BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460717 przez mloda_mamuska
Hello !

witajcie z rana ;)

Aniu
jaki Mati słodziutki !!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: a jak grzeczny ! taki aniołeczek. i Kubuś super! ;) no i oczywiście tatuś przeszczęśliwy ;))))

Nasza nocka całkiem fajna ;) Ran w nocy Maly obudzil i pol godziny na glos tak krzyczal,ze znow chrypke zlapal ;) ale pozniej zjadł,uspokoil sie i zasnal i spal godzinki zjadl i znow spał ;) Taki Kochany ;-)

Zauwazylam,ze woli sobie lezec u Nas na łóżku niz u siebie ;/

Majowka Lukas super jest ! a ten sweterek ,naprawdę piękny ;))

a z tą łyżeczką to ja nie wiem.jak ostatnio kupilam z MAM chyba i tez taka twardawa,ale nie uszkodzil się jeszcze-na szczescie nią Oliwierek.
jak juz wiecej bedzie jadł to chcemy taki fajny zestaw z tommee tippee kuupic no i maja fajna miseczke ,ktorą przykleja się do tacki,więc nie będzie takiego incydentu,ze Oliwier machnie mocno rączkami i wszystko wyląduje na ścianie.... co u Niego całkiem możliwe..bo znajac go juz jakos przygotowujemy sie na to,ze bedzie troszkę niesfornym dzieckiem ;) Wczoraj mąż mówił do Niego wieczorem: Oliwierek Ty to będziesz taki łobuz.. a oliwier zaczal smiac sie na glos .wiec calkiem mozliwe,ze szykuje Nam taki plan ;P zebysmy byli na tyle nim zajeci,aby nie bylo czasu na rodzenstwo :woohoo:

mąż ma mi dzisiaj przyniesc jakas nowa kanapke z pracy.niby swiateczna... jakas jablko,gruszka,dżem żurawinowy ,twaróg.. nie jadlam nigdy takich kanapek ..ciekawe czy mi zasmakuje...
a druga to taka wypasiona.ale nie pamietam dokladnie z czym. na pewno indyk i mielone ..i jakies jeszcze miecho :lol:

Co tam robicie ?? jeszcze pewnie sie wysypiacie ;p

aa mialam Wam napisać..Oliwierek w nocy przekręcił się u siebie w łóżeczku z plecków na brzuszek i nie mógł się odkręcić,bno wylądował w rogu i zaczął panikować..i takiego wrzasku narobił ;) Bo podnosił wysoko główkę i rozglądał się na boczki .taki zaspany ale nic nie widział... a w lozeczku to ten material jest,zeby nie uderzyl sie no i faktycznie nic nie widzial oprocz tego materialu i spanikował ;) hehe /ale mamusia szybko przybiegła i pomogła synkowi :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #460735 przez Olga
Hej mamusie.

My juz na nogach,jem właśnie sniadanko i idę małego uspić,później zajrzę,bo płacze :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #460746 przez Kamyczka
Hejka mamusie :)
Misiowa Hania to przesłodki bobasek :kiss:
Majówka tak jak pisałam na fb Lucas jest cudowny w kazdym wydaniu a sweterek miodzio :kiss:
MM wy to macie przeboje z waszym agentem O. :lol:
Anna super filmik Mati jaki spokojniutki,a Kubuś elokwentny :blink:
Olga,Chłopek,Maksiu głosuję codziennie :)
anszka,Daria a wy gdzie??

12 lata 2 miesiąc temu #460747 przez Kamyczka
Chłopek jak Ksawcio????
Bidolek-jak dzieciaczki,zdrowe już????

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460759 przez Daria23
Hej Kochane ale mi zostawiłyście lekture:)normalnie jak za starych czasów:)
Wczoraj na cmentarzu zmokłam jak kaczka a jak zimno było brrrrrrrr:(

M_m-jestem pełna podziwu co do twojego maluszka ale on już wygimnastykowany jest:)mój Tymek już próbuje złapać nożki ale chyba brzuszek mu przeszkadza:)
Chłpek-ale z ciebie Laseczka jest no no ślicznie wyglądałaś:)
Misiowa-twoja Hania jest boska a jakie faudki ma fajniuchne:)
Olga-Ignaś to jest normalnie nasz model na każdym zdjęciu bombowo wygląda i takie duże fajne chłopisko:)
Majówka-Lukas w stylu retro wygląda przesłodko!!!:)
Kamyczka-bardzo mnie ucieszyło to że zauważyłas że mnie nie ma jakoś tak milusio na serduszku;)buziak dla ciebie:*:*

A my wczoraj ważyliśmy Tymka i w ciuszkach waży prawie 7kg:)
A i przed wczoraj mały sam siedział i to tak sztywno ale nie pozwole mu już więcej na to jak narazie

12 lata 2 miesiąc temu #460769 przez Kamyczka
Daria u was padało????U nas dopiero wieczorem :( hehehhe Tymcio 7kg a mam wrażenie,że mój też tyle, a młodszy jest,dowiem się w następnym tyg,bo mamy szczepieenie :(

12 lata 2 miesiąc temu #460774 przez Kamyczka
w ddtvn mówią o życiu sexualnym po porodzie :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #460784 przez Olga
sloneczko też się coś nie pojawia od paru dni-chyba wszystko dobrze z Pawełkiem :kiss:

To Ignaś już kolo 8 waży,aż ręce bolą,jak go usypiam,można już to odczuć.Nie wiem co za technike ma mój mężuś,przyjechał na chwilę na sniadanie i tylko wziął malego,włączył mu swoją ostrą muzykę i mały już śpi,a ja jak go usypiam,to on się tylko rozgląda i wszystko go interesuje :) :angry: a jak tam wasze maluszki z przytulankami do spania,bo Ignaś musi mieć smoka i pieluchę trzyma mocno dwiema rączkami ha ha.Kiedyś to tylko mu się koło buźki kładło,a teraz to tak z nią cuduje,kładzie sobie na buźce i ściąga i tak w kółko :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #460786 przez mloda_mamuska
kamyczka ogladalam o sexie ;-)
w sumie prawda... :) a widzialas te czworaczkki? masakra haha i jeszcze inne mają dzieci... :huh: :huh: :huh:

U Nas dzisiaj piękna pogoda, słońce świeci/ Zaraz zabieram Malego i lecimy na spacerek,po drodze kupie siostrze piżame i zrobie zakupki. to znaczy taki mam plan.a czy Oliwier będzie grzczny i pozwoli mamsi na te czynności to sie okaże ;)

a co do filmikow z jedzenia..Oli tez ma z jedzenia pierwszego deserku i pierwszego ziemniaka z marchewką i bardzo różni sięe filmiki. HAHA
Powiedzcie cy zawsze jesttak,że zieci wolą deserki? bo są słodsze? a warzywa to różnie ? :)
chcialam dac ze 2 lyzeczki malemu jablka takiego normalnego ale boje sie ..ze takie surowe...

12 lata 2 miesiąc temu #460791 przez Olga
m m nie wiem,czy tak jest zawsze,moje dziewczynki uwielbiały zupy ze słoiczków,deserki również,natomiast soków nie chciały pić,ani żadnych herbatek.Pily dużo wody i dopiero jak były starsze polubiły soki typu Kubuś.Marika tylko czeka,aż Ignaś zostawi jej troszkę zupki ha ha :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #460794 przez Kamyczka
Olga napisał:

m m nie wiem,czy tak jest zawsze,moje dziewczynki uwielbiały zupy ze słoiczków,deserki również,natomiast soków nie chciały pić,ani żadnych herbatek.Pily dużo wody i dopiero jak były starsze polubiły soki typu Kubuś.Marika tylko czeka,aż Ignaś zostawi jej troszkę zupki ha ha :lol:

Hahahha to super,że piją wodę,czasem cięzko przekonać dzieci do tego :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #460798 przez mloda_mamuska
Olga Oliwier tez musi miec pieluche i zaklada sobie na glowe,sciaga i walczy z nia ciagle ;p
smoka znowu nie chce :(
a wieczorem mi lepiej idzie usypianie ;) maly wtula sie we mnie mocno i zazwyczaj szybko zasypia...ale jak mam go odlozyc to jest koneic spania.haha.. moze spac nawet 4,5 godzin ale na rękach.a jak jest czas odlozenia to troche sie trzeba namęczyć :)

12 lata 2 miesiąc temu #460822 przez Olga
A powiedzcie mi,czy wy w nocy zmieniacie pampersa dzieciaczkom,jeżeli oczywiście nie ma kupy,bo to jest oczywiste.Bo Ignaś przesypia całą noc,ale rano pampers waży chyba z 5 kg ha ha,chociaż nie zawsze,dzisiaj był np.lżejszy,a czasem mu przeleci i ma body mokre.Ciekawe od czego to zależy,bo raczej je o tych samych godz.i chyba podobne ilości mleczka wypija :)

12 lata 2 miesiąc temu #460838 przez Kamyczka
Olga napisał:

A powiedzcie mi,czy wy w nocy zmieniacie pampersa dzieciaczkom,jeżeli oczywiście nie ma kupy,bo to jest oczywiste.Bo Ignaś przesypia całą noc,ale rano pampers waży chyba z 5 kg ha ha,chociaż nie zawsze,dzisiaj był np.lżejszy,a czasem mu przeleci i ma body mokre.Ciekawe od czego to zależy,bo raczej je o tych samych godz.i chyba podobne ilości mleczka wypija :)

ja ostanio nie zmianiałam,nie było kup,wcześniej raz zmieniałam-ale jak nie zmienię to na maxa ciężka jest id siusków :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460863 przez bidol
Hej - :kiss: :kiss:

M_M - śliczne dziecie z Oliwierka :lol: :kiss: a dynia wyszła Ci śliczna :lol: a Oli jest suuuper akrobata że tak nóżkami się bawi :ohmy: Kamilka tylko za kolanka się łapie ;) brzuszek jej przeszkadza do takich wygibasów :lol:

choć wczoraj jak ją przebierałam do spania i była bez Pampersa - to sama przewracała się z plecków na brzuszek :lol:

Byliśmy na kontroli bioderek i jest w miarę ok - jedno bioderko takie sobie- ale jak na razie obędzie się bez pieluchy - mamy się pojawić jak Kama zacznie siadać :)

I właśnie pytam ortopedy jak to jest z tym siadaniem bo Mała chce już siadać - a on na to że za żadne skarby nie pozwalać - tj nie sadzać dziecka na kolanach - chyba że w pozycji pół leżącej i nie dawać palców do podciągania :ohmy:

M_M - ja sobie tak ooo z tym radzę - bo Kamila złości się strasznie - płacze piszczy i strasznie się denerwuje jak nie pomagam jej siadać- ale staram się zmieniać jej wtedy pozycje, albo zabawiam czymś :lol: jeszcze się na to nabiera :lol:

Olga, M_M - Moja Babcia ma 96 lat i bardzo chciała bym żeby żyła jeszcz 20 ale wiem że to mało realne- i zdaję Sobie sprawę że może to zdażyć się w każdaj chwili - wiem że prżeżyję wtedy załamanie - bo babcia mnie wychowywała - w dziciństwie i po śmierci Mamusia jedynie Ona mi została - jak Matka - i wie wszystko o mnie jak Matka.
A najgorsze jest to że ona już modli się o śmierć - bo strasznie się męczy - już chodzić nie może nie słyszy - i jak to starszy człowiek- wszystko ją boli. - i z jednej strony chcę aby yła jak najdłużej - a z drugiej nie mogę patrzeć jak się męczy :( :(

Maksiu - oddany :) Gratki :lol:

Olga - oddany :lol:a jaki Ignaą boooski - hahahahhaha :lol: :lol: :lol: ale on duuuży - napatrzeć się nie mogę :lol:

Misiowa - ja juz wszystkie smoczki wypróbowałam i żaden specjalnie nie przypadł Małej do gustu :dry: jedynie avent :huh: troszkę :blink: bardziej już kciuk jest ssany :lol:
Boziu - a jaka Hania słodka :cheer: :cheer: :cheer: :kiss: :kiss: :kiss:

M_M - a ile Oli waży??? Kamila żuję język i wiecznie wywala go na zewnątrz - nawet badania dodatkowe ostatnia w szpitalu miała robione - :lol:

Saiko - hahahah Szymant :woohoo: :woohoo: :woohoo: śniło mi się że Symkowi buciki razem kupowałyśmy :lol:

Majóweczka - Lucasek - przesłodki aniołek :kiss: :kiss:

Anna - Matuś przesłodki - u Nas też mniej do buzi wkładam a wypływa 2 razy więcej :lol:
a Wy już w krzesełku do karmienia go trzymacie :unsure: ja w leaczku karmię małą, bo w krzesełku troszkę za bardzo siedzi :huh: Daj znaka po kontroli :lol:

Kamyczka- dzieciaki drowe już - mąż też :lol: a co u Was???

Daria - jak moja waga się nie myli to Kamila też już 7 kg ma :ohmy:

A tu jeszcze Kamilutek na elegancko ;)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka