BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 11 miesiąc temu #521972 przez chłopek
a ja nie daje witamny d juz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #521976 przez Anna77
Olga he he, sama się uśmiałam z tego Ignasia :lol: :lol: Ja podaję Vigantol na receptę. Wkurzają mnie te kapsułki, a tak mam jedną maleńką buteleczkę i rano jak się ubieramy dostaje kropelki wprost do buźki. Jak mu powiem a teraz witaminki, to sam otwiera buźkę :)

11 lata 11 miesiąc temu #522004 przez kejtin
A my dzis po szczepieniu:) Mala zniosla to bardzo dobrze, tylko placz przy zastrzyku i spokoj:) A przed nami byla dziewczyna z 3 miesiecznym maluszkiem i caly czas plakal.. czy weszli czy wyszli.. potem pol godziny siedzieli po wyjsciu i caly czas placz.. wspolczuje bo juz ona sama nie wiedziala co robic.. jesc nie, nosic nie.. na wszystko nie :)

Moj maz nauczyl mala wlaczac i wylaczac swiatla w pokoju i lazience wlasnie pstrykaniem, ale wyciagal jej raczke i ona wciskala przycisk i jak zobaczyla ze jest swiatlo lub go nie ma.. to stalo sie jej to ulubiona zabawą:) A druga to bujawka - fotelik samochodowy na hakach w drzwiach pokoju:) Jak widzi te linki to lapie i chce sie sama bujac:) spryciula:)
Dzis jak lezala mi na brzuszku to nozkami tak sie podniosla ze miala w pelni wyprostowane i wygladalo to tak jakby pompke chciala zrobic :D jutro nagram filmik i pokaze jak fajnie mozna wykorzystac fotelik samochodowy:-) Bujawka to przy tym pikuś:)

pediatra mi powiedziala ze na gluten dla malej za wczesnie, ze mam podawac po 10 miesiacu zycia i ze na zoltko tez za wczesniej - powinna skonczyc 7 m-cy.
A ze bebilon2 juz mozna zaczac podawac pomimo ze nie skonczyla jeszcze 6 mcy.
Mam za to podawac zupki z mieskiem;_)

U mnie wlasnie zaczal padac snieg.. momentalnie zrobilo sie bialo i slisko i co ? i zobaczylam jak gosc kolo mojego domu wchodzi w zakret i ... zatrzymal sie na slupie :D nie ogarnal :) a szkoda bo fajna furka:) ehhh ludzie dalej chca jezdzic brawurowo.. Mial dziewczyne w aucie;-)

Kupilam malej kilka zabawek w tym skoczka :) Czekam tylko az bedzie sama siedziec i bedzie skakac sama, bo juz mnie brzuch boli jak tak po mnie skacze;-)
Przymierzylam ja dzis do skoczka, usiadla, trzymala sie, zaczela skakac od razu:) Tyle ze zobaczylam ze sie jeszcze w srodku kolysze to odpuscilam, poczekam by nic jej sie z kregoslupem nie stalo:-) ale zabawka super:) Dostala tez mate interaktywna duza i kojec, a co :D

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522026 przez Olga
Anna77 napisał:

Olga he he, sama się uśmiałam z tego Ignasia :lol: :lol: Ja podaję Vigantol na receptę. Wkurzają mnie te kapsułki, a tak mam jedną maleńką buteleczkę i rano jak się ubieramy dostaje kropelki wprost do buźki. Jak mu powiem a teraz witaminki, to sam otwiera buźkę :)

Własnie j kiedyś też córkom Vigantol podwałam,a teraz myślałam,że to jakiś przeżytek i nowości wprowadzili.Myślałam,że tych kropelek wcale już nie ma aptekach ;) Jak tylko skończą mi się kapsułki( teraz nie prędko,bo mam na 3 mies) to też kupię Vigantol :) mnie wkurzają te kapsułki,bo czasem mi się wyślizgnie i mi do buźki małego wpadnie i tragedi gotowa :ohmy:

Kejtin gluten po 10 mies? Chyba to trochę późno,mi się tak wydaje.tzn.my to już mamy za sobą,ale nie spotkałam się jeszcze z taką opinią :)

Muszę wam się pochwalić moją córcią z chłopakiem na połowinkach :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #522059 przez Majowka
Olga, my tu tez dajemy vigantol, chyba uniwersalny... I prosty w obsudze.
Ale sliczna twoja coreczka! Urocza!

Kejtin, a co to jest ten skoczek?

Bidolku, fotka w wannie twoich brzdacow ssssssuuper! Ale maja fajnie dzieciaczki, moga razem sie bawic! Obym tylko szybko zaszla w ciaze, zeby Lucaskowi tak mogl ktos potowarzyszyc :)
To krzeslko super. U nas takie sa, tez kupimy za miesiac, jak lucasek juz bedzie sztywno siedzial, na razie siada, ale szybko traci rownowage I spada.
Dobrze, ze juz wszystko dobrze u Was!

Dzis schowalam w piwnicy gondole, I tak od miesiecy jej nie uzywalam...oby tylko szybko wrocila na gore! :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #522061 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522075 przez daners
Witam i o zdrowie pytam ;] :)

Mojemu sie poprzestawiało (oby na zawsze) :) i jeszcze spi hehe a mama moze pobuszowac :D

Wczoraj bylismy na bioderkach i niestety musimy cwiczyc bo ma za mały rozstaw/rozwarcie czy jakos tak ;/;/ mam nadz.ze to pomoze.

Olga fajnie ze Ignas zaczol juz brykac :) Powoli sie kapnie co robic by rączka wyszla z pod brzuszka:)

moj to ma juz opanowane jak i odwrotne przewrotu brzucha na plecy.. teraz stawia sie na glowie i caly tłuw sztywny - niewiem po co mu to :) hehe

m-m macie przeboje suszarka hehe ciekawe pewnie uspokajajaco na niego to dziala ;p ale teraz to juz powinien sam zasypiac bez ceregieli a nie... ciekawe jak rodzinka zniesie ten odglos codzien :):):):):)

Olga a wozek hm taki normalny :) myslalam ze jakis kosmiczny wyszuklas :):)

dziewczyny rozgladacie sie juz za niekapkami? bo moj to rzuca sie na kubki i probuje z nich pic ale wolalabym na tym etapie cos bezpieczniejszego i mniej rozlewania :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522092 przez bidol
Doberek

Kamka dardzo niespokojna w nocy :( taki miała płoytki oddech jakby się czegoś bała :(

więc noc do d...

Olga - córa śliczna no a chłopak - hmmmm - no no :laugh:

Majóweczka - polecam to krzesełko - jest super :laugh: a Twój Lucasek goni Nasze bomble że szok :ohmy:

Kejtin - zdolną córę masz :lol:

Ania
- no u Nas kiepsko z przewrotem z brzuszka na plecy ;)

Daners - oo - to kiepsko - pewnie na brzuszku Filutek musi więcej leżeć :( Seba do 7 miesiąca musiał pieluchę ortopedyczną nosić :(

M_M - spokojnie zdążycie i w domku pomieszkać - jak na razie ciesz się błogością małego mieszkania- :) przy domku duuużo roboty niestety jest ;)

A z suszarką :laugh: hahahahahahahahhahaha :laugh: :laugh: no u Nas Kamka stara się na noc usypiać sama w łóżeczku - ale w dzień musi się do mnie przytulić, muszę jej zaśpiewać (o marcepanie, Królu i td...) i 2 minnutki i śpi :) ale tylko 15 min :( chyba że będę tak cały czas z nią leżała to może nawet 2 godz przespać ;)

jak obiecałam - Seba w kąpieli :lol: 7 miesięcy miał

:lol:

11 lata 11 miesiąc temu #522107 przez Misiowa
Bidol wczoraj wieczorkiem jeszcze z mezem ogladalismy ten wozeczek i bardzzo nam sie podoba. Jescze w sklepie musze go sobie poogladac:) no i czekam na wiosenne zdjecie Kamilki:) A filmik superowy! Jaki Sebus szczesliwy w kapieli:) najbardziej mi sie podobalo jak sobie cala kaczke wsadzil do buzi:Dhaha:)

Olga ja sie zawsze boje ze mi ta kapsulka sie wyslizgnie ...tez chyba pomysle o tych kropelkach :) a Marika to naprawde sliczna dziewczyna:) i jakiego ma przystojniaka;)

Kejtin ale zupelnie masz nie dawac tego glutenu? Nawet ten lyzeczki dziennie? Twoja corunia jaka mala zdolniacha jest:)czekamy na filmik:)

Chlopek a czemu nie dajesz juz wit d? Ja sie caly czas boje ten krzwicy.

Daners ja mam cos ala niekapek z tomee tipee ale to chyba nie jest taki prawdziwy niekapek bo jak go przechylisz to poleci:) ale jeszcze nie probowalam Hani go dawac. Teraz jak zaczne soczki dawac to sprobuje:)

11 lata 11 miesiąc temu #522137 przez słoneczko
czesc dziewczynki

Olga ale twoja corka jest ladna a jej chlopak no no no

daners moj tez ma opanowane do perfekcji obroty teraz na brzuszku rozprostowuje raczki i wypina tylek

m_ m buziaki dla Oliwierka z okazji 6 m-cy

11 lata 11 miesiąc temu #522148 przez słoneczko
Kejtin zdolna masz corunie :)

Majowka niedlugo Lucasek dogoni nasze dzieciaczki:) a tak wogole to Lucasek jest juz spokojniejszy? juz ci nieplacze?

moj Pawelek teraz zainteresowal sie swoja glowa,uszami,oczami i noskiem:)

11 lata 11 miesiąc temu #522206 przez słoneczko
ale chyba dzis tez inne dzieciaczki maja swoje swieto:) buziaczki dla was :*

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522210 przez bidol
słoneczko napisał:

ale chyba dzis tez inne dzieciaczki maja swoje swieto:) buziaczki dla was :*

tak tak :laugh:

Olinek, Hancia, Filipek, Wojtuś :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: hmmm o kimś jeszcze zapomniałam :unsure:

Kamyczka - :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #522215 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522247 przez Anna77
Hej Dziewczyny,

Olga no no, bardzo piękna para :cheer: A co do kapsułek, to mnie jeszcze wkurzało, że jak je już przekręciłam, to czasem miałam część na palcach i nigdy się nie wie ile trafia do buzi.

Daners my już od jakiegoś czasu próbujemy z niekapkiem, mam też kubek Lovi 360.

Bidol Sebek super w tej kąpieli. Zaraz zamawiam krzesełko.

Kejtin zawsze jestem zwolennikiem słuchania lekarza, ale... zmiany w schemacie żywienia niemowląt zostały wprowadzone w 2006 lub 2007 roku (pamiętam, bo wtedy urodził się Kuba), zresztą zgodnie z wytycznym WHO. Gluten mana celu "zapobieganie" celiaki. Oczywiście jak we wszystkim, w tej kwestii lekarze też będą nieco podzieleni.

Uściski i buziaki dla Olinka, Hani, Filipeka, Wojtusia

A mi się z kolei chyba pierwszy okres zbliża, bo od rana strasznie łupie mnie jajnik :huh:

U nas po wczorajszej śnieżycy - odwilż. I na co to komu było?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka