BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 tydzień temu #494711 przez saiko
kupilam dzis naturalne ozdoby choinkowe (pierniczki, plastry pomaranczy, orzechy włoskie), chciałabym po swojemu ozdobic choinke ale nie wiem czy teściowa mi pozwoli bo ona lubi festyn na choince

Basia - ja urodziłam 1 dzień przed Tobą Szymona Aleksandra :)
Mi tez lecą włosy strasznie, cały czas chodzę w wiązanych a i tak sa wszedzie :( ale to minie - musza wypasc te, ktore nie wypadały w ciąży
z odstawianiem nei pomogę bo mój sam się odstawił powoli - najpierw w dzien, poterw nocy teraz juz mam resztki pokarmu i nic z tym nie robie

ja mam 3 niekapki, wszystkie chyba z twardymi ustnikami ale jeszcze nie używałam

Sloneczko - mój wlasnie dzis byl taki placzliwy na spacerze bo go nie rozebrałam i się spocił :( a łaziłam ponad pół godziny po kauflandzie

Anna - super zdjecia, fajnych masz chlopakow :)

MM - szkoda, ze musicie sie przeprowadzic, tyle szukalscie tego mieszkanka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #494730 przez BasiaOlek
Saiko - Ja też lubię takie naturalne ozdoby choinkowe, moja mama zawsze takie miała, ale teraz mówi, że musi dla wnuka zmienić styl choinowy :) Ja dodatkowo uwielbiam małe starodawne zabawki na choinkę np. drewniane, albo metalowe.

Hehe fajnie Twój Szymek o jeden dzień starszy - Olek urodził się o 14:10 :)

Olek miał dzisiaj dużo lepszy humorek!!! Ale cały swój czas mu poświęciłam - dużo noszenia, tańczenia :) ale odwdzięczył się i sam się też coś pobawił. Na obiad był szpinak z ziemniakami - skubnięty bez entuzjazmu. Brokułów też nie cierpi - normalnie miał odruch wymiotny!! Typowy facet.....

12 lata 1 tydzień temu #494734 przez Olga
Ignaś właśnie uwielbia szpinak z ziemniaczkami,a dzisiaj zjadł pierwszy raz jarzynową z kurczaczkiem,jak na razie nic mu nie jest :)

My właśnie od paru lat mamy taką choinkę gdzie są pierniczki,plasterki pomarańczy i cytryny i takie gwiazdeczki z drewna i do tego białe lampki :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #494742 przez saiko
Anna - ile i jakiej przyprawy piernikowej uzyasz na te 1,5kg maki??

12 lata 1 tydzień temu #494745 przez Anna77
Saiko na 1,5 kg daję jedną paczuszkę. Możesz dosypać pół łyżeczki cynamonu i kakao, ale to j€ż wedle uznania. Przed samą gwiazdką polewam je rozpuszczoną milką mleczną i co nieco też białą :) Pychotka

12 lata 1 tydzień temu #494756 przez daners
witam dopiero teraz ;] jejciu zawsze ze mnie ranny ptaszek a teraz ...wieczona zołza ;p

czytajac widze że maluszki marudne i malo jedza- jAK MOJ :) stawiam na zębiorsy bo gryzie wszystko i ogolnie placzliwy z byle powodu .... oby szybko minelo ;]

witam new kolezanke :)

m-m przeprowadzka niezle Oby Wam poszlo szybciej ze xznalezieniem czy juz co s macie na oku jakas wille ;]

Olga obiadki dajesz juz takie z napisem po 5 miesiacu ;] po miesko wtedy jest tak?
u mnie dzis Filut zjadl caly słoik jarzynowej i to tak pieknie jadł :) hyhy

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494792 przez agnesssa
Hej dziewczyny

Ostatnio nie mam czasu pisać, bo mam szał przedświąteczny Uwielbiam ten okres, kupowanie prezentów, pakowanie ich to moje ulubione zajęcie grudniowe, teraz z maluszkiem to małe wyzwanie, ale Maks jest kochany i daje mamusi wszystko ogarnąć.

Dzisiaj włączyłam sobie moją ulubioną świąteczną piosenkę i od razu lepszy nastój

Bidolku
Prosiłaś o efekt końcowy kalendarza, w sumie jestem zadowolona, zrobiłam zrzut jak będą wyglądać strony:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W całej Polsce śnieg a u mnie nie ma i mogłabym spokojnie na spacery wychodzić, ale mi się wózek popsuł :angry: :angry: I muszę czekać aż mąż naprawi i nastąpi to pewnie dopiero jak pojedziemy do Bydgoszczy do rodziców i zespawają :( W zamian mocno wietrzę mieszanie, chociaż to mało daje teraz :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494797 przez Olga
daners tak,dzisiaj podałam pierwszy raz po 5 mies.jutro kończymy 5 więc spoko,zresztą te po 4 jadł sporo wcześniej i nic mu nie było. ;)
Ja chyba będę chora,gardlo i głowa juz mnie bolą.Ostatnio przeziębiona bylam rok temu,już byłam w ciąży,bo pamiętam,że nic nie mogłam brać :( :( Marika też zasmarkana,Olga z brzuchem walczy i wydaje mi się,że Ignasia coś bierze,bo marudny dzisiaj od popołudnia jest strasznie piszczy cały czas :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #494814 przez chłopek
hej dzisiaj mnie nie było na forum bo miałam jazdy.]
Sebek dostał od chrzestnej n mikołaja kubek niekapek z canpolbabes krówke.
BasiaOlek witaj :) wkoncu ktoś z małopolski :)

12 lata 1 tydzień temu #494848 przez Anna77
A ja siedzę na basenie i patrzę na Kubę, który ma naukę pływania. Potem go tylko podrzucę do domu i jadę pospalać trochę kalorii. Po dzisiejszym spacerze po Kubę do przedszkola doszłam do wniosku, że wolę przedzierać się z wózkiem po piaszczystej plaży niż brnąć w śniegu. U nas wciąż pada.

12 lata 1 tydzień temu #494854 przez Anna77
chłopek jak w takich warunkach jeździsz to żaden manewr, ani żaden egzaminator Cię nie zaskoczy :)

12 lata 1 tydzień temu #494856 przez Olga
I jak Kubusiowi idzie nauka :unsure: Moja Olga we wtorki chodzi 2 razy na basen,a oprócz tego w poniedziałek i piątek ma sekcje. :) Nie raz jeszcze idzie tylko tak popływać :)

12 lata 1 tydzień temu #494859 przez kejtin
sloneczko ja jak jade do reala to biore w wozku i rozbieram z zimowego nakrycia i pozostawiam przykryta kocykiem:)
W foteliku tez bralam ale mam adaptery wiec i tak nie nosze tylko sobie jezdze :)

Moja wlasnie przekroczyła 7kg, lubie te jej nozkowe serdelki :D

Maleńka moja już zdrowa, ale ja dalej przeziębiona:( dziś byłam u gina, w końcu dostałam taby antykoncepcyjne, no musiałam sie naczekać bo mnie w międzyczasie infekcja złapała.
Najgorsze jest to że trzeba je brać co do godziny.. a ja takiej punktualności w lekach nigdy nie potrafiłam się nauczyć;0)

Moja kochana córeczka dalej grzeczna (cieszę się póki mogę):) dzielnie je kaszki :) i uczymy się jeść z łyżeczki ale jeszcze nie pojmuje co do końca trzeba zrobić by zjeść zupkę:) Ale marchewkowa bardzo jej smakowała:) Jak często podajecie takie zupki ? Bo ja póki co wprowadziłam na stałę jeden pokarm - kaszkę a reszta moje mleczko i spróbowaliśmy teraz tej zupki ale nie wiem jak często mogę podawać jej takie nowości ?

gin powiedziała że można na przeziębienie brać rutinoscorbin i robić inhalacje ot co;)

Bylam dzis w realu i jak weszlam w "korytarz" zabawek dla dzieci - to oszalałam,:) Raaaannyyy ile tego jest ;-) można szału dostać:) i co tu wybrać:D Oj te święta będą super ! :)

12 lata 1 tydzień temu #494875 przez Olga
kijtin ja podaję małemu codziennie zupkę albo obidek i deserek lub kaszkę na podwieczorek też codziennie :) soczek jak ma dzień,to do obiadku wypije,np.dzisiaj odmówił :(

12 lata 1 tydzień temu #494883 przez chłopek
olga kiedy masz znowu egzamin?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka