- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- Otrzymane podziękowania: 0
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moj maz nauczyl mala wlaczac i wylaczac swiatla w pokoju i lazience wlasnie pstrykaniem, ale wyciagal jej raczke i ona wciskala przycisk i jak zobaczyla ze jest swiatlo lub go nie ma.. to stalo sie jej to ulubiona zabawą A druga to bujawka - fotelik samochodowy na hakach w drzwiach pokoju:) Jak widzi te linki to lapie i chce sie sama bujac:) spryciula:)
Dzis jak lezala mi na brzuszku to nozkami tak sie podniosla ze miala w pelni wyprostowane i wygladalo to tak jakby pompke chciala zrobic jutro nagram filmik i pokaze jak fajnie mozna wykorzystac fotelik samochodowy:-) Bujawka to przy tym pikuś
pediatra mi powiedziala ze na gluten dla malej za wczesnie, ze mam podawac po 10 miesiacu zycia i ze na zoltko tez za wczesniej - powinna skonczyc 7 m-cy.
A ze bebilon2 juz mozna zaczac podawac pomimo ze nie skonczyla jeszcze 6 mcy.
Mam za to podawac zupki z mieskiem;_)
U mnie wlasnie zaczal padac snieg.. momentalnie zrobilo sie bialo i slisko i co ? i zobaczylam jak gosc kolo mojego domu wchodzi w zakret i ... zatrzymal sie na slupie nie ogarnal a szkoda bo fajna furka:) ehhh ludzie dalej chca jezdzic brawurowo.. Mial dziewczyne w aucie;-)
Kupilam malej kilka zabawek w tym skoczka Czekam tylko az bedzie sama siedziec i bedzie skakac sama, bo juz mnie brzuch boli jak tak po mnie skacze;-)
Przymierzylam ja dzis do skoczka, usiadla, trzymala sie, zaczela skakac od razu:) Tyle ze zobaczylam ze sie jeszcze w srodku kolysze to odpuscilam, poczekam by nic jej sie z kregoslupem nie stalo:-) ale zabawka super:) Dostala tez mate interaktywna duza i kojec, a co
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Olga he he, sama się uśmiałam z tego Ignasia Ja podaję Vigantol na receptę. Wkurzają mnie te kapsułki, a tak mam jedną maleńką buteleczkę i rano jak się ubieramy dostaje kropelki wprost do buźki. Jak mu powiem a teraz witaminki, to sam otwiera buźkę
Własnie j kiedyś też córkom Vigantol podwałam,a teraz myślałam,że to jakiś przeżytek i nowości wprowadzili.Myślałam,że tych kropelek wcale już nie ma aptekach Jak tylko skończą mi się kapsułki( teraz nie prędko,bo mam na 3 mies) to też kupię Vigantol mnie wkurzają te kapsułki,bo czasem mi się wyślizgnie i mi do buźki małego wpadnie i tragedi gotowa
Kejtin gluten po 10 mies? Chyba to trochę późno,mi się tak wydaje.tzn.my to już mamy za sobą,ale nie spotkałam się jeszcze z taką opinią
Muszę wam się pochwalić moją córcią z chłopakiem na połowinkach
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ale sliczna twoja coreczka! Urocza!
Kejtin, a co to jest ten skoczek?
Bidolku, fotka w wannie twoich brzdacow ssssssuuper! Ale maja fajnie dzieciaczki, moga razem sie bawic! Obym tylko szybko zaszla w ciaze, zeby Lucaskowi tak mogl ktos potowarzyszyc
To krzeslko super. U nas takie sa, tez kupimy za miesiac, jak lucasek juz bedzie sztywno siedzial, na razie siada, ale szybko traci rownowage I spada.
Dobrze, ze juz wszystko dobrze u Was!
Dzis schowalam w piwnicy gondole, I tak od miesiecy jej nie uzywalam...oby tylko szybko wrocila na gore!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mojemu sie poprzestawiało (oby na zawsze) i jeszcze spi hehe a mama moze pobuszowac
Wczoraj bylismy na bioderkach i niestety musimy cwiczyc bo ma za mały rozstaw/rozwarcie czy jakos tak ;/;/ mam nadz.ze to pomoze.
Olga fajnie ze Ignas zaczol juz brykac Powoli sie kapnie co robic by rączka wyszla z pod brzuszka:)
moj to ma juz opanowane jak i odwrotne przewrotu brzucha na plecy.. teraz stawia sie na glowie i caly tłuw sztywny - niewiem po co mu to hehe
m-m macie przeboje suszarka hehe ciekawe pewnie uspokajajaco na niego to dziala ;p ale teraz to juz powinien sam zasypiac bez ceregieli a nie... ciekawe jak rodzinka zniesie ten odglos codzien
Olga a wozek hm taki normalny myslalam ze jakis kosmiczny wyszuklas
dziewczyny rozgladacie sie juz za niekapkami? bo moj to rzuca sie na kubki i probuje z nich pic ale wolalabym na tym etapie cos bezpieczniejszego i mniej rozlewania
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kamka dardzo niespokojna w nocy taki miała płoytki oddech jakby się czegoś bała
więc noc do d...
Olga - córa śliczna no a chłopak - hmmmm - no no
Majóweczka - polecam to krzesełko - jest super a Twój Lucasek goni Nasze bomble że szok
Kejtin - zdolną córę masz
Ania- no u Nas kiepsko z przewrotem z brzuszka na plecy
Daners - oo - to kiepsko - pewnie na brzuszku Filutek musi więcej leżeć Seba do 7 miesiąca musiał pieluchę ortopedyczną nosić
M_M - spokojnie zdążycie i w domku pomieszkać - jak na razie ciesz się błogością małego mieszkania- przy domku duuużo roboty niestety jest
A z suszarką hahahahahahahahhahaha no u Nas Kamka stara się na noc usypiać sama w łóżeczku - ale w dzień musi się do mnie przytulić, muszę jej zaśpiewać (o marcepanie, Królu i td...) i 2 minnutki i śpi ale tylko 15 min chyba że będę tak cały czas z nią leżała to może nawet 2 godz przespać
jak obiecałam - Seba w kąpieli 7 miesięcy miał
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Olga ja sie zawsze boje ze mi ta kapsulka sie wyslizgnie ...tez chyba pomysle o tych kropelkach a Marika to naprawde sliczna dziewczyna:) i jakiego ma przystojniaka;)
Kejtin ale zupelnie masz nie dawac tego glutenu? Nawet ten lyzeczki dziennie? Twoja corunia jaka mala zdolniacha jest:)czekamy na filmik:)
Chlopek a czemu nie dajesz juz wit d? Ja sie caly czas boje ten krzwicy.
Daners ja mam cos ala niekapek z tomee tipee ale to chyba nie jest taki prawdziwy niekapek bo jak go przechylisz to poleci:) ale jeszcze nie probowalam Hani go dawac. Teraz jak zaczne soczki dawac to sprobuje:)
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
Olga ale twoja corka jest ladna a jej chlopak no no no
daners moj tez ma opanowane do perfekcji obroty teraz na brzuszku rozprostowuje raczki i wypina tylek
m_ m buziaki dla Oliwierka z okazji 6 m-cy
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
Majowka niedlugo Lucasek dogoni nasze dzieciaczki:) a tak wogole to Lucasek jest juz spokojniejszy? juz ci nieplacze?
moj Pawelek teraz zainteresowal sie swoja glowa,uszami,oczami i noskiem:)
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
ale chyba dzis tez inne dzieciaczki maja swoje swieto:) buziaczki dla was :*
tak tak
Olinek, Hancia, Filipek, Wojtuś hmmm o kimś jeszcze zapomniałam
Kamyczka -
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Olga no no, bardzo piękna para A co do kapsułek, to mnie jeszcze wkurzało, że jak je już przekręciłam, to czasem miałam część na palcach i nigdy się nie wie ile trafia do buzi.
Daners my już od jakiegoś czasu próbujemy z niekapkiem, mam też kubek Lovi 360.
Bidol Sebek super w tej kąpieli. Zaraz zamawiam krzesełko.
Kejtin zawsze jestem zwolennikiem słuchania lekarza, ale... zmiany w schemacie żywienia niemowląt zostały wprowadzone w 2006 lub 2007 roku (pamiętam, bo wtedy urodził się Kuba), zresztą zgodnie z wytycznym WHO. Gluten mana celu "zapobieganie" celiaki. Oczywiście jak we wszystkim, w tej kwestii lekarze też będą nieco podzieleni.
Uściski i buziaki dla Olinka, Hani, Filipeka, Wojtusia
A mi się z kolei chyba pierwszy okres zbliża, bo od rana strasznie łupie mnie jajnik
U nas po wczorajszej śnieżycy - odwilż. I na co to komu było?