BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #473362 przez mama89muminka
No wlasnie, jak to wiadomo dzieci nasze sa czasochlonne (jesli to tak mozna nazwac). Moj wlasnie spi i musze go wybudzic na 10 minut zeby go chociaz wykapac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #473379 przez saiko
Misiowa napisał:

M89m ja tez jestem tu niedlugo i probuje nadrobic ale ciezko z czasem;)

Saiko ja planuje zapisac sie na zumbe:)niby waga nizsza niz przed ciaza ale figora juz nie ta sama:(

nono - mi zostało conajmniej 3 kg
a musze sie zmeiscic w spodnei sprzed ciazy bo mam 3 pary i za cholere nowych (wiekszych) kupowac nei chce :P

12 lata 1 miesiąc temu #473382 przez mama89muminka
A ja sie w swoje zmiescilam, tylko troche mi tluszczu wylazi :P Jak nasze dzieciaki zaczna chodzic to wtedy wszystkie schudniemy, zobaczycie ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473404 przez Olga
Dziewczynki byliśmy na oddziale dzieciecym,pani doktor go przebadała i jak na razie nic nie widać,gardełko i oskrzela czyste,uszka tez mu naciskała,dziąsełka sprawdzała i mimo tego,ze się tak ślini i pcha całe piąstki,to pani doktor powiedziała,że do zabków mu jeszcze daleko bo ma jak ona określiła"dziąsełka zamknięte".Nie wiem,jak oni to sprawdzają,ale na pewno wiedzą lepiej niż my :) Mówiła,że może go wysypać po trzech dniach-czyli będzie trzydniówka,albo może sie coś jeszcze innego dopiero rozwinąć,a jak temperatura nie będzie wzrastać,to wtedy w poniedziałek badanie moczu i ewentualnie morfologię mu zrobić,bo może być coś w moczu.Chciała,żebym została na oddziale,to by wtedy to zrobili,ale ja nie chciałam.Jak będzie gorączka rosła,to pojedziemy wtedy :( Najważniejsze,że się upewniłam,bo bym całą noc myślała :) Apetyt Ignasiowi na razie dopisuje-wytrąbił 210 mleczka ;)

Apteczkę to mam tak wypełnioną,bo przy trójce dzieci,to wszystko potrzebne.Wy dopiero co niektóre zaczynacie kolekcję ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473426 przez saiko
Olga - 210????? mój ledwo 150 zjada
dobrze, ze z malutkim wszystko w porzadku

12 lata 1 miesiąc temu #473444 przez Olga
Zaczynałam miesiac temu wprowadzać mleczko to 90 wypił,na drugi dzień juz 150,później cały czas mu 180 robiłam,ale widziałam,że mało ma i od paru dni już 210 mu robię,a on wypija i ciągnie dalej ha ha :) żarłok mały :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #473453 przez chłopek
hej pisałam z Maskiem w poniedz dopeiro jej siostra bezie wiedziec jaka była przyczyna śmierci malutkiej.

12 lata 1 miesiąc temu #473463 przez Olga
Ja też pisałam,ale nie pytałam o przyczyny.Ciekawe,co się stało tej malutkiej :(

12 lata 1 miesiąc temu #473482 przez chłopek
olga oni sami nie wiedza co sie stało

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473491 przez Anna77
Hej, coś dzisiaj nie miałam czasu. Jednak jak jestem sama, to mały sajgon. Bo nawet jak Mati śpi, to Kuba chce grać w coś, albo obiad trzeba zrobić, a za chwilę pora na kolację. Dobrze że chociaż Kamil pozmywa naczynia, czy obierze ziemniaczki - dzisiaj wyjątkowo był w domu. A to naprawdę rzadkość :ohmy: I tak udało mi się dzisiaj chwilkę poprasować, ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Aaaa i obejrzałam przy tym "Różę" Smarzowskiego - niesamowity film.

Jestem strasznie zmęczona.

Co do leków, to u mnie też cała szafka. Mama też często mi donosiła. I z reguły jak dzieciaki były chore, to mówiłam co jeszcze mam w szafce, he he. Teraz stopniowo wszystko zaczyna się wykruszać, daty przydatności mijają :( Dla Mateuszka mam czopki z paracetamolem (80mg) i syropek, Viburcol, wodę do noska, D3 oczywiście.

Olga jeśli chodzi o dawkowanie, to raczej bezpieczniej jest patrzeć na wagę, to zawsze jest dokładne w przeciwieństwie do wieku. Zresztą po wadze Ignasia to najlepiej widać. 210ml :ohmy: - faktycznie mały żarłoczek z niego :silly:

M89M ambitny plan z tym nadrabianiem. A powiedz w czasie ciąży bywałaś na jakimś forum :unsure: Przez jakiś czas pojawiałam się w ciąży na innym portalu i tam też była dziewczyna, która tak jak Ty "osiadła" w Finlandii. Ot taka babska ciekawość :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #473537 przez Anna77
OOOO, a to się zdziwiłam. Wczoraj kończyłam dzień, a dzisiaj zaczynam :)

Dzień Dobry B)

Mateusz nie pozwolił mi spać. Kamil wyszedł już pewnie ponad godzinę temu, bo na 7.30 ma treningi w niedzielę, no a dzisiaj nie ma go kto zawieźć :(, a Kuba jeszcze śpi. Zaraz herbatka i poranne krzątanie.

Dzisiaj u nas mgliście i mroźno, szyby w samochodach zamrożone. Spokojnej niedzieli.

Bidol gdzie jesteś :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #473549 przez mama89muminka
Anna77 napisał:

M89M ambitny plan z tym nadrabianiem. A powiedz w czasie ciąży bywałaś na jakimś forum :unsure: Przez jakiś czas pojawiałam się w ciąży na innym portalu i tam też była dziewczyna, która tak jak Ty "osiadła" w Finlandii. Ot taka babska ciekawość :blink:

Nie bylam na zadnym, a szkoda ze otym nie pomyslalam bo bardzo dobrze sie z Wami czuje tutaj, dziewczyny. A z babskiej ciekawosci pytalas z jakiego miasta ta dziewczyna? Pamietam ze w 4.miesiacu ciazy jak wracalam do Finlandii to na lotnisku spotkalam pania,ktora tez miala corke tutaj i tez wtedy byla w 4. Moze to ona? :P

12 lata 1 miesiąc temu #473555 przez Anna77
M89M nie pamiętam z jakiego miasta. Na tamtym forum jakoś się nie zadomowiłam, tu jest za to super. Tylko trzeba uważać, bo to uzależnia. A efekt odstawienia, nawet na kilka dni, albo jeden, jest dość dokuczliwy :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #473557 przez mama89muminka
Zdazylam sie juz o tym przekonac na samym poczatlu, teraz sie wycwanilam, mam forum wlaczone praktycznie przez caly dzien i jak cos robie i pozniej wracam to sobie odswierzam i nie ma tego az tyle :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473559 przez Anna77
Korzystają z okazji, że Mati zasnął, zdjęcia moich chłopaków :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka