BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #459703 przez mloda_mamuska
u nas wczoraj podwieczor jak wyszlismy na zakupy to takie mrozne powietrze bylo. i jak zawialo to az zime troche poczulam.brrrrrrr a jeszcze oliwier lubi jeździc z dachem otwartym ;D a tam wialo i darl sie jak mu zaslonilam swiat;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #459705 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

u nas wczoraj podwieczor jak wyszlismy na zakupy to takie mrozne powietrze bylo. i jak zawialo to az zime troche poczulam.brrrrrrr a jeszcze oliwier lubi jeździc z dachem otwartym ;D a tam wialo i darl sie jak mu zaslonilam swiat;p

hehehe ja to nie mogę z tego Twojego synka-jest niesamowity

12 lata 2 miesiąc temu #459707 przez anszka
U nas słońce walczy z chmurami, walka jest nierówna, co chwilę ktoś inny wygrywa ;) 8 stopni.
Wojtek, jak nie śpi, to też musi mieć budkę odkrytą i drzewa w zasięgu wzroku, inaczej ryk :) ostatnio się śmiałam, że chyba mu gałąź do wózka przyczepię, bo go bardziej natura interesuje niż zabawki :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459720 przez mloda_mamuska
Kamyczka on jest bardzo zywym dzieckiem,co jest cudowne ale przez to daje mi podwojnie popalic ;) Moja mama sie smieje,ze on pokazuje jakie dzieci potrafia byc ciezkie do wychowania,zebym mu za szybko rodzenstwa nie sprezentowala :laugh:

ja teraz czekam az zasnie chociaz na chwile,bo musze mu pazury obciac;)

aa anszka u nas to jest tak,ze mowimy,ze nie warto kupowac mu zabawek,bo czy wsadzimy go na mate czy do buajaka z zabawkami poprzyczepianymi to i tak najchetniej bawi sie swoimi nogami :side:
alboo raczkami. my mu zabawki pod nos podkladamy z grzechotkami,lusterkami...nie powiem,bo chwile sie nimi pobawi ale najchetniej lubi majstrowac przy swoich stopach ;) i najchetniej rozpracowuje plan sciagania skarpetek.jak juz mu sie to udaje to zaczyna sie wkladanie nog do buzi do oczu........on moze tak nawet ze 3 godziny stopami sie bawic :laugh:

ja dzisiaj musze cos z krewetek wykombinowac na obiad a pomyslow zero :huh:

w ogole sasiedzi chyba o oliwiera sie martwia,ze ostatnio cale dnie i noce darl sie jakbysmy go katowali....... i wczoraj wieczorem z agencji dzwonili,ze inspekcja na dniach bedzie u nas na kontroli :angry: :angry: :angry: :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #459740 przez Kamyczka
anszka napisał:

U nas słońce walczy z chmurami, walka jest nierówna, co chwilę ktoś inny wygrywa ;) 8 stopni.
Wojtek, jak nie śpi, to też musi mieć budkę odkrytą i drzewa w zasięgu wzroku, inaczej ryk :) ostatnio się śmiałam, że chyba mu gałąź do wózka przyczepię, bo go bardziej natura interesuje niż zabawki :)

to rośnie Ci may biolog :) :) dendrolog :lol: coś w tym jest-mój ojciec ma na imię wojciech i uwielbia przyrodę :) ogląda animal planet i national geographic

12 lata 2 miesiąc temu #459741 przez Kamyczka
MM nie żartuj z tą kontrolą :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #459760 przez mloda_mamuska
Kamyczka no serio ! :dry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459805 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka no serio ! :dry:

ale masakra :( żeby tak ludzie się interesowali bardziej tymi ,którzy katuja dzieci a nie porządnymi ludźmi!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #459878 przez chłopek
kamyczka racja interesuja sie tym co nie trzeba,
Ksawcio wczoraj spał z resoraczkami :)

12 lata 2 miesiąc temu #459886 przez mloda_mamuska
no tacy są ludzie niestety.

ja robie wlasnie dynię. już ją wydrążyłam. maly sie obudzil i niestety przedluza mi sie czas robienia,bo co chwile musze go czyms zajmowac.

pierwszy raz robie zuoe dyniową . no i jeszcze musze jakies 'usta' wyciąć dyni :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #459888 przez chłopek
tez bym zrobiła zupe z dyni , bratowa mówi ze pyszna

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459890 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja dopiero teraz,bo musiałam ogarnąć mieszkanko-po szkole zięć przychodzi,to żeby jako tako było he he.Wstawiłam pomidorowkę,bo zatęskniłam za swoją zupką :) Mały śpi,jak wstanie,to na spacerek idziemy,u nas dzisiaj cieplo,ale sloneczka nie widać :(

Pytałyście,o przekręcanie na boczki itp.Ignaś z plecków na boki od jakiegoś tyg.się przekręca i bardzo mu się to spodobało,z brzuszka na plecki to tylko jak mu się przez przypadek uda,a odwrotnie też raczej jeszcze nie zauważyłam.Nóżek do buźki jeszcze nie wkłada,pewnie pod koniec 4 mies.zacznie :) Zabawki już super trzyma i sam sobie smoka z buźki wyjmuje i czasem uda mu się z powrotem włożyć :lol: głowa to zależy,nie raz kiwa mu się jeszcze ja kaczuszce(wołamy na niego czupurek wtedy),ale to jeszcze normalne,przecież maluszki nie mają jeszcze 4 mies.Oczywiście są dzieci,które się szybciej rozwijają,ale z tego co pamietam,to Ignaś rozwija się prawidłowo,nie widzę żadnych odstępstw od córek-na wszystko przychodzi czas w swoim tempie.A i od wczoraj jak mu dawałam gruszkę w foteliku samochodowym,to za chiny nie chciał oprzeć głowy,tylko cały czas ją trzymał tak w powitrzu ha ha :lol: nowa umiejętność,a i jeszcz podczas kapania podnosi pupcię podpierając się na piętach,ale na to to uważam,bo boję się,żeby się nie przełamał. :(

Ja mieszkam na przeciwko cmentarza,to z małym prawie codziennie jesteśmy na spacerze ,jak nie na cmentarzu,to chodniczkiem obok i jakoś nie mam z tym problemu.Na mszę małego nie wezmę,bo do grobu moich dziadków wózkiem nie dojadę,a wyciągać go raczej nie będę,ale na pewno kilka razy sobie pojedziemy po poludniu i wieczorkiem-bardzo lubię spacerować wieczorem we wszystkich świętych :) a ja jakoś nie przejmuję się przesądami-dla mnie to jakieś bajki ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #459899 przez chłopek
my pewnie chłopaków wezmiemy na grób do mojego dziadka, a później szwagierka z nimi zostanie

12 lata 2 miesiąc temu #459929 przez mloda_mamuska
ciekawe jak mi wyjdzie ta zupa. ;)

my zaraz uciekamy na spacerek ;))

12 lata 2 miesiąc temu #459939 przez chłopek
marcheweczka była pyszna
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka