BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #456491 przez mloda_mamuska
saiko zazdroszcze! :)

ja wlasnie robie ryz z kurczakiem na obiad i pije cappuccino. maly zjadl i wariuje ;)

poszlam do polskiego sklepu i pocałowałam klamkę,zamknięte dzisiaj..a chcialam mleko dla synusia kupić... na szczęście drugi polski był czynny..oczywiście ni ebyło tak prosto..okazało się,że tam nie przyjmowali karti musialam spory kawał przejść,żeby wypłacić pieniądze... w końcu udalo mi sie kupic. okazalo sie nawet,ze w tym jest tansze niz w tym w ktorym zazwyczaj kupowalismy;)

Wzielam Malego w nosidelku,bo w tym polskim sklepie jest sporo schodow ,wysokie progi i w ogóle w jedynkę z wózkiem ciężo.. i się nakursowałam z Malym na cycach ;P ... ale akurat 200 policjantow obstawillo caly rynek włącznie z policjantami na koniach- u nas zamiast chodzic i patrolowac to policjanci sobie na koniach jeżdżą...takim to wygodnie ;p hehe a dzisiaj jakies swieto,ze tyle policji i maly w tym nosidelku przyciągał uwagę wszystkich policjantow..wszyscy sie usmiechali i zagadywali.. nawet dwóch oficer podeszlo i zagadywali ;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456493 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

saiko zazdroszcze! :)

ja wlasnie robie ryz z kurczakiem na obiad i pije cappuccino. maly zjadl i wariuje ;)

poszlam do polskiego sklepu i pocałowałam klamkę,zamknięte dzisiaj..a chcialam mleko dla synusia kupić... na szczęście drugi polski był czynny..oczywiście ni ebyło tak prosto..okazało się,że tam nie przyjmowali karti musialam spory kawał przejść,żeby wypłacić pieniądze... w końcu udalo mi sie kupic. okazalo sie nawet,ze w tym jest tansze niz w tym w ktorym zazwyczaj kupowalismy;)

Wzielam Malego w nosidelku,bo w tym polskim sklepie jest sporo schodow ,wysokie progi i w ogóle w jedynkę z wózkiem ciężo.. i się nakursowałam z Malym na cycach ;P ... ale akurat 200 policjantow obstawillo caly rynek włącznie z policjantami na koniach- u nas zamiast chodzic i patrolowac to policjanci sobie na koniach jeżdżą...takim to wygodnie ;p hehe a dzisiaj jakies swieto,ze tyle policji i maly w tym nosidelku przyciągał uwagę wszystkich policjantow..wszyscy sie usmiechali i zagadywali.. nawet dwóch oficer podeszlo i zagadywali ;))

Policjanci fajni są :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #456505 przez mloda_mamuska
Kamyczka no właśnie...Ty coś o tym wiesz! hehe :laugh:

co tam robicie babeczki ?
ja oglądam julkę ;)

12 lata 2 miesiąc temu #456509 przez Olga
Ja mimo,że śnieg u nas sypie,biorę się za okna,bo w tygodniu nie dam rady sama z małym.Tak szybciutko to zrobię :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #456512 przez mloda_mamuska
kurde snieg u was? masakra..u nas nawet cieplo jak na jesien ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456521 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

kurde snieg u was? masakra..u nas nawet cieplo jak na jesien ;)

u nas nie ma śniegu,ale zimno jest brrrr też oglądam Julkę i żrę ciastka,niedługo moja doopa będzie jak u Lopezki czy innej Kardashianki
Mój Domiś ciągle się przewraca naa boki heheh i teraz tak lubi leżeć :)

12 lata 2 miesiąc temu #456525 przez Misiowa
Czesc dziewczyny:)Przez przypadek odnalazlam to forum i odrazu postanowilam sie odezwac:)Rowniez jestem mamusia lipcowa malej Hani i z checia bym do Was dolaczyla:) Mam do Was pytanko dziewczyny ile waza Wasze maluszki?Moja Hania wazy juz prawie 8 kg i wydaje mi sie ze to duzo jak na swoj wiek.Co prawda jest dluga bo ma prawie 68 cm ale i tak mysle ze to duzo. Z checia bym sie dowiedziala jak to u Was wyglada:) Karmie piersia na zadanie i moj maly zarloczek domaga sie cyca co godzine wiec to pewnie przez to:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456529 przez Kamyczka
Misiowa napisał:

Czesc dziewczyny:)Przez przypadek odnalazlam to forum i odrazu postanowilam sie odezwac:)Rowniez jestem mamusia lipcowa malej Hani i z checia bym do Was dolaczyla:) Mam do Was pytanko dziewczyny ile waza Wasze maluszki?Moja Hania wazy juz prawie 8 kg i wydaje mi sie ze to duzo jak na swoj wiek.Co prawda jest dluga bo ma prawie 68 cm ale i tak mysle ze to duzo. Z checia bym sie dowiedziala jak to u Was wyglada:) Karmie piersia na zadanie i moj maly zarloczek domaga sie cyca co godzine wiec to pewnie przez to:)

Witaj Misiowa,ja jestem mamą Dominika,mój waży ok 7kg i nosi ciuszki rozmiar 68/74 :blink: karmię tylko piersią tak co 2,3 godzinki :blink: tez na żądanie

12 lata 2 miesiąc temu #456533 przez mloda_mamuska
witaj Misiowa !

sliczne imie wybralas dla córci ;) Faktycznie sporo wazy ,ale nie ma co jeszcze dramatyzowac jak na cycolku ;)

Moj Oliwier mierzy 70cm , nosi ubranka na 68-74 waży nie wiem dokladnie ile ,ale na pewno ponad 7 kg. w przyszlym tyg-na początku ,mam nadzieje, bedzie u nas położny i będzie Go ważył,bo ostatnio zepsuła mu sie waga i byl tylko z miarką ;/
U Nas wszyscy zauwazyli ,ze Oliwierek się zaokrąglił troszkę ;) ale nie wygląda na tłuścioszka :P normalnie wygląda ;) polozny powiedział,że długi jest .ale jak na nasze forum to raczej normalny ;)

wstaw jakies zdjęcia Hani! :) Jak sobie radzisz z córcią?to Twoja pierwsza pociecha? :) :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #456544 przez słoneczko
czesc dziewczyny powiedzcie mi czy moj maly przy karmieniu butla musi pic herbatke? bo on za nic niechce pic, juz wszystkiego probowalam , jak mu daje herbatke to ja wypluwa i płacze:( co ja mam robic doradzcie mi prosze :( :(

a tak z drugiej beczki moj Pawełek poszedł spac ok 20 a wstał o 6 nad ranem bez zadnej przerwy na jedzenie :)

witaj Misiowa miło cie poznac :) fajne imie wybrałas :) mal Pawełek wazyl tydz temu 7,5 kg i mierzy 68cm. Ja karmie butelka :) daje mu bebiko :)

m_m mialas wstawic zdjecie mojego przystojniaka Oliwierka :)

12 lata 2 miesiąc temu #456550 przez mloda_mamuska
sloneczko Kochana proszę cofnij się o stronę wcześniej ,dla Ciebie dodałam,bo przypomnialo mi się,że prosiłaś! :kiss: :lol:

moj Oliwier tez nie chcial herbatki,ale wsypywałam więcej niż jest napisane ..tak żeby było słodkie ,bo z jednej lyzeczki bylo ble ;p/ no i zaczął pić ;) moj jakby jadl mleczko bez picia herbatki to by mial takie zatwardzenie...
Jak Ty to robisz ,ze pawelek tak ladnie Ci spi? Oliwier poszedl spac o 22 wstal o 1 i juz do 3 w ogole nie m,ogl zasnac jak zasnal to o w pol do6 sie obudzil znowu ryk.. w sumie to śpi z nami teraz,bo cale noce mamy przerąbane.... 2 tygodnie bylo super jak z bajki, jadl spal jadl spal... nockki byly cudowne... o 21 szedl spać i po 4,5 godzin spał bez krzyku i placzu..a teraz tylko ciagle marudzi ;// budzi sie w nocy z wrzaskiem i tak co pol godziny ;/

12 lata 2 miesiąc temu #456566 przez słoneczko
m_m widzialam zdjecia, przesliczny Oliwierek , zakochalam sie w nim, ale on mi sie podoba :) :kiss:

ja daje mojemu malemu ten kleik ryzowy i pomaga, jak moj jest zdrowy i nic go nieboli to mi spi tyle :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456587 przez saiko
Film super :)
Jutro zmiana czasu a i tak njz ciemno a na dodatek zaczelo pruszyc
Musze odzyskac zimowa kurtke bo zostala u znajomych w Warszawie

Ja karmie piersia ale jak jestem w szkole i maly jest caly dzien na sztucznym to pije herbatke rumiankowo-koperkowa

Czesc Misiowa - moj po 3 m-cu wazyl 6400 wiec kolosem nie jest

Udaly sie nam malenstwa :) wszystkie sliczne.
Bidolku, na ktorej stronie moge zobaczyc jakies aktualne zdjeciie Kamilki?

12 lata 2 miesiąc temu #456593 przez mloda_mamuska
sloneczko oliwierek tez zdrowy,ale ciągle marudny ;/ wiesz..ja moglabym wstawac po 3 godziny ,ale nakarmic go i spac a on wstaje co chwile placze krzyczy nie wiem jak mu mam wtedy pomoc... godzine go nosisz bujasz..a on po 20 minutach to samo ;/

poza tym drobnym szczegolem,ze mam wrazenie jakbym cofnela sie do punktu wyjscia-jak za czasow karmienia piersią ..ciagle darł się,płakał...to jest naprawdę kochany ... :kiss:

ciekawe jak dlugo bede miala okres... chcialabym krocej niz 7,8 dni :( a to raczej niemożliwe... :(

12 lata 2 miesiąc temu #456594 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

sloneczko oliwierek tez zdrowy,ale ciągle marudny ;/ wiesz..ja moglabym wstawac po 3 godziny ,ale nakarmic go i spac a on wstaje co chwile placze krzyczy nie wiem jak mu mam wtedy pomoc... godzine go nosisz bujasz..a on po 20 minutach to samo ;/

poza tym drobnym szczegolem,ze mam wrazenie jakbym cofnela sie do punktu wyjscia-jak za czasow karmienia piersią ..ciagle darł się,płakał...to jest naprawdę kochany ... :kiss:

ciekawe jak dlugo bede miala okres... chcialabym krocej niz 7,8 dni :( a to raczej niemożliwe... :(

M serio tak długo masz okres?Ja to mam3,4dni

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka