BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #473562 przez mama89muminka
Ale fajne przystojniaki :D Troche Wam zazdroszcze, ze juz macie po kilkoro dzieci, juz wlasne doswiadczenie macie... Ale z drugiej strony jak wy sobie dajecie rade? :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #473563 przez Anna77
He he, jakoś dajemy, a czasem nie dajemy :) Jak ze wszystkim.

12 lata 1 miesiąc temu #473567 przez mama89muminka
Ja z drugim bym chciala zaczekac jakies 2 lata jescz. i dobrze by bylo gdyby to byla dziewczynka bo dla chlopca nie mam pomyslu na imie.
A i wole zaczekac bo poza mezem nie mam tez nikogo do pomocy. Tobie Anna77 ktos pomaga?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473571 przez saiko
hej dziewczeja :)

Anna - Kamil to chyba niezły przystojniak :)
ja nawet nie pamietam jak wpadlam na to forum - chyba szukalam forum dla starajacych sie i tam najpierw sie troszke udzielalam a rok temu wpadlam juz tu :) 6/11 minął rok od kiedy wiem :)

m89m - no ja tez ze dwa lata, tak zeby wyrobic sie w wychowawczym

no wlasnie Bidolku - gdzie jestes, jak tata?

my wieczorem popelnilismy blad a w zasadzie 2 bledy bo pozwolilismy malemu usnac na dwie niekontrolowane drzemki i poszedł na noc spac po 1 !!!!! jestem troszke jak zombi, dobrze, ze chociaz tylko raz sie w nocy obudził na karmienie

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473573 przez Olga
Witam was mamusie z rana.

Ja też uważam,że to nasze forum to już uzależnienie,robiąc rano sniadanie już włączam laptopa żeby się z wami przywitać :) A jak cały dzień nie raz nie mogę z jakiegoś powodu,to bardzo za wami tęsknie :)

Z Ignasiem jest coś nie tak,niby żadnych objawów choroby,ale nie jest taki jak zawsze.Wczoraj nam usnął dopiero o 00.20.Rekord pobił normalnie :ohmy: Nie,że płakal,ale co zasnął,to po chwili się budził wyspany.I już od jakiejś 2 spał z nami.Teraz też już śpi,ale tak niespokojnie.Muszę zainwestoać jak najszybciej w inny termometr,bo ten co dostałam od koleżanki jak się Ignaś urodzil jest jakiś dziwny,za każdym razem mierzy inną temperaturę,a przy takim małym dziecku,to ja muszę być pewna jego temperatury,a nie w przybliżeniu i za każdym razem inna :angry:

Anna ja też jak idę z którymś dzieckiem do lekarza,to mowię doktorowi jakie leki w domu posiadam i często on dopiera ccoś z mojej domowej apteczki ha ha,tyle tego mam ;) I często robię przegląd i dużo ląduje w koszu :) Wczoraj pani doktor kazała małemu czopki podawać wrazie gorączki na przemian z nurofenem albo ibufenem,ja patrzę w lodówkę,pewna,że mam i mam,całe opakowanie,ale dla dzieci do 3 mies.50 mi zapisal 150,więc czopki do kosza,bo raczej mu 3 od razu nie włożę :angry: Boskich Aniu masz synów i faktycznie dwóch mlodszych to wypisz-wymaluj mamusia :) Starszy calkiem inny,czyli do tatusia podobny :)

Słoneczka też nie slychać,ciekawe jak tam Pawełek?

Ja w sylwestra was tu znalazlam i juz się nie rozstaje ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #473575 przez mloda_mamuska
hej ;)

bbylamu u lekarzai to pradopodobnnie od tego,ze skonczylo mi sie opakowanie tabletek i robiillam przeerwe 7 dni a po porodzie niby bierze sie 3 paczki non stop.

Nasza nocka super/. napiszzee pozniej,bo bateriee mi padajjaa w myszcce iii klawiaturze

12 lata 1 miesiąc temu #473582 przez Olga
m m to gin Ci nie powiedzial,żebyś przerwy nie robila.Nie wiedziałam,że tak się robi po porodzie-ciekawe dlaczego :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #473586 przez Anna77
Ja dołączyłam 9.11 rok temu, ale na początku więcej czytałam, niż pisałam :) To już rok minął.

12 lata 1 miesiąc temu #473587 przez saiko
Olga napisał:

m m to gin Ci nie powiedzial,żebyś przerwy nie robila.Nie wiedziałam,że tak się robi po porodzie-ciekawe dlaczego :unsure:

nie wiem, ale ja mam wziac 6 opakowan non stop i dopiero wtedy znow do niego przyjsc

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473589 przez Olga
To widocznie tak jest,mi teraz przepisala takie co sie w ogóle bez przerwy bierze,ale że po samym porodzie tylko przez jakiś czas,to się nie spotkałam z takimi.Szkoda tylko,że Ci dobrze nie powiedział m m i się męczyłaś :(

Mam taki termometr i mnie wkurza,polećcie mi jakiś dobry,ale nie za jakąś kosmiczną cenę ;)
allegro.pl/termometr-beurer-ft-45-uzywan...nio-i2801902633.html

12 lata 1 miesiąc temu #473601 przez Kamyczka
Hejka kobietki :blink:
Padam na twarz,młody w nocy budził się co chwilę i płakał,myślę,że brzuszek go bolał,ale nie zjadłam nic takiego,co by to spowodowało :(
Wczoraj wieczorkiem urwaliśmy się na zakupki,kupiłam sobie jeansową koszulę i sweterek,ale jakoś zadowolona nie jestem,jakoś po porodzie mam inną figurę i trudno mi się do niej przyzwyczaić.Za to młodemu mogłabym kupowac bez końca,kupilismy mu skarpetki,fajne spodnie typowo na święta z reniferkami i koszulę jeansową w smyku :) czaję się jeszcze na body i bluzeczkę świąteczną,ale nie było rozmiaru.
Ciekawe,co u Maksia,jak się trzymają
Bidol co tam u Ciebie i taty?
U nas zmino brrr i brzydko
Olga ja mam termometr Microlife,kosztował ponad stówkę :blink:
MM tabsy po porodzie się chyba bierze bez przerw,ze względu na brak okresu na początku,ja dostałam te swoje tabsy-cerazette bo jako jedyne są dla kobiet karmiących piersią :blink:
Mama89Muminka a jakie imię macie wybrane dla potencjalnej córci?Powodzenia w nadrabianiu!
Anna super chłopaki,przystojniaki :)
Słoneczko jak Chrzciny?
Olga z Ignasiem lepiej?
Chłopek jak Ksawcio i Sebcio?
Daria,Anszka jak tam?

12 lata 1 miesiąc temu #473604 przez mama89muminka
Tez bym sie na zakupy wybrala :) Ja kupilam koszule z kolnierzykiem dla mlodego, jak na razie jest troche za duza ale do swiat bedzie w sam raz. Pochwal sie i wrzuc fotki co nakupowalas :D

Dla dziewczynki jakos latwiej imie wybrac, na poczatku zanim jeszcze bylam w ciazy myslelismy zeby dziewczynce dac na imie Waleria, ale odmyslilo nam sie, teraz jestem pewna ze bedzie Pola albo Gloria. A najlepiej na pierwsze Pola a na drugie Gloria :P

12 lata 1 miesiąc temu #473605 przez Kamyczka
mama89muminka napisał:

Tez bym sie na zakupy wybrala :) Ja kupilam koszule z kolnierzykiem dla mlodego, jak na razie jest troche za duza ale do swiat bedzie w sam raz. Pochwal sie i wrzuc fotki co nakupowalas :D

Dla dziewczynki jakos latwiej imie wybrac, na poczatku zanim jeszcze bylam w ciazy myslelismy zeby dziewczynce dac na imie Waleria, ale odmyslilo nam sie, teraz jestem pewna ze bedzie Pola albo Gloria. A najlepiej na pierwsze Pola a na drugie Gloria :P

wiesz co tez miałam dla córci Pola,Adriana lub Iga :blink: a Gloria takie dostojne imię :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473608 przez Kamyczka
a to mój niusiek
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473609 przez Kamyczka
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka