BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #457865 przez Kamyczka
Bidol no właśnie kijowo się zmniejszyło :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457880 przez anszka
Bidol - a jak ząbek Kamilki? Nie jestem pewna, ale ta plamka u nas to chyba też ząbek i też nie jest to jedynka. Myślałam, że do pół roku będzie spokój. Długo się wyrzyna taki ząbek?

12 lata 2 miesiąc temu #457886 przez daners
ooo prosze mamusie chyba maja wolne od swoich babelków ;p hehe
albo same aniołki :)

Moj zrobil sobie drzemke ;p wiec jestem.
Anszka dziekuje za przepis zrobione ;] dzis mimo ze duzo niepospalam w nocy to mialam jakiegos pawera w kuchni ;p napieklam nagotowalam i teraz moze kawa :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #457919 przez mloda_mamuska
to tak :

Jestem juz pewna,że to dziąsła :(
dzisiaj znow tak plakal,krzyczal ,rzucal sie na wszystko... nad ranem zjadl i pozniej do 14 nie jadl chociaz chcial ... jak widzial butle z mlekiem to az piszczal rzucal sie na niąwkladałam mu do buzi pisk,krzyk,placz ewidentnie jakby go cos tam bolało.. no i nie mialam od rana jak mu posmarowac tych dziąseł tą maścią na ząbkowanie ,bo nie dał mi .... no ale o tej 14 jak juz bylam u kresu wytrzymalosci jego i swojego cierpienia.... wpadlam na pomysl-pewnie dla was oczywisty.haha. ze skoro na wszystko sie rzuca a nie da posmarowac dziąseł to umylam sobie rękę i nadgarstek posmarowalam tą maścią na ząbkowanie no i dalam mu zeby mnie podziobał dziąsłami po tym nadgarstku no i placz oczywiscie ale po kilku minutach w koncu sie uspokoil i wypil mleko .az w szoku bylam.inne dziecko normalnie.spokojne takie.. no ale po 20 minutach znowu mam to samo.. to pewnie dlatego,ze juz wylizal ta maść ...ale ewidentnie to dziąsła :( :( :( :( :(

12 lata 2 miesiąc temu #457925 przez anszka
M_M- a ma spuchnięte te dziąsła?
Daners- a jakie robiłaś?

Mój do aniołków to dziś na pewno się nie zalicza ;)

12 lata 2 miesiąc temu #457930 przez saiko
mojemu tez chyba rośnie ząbek bo strasznie swędzą go dziąsła :(
biedny nie moze sie nawet przespać :(

12 lata 2 miesiąc temu #457934 przez mloda_mamuska
anszka ma i ma biale plamy w miejscu jedynek z dnia na dzien coraz bielsze.ale nie widze zadnych kresek jak przecięcia jak pisala chlopek myslalam,ze to te afty ale smarowalam juz kilka razy tym aftinem i nie zeszlo. a reszta buzi na podniebieniu zniknelo kawalek bialego a tu nie . najgorsze ze juz masc mmi sie skonczyla.musze powiedziec mamie,zeby szybko mi cos przyslala. :( :( :( chcialabym,zeby juz nie cierpial . to moze trwac nawet kilka miesiecy .to jest najgorsze :( :( :(

12 lata 2 miesiąc temu #457937 przez Kamyczka
anszka napisał:

M_M- a ma spuchnięte te dziąsła?
Daners- a jakie robiłaś?

Mój do aniołków to dziś na pewno się nie zalicza ;)

mój pcha rączki do buzi i płaacze właśnie :( :( a moja rękę gryzł przed chwila

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457945 przez mloda_mamuska
Dziewczyny macie jakies sposoby na krojenie cebuli ???? zawsze wtedy rycze jak szalona... juz i sposob z zapalka probowalam i oddychanie przez buzie...i nie pomaga :(

moj przez to ślinienie się ma całą szyję w krostach ;/ nie nadążam mu dokladnie wycierac calej twarzy i szyjki . on to chyba nigdy krost sie nie pozbedzie.jak nie na twarzy to na szyjce :angry: pechowy ten moj mały :angry:

a co dobrego na obiad macie ? ;D

12 lata 2 miesiąc temu #457964 przez Olga
m m,ale jak mu się tylko przebije ząbek przez dziąsełko,to nie będzie ko już bolało,bo tylko strasznie boli przed przebiciem,jak już rośnie to nie-aż do natępnego ząbka :(a może kolejne wyjdą bezboleśnie) :) My na basenie musimy się sami sobą zająć,nie żadnej grupy dla maluszków-a samemu to tak bez sensu :( ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #457986 przez daners
Anszka zrobilam marmurkowe;] oraz biale ze snikersem a czarne z biala czekolada;] a dla siebie dieteteczne ;p

m-m moj sposob na krojenie cebuli. to blender mam tam pojemnik na szatkowanie :silly: :lol:
albo nóz do zimnej wody i kroic wtedy soki nie pryskaja w oczy ;p

mania widze na ząbki ida ;] mojego tez dziaselka bola bo krzyczy a jak mu posmarowalam to spokoj hmm ale narazie nic niewidac ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #458037 przez Olga
Synuś mi się wyspał,obudził sie nie w humorze,bo chyba głodny,zrobiłam mu dzisiaj więcej 180ml wody i 6 miarek i wszytko wytrąbił :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #458044 przez maksiu
Hejka ja wrocilam od tej laski mega zadowolona, mianowicie wydalam 120zl za pelna reklamowke ciuchow z biedronki, Mamy 5 pajacykow w tym 2 takie wieksze, 2 sweterki z kapturkiem, kompelt z kubusia puchatka bluzka body spodnie i skarpetki, 3 parey spodni 3 pary bodow na dlugi rekaw 2 pary na krotki komplecik bluzka z koszula, i dresik welorowy a ibezrekawnik na koszule bluzke z kapturem taka z polarku koszule na krotki rekaw, i 2 blzuki na dlugio rekaw
i juz mam kolejne ciuszki odlozone:)

12 lata 2 miesiąc temu #458067 przez agnesssa
Bidolku Majowka Lacra ma dwie krechy :laugh: :laugh: :laugh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu #458156 przez mloda_mamuska
daners a jakie robisz dietetyczne ? ;p

ale masz fajny bleder ;p ja takiego nie mam ;/
no moe z tym mokrym nozem sprobuje.u nas to co 2 dzencebule daje do obiadu.zeszta u nas w ogóle duzo warzyw się je ;) Ale cebule zawsze dla Miska zostawialam.a teraz jak pozniej wraca to ja musze ją obierac i kroic ;//

Olga moj to 150 najwiecej zjada. hehe Ignas to żarłoczek ;D

maksiu super ,ze jestes zadowolona! :))

Gdzie Wy sie podziałyście?? :)))

ja juz odpoczywam,mąż przejął małego ;) ufffffffff

Maly dzisiaj jakos,nie wiem jak rozcial sobie warge górną,krew mu leciała........ tak sie wystraszylam.. patrze a na pieluszce krew.patrze a to z wargi.nie wiem jak sobie rozciął.jak pazurki ma króciutenkie :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka