- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
witajcie z rana
Aniu jaki Mati słodziutki !!!! a jak grzeczny ! taki aniołeczek. i Kubuś super! no i oczywiście tatuś przeszczęśliwy )))
Nasza nocka całkiem fajna Ran w nocy Maly obudzil i pol godziny na glos tak krzyczal,ze znow chrypke zlapal ale pozniej zjadł,uspokoil sie i zasnal i spal godzinki zjadl i znow spał Taki Kochany
Zauwazylam,ze woli sobie lezec u Nas na łóżku niz u siebie ;/
Majowka Lukas super jest ! a ten sweterek ,naprawdę piękny )
a z tą łyżeczką to ja nie wiem.jak ostatnio kupilam z MAM chyba i tez taka twardawa,ale nie uszkodzil się jeszcze-na szczescie nią Oliwierek.
jak juz wiecej bedzie jadł to chcemy taki fajny zestaw z tommee tippee kuupic no i maja fajna miseczke ,ktorą przykleja się do tacki,więc nie będzie takiego incydentu,ze Oliwier machnie mocno rączkami i wszystko wyląduje na ścianie.... co u Niego całkiem możliwe..bo znajac go juz jakos przygotowujemy sie na to,ze bedzie troszkę niesfornym dzieckiem Wczoraj mąż mówił do Niego wieczorem: Oliwierek Ty to będziesz taki łobuz.. a oliwier zaczal smiac sie na glos .wiec calkiem mozliwe,ze szykuje Nam taki plan ;P zebysmy byli na tyle nim zajeci,aby nie bylo czasu na rodzenstwo
mąż ma mi dzisiaj przyniesc jakas nowa kanapke z pracy.niby swiateczna... jakas jablko,gruszka,dżem żurawinowy ,twaróg.. nie jadlam nigdy takich kanapek ..ciekawe czy mi zasmakuje...
a druga to taka wypasiona.ale nie pamietam dokladnie z czym. na pewno indyk i mielone ..i jakies jeszcze miecho
Co tam robicie ?? jeszcze pewnie sie wysypiacie ;p
aa mialam Wam napisać..Oliwierek w nocy przekręcił się u siebie w łóżeczku z plecków na brzuszek i nie mógł się odkręcić,bno wylądował w rogu i zaczął panikować..i takiego wrzasku narobił Bo podnosił wysoko główkę i rozglądał się na boczki .taki zaspany ale nic nie widział... a w lozeczku to ten material jest,zeby nie uderzyl sie no i faktycznie nic nie widzial oprocz tego materialu i spanikował hehe /ale mamusia szybko przybiegła i pomogła synkowi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
My juz na nogach,jem właśnie sniadanko i idę małego uspić,później zajrzę,bo płacze
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Misiowa Hania to przesłodki bobasek
Majówka tak jak pisałam na fb Lucas jest cudowny w kazdym wydaniu a sweterek miodzio
MM wy to macie przeboje z waszym agentem O.
Anna super filmik Mati jaki spokojniutki,a Kubuś elokwentny
Olga,Chłopek,Maksiu głosuję codziennie
anszka,Daria a wy gdzie??
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Wczoraj na cmentarzu zmokłam jak kaczka a jak zimno było brrrrrrrr:(
M_m-jestem pełna podziwu co do twojego maluszka ale on już wygimnastykowany jest:)mój Tymek już próbuje złapać nożki ale chyba brzuszek mu przeszkadza:)
Chłpek-ale z ciebie Laseczka jest no no ślicznie wyglądałaś
Misiowa-twoja Hania jest boska a jakie faudki ma fajniuchne:)
Olga-Ignaś to jest normalnie nasz model na każdym zdjęciu bombowo wygląda i takie duże fajne chłopisko:)
Majówka-Lukas w stylu retro wygląda przesłodko!!!
Kamyczka-bardzo mnie ucieszyło to że zauważyłas że mnie nie ma jakoś tak milusio na serduszku;)buziak dla ciebie:*:*
A my wczoraj ważyliśmy Tymka i w ciuszkach waży prawie 7kg:)
A i przed wczoraj mały sam siedział i to tak sztywno ale nie pozwole mu już więcej na to jak narazie
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To Ignaś już kolo 8 waży,aż ręce bolą,jak go usypiam,można już to odczuć.Nie wiem co za technike ma mój mężuś,przyjechał na chwilę na sniadanie i tylko wziął malego,włączył mu swoją ostrą muzykę i mały już śpi,a ja jak go usypiam,to on się tylko rozgląda i wszystko go interesuje a jak tam wasze maluszki z przytulankami do spania,bo Ignaś musi mieć smoka i pieluchę trzyma mocno dwiema rączkami ha ha.Kiedyś to tylko mu się koło buźki kładło,a teraz to tak z nią cuduje,kładzie sobie na buźce i ściąga i tak w kółko
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w sumie prawda... a widzialas te czworaczkki? masakra haha i jeszcze inne mają dzieci...
U Nas dzisiaj piękna pogoda, słońce świeci/ Zaraz zabieram Malego i lecimy na spacerek,po drodze kupie siostrze piżame i zrobie zakupki. to znaczy taki mam plan.a czy Oliwier będzie grzczny i pozwoli mamsi na te czynności to sie okaże
a co do filmikow z jedzenia..Oli tez ma z jedzenia pierwszego deserku i pierwszego ziemniaka z marchewką i bardzo różni sięe filmiki. HAHA
Powiedzcie cy zawsze jesttak,że zieci wolą deserki? bo są słodsze? a warzywa to różnie ?
chcialam dac ze 2 lyzeczki malemu jablka takiego normalnego ale boje sie ..ze takie surowe...
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hahahha to super,że piją wodę,czasem cięzko przekonać dzieci do tegom m nie wiem,czy tak jest zawsze,moje dziewczynki uwielbiały zupy ze słoiczków,deserki również,natomiast soków nie chciały pić,ani żadnych herbatek.Pily dużo wody i dopiero jak były starsze polubiły soki typu Kubuś.Marika tylko czeka,aż Ignaś zostawi jej troszkę zupki ha ha
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
smoka znowu nie chce
a wieczorem mi lepiej idzie usypianie maly wtula sie we mnie mocno i zazwyczaj szybko zasypia...ale jak mam go odlozyc to jest koneic spania.haha.. moze spac nawet 4,5 godzin ale na rękach.a jak jest czas odlozenia to troche sie trzeba namęczyć
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja ostanio nie zmianiałam,nie było kup,wcześniej raz zmieniałam-ale jak nie zmienię to na maxa ciężka jest id siuskówA powiedzcie mi,czy wy w nocy zmieniacie pampersa dzieciaczkom,jeżeli oczywiście nie ma kupy,bo to jest oczywiste.Bo Ignaś przesypia całą noc,ale rano pampers waży chyba z 5 kg ha ha,chociaż nie zawsze,dzisiaj był np.lżejszy,a czasem mu przeleci i ma body mokre.Ciekawe od czego to zależy,bo raczej je o tych samych godz.i chyba podobne ilości mleczka wypija
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
M_M - śliczne dziecie z Oliwierka a dynia wyszła Ci śliczna a Oli jest suuuper akrobata że tak nóżkami się bawi Kamilka tylko za kolanka się łapie brzuszek jej przeszkadza do takich wygibasów
choć wczoraj jak ją przebierałam do spania i była bez Pampersa - to sama przewracała się z plecków na brzuszek
Byliśmy na kontroli bioderek i jest w miarę ok - jedno bioderko takie sobie- ale jak na razie obędzie się bez pieluchy - mamy się pojawić jak Kama zacznie siadać
I właśnie pytam ortopedy jak to jest z tym siadaniem bo Mała chce już siadać - a on na to że za żadne skarby nie pozwalać - tj nie sadzać dziecka na kolanach - chyba że w pozycji pół leżącej i nie dawać palców do podciągania
M_M - ja sobie tak ooo z tym radzę - bo Kamila złości się strasznie - płacze piszczy i strasznie się denerwuje jak nie pomagam jej siadać- ale staram się zmieniać jej wtedy pozycje, albo zabawiam czymś jeszcze się na to nabiera
Olga, M_M - Moja Babcia ma 96 lat i bardzo chciała bym żeby żyła jeszcz 20 ale wiem że to mało realne- i zdaję Sobie sprawę że może to zdażyć się w każdaj chwili - wiem że prżeżyję wtedy załamanie - bo babcia mnie wychowywała - w dziciństwie i po śmierci Mamusia jedynie Ona mi została - jak Matka - i wie wszystko o mnie jak Matka.
A najgorsze jest to że ona już modli się o śmierć - bo strasznie się męczy - już chodzić nie może nie słyszy - i jak to starszy człowiek- wszystko ją boli. - i z jednej strony chcę aby yła jak najdłużej - a z drugiej nie mogę patrzeć jak się męczy
Maksiu - oddany Gratki
Olga - oddany :lol:a jaki Ignaą boooski - hahahahhaha ale on duuuży - napatrzeć się nie mogę
Misiowa - ja juz wszystkie smoczki wypróbowałam i żaden specjalnie nie przypadł Małej do gustu jedynie avent troszkę bardziej już kciuk jest ssany
Boziu - a jaka Hania słodka
M_M - a ile Oli waży??? Kamila żuję język i wiecznie wywala go na zewnątrz - nawet badania dodatkowe ostatnia w szpitalu miała robione -
Saiko - hahahah Szymant śniło mi się że Symkowi buciki razem kupowałyśmy
Majóweczka - Lucasek - przesłodki aniołek
Anna - Matuś przesłodki - u Nas też mniej do buzi wkładam a wypływa 2 razy więcej
a Wy już w krzesełku do karmienia go trzymacie ja w leaczku karmię małą, bo w krzesełku troszkę za bardzo siedzi Daj znaka po kontroli
Kamyczka- dzieciaki drowe już - mąż też a co u Was???
Daria - jak moja waga się nie myli to Kamila też już 7 kg ma
A tu jeszcze Kamilutek na elegancko