BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 tydzień temu #496375 przez chłopek
mm mój tez mało je :( 125 ml mleka spi ze 2 godz i znouw 125

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #496387 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu #496437 przez daners
m-m znam tez ten patent :) na spiocha ;] heheh zawsze cos tam zje :)

witam mamunie i babelki :)

u mnie dzis pierwsza nocka jak Filip spał sam w swoim pokoju a ja w sypialni :) niebylo zle... :) a Wy kiedy przeprowadzacie sie do męzów?:):)
czy juz od dawna Wasze pociechy w swoich pokojach spia :) czy nadal pod okiem czujnej mamusi :);d hehe

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #496464 przez anszka
Witam się i ja :)
Nocka znośna, pobudki regularne co 2 godz., ale bez ekscesów.

Ja przez te obsesyjne myśli o powrocie do pracy nie mogę zasnąć wieczorami, niby jeszcze trochę czasu zostało, ale jakoś nie umiem się zdystansować.

Fajna data dzisiaj: 12.12.12, następna taka za sto lat, chyba nie doczekamy ;)

Olga, Anna, Chłopek - czy dzieci "cycuszkowe" długo się budzą tak często w nocy?
Daners - ja śpię z mężem, a syn w łóżeczku, ale wszyscy w jednym pokoju :)
M_M - może jakaś nietolerancja na mleko się u Olusia pojawiła? Biedulek.
Bidol - z jakiego programu do obróbki fotek korzystasz?
Daria - zapomniałam Ci napisać, że masz ładną długą szyję, więc może powinnaś rozważyć opcję, by ją trochę pokazać na ślubie.Może jakaś fryzura w tym stylu
www.slim-line.pl/galerie/dlugie-wlosy-fryzura-slubna.html
tylko ja poszłabym bardziej w naturę :)
nie wiem, czy czułabyś się w czymś podobnym?
Kejtin - dziadkowie, którzy mogą się zająć dzieckiem, to skarb :)
heheh, w ogóle dziadkowie to skarb :)
Saiko - podziwiam za pierniczki, też się czaję, ale chyba dopiero w przyszłym roku zrealizuję zamiar :)

cdn. ;)

12 lata 1 tydzień temu #496494 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu #496523 przez Olga
Witam was mamusie :) U nas nocka w miarę,bo to już druga bez pobutki małego w nocy ha ha :)

daners my podobnie jak u anszki,mały spi w naszej sypialni,ale w swoim łóżeczku,nad ranem zabieram go do siebie i spimy do 9-10 :) Jakoś nie wyobrażam sobie,żeby taki maluszek był sam w swoim pokoju,pewnie bym tam co kwadrans była i sprawdzała,czy oddycha ha ha :) Moje córki jak miały 4 latka to zaczynały spać w swoich pokojach i ładnie im to poszło :)

anszka ja tak długo jak karmilam piersią,tak długo córki się w nocy budziły (a raczej się nie budziły,tylko przez sen szukały cycolka),ale to może też dlatego,że nie umiały ssać smoczka.Ignaś je dwa razy i nad ranem trzeci i dla mnie to luksus w porównaniu z córkami :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #496528 przez BasiaOlek
Dzień dobry :)

Ja do pracy wracam jak Olo skończy roczek. Wtedy musimy go do żłobka posłać. Zapisaliśmy go do samorządowego. Prywatny w Krakowie kosztuje 1200 PLN plus jedzenie :ohmy:

U nas nocka super: pobudka o 3, 6 i dospane do 7:45. Nie chce zapeszać, ale miałyście racje marudzenie przechodzi!!!!!!!!!!!!!!!!! Wrócił mój Syn ANIOŁ :) :)

Leży sobie od 15 min na macie i szaleje

Ja w nocy wczoraj byłam na zakupach z koleżanką kupiłam resztę prezentów i dla siebie koszulę taką oldskulową w kratę :)

O 14:10 mamy wizytę na USG bioder, wyobraźcie sobie, że 4 chociaż syn ma już idealne bioderka IA!!!!!! Ale lekarz cały czas kontrolę chce robić czy na pewno się wszystko dobrze rozwija( miał nie do końca wykształcone panewki kości udowej - powinny być bardziej zaokrąglone, ale to jest w wieku Olka norma fizjologiczna). Mam teściów lekarzy i oni twierdzą, że nabija sobie punkty w NFZ. Miałyście z takim czymś do czynienia?

miłego dnia :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #496533 przez Olga
My z Ignasiem byliśmy tylko 2 razy na kontroli,bo było wszystko w porządku,ale pamiętam,że któraś mamusia pisała,że ma jeszcze kontrolę :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #496538 przez anszka
Basia - my mamy trzy kontrole usg, choć od początku było wszystko ok ;)
Olga- Wojtek na początku zassał smoka, ale szybko nim pogardził, kupowaliśmy różne i on się nim bawi jak gryzakiem, chyba już nie załapie :dry:
Mam wrażenie, że on się z przyzwyczajenia budzi co 2 no czasem co 3 godz., possie trochę i śpi dalej.

12 lata 1 tydzień temu #496568 przez chłopek
basia my byliśmy 2 razu mówił ze mozemy przyjsc 3 raz ale nie musimy

12 lata 1 tydzień temu #496592 przez Daria23
I my się witamy właśnie wróciliśmu ze szczepienia Tymuś był naprawde dzielny płakał przy wkłóciu a p[otem szybko go przytulałam i było oki teraz dopiero jak będzie miał 7 mies uffff.Oby tylko nie gorączkował...

Anszka-bardzo dziękuje że o mnie pamiętasz:)a fryzurka ciekawa:)
Chłopek-ja raczej też sie załapie na płatny wychowawczy bo mój M jest na Krusie zarejestrowany a powiedz jakie papiery z samej pracy są potrebne?

12 lata 1 tydzień temu #496644 przez Olga
Mój mały usnął,ale tak się darł przed tym,nie wiem,czy go coś nie rozbiera :( zobaczymy jak wstanie :(

anszka córki też nie chciały smoczka,ale i ja jakos nie specjalnie dążyłam do tego,żeby go ssały,wtedy się cieszyłam,że nie chcą.Natomiast z Ignasiem już w ciąży zapowiedziałam sobie,ze go naucze i jest o niebo lżej.Wszyscy mogągo uśpić,z każdym zostanie itp.a tak to cycys mamusi był jako smoczek :)

12 lata 1 tydzień temu #496689 przez chłopek
daria że jestes zatrudniona, pracodawca ci musi napisac,takie ze pracodawca udziela wychowawczego, i z zus ze opłacasz składki,i wnosek z opieki społecznej,

12 lata 1 tydzień temu #496750 przez bidol
hej.

u Nas nocka super- jak zwykle- Kamka budzi się ok 3 i o 6. a później do 8.00 :laugh:

Anunia - spróbowałam Twojej metody z herbatką - i o 3 dałam jej herbatki a o 6 już mleczko :laugh: i spała super :laugh: A powiedz mi jak to jest że Twoja Emilka Spi całą noc- tę herbatkę po jakimś czasie odstawiłaś :unsure:

Anszka- ja używam PhotoImpact - a to zdjęcie w awatarku to robiłam programikiem w smartfonie - PicasArt :laugh: Ale PhotoImpact - jest suuuper - polecam - prosty i fajne efekty wychodzą :lol:

Olga
- spóźnione ale szczere buziaczki dla Ignasia :kiss: :kiss: :kiss:

chłopek napisał:

mm mój tez mało je :( 125 ml mleka spi ze 2 godz i znouw 125

Chłopek - to Kama je co 3 godz 120 - a nawet co 4 godz niekiedy i zobacz jak wygląda - 8200 :huh:

Daners
- Kamka z nami w sypialni śpi - ale konsekwentnie w swoim łóżeczku :lol:

Daria
- super że Tymci nie płakał - :kiss: swoją drogą on zawsze taki uśmiechnięty że nie wyobrażam sobie go płaczącego :lol:

BasiaOlek
- ja mam jeszcze z Kamką iść jak zacznie siadać i jak zacznie chodzić. Mój tata miał wymieniane oba stawy biodrowe - a to jest genetyczne więc musimy pilnować żeby Nase dzieci nigdy w życiu nie miały z tym problemów :lol: Bo ja najprawdopodobniej będę jeszcze miała wymieniane biodra :(

Anszka
- a próbowałaś smoczka z tą kulką co pokazywałam kiedyś - U Nas też żaden się nie sprawdzał ale ten robi furrorę :lol:

12 lata 1 tydzień temu #496761 przez anszka
Bidol - teraz ma takiego:
www.mamabebe.pl/product-pol-13040-Dynami...ndy-6-18m-2szt-.html
i owszem zassie, ale jak się znudzi, to wypluwa i ładuje paluchy.
Nie pamiętam linku do smoczków ;)
Jak masz pod ręką, to wklej.
A ten program jest płatny?
Olga- w sumie to nie jest typ wiszący na cycu, bo od początku najadał się i wypluwał, ale wstawanie co dwie godziny będzie uciążliwe, gdy wrócę do pracy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka