BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #482107 przez Daria23
Anna-ty mi nic nie mów ja codziennie tyle myśle o tym ślubie że potem spać nie moge:)mój M też dziś w nocy mówi że nie może spać bo myśli o ślubie i się śmiał że chyba się napije przed ślubem bo na trzeźwo chyba go zje od środka stres:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #482116 przez Anna77
Daria to obyśmy miały tylko takie stresy :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482165 przez mloda_mamuska
hej u nas nocka ok.
wczoraj malemu wlozylam rajstopki ,bo mama mi przyslala ..ale neizbyt mu sie podobalo.nie sa za male.ale nie chcial w nich lezec.. piszczal.jak mu sciagnelam to sie cieszyl ;/
jak ma kalesonki to tak nie panikuje ; /
rano mu wlozylam znowu rajstopki i zagadywalam go i poki co godzinke polezal w lozeczku i teraz juz znow piszczal.... ?!

a my dzisiaj do lekarza z malym idziemy,bo dalej ma katar i kaszel :(

a jakis czas temu patrzylam i wydawalo mi sie,ze mamy wąsko szczebelki i maly nie przelozy nozek pomiedzy a dzisiaj rano wyszlam do wc wracam a on z dwiema nogami za ;))

tak ogladal karuzele z tymi nozkami wywalonymi za ;)
jakos smiesznie w rastopkach wyglada..... :)
nie moge sie przyzwyczaic;) haha
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #482214 przez bidol
doberek :laugh:

ja już p-rawie tydzień w domu siedzę przez tą cholerną stopę :angry: może jutro pójdę na zdjęcie szwów ;)

Dziewczyny jak to jest z macierzyńskim?? należy się 20 tyg - to jest 5 miesięcy?? + tacierzyński 2 tyg + dodatkowy 4 tygodnie?? - a ten dodatkowy to kto płaci pracodawca czy ZUS???
Ja dziś dowiadywałam się o wychowawczy. I dziewczyny - apeluje do Was - jeżeli macie dochody nie przekraczające 539 zł na osobę - ubiegajcie się - nam się nie należy- bo mąż sporo zarabia, ale dla pocieszenia Kobieta z MOPSu powiedziała że mogą umożyć zarobki kobiety - więc często liczą się tylko zarobki męża - i odliczyć trzeba składki zdrowotne społeczne więc to nie są jakieś zaporowe kwoty. A i jeszcze można się ubiegoć o rodzinne i dodatkowo dają 1000 zł jednorazowo za urodzenie dziecka.

M_M
- słodki Olinek - Kamilka lubi być w rajstopkach :) a co do szczebelek - to wiedziałam że tak będzie :laugh: ja mam ten problem z głowy ;)

Daria - super że już macie datę i godzinę :laugh:

My chrzcimy 26- w Szczepana Kamilkę - wreszcie :laugh: byliśmy już u księdza- i wszystko ustalone :laugh:

Anunia - jak oko??

Kamyczka - z Tatą ok - zmęczony jest a już za niecałe 2 tyg- ma mieć kolejną chemię :(
A jak Dominiś??? nadal ma uczulenie??

12 lata 1 miesiąc temu #482220 przez Anna77
Bidol należy się 20 tygodni + 4 dodatkowe, ale tacierzyński może wykorzystać tata, jeśli Ty na nim w tym czasie nie jesteś :) Więc albo Ty, albo Jędrula, he he. Kurcze, tej stopy nie zazdroszczę, no ale przynajmniej masz to z głowy. Ja też mam jeszcze kilka rzeczy do usunięcia. Przez ostatnie 5 lat często coś usuwałam, jakoś przeżyłam.

12 lata 1 miesiąc temu #482328 przez Kamyczka
Hejka,ja padam na twarz,mały marudny jest,prawie ciągle płacze,dzis obudził się ok 3 i do 5 nie spał :( :( jestem jak zombiak :( :( i w doadtku znów ma na buzi uczulenie,2 dni miał ładna buzię,a dzis znów,chyba przestanę karmić piersią :( :( :( :( :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482344 przez kejtin
Kamyczka a zjadlas cos nowego ostatnio albo moze to co zwykle tylko w wiekszej ilosci?

Mam do was dziewuszki jeszcze jedno pytanie, bo skoro skończyłyśmy 4 mce to może spróbowałabym dać małej trochę kaszki wymmieszanej w moim mleczkiem i tu pytanie: Trzeba kupić do buteleczki jakiś specjalny smoczek czy przejdzie przez ten co ma? (mamy smoczek dla 3+ z trzema kropelkami)

Bidol: www.ciazowy.pl/kalkulator,urlop-macierzynski.html

:) Mi sie podstawowy koncze 7 grudnia :( ale + 4 tygodnie to troszke wiecej a i jeszcze zalegly urlop do wykorzystania - damy rade mam nadzieje... ale powrotu do pracy na dzien dzisiejszy sobie nie wyobrazam...

12 lata 1 miesiąc temu #482363 przez Daria23
Dziewczyny wiem że już kiedyś ten temat był ale błagam was o rade macie coś sprawdzonego na te cholerne hemoroidy???od porodu mi wyszedł jeden zewnętrzny i żyć mi nie daje;(:(co mi zniknie to za parre dni wyjdzie to taka udręka dla mnie:(miałam już maść Asculan i Proctohemolan

12 lata 1 miesiąc temu #482371 przez Kamyczka
kejtin napisał:

Kamyczka a zjadlas cos nowego ostatnio albo moze to co zwykle tylko w wiekszej ilosci?

No właśnie nic,juz prawie wszystko eliminuję,nawet inkę :( piję samą wodę niegaz...... :(

12 lata 1 miesiąc temu #482376 przez chłopek
jak masz wychowawczy to maz moze tacierzynski wykorzystac

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482388 przez Daria23
A tu Tymko w pirzamce od chrzesnego-wuja wierny kibic Lecha Poznań to i mały musi być:)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #482437 przez mloda_mamuska
Daria Tymek taki chudziutki sie wydaje bardzo ;))) ale jest pieknyy;))
co do hemoroidow nie pomoge,bo wyszedl mi po porodzie,ale juz nie ma .nic nie uzywalam. u mnie trwalo to krotko na szczescie.

Kamyczka Ty to biedna jesteś :( Moze faktycznie skoro i Ty i On męczycie sięto przejdźcie na modyfikowane.nie wiem co ci poradzić.ale szczerze współczuję.. :(

kejtin
dobry masz;) mozesz sprobowac;)

12 lata 1 miesiąc temu #482525 przez mama89muminka
Ja sie przywitam i zmykam do nadrabiania zaleglosci. Wczoraj nie mialam nawet kiedy sie do Was odezwac, Miro mial goraczke wieczorem a juz od rana byl marudny, nie chcial jesc ani sie bawic, nawet na spacerze piszczal jak opetany wiec szybko wrocilismy. Pod wieczor juz byl nie do wytrzymania, glowe mial cala rozpalona, dalam mu panadol i od razu padl, a tak to caly dzien nie spal. zdrzemnal sie godzine i to samo pozniej bylo az do 23.30. Ale w nocy juz ladnie spal. Wiec od wczoraj mam niezly mlyn.

Poczytam was troche poki mlody spokojny, pozniej ide go nakarmic.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482547 przez mloda_mamuska
mamamuminka o biedny miro. moze sie przeziebil? albo po szczepieniu-nie mieliscie teraz?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482548 przez Olga
Hej.

Ignas już po szczepieniu,był bardzo grzeczny,zapłakał tylko przy wkluciach(trzech) i od razu dostał smoczek i mu przeszło.Jak go ubierałam,to już się śmiał.Ciekawe jak się teraz obudzi i w nocy,czy nie będzie temperatury :( I jednak ta waga w tamtym tyg.u pediatry była chyba popsuta(od razu mi się coś nie zgadzało),waży tak jak na mojej domowej-8 kg i ma 75cm.Ciemionko ma już prawie całe zarośnięte,główka i klata też powiększyły się przez miesiąc o 2 cm.Teraz mamy na 22 stycznia szczepienie,na szczęście juz tylko jedno wkłucie :)

Słoiczki małemu już przyszły,za 100zł miałam 25 różnych :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka