BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #457364 przez mloda_mamuska
Misiowa pod koniec dnia juz plakalam z Nim... :(

teeraz spi bidulek:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457367 przez Misiowa
Wyobrazam sobie:(Ja tez bym pewnie plakala...ja przy szczepieniach nie moge wytrzymac a co dopiero caly dzien... Mam nadzieje ze chociaz w nocy pospi zebyscie i wy mogli troszke odpoczac:)

12 lata 2 miesiąc temu #457368 przez Olga
Misiowa to Ty lubisz tak sobie pospać jak ja,na szczęście z Ignasiem rano śpimy długo :lol:

m m ciekawe,co się dzieje z Oliwierkiem-czy to faktycznie ząbki,czy skok rozwojowy.Ja jutro muszę viburcol kupic na wszelki wypadek,niech leży,bo jak będzie potrzebny żebym nie szukała :( a próbowałaś małemu smarować dziąsełka :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #457374 przez mloda_mamuska
olga probowalam i niby godzine byl spokoj.ale jemu posmarowac dziasla to nie lada wyczyn ;/
a sama tez bedzie gotowala ignasiowi ? ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dobra klade sie,bo mąż mnie wzywa do lozka.hehe wypilismy po drineczku i lulu :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #457379 przez Olga
Jak jutro będzie taki płaczący,to daj mu paracetamol i zobaczysz,czy się uspokoi na jakiś czas,jeśli tak,to będziesz pewna,że go coś boli :(

Będę gotowała jakiś rosołek na mannie,ale takie przecierane wolę ze słoiczka,bo nie jestem przekonana do tych warzywek sklepowych,a takich z ogródka nie mam ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #457383 przez saiko
Hej, ledwo dalam rade nadrobic ;)

Bidol u mnie noc z osnie ale maly mi plakal w nocy przy cycu - jeszcze na spiocha sie to nie zdazalo :(
A dzis dwa razy jadl butle bo nie chcial cyca i plakal jak tylko probowalam go dostawic

Do mam karmiacych modyfikowanym - jak robicie to logistycznie to gotowanie wody, studzenie itd ?

Mm - fajnie, ja jeszcze nie zdecydowalam sie na wspolna kapiel ale moze wkrotce bo zaczynaja sie mu kapiele sie podobac no i super filmik, to machanie lapkami jak zabieralas butle <3

Oj laski - tu zwlaszcza do majowki i mm ;) nie wyglupiajcie sie, na pewmo jestescie pociagajace dla mezow swoich tylko troche wiary w siebie

Ja kupilam dzis jabluszko, jabluszko z marchewka i jarzy ke ale jeszcze poza mlekiem nic innego nie dostawal
Jestem na 99% pewna ze w ciagu 2 tygodni ( o ile nie szybciej) zrezygnujemy z cycula :( szkoda moich i Szymka nerwow

Ja jestem na fb ale nie znam zadnych Waszych namiarow

12 lata 2 miesiąc temu #457384 przez Olga
saiko szukaj na fb Żaneta Graczyk :) szkoda,że kolejna mamusia rezygnuje z cycolka-mało nas już zostało :(

12 lata 2 miesiąc temu #457407 przez mloda_mamuska
My juz wstalismy,nocka znosna;)
ale juz nie spimy;)
ja zaraz kawusie wypije i zjem kanapke liczaca 600kalorii :blush:

Olga ja malego juz powoli przyzwyczajam ,zeby i takie i takie jadł.bo podobno dzieci wola ze sloiczka.
a gdzie mozna znaleźćjakieś dane ,ktore sloiczki są dladzieci najlepsze pod wzgledem jakosciowym? slyszalyscie o czyms takim ?

saiko ja kupuje mineralną-bo u n as kranowa srednia;/ no i wlewam do czajnika elektrycznego gotuje a pozniej jak jest pora karmienia to ta woda w czajniku jest juz zimna wiec wlaczam ją doslownie na chwile,zeby się podgrzała i wlewam do butli i juz jest ciepla i tylko dosypuje mleczko ALBO wieczorem (jak jestem zaspana albo mąż i nie chcemy przegapić momentu kiedys bedzie idealnie ciepla ) to juz wieczorem wlewam do butli 110 juz ugotowanej ale zimnej wody i w nocy jak juz maly chce jeśćdo gotuje na nowo do wrzątku aż wodę i dolewam do tamtej do 150 wrzątku i jest idealnie ciepla i dosypuje mleczko ;)

saiko my mamy fajna wanienke i kiepską,bo maly juz z niej wyrosl i nie miesci sie.gdyby jeszcze byl takim grzecznym dzieckiem ,ktore sie nie kopie i nie rzuca to jkakby byl lekko skulony moglibysmy go tam kąpać jeszcze ale on sie co chwile prostuje macha wierci,rzuca ,chlapie i nie da rady w waniecnce;) poza tym jak sie kąpie ze mną w wannie to ma tyle swobody i zawsze cala lazienka jest zachlapana tak sie tam bawi ;) no i dokladniej mozemy go wyszorować. teraz przybylo mu kilka faldek ,wiec latwiej jest tam dotrzec i wymoczyć ;) tak go moge swobodnie obracac na brzuch na plecy .naprawdę super sprawa ;))) Tylko wczoraj mi suty wykręcał i szczypal mnie .hahahha

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #457419 przez chłopek

12 lata 2 miesiąc temu #457451 przez Kamyczka
Hej mamusie,my niedługo na kontrolę szyjki i bioderek jedzieemy,u nas taki mróz,a mam kombinezon ale mały w nim tonie i sama nie wiem w co go ubrać :unsure: :unsure: :unsure:
MM jak Oli??????
Misiowa Hania cudna :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #457452 przez chłopek
a masz kurtkę?

12 lata 2 miesiąc temu #457460 przez mloda_mamuska
Kamyczka ubierz Go cieplo ;:)) najlepiej kup np,w hm taki polarowy kombinezonik . w hm nie są takie drogie a naprawdę fajne mają ;) tylko rozmiary są zawyżone,wiec np jesli nosi 68 to nawet na 56,60 kup. Najlepiej to przymierz na sklepie maluchowi ;) bo oliwier nosi teraz 68-74 a z hm nawet na 60 sa okey ;) poza tym w taki kombinezon szybko go ubierzesz ;)

ja malemu na zimniejsze dni wkladam kurtkę i buty a pod spodnie kalesonki;) a jak sie spiesze to ten kombinezon;)

a Oliwierek dzisiaj póki co lepiej,odsypia ostatnie dni ;) :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #457461 przez chłopek
ja mam 3 kombinezony polarowe:) i jeszcze kurtki

12 lata 2 miesiąc temu #457462 przez Kamyczka
chłopek napisał:

a masz kurtkę?

mam ale jakąs cienka jest :(

12 lata 2 miesiąc temu #457464 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka ubierz Go cieplo ;:)) najlepiej kup np,w hm taki polarowy kombinezonik . w hm nie są takie drogie a naprawdę fajne mają ;) tylko rozmiary są zawyżone,wiec np jesli nosi 68 to nawet na 56,60 kup. Najlepiej to przymierz na sklepie maluchowi ;) bo oliwier nosi teraz 68-74 a z hm nawet na 60 sa okey ;) poza tym w taki kombinezon szybko go ubierzesz ;)

ja malemu na zimniejsze dni wkladam kurtkę i buty a pod spodnie kalesonki;) a jak sie spiesze to ten kombinezon;)

a Oliwierek dzisiaj póki co lepiej,odsypia ostatnie dni ;) :kiss:

ja mam super kombinezon ale 74 i jest za duzy i 2 polarowe też 74 są za duze a kurtkę ma 74 i dobra jest

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka