BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #495347 przez Olga
Daria to była zupka jarzynowo-ryzowa z kurczaczkiem i zjadł normalnie prawie poł słoiczka,bo stwierdziłam,że jak mu dam ze 2-3 łyżeczki to będzie płacz wielki,a nie miałam samej jarzynowej,żeby mu podać na zastępstwo.Zjadł i nic mu do dzisiaj nie jest,więc dzisiaj druga połówka słoiczka :laugh:

My prezent ow dla dorosłych nie robimy,bo za dużo nas jest :( Mamy ustalone,że tylko dzieciom :) Fajnie jest dostawać i dawać prezenty,ale w moim przypadku kupie każdemu nawet drobnostkę (a wiadomo,że za 30 zł nic nie kupię)graniczy z wydaniem moich miesięcznych dochodów ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #495369 przez anszka
U nas na razie tylko jedno dziecko, więc zrobiliśmy najbliższej familii prezenty, ale to rzeczywiście spory koszt, więc czekam na czasy, kiedy będzie więcej dzieciaczków w rodzinie i też się uda wprowadzić taki zwyczaj jak u Olgi :)
W każdym bądź razie wczoraj zakończyłam zakupy świąteczne i teraz tylko czekam na ostatnie dostawy. W sobotę wielkie pakowanie - uwielbiam to :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #495378 przez saiko
hej,

ja bez kawy bo mleka nie mam i musze do sklepu leciec ;)
maly w nocy jadl raz ale herbatki nie chcial :(
obudzil sie o 8

12 lata 3 miesiąc temu #495383 przez Misiowa
To i my sie przywitamy z rana:)Nocka standardowa u nas wiec jestem w miare wyspana, gdybym chodzila spac o 22 to wogole by bylo super;)ale nigdy mi sie nie udaje:D Teraz udalo mi sie cudem uspic Hanie:) wczoraj znow namietnie zaczela ssac kciuka wiec wsadzilam smoka i o dziwo sie spodobal!haha po 5 miesiacach prob;) mysle ze to chwilowe :) ale dzieki smokowi udalo sie ja ululac wiec juz go kocham.

Ja dzis na spacerek wysylam moja kuzynke a sama zabieram sie za okna...dzis przychodza rolety montowac wiec nie mam wyjscia. Ale mi sie nie chce w taki ziab tego robic;)

Daners u nas zupelny brak prezentow a co najgorsze brak pomyslow. Dopiero w sobote ide na zakupy swiateczne i moge sie zalozyc ze bedzie masakra w sklepach.

Ide sobie kawusie zrobic ...ehh Hania sie juz budzi. Krotka byla moja radosc:)

12 lata 3 miesiąc temu #495399 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #495408 przez Anna77
A mój dzień dzisiaj będzie troszkę inny, bo B został w domu. Gardło go boli - i to chyba naprawdę, bo on raczej non stop chodzi do pracy. Więc żeby nie widział, że tyle siedzę przed kompem, to pojawię się wieczorkiem. Buziaki :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #495424 przez anunia
Hej mamusie :)

U nas nocka tez nie ciekawa ,a to dlatego ,że mała co sie przekręciła w nocy to włączała karuzele,a ja jak nigdy miałam ciężkie wstawanie i zamiast wstać i całkiem wyłaczyc to z 5 razy budziłam się i wyłaczałam z pilota :laugh: wiem,wiem to sie nazywa szczyt leńistwa :P

Co do prezentów to tez nie mam jeszcze żadnych i szczerze nie lubie robić ,bo zawsze mam z tym problem :angry:

U nas ładnie pruszy śniezyk , zbieramy sie z Emilką na mały spacerek

Miłego dnia :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #495474 przez BasiaOlek
Hej dziewczyny!!

U nas nocka super :) Olo wstał o 2 i 5 potem o 7 i dał mamie pospać jeszcze do 8 :laugh:
Potem po godzinie znowu usnął na godzinkę i teraz znowu coś ziewa...taka pogoda do spania. Daje mamie dzisiaj pożyć, gryzie gryzaki i książeczki. Może mu marudzenie przechodzi!!

Ja mam dzisiaj wychodne nocne z koleżanką (mamy taką tradycję, że raz w miesiącu jak dzieci idą spać ruszamy na nocny szoping :) )

miłego dnia życzę!

12 lata 3 miesiąc temu #495477 przez Olga
Kurdę Ignaś pospał może 20 min.Nie wiem,co się dzieje z moim synem :angry: Wielce dorosły chce być ;) W takim razie idziemy na spacerek,ale najpier zupka z kurczaczkiem :laugh: Opracowałam prawie całą czekoladę z orzechami ha ha :lol: potrzebne mi to było :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #495504 przez chłopek
hej u mnie dzisiaj D w domku bo ma wolne nie maja pracy:( jutro moze pojedzie ze szwagrem w trase tirem bo tez prawdopodobnie bedzie jezdził to sie troche pouczy

u nas też nie będzie prezentów bo wigilie spedzamy u tesciów i jak bym miała kupić 10 prezentów dla dzieci to bym zbankrutowała

12 lata 3 miesiąc temu #495517 przez Anna77
Ufff. udało mi się wysłać B na spacer z małym, bo inaczej nie popakowałabym prezentów. A tak zrobię to ze spokojem. U nas prezenty są. Dzieci 8 razem z naszymi + dla dorosłych. Jest ciężko, więc chyba będzie trzeba tę zasadę troszkę powoli modyfikować.

12 lata 3 miesiąc temu #495528 przez chłopek
anna u nas nikt nie robi prezentów wiec dlaczego my mamy sie wybić, niech tak juz pozostanie, u mojej mamy dzieci dostaja prezenty ale maluszków jest 4 wiec różnica. w tym roku nie robilismy bo świat tam nie spędzamy

12 lata 3 miesiąc temu #495586 przez mama89muminka
Zaledwie dzien mnie nie bylo, a wy juz tyle zescie sei rozpisaly... No ladnie, teraz musze to nadrobic.

Moj maz pojechal wlasnie na rozmowe kwalifikacyjna o prace. Nie zalezy mi na tym czy ja dostanie, bo musielibysmy sie przeprowadzac w jedno z miejsc ktore u mnie nie wchodza w gre, bo nie ma tam szkoly dla mnie. A studia przydaloby sie jakies skonczyc...

BasiaOlek witaj w naszym gronie :) Nie przejmuj sie malenstwem, dzieci juz chyba tak maja, moj Miro tez ma hustawki nastrojow, gorzej niz kobieta w ciazy, najpierw placze, jeszcze nie przestanie i juz sie smieje i znowu placze. Jezeli to nie zabki to moze to po prostu jest kolka? Anszka moze miec racje, dzieci jak sa zmeczone to nie wytlumaczysz im, ze trzeba wtedy sie polozyc spac, beda marudzic, dopoki same nie padna ;) Sama wiem jakie to jest meczace.

Olga u mnie to samo, juz od dluzszego czasu jak sie w nocy obudzi to conajmniej 2 godziny w plecy bez snu dla mamusi (bo tatus sobie mocno chrapie i ma wszystko gdzies). A w dodatku mlody krzyczy, zeby sie z nim bawic. I to bez znaczenia czy wymeczylam go w dzien czy nie, i tak nie spi.

Dziewczyny, wy juz niekapki zaczynacie, a mnie jeszcze nie w glowie... ehh

Mnie tez strasznie wypadaja wlosy, garsciami :ohmy: Szczegolnie jak biore prysznic i rozczesuje. Ale u mnie to dodatkowo na niekorzysc dziala to, ze przed samym porodem 2 razy farbowalam... :dry:

sloneczko ja Mirona zawsze rozbieram zeby sie nie upocil, bo jak wyjdzie taki na zimne to sie moze przeziebic, a tego nie chce. Jezeli jade samochodem na wieksze zakupy z mlodym to zabieram do bagaznika wozek i wtedy jest mi o wiele latwiej bo foteliki sa strasznie ciezkie, a i sam Miro tez ladnie sobie wazy... Najlepszego dla Pawelka :kiss:

kejtin ja nie lubie zakupow, ale z dzialu z zabwkami czy ubrankami to mnie ciezko wygonic ;)

Wczoraj na zakupach kupilismy Mironkowi czapeczke i buciki elfowe :)

12 lata 3 miesiąc temu #495623 przez chłopek
m89m ale elfik śliczny :)
mi też włosy wypadają ale nie ubolewam nad tym bo mam ich za duzo

12 lata 3 miesiąc temu #495629 przez bidol
doberek :lol:

Daria- Mój brat ma warsztat samochodowy - najnowocześniejszy w całym wojewudztwie :) a najlepsze jest to że do wszystkiego doszedł sam - a zaczynał od naprawiania starych rupieci kolegów (jako nastolatek ) pod chmurką lub w garażu taty :) A teraz ma 20 pracowników i cały kompleks naprawczy. Reportaż był między innymi o dotacjach z Uni - których wziął masę - na miliony złotych - :) Jestem bardzo z niego dumna :) a najlepsze jest to że sodówa mu nie udeżyła do głowy :laugh:

my prezentów nie robimy - też Nas za dużo - :laugh: z resztą mnie to męczy - co komu i żeby pasowało - tylko chrześniakom robimy :) no i oczywiście swoim dzieciom :) samego rodzeństwa mam 3 osoby + małżonkowie + każdy po 2 dzieci - a o męża rodzinie już nie wspominam :dry:
Kupujemy jedynie bratu pościel - bo parapetówkę będzie robił - chyba taką :laugh: www.podpierzyna.pl/product-pol-2138-Komp...Handiwork-Black.html

m89m
- Miro słodziutki - hahaha - prawdziwy elfik :blink: cudny :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kurcze, współczuję Wam z nockami - Ja kamile nauczyłam -że kładę ją do łóżeczka i zasypia sama :laugh: - ale mysi być hałas - bo nie uśnie w ciszy :laugh: co też mi jest bardzo na rękę :laugh: Gożej z zasypianim w dzień ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka