- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
bidol Po paracetamolu jak ręką odjąl,poszedł spać po butli o 20,zobaczymy jak nocka
My mamy te smoczki symetryczne z Aventu i mały ciągnie nieraz pół nocy i sam wypluwa,nie wylatują mu.Każdy maluch ma swoje ulubione,oczywiście jeżeli w ogóle ciągnie dydolka
Ignaś przez miesiąc przybrał 80 dag.Była z nami dziewczynka z maja i ważyła 7100,więc dzieci różnie ważą
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
- Otrzymane podziękowania: 0
Chlopek - powodzenia na egzaminie
Kejtlin - a jaka kaszke dajesz i w jakich proporcjach? Moj gnojeczek kleikiem kukurydzianym ze smoczka dr browna Y sie ksztusil bo za mocno lecialo a tak chcialam mu dawac
Szymul cos nerwowo dzis spi, latwo sie wybudza i to z placzem w ogole caly dzien jakis marudny byl i caly czas musielismy go nosic, teraz spi od pol godziny ale niespokojnie i co chwile jeczy jakby chcial plakac
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
za to ja fatalnie i słabo mi i niedobrze i żołądek boli i głowa .. wszystko na raz .nie wiem co mi jest ;/
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
nie mam za bardzo czasu, by się tu regularnie pojawiać, ale w przyszłym tygodniu powinno być lepiej
Byliśmy na szczepieniu, Wojtkowi tym razem szczepionka na rota niezbyt smakowała, ale dał radę, potem zapłakał trochę przy wkłuciu i później było już ok. Oby tak dalej.
Waży 6620g. Mamy zielone światło na nowości, mamy jednak zacząć od warzyw.
Pytanie do mam karmiących piersią, które podają też mleko modyfikowane.
Jakie dajecie?
Powiedziałam, że chciałabym mieć w razie "w" i pediatra się zgodził, ale nie podał mi konkretnej marki. Zasugerował jedynie, że możemy spróbować od hipoalergicznych.
Anna - przy wprowadzaniu glutenu dawałaś zwykłą kaszę mannę?
Olga- dobrze pamiętam, że jesteś z Radziejowa? Mąż dzisiaj tam jechał i skojarzyło mi się z Tobą. Śmiałam, że następnym razem zwalimy się do Ciebie z Wojtkiem na kawkę
Chłopek - trzymam kciuki.
Kamyczka - też pogadałabym z pediatrą, ale ja też jestem dla Ciebie pełna podziwu
Bidol - mam nadzieję, że ze stopą już lepiej. O fotce Wojtuli pamiętam i wstawię, jak tylko znajdę chwilkę.
cdn.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
czekam na szwagra bo ma wziaść dzieci i jadę na egzamin, czarno to widze.
wogóle jak wstałam to mi rece zaczeły dretwiec czyje takie mrowienie w palcach.
anszka ja podaje bebiko bebilon, gerber nie smakowały Sebusiowi
Sebek dzisiaj 5 miesiecy ma
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Anszka tak, kaszkę mannę. Ugotowaną wg przepisu na opakowaniu, na szklankę wody. Po ugotowaniu dodajesz pół łyżeczki na 100g jedzonka. A jeśli chodzi o mleko w razie W, to mi pediatra poleciła Nan Pro 1. Mateusz czasem pije i wszystko jest ok.
A odnośnie jedzonka, jako że już szósty miesiąc leci, to mi Pani doktor powiedziała że mogę już dołączać mięsko. Czyli do słoiczka warzywnego dodać łyżeczkę mięsnego, kolejnego dnia dwie itd... Stopniowo zwiększać kaloryczność. Poza tym na razie nic. Kaszki dopiero po 6 miesiącu. No i oczywiście cycuszek na żądanie
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Kamyczka-jak lubisz karmić piersią to idź do pediatry...ja dosyć szybko zrezygnowałam z cyca i powiem ci że czasem żałuje że nie wziełam się bardziej w garść...
Chłopek-powodzenia :)i my trzymamy kciukasy:)
Anna-ja bym chciała już wprowadzić gluten ale wciąż to jakoś przekładam a ta kaszke manną to zwykłą czy jakąś dla dzieci się kupuje???i codziennie ją podawać czy jak to jest??
A dziewczynki uważajcie na soczek jabłkowo malinowy mojego Tymcia uczuluł...
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aaaa i jeszcze można spokojnie już dawać chrupki kukurydziane. Z doświadczenia wiem, że dzieciom ząbkującym też one dobrze robią
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anna77 napisał:
Anszka tak, kaszkę mannę. Ugotowaną wg przepisu na opakowaniu, na szklankę wody. Po ugotowaniu dodajesz pół łyżeczki na 100g jedzonka. A jeśli chodzi o mleko w razie W, to mi pediatra poleciła Nan Pro 1. Mateusz czasem pije i wszystko jest ok.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
anszka tak ja z Radziejowa jestem. To męzuś tu w konkretnej sprawie jechał,czy przejazdem? i ciekawe czy w Kujawsko-Pomorskie,bo wiem,że jest jeszcze jeden Radziejów chyba koło Warszawy.Zapraszamy z Ignasiem następnym razem do nas,będzie nam bardzo miło
Ja na noc Ignasiowi daję Nan i bardzo dobrze przyswoił to mleczko
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wypróbuję na początek Nan, a jak mu nie podejdzie, to spróbuję Bebiko
Olga- właśnie dopytywałam go, czy chodzi o kujawsko-pomorskie, bo pamiętam, że pisałaś, że to gdzieś niedaleko Bydgoszczy i Inowrocławia. I jechał konkretnie do Radziejowa (jeździ tam ze dwa razy do roku ), więc następnym razem się załadujemy z nim
Daria - kiecka ładna, ale moim zdaniem dla wysokiej dziewczyny, a Ty chyba na wzrost nie narzekasz?
Pogoda beznadziejna
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a teraz leza i sie bawia
a ja juz lodzika zjadlam zaraz kawusia bedzie pita )
chlopek trzymam kciuki !!! ))
Daria bardzo ładna ta suknia ))
co do glutenu to ja dałam malemu pare razy taki sloiczek z heinza to byl ;sernik truskawkowy' od 4 meisiaca i tam byl gluten i nic malemu nie bylo
a jak te chrupki daje sie dziecku? nic mu sie nie stanie jak ugryzie ?!
anszka ja z polskich dawalam malemu bebiko,jest slodkie,tanie i dzieci lubią ) i ladne kupki po nim są. ale ja teraz przeszlam na aptamil,czyli odpowiednik bebilonu polskiego.to dlatego,ze maz mi zabronil kupowac bebiko w polskim sklepie-ostatnie mocno śmierdzialo i byly wielkie grudy... niby data ok...ale nie podobalo to sie miskowi i kupil malemu aptamil i tez mu smakuje. jest tak samo slodkie chyba jak bebiko.tyle ,ze malo go pije. powinien 210 a on ledwo 150 chce. a bebiko wiecej pil nawet 190/200. musze spytac lekarza czy to ok. bo czasem nawet tylko 120 pije. boje sie,zeby nie tracil na wadze;)