- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Anna, ciesze sie, ze malutki rosnie! Te wizyty dodaja skrzydel, prawda
Chcialam sie Was o cos poradzic...wczoraj moj lekarz oznajmil, ze pozniej sobie wybiore dzien porodu....czyli sztuczne indukowanie oksytocyna!
Na poczatku bylam w szoku, bo naprawde pierwsze slysze ...ale pozniej zaczal wyjasniac, ze to normalna praktyka, ze jesli dzidzia osiaga pewna wage, to nie ma zadnych przeciwskazan i nawet lepiej jak rodzi sie mniejsza....ze nawet jesli porod zaczyna sie naturalnie to podaja oksytocyne, zeby go przyspieszyc....co Wy na to?
Dodam, ze bole nie beda tak odczuwalne, bo na pewno bede miala znieczulenie, ta epidural, wiec nie o bol chodzi, tylko boje sie tego sztucznego wywolania....mimo, ze mam sporo kolezanek, ktore tak mialy i wszystko poszlo dobrze...sama nie wiem....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja wczorajsza wizyta u stomatologa byla masakryczna... robila mi bez zniczulenia kanalowo,bo nie chciala mnie truć.bo jestem w ciąży..ale jak dochodzila do kanałów to wyglądałam jakbym dostawała drgawek... a jak wstalam z fotela,to bylam cala mokra od potu .. Ale dałam radę. i nie bylo problemu z leczeniem zęba kanałowo państwowo. normalnie wyleczyla za darmo
mam jeszcze jedna wizyte panstwowo za tydzien i tez bede robila kanalowo,bo mam jeszcze 4 wielkie dziury do leczenia kanalowego a prywatnie powiedzieli mi,ze 70o,1000 zł za jednego zęba... w ciazy tak mi zęby sie psują
jaka u was pogoda? u mnie dosyc zimno,ale sloneczko swieci ,wiec nawet ciekawie sie robi
Majowka ja bym chciala sobie wybrac dzień,jeśli oczywiście nie mialoby to wplywu na stan zdrowia maluszka. U Nas nie ma takich opcji ;(
i załączam zdjecie mojego brzusia. poczatek 6 miesiaca.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nawet mąż mi wydrukował ustawy odnosnie kobiet nieubezpieczonych w Polsce. w razie jakby stomatolog żądał ode mnie dowodu ubezpieczenia,zebym mu pokazała.. bo czytalismy w internecie,ze w niektorych placówkach są nieuświadomieni lekarze-stomatolodzy i ze żadają ubezpieczeni i wtedy nalezy wykonac telefon do nfz gdzies tam(mam numer;p) i oni uswiadomią stomatologa ,ze ma obowiązek wyleczyc mi zęby za darmo dlatego,ze jestem w ciąży.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Wczoraj wieczorem nic nie mogłam pisać na forum,bo wszystkie litery pisły mi się inaczej i w końcu wyłączyłam laptopa.
m m prześliczny brzusio i taki malutki,ale to dlatego,że ty jesteś szczuplutka.Powiedz mi,czy jak jest mamusia nieubezpieczona,bo jako bezrobotna nie odchaczyła się,bo zapomniała i ją wykreślili z komputera,to czy ona też ma prawo chodzić na badania do ginekologa,badania z krwi i usg? Mm taką znajomą,nie przelewa im się z kasą,a musiała do lutego chodzić na wszystko prywatnie,bo miała taką sytuację.Dopiero w marcu ma iść już n kasę chorych a w maju będzie rodzić.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie na kanalowe leczenie 4 czy 5 zębów nie stać..tzn moglabym wziąć od mamy,ale nie chce od niej wyciągać tyle pieniędzy... wiadomo ,ze tys to duzo pieniedzy...
chłopek ja pracuje ''na czarno'' ;P bo u mamy. nie jestem zatrudniona . A jako bezrobotna nie jestem zapisana. Wiem,ze bezrobotne maja ubezpieczenie ale ja takowego nie posiadam bylam ubezpieczona,ale w niemczech,bo tam przebywalam. A w polsce nigdzie sie nie ubezpieczałam i ostatnio u ginekologa sie dowiadywalam czy musze gdzies wykupic ubezpieczenie,ale powiedzial,ze kobiety w ciązy nieubezpieczone nigdzie i tak maja ubezpiezenie z tego wzgledu ,ze sa w ciązy i przysluguje nam darmowe leczenie.
wejdźcie sobie tutaj : forum.we-dwoje.pl/topics19/opieka-zdrowo...iezarnej-vt12316.htm
chłopek ale ta znajoma nie ma juz chyba ubezpieczenia na bezrobociu,bo nie poszla na te podpisy. ja kiedys tez zapisalam sie ,zeby miec ubezpieczenie jako bezrobotna,ale nie poszlam na te podpisy i wywalili mnie z listy bezrobotnych.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Majówka - u nas każda chyba dostaje oksytocyne czy trzeba czy nie tyle że znieczulacza już nie dają Mi to porodu nie przyspieszyło, ale to dla tego że ja rozwarcia nie miałam
Ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała i brała co dają skoro to u Was norma Moim zdaniem ciąża przenoszona to nic dobrego
M_M - słodziutki Twój brzuszek a mąż na ile wyjechał??? a i szkoda że u mamy nie jesteś zatrudniona, bo L4 byś mogła brać i macieżyński