BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #457538 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - widzę, że i Twój dziś bez humorku, a duży ten mróz u Was?
Wojtkowi bardzo się podobało, był zaciekawiony dziećmi, wodą i słońcem, które się w niej odbijało :lol:

to super! śnieg jest i temp ok 0stopni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457539 przez anszka
Chłopek - a na przekłuwaniu kanalików byliście?

12 lata 2 miesiąc temu #457550 przez Kamyczka
mamusie ja dopiero zobaczylam,że w realu są pampersy za 39,95zł :) promocja do środy

12 lata 2 miesiąc temu #457552 przez Misiowa
Dziendobry wszystkim:)Moja Hania rowniez nie zaakceptowala zmiany czasu i o 7 zrobila mi pobudke w zwiazku z czym jestem nie do zycia:) teraz poszla dalej spac a ja mam chwile dla siebie:)
Nie wiem dziewczyny jak wy dajecie rade funkcjonowac jak was dzieciaczki o 5 budza:)

Anszka super zdjecia:) Twoj synus cudny:)Ja tez chcialam isc na basen z Hania ale jakos sie boje.

Saiko moja Hania ma zupelnie odwrotnie:)Tylko cycus ja interesuje a jak probuje podac butelke to sie musze nagimnastykowac zeby w koncu pociagnela:)

Daria23 ale Ci zazdroszcze zabawy:) My miesiac temu bylismy na weselu ale szybko sie zbieralismy bo po 22 piersi zaczely mi sie napelniac w ekspresowym tempie i co 1h musialam latac mleko zciagac;)

MM mam nadzieje ze Twoj Oliwierek dzis sie juz lepiej czuje:)

oho Hania sie obudzila:D az 30 minut pospala:)

uciekamy na spacerek bo u nas mrozno ale slonecznie:)

12 lata 2 miesiąc temu #457556 przez chłopek
anszka tak bylismy

12 lata 2 miesiąc temu #457573 przez anszka
Misiowa - ja tam śpiochem nie jestem, więc daję radę, chociaż dzisiaj zaserwowałam sobie drzemkę, gdy synek zasnął, bo 5 godzina to też dla mnie nieludzka pora ;)
Chłopek - i jak Sebek to zniósł, nie bolało go to? Jest poprawa?

PS Dziękuję dziewczyny za miłe słowa o synku moim ukochanym :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #457580 przez chłopek
anszka bolec npewno bolało bo strasznie płakał, ale juz jest lepiej śliczne oczka bez ropki sa

12 lata 2 miesiąc temu #457585 przez anszka
Chłopek - a oni dają jakieś znieczulenie przed tym zabiegiem? Dobrze, że macie już to za sobą.

12 lata 2 miesiąc temu #457594 przez chłopek
anszka nie mam pojecia bo mnie wyprosili, ale pewnie cos daja, teraz ciezko sebkowi oczy zakropic bo jak tylko chce to zrobic to wielki płacz az sie zapomina

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457607 przez agnesssa
Hej dziewczynki :kiss:

Ja nadal cierpię na chroniczny brak czasu, bo albo próbuję nadrobić prasowanie, pranie itp, albo mamy gości. Całe weekendy wiecznie ktoś u nas jest ;)

W piątek byliśmy na USG bioderek i wszystko jest dobrze, lekarz nawet powiedział, że pewnie zauważyłam, że jest silny jak na swój wiek i że wg USG wygląda jak by miał 4m-ce :ohmy:
Po za tym zaczął gaworzyć i od tygodnia pięknie mówi "A-gu" i się nabijamy że mówi do mamy po imieniu :silly: Jest na prawdę kochany, chociaż w ciągu dnia dość często na cycku wisi, za to nocki mi ładnie przesypia więc jestem zadowolona :lol: No i uśmiecha się od ucha do ucha, zwłaszcza jak się mu mówi, że jest najpiękniejszy na świecie :silly:

Dobra lecę poprasować bo za chwilę się pewnie obudzi :blink:

A to mój skarb

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu #457624 przez Olga
chłopek napisał:

anszka ja narazie na same testy sie umówiłam, bo jak by co to lepiej i taniej wychdzi ni przy całyym egzaminie nie zdac testów

chlopek,ale czemu byś miała testów nie zdać-przecież to trzeba się wyuczyć,nie ma innej opcji.Ja mam ustalony,ale nie mówię,żeby nie zapeszyć,chociaż wiem,że i tak teraz nie zdam,muszę jeszcze kilka godz.wykupić i przypomnieć sobie szczegóły :( a może się uda-zobaczymy ;)

anszka bosko maly wygląda na tym basenie,a u nas nie ma takich grup dla maluszkow i będę musiała sama z nim być i mam trochę stracha :angry:

Agnesssa kochaniutki Twój synuś i taki ładniutki :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #457652 przez mloda_mamuska
Misiowa moj Oliwierek jest rannym ptaszkiem po mnie ;) przed zmiana czasu juz o 6 byl wyspany a teraz o 5 juz jest wyspany;) ja przed ciążąo 8 wstawalam ;) i bylam taka wyspana,ze szok;) mysle,ze Oli po mnie taki ,ze malo snu potrzebuje;) Chcoiaz ostatnio pare razy udalo nam sie uspać Go o 20.30 - 21 a zawsze po 22 zasypiał;))
ja jak karmilam piersia to tez mialam masakre.bo niby mleko mialam do d..bo maly nic sie nim nie najdal,ale mialam go tyle,ze szok... bylam w urzedzie pol godziny po karmieniu a po 5 minutach mialam całą przesiąkniętą bluzkę mimo,ze mialam 2 pieluchy w staniku włożone ;) ..... ciekało mi jak z kranu.nigdzie ruszyc sie nie moglam ;/ taka siara jak gdzies bylismy a mi bluzki mokre sie robily ..... ;/

co do pogody to ja bym sie pobawila w sniegu ghahaha...ale to tylko z godzine dwie i do cieplego.hehe ;)))

anszka
wlasnie mialam pytac o te majteczki basenowe. bo nie wiem gdzie kupic. ;) moze u nas na basenie tez są . musze zadzwonic.bo juz w koncu sie wybieramy i wybieramy..ale maz ma ciagle dlugo prace.a sama nie pojde,bo ja plywc nie umiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ............... wiem siara.no ale nie nauczylam sie . juz 4 osoby probowaly mnie nauczyc i dupa.haha :blush: :blush: :blush:
mysle,ze Oliwierek syzbciej załapie niż ja. :woohoo:

chlopek
zostawiłaś Go tam samego z tymi lekarzami? co z Ciebie za mama ;PPPPPP
ja bym nie wyszla . pamietam jak byłam malutka i rozwaliła sobie głowę.. podobno okropny widok.... i jak mieli mi zszywać głowę to wypraszali mamę już nawet na siłę,bo mówili,ze jak bedzie to widziała to zemdleje...ze nie moge zostac i tak dosyc dlugo pamietam,ze ja wypraszali, ja ją tak mocno ściskałam za ręce i wyłam i błagałam,zęby mnie tam nie zostawiała :( no i nie zostawiła mnie! :kiss: mowila,ze to byl straszny widok-po latach mi powiedziala;p ale nie zostawila mnie;)))
nie no żartuje oczywiscie.czasem nie mozna ;)))))))))

agnesssa
to super,ze usg i u Was wszystko dobrze.zagladaj do nas czesciej kobieto!:)
a Oliwierek tez sie usmiecha jak mu mowimy,ze jest taki sliczniutki albo jak tata mowi : to co synu jedziemy kupić Ci cos fajnego? a oliwier wtedy rechocze jak szalony hahahha
no i sliczny duzy Maksio!

Olga
My na razie też sami będziemy z Malym na basenie,bo Mąż 'zajechany' od pracy i nie moze brak wolnego za duzo ..wiec bedziemy chodzic wtedy kiedy bedzie mial czas a nie jak sa zajecia dla maluszow;) na początek to i tak dobre i to ;) przeciez nie bedzie juz super uczyl sie pluywac po miesiącu czy dwóch ;) na poczatku to takie zabawy i oswajanie sie z taką ilością wody ;D

aa wlasnie ile minut trwają te zajęcia? bo nie wiemy ile czasu mamy spędzać z nim tam ;)))

12 lata 2 miesiąc temu #457654 przez maksiu
Jakos tyle naskrobaluscie ze nie mam sily was czytac:)
U nas nocka spokojna jak zwykle, ja juz glowke umylam kawusie wypilam teraz zrobie sobie bawarke i bede sie nudzic maks spi u cioci blazej w lozeczku, dzis dotarly pieniadze za tunike ta turkusowa i sweterek dla m ciekawe kiedy przyjda mam nadzieje ze w tym tyg:)
Dzis jade do tej laski mam nadziej ze sobie cos ladnego dla blazeja wybiore i nie bedzie chciala za duzo kasy
MM ogladalam ten film i powiem ci ze wydaje mi sie ze to sa zeby ale nie chce krakac, najlepiej bedzie tak jak ci na fb pisalam zebys kupila te czopki viburcol, jesli ich u siebie nie dostaniesz daj znac kupie ci i wysle bo nie ma sensu zebyscie razem z olim sie meczyli tam jest chyba 12 czopkow o ile pamietam i kosztuje ponad 20zl

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #457672 przez mloda_mamuska
DZIEWCZYNY mam powtorke z wczoraj :(

placze ciagle, marudzi i znow to samo..... na rękach sięuspokaja wiec będę go nosilacaly dzien..nie ukrywam,ze troche ręce i kręgosłup boli... no ale coż dla dziecka wszystko;) :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457679 przez saiko
hej dziewczynki,

wieczorem ok 23 dałam mu 120 sztucznego a po 40 min sie obbudził i wrzask, próbowalismy go ululać przez godzinę az w końcu do cyca dostawiłam i sie dossał i poszedł spać ??? ja już za nim nie trafiam

w nocy mały ładnie jadł z cyca ale od rana juz nie :( lekko pociągnął tylko więc go dopoiłam 60ml sztucznego:(

co do ubranek zimowych to mialam takiego fajnego białego misia z uszami :) ale mały się już nie mieści a teraz czekam na brązowego bo ciocia ma mi przywieźć za kilka dni :)
w mothercare sa takie misiaczki, tygryski itd ale po 150zł
[img]url=http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_kombinezon-mis-miesiecy-3264701.jpg
oprócz ego mam takie białe śliskie w gwiazdki jak te wysłane przez chłopek: ale rozmiar 74

anszka - super zdjęcia z basenu :D no właśnei nie wiem czemu nei chce cyca a bebilon pepti, który dzieciom nie spakuje to zjada :(

daria - nono, daj znać jak juz ustalicie terminy itd :D

chłopek, olga, anszka - wiecie, ze na zdanie testów mamy czas do 19 stycznia i od wtedy pół roku na zdanie praktycznego, inaczej trzeba bedzie już wg nowych zasad ...
Chlpek - dobra strategia z tym podzieleniem egzaminu :) ja jeszcze nie zapisałam się

Misiowa - tez tak miałam ale teraz już się unormowało i jak nie piję strasznie dużo to nawet 5h wytrzymam

agnessa - na początku gratuluje synka bo nie miałam jeszcze okazji :) zobaczysz - niedługo dojdzie do tego "Agi" "Glu" itd ;) mój tez lubi komplementy, najbardziej,ze ma śliczne oczka :D

mm - współczuję Ci, wiem jak to jest nosic małego cały czas

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka