiego najlepszego dla sebusia ,moj Blazej za 4dni bedzie mial 4 miesiace jej jak ten czas leci , dziewczyny jeszcze tak nie dawno rozmaiwalysmy o objawach porodow a tu juz dzieciaczki prawie 4 miesiace maja

12 lata 2 miesiąc temu #457005 przez mloda_mamuska
maksiu ale oprocz ślinienia się chwytał gwałtownie cokolwiek co mial pod ręką i nerwowo rzucał się na to i pchal do buzi po czym wpadal w placz i krzyk? bo u nas tak jest :(

slinienie sie jest normalne podobbno,ale ten placz,krzyk i nerwowe pchanie rzeczy juz raczej nie :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457006 przez Olga
maksiu głos oddany :laugh: to prawda,czas strasznie szybko lecia,za nim się obejrzymy nasze szkraby będą biegały :( a ja tak lupie niemowlaki :)

chlopek wszystkiego najlepszego dla Sebusia :kiss:

Ignaś od paru dni wariuje przy zasypianiu,sam nie wie,czego chce.Rączki źle,czasem uśnie w lóżeczku,innym razem nie ma mowy go tam włożyć,ale na ręcach też krzyczy.Właśnie mi zasnął po godzinnej walce na rączkach,ale bez poduszki,tylko prawie że w pozycji stojącej ha ha :) myślałam,że mi zaraz ręce odpadną :angry: na szczęście w nocy jest ok.

My dzisiaj gruszeczkę spróbowaliśmy,w smaku prawie jak jabłuszko-bardzo małemu smakowało :lol: przez tą jazdę jeszcze na spacerku nie byliśmy,ale jak tylko wstanie,to idziemy ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #457009 przez maksiu
MM ja ci powiem ze nie pamietam jak to bylo, ale kazdy inaczej przechodzi zabkowanie, wiem jak kolezanka mi opowiadala ze ona nie wiedziala co to zabkowanie, a zas druga miala jeszcze gorzej jak ty bo on nocami tak plakal ze oni chodzili pijani:)
Olga moj blazej dzis pol jabluszka wszamal i troszke marchewki ale powiem wam ze ta marchewka mu cos nie podchodzi, lece wstawic ziemniaki, i miesko usmazyc i jakos m nakusic na spacerek wiec sie odpitolowac jakos:) moze i wlos zrobie:)

12 lata 2 miesiąc temu #457012 przez mloda_mamuska
maksiu to masakra .. ;/

Dziewczyny a dzieci placza itp. jak dlugo ?? aż wszystkie zęby wyjdą czy tylko jak pierwsze wychodzą ? jak to jest??

Olga
a jak mu gruszke dałaś?? zmiazdzylas? bo zetrzec sie raczej nie da.

a mam pytanie jak dajecie jablka to slodzicie??? bo na forum gdzies czytałam,że dziewczyny dają po łyżeczce cukru do jablka i do soku z jablka. a to mozna tak cukier dawac dziecku ??

12 lata 2 miesiąc temu #457014 przez chłopek
u nas były ziemniaczki,

12 lata 2 miesiąc temu #457017 przez Misiowa
chlopek jestesmy z Gdanska ale teraz u tesciowej w Leborku na weekend jestesmy.
Ja ostatnio wogole obiadow nie robie bo nie mam kiedy ale cale szczescie moj maz lubi gotowac i teraz kuchnia to jego krolestwo:)
mm porodu nie wspominam najgorzej. Mialam wywolywany bo 2 tyg po terminie bylam przez co mialam wrazenie ze skurcze mam co minute...do tego mialam bole krzyzowe-makabra-zeby sobie ulzyc to sie wrzatkiem pod prysznicem polewalam;)hehe:)cale szczescie przy 4 cm dostalam znieczulenie (to w kregoslup) bo nie wiem jak bym dalej dala rade.A po znieczuleniu sie tak zrelaksowam ze kiedy po godzinie przestalo dzialac to ja juz mialam bole parte i 10 cm rozwarcia:)Potem poszlo juz bardzo szybko:) Za to pobyt w szpitalu bardzo zle wspominam...hormony daly mi popalic i mialam mega dola do tego karmienie piersia bolalo mnie okrutnie-brodawki mi popekaly i przy karmieniu wylam z bolu ale jakos dalam rade i teraz ciesze sie ze sie nie poddalam:) W szpitalu tez nabawilam sie mega zapalenia pecherza i przez 2 miesiace nie moglam sie wyleczyc...ale teraz juz wszystko jest dobrze:)
A wy jak wspominacie wasze porody?

12 lata 2 miesiąc temu #457021 przez Kamyczka
Misiowa napisał:

chlopek jestesmy z Gdanska ale teraz u tesciowej w Leborku na weekend jestesmy.
Ja ostatnio wogole obiadow nie robie bo nie mam kiedy ale cale szczescie moj maz lubi gotowac i teraz kuchnia to jego krolestwo:)
mm porodu nie wspominam najgorzej. Mialam wywolywany bo 2 tyg po terminie bylam przez co mialam wrazenie ze skurcze mam co minute...do tego mialam bole krzyzowe-makabra-zeby sobie ulzyc to sie wrzatkiem pod prysznicem polewalam;)hehe:)cale szczescie przy 4 cm dostalam znieczulenie (to w kregoslup) bo nie wiem jak bym dalej dala rade.A po znieczuleniu sie tak zrelaksowam ze kiedy po godzinie przestalo dzialac to ja juz mialam bole parte i 10 cm rozwarcia:)Potem poszlo juz bardzo szybko:) Za to pobyt w szpitalu bardzo zle wspominam...hormony daly mi popalic i mialam mega dola do tego karmienie piersia bolalo mnie okrutnie-brodawki mi popekaly i przy karmieniu wylam z bolu ale jakos dalam rade i teraz ciesze sie ze sie nie poddalam:) W szpitalu tez nabawilam sie mega zapalenia pecherza i przez 2 miesiace nie moglam sie wyleczyc...ale teraz juz wszystko jest dobrze:)
A wy jak wspominacie wasze porody?

Misiowa uwielbiam Trójmaisto,mam siostrę w Gdańsku :)
Ja moj poród wspominam tak sobie,niby urodziłam szybko,ale miałam mocne bolesne skurcze,rodziłam bez znieczulenia mimo że chciałam-niby nie zdążyli :( i synek nie chciał wyjść,a ja nie mialam siły przeć :( urodziłam dużego synka,mimo że z usg wychodziło że będzie taki standardowy :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #457029 przez mloda_mamuska
Misiowa ja rodzilam w Anglii.
porod średnio pamiętam ,bo mialam cały poród-16 godzin ten gaz rozweselający i on daje takie poczucie jakby się bylo narąbanym i jakby Ci sie urywał film ;P wiec co nie co tylko pamiętam ;) ..no i u mnie zaczelo się okolo 21 zaczęłam czuć skurcze w odmku... liczylam z mężem i byly co 3,4 minuty .. ale lekarze powiedzieli,ze mam jeszcze nie przyjeżdżac do szpitala,bo pierwszy porod jest dlugi ... no i kazali wlac bardzo ciepląwodę do wanny i wejsc na godzine tak zrobilam..i skurcze jeszcze mocniej sie nasiliły ... no i juz nie moglam wytrzymac i po godzinie pojechałam do szpitala.okazalo sie,ze skurcze są bardzo bolesne a rozwarcie mialam na 6cm ;) ale pozniej juz 16 godzin trwalo,zeby rozwarcie zrobilo sie do 10 cm skurcze mialam ciagle bardzo silne. poza tym gazem dostalam morfine-zbawienie na 3 godziny;) pozniej moglam dostac te co Ty wzielas zewnatrzoponowe,ale nie chcalam mimo ze bardzo cierpialam.bo balam sie ,ze malego będą kleszczami wyciągali ;/ no i w polowie porodu juz z bólu mdlałam,ale NAJWAZNIEJSZe,Ze urdozilam zdrowego synka no i duzego ... 4040 ;) poczatki u mnei tez byly trudne ale teraz juz tylko lepiej ;))

12 lata 2 miesiąc temu #457030 przez Misiowa
Kamyczka ja tez lubie Gdansk:) Mieszkam niedaleko morza i codziennie z Hania sobie spacerujemy po deptaku:)
Mi z kolei z USG wychodzilo ze malutka bedzie duzym dzieciaczkiem a urodzila sie 3380 g wiec tak standardowo:)Ja mysle ze jakbym miala rodzic bez znieczuelnia to bym baaardzo zle wspominala porod a tak to juz rozmyslam kiedy nastepny dzieciaczek;)

12 lata 2 miesiąc temu #457034 przez chłopek
misiowa ja nie miałam znieczulenia,a miałam poród wywoływany bo byłam 9 dni po terminie

12 lata 2 miesiąc temu #457038 przez Misiowa
Mm 16 godzin w bolach-podziwiam Cie:)ja dostalam kroplowke z oksytocyna o 11:30 a juz o 19:55 Hania byla na swiecie:) Ja na poczatku tez sie balam znieczulenia ale bole krzyzowe zrobily swoje i jak spytali czy chce to nawet sie nie zastanawialam;)Cale szczescie u mnie znieczulenie przyspieszylo porod:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka