- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Młoda mamuśka, pamiętaj,że kobiecie w ciąży nie wolno brać długich gorących kąpieli!a poza tym dluga reklasujaca kapiel ... dzisiaj jakos tak mi ciężko było cały dzien... mam nadzieje,ze tak nie bedzie do konca ciazy
Dzisiaj znajome mi opowiadaly o swoich porodach.. jakas masakra.... utwierdzam sie w przekonaniu,ze nie przezyje tego !
Damy radę, jesteśmy do tego przecież stworzone
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a Ty nie boisz sie porodu? ja to jestem panikara
i po tych opowieściach juz widze moj poród trwający 20 godzin w męczarniach po czym umieram z bólów i czując jak mi się krocze rozrywa ;PPP
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kobieto, opanuj się!!!Nie ma co panikować,kto wie-może urodzisz w pół godzinki i nawet nie poczujesz specjalnego bólu?Są takie kobietki, sama taką znam, więc nie ma co zakładać najgorszego.Ja się bardziej boję tego,że nie będę potrafiła się prawidłowo zająć maluszkiem...Kamyczka wiem,wiem nie puszczam az takiej goracej wody. taką ciepłą
a Ty nie boisz sie porodu? ja to jestem panikara
i po tych opowieściach juz widze moj poród trwający 20 godzin w męczarniach po czym umieram z bólów i czując jak mi się krocze rozrywa ;PPP
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kamyczka - zazdroszczę pozytywnego myślenia Ja niestety takowego nie posiadam tym bardziej że wiem już co mnie czeka
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bidol, nie strasz mnie proszę...może nie będzie tak źle jak myślisz?Kamyczka - zazdroszczę pozytywnego myślenia Ja niestety takowego nie posiadam tym bardziej że wiem już co mnie czeka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
bidol to ty miałaś jakiś strasznie ciężki poród,że tak źle wspominasz?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga, z tego co widzę-jesteś optymistką ja też powoli staram się myśleć pozytywnie, bo pesymizm sprowadza na nas złe rzeczy.Kamyczka zobaczysz,że wcle nie będzie tak źle.
bidol to ty miałaś jakiś strasznie ciężki poród,że tak źle wspominasz?
Zmykam oglądać "kac vegas", miłej nocki
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Obyśmy miały łatwe porody ! )
Mam nadzieje,ze bedziemy pisaly tutaj i zagladaly nawet jak juz urodzimy;)
Ja Kamyczka tez sie boje,ze nie podołam,ale jestem dobrej myśli...
Slyszalam,ze karmienie piersia jest bardzo bolesne,ale dla maluszka to wszystko )
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Olga - no ja to na dzień dzisiejszy wspominam ze łzami w oczach po kilkunastu godzinach męki i skórczach co 30 sekund- całkowity brak rozwarcia po kolejnych kilku godzinach skórcze parte i nadal brak rozwarcia - lekarz zmuszony był zrobić rozwarcie a siłę rękoma i Sebka też mi wypchneli na siłę bo ja już siły całkowicie nie miałam
lekarka powiedziała że taka już moja uroda i kolejny poród będzie raczej podobny
Ale Wy się nie przejmujcie - moja szwagierka np wcale nie miała skórczy tylko rozwarcie - dali jej oksytocyne zeby było jej łatwiej przeć i urodziła w 1,5 godz
a i z tymi biodrami to zabobon jest. Ja mam szerokie i nic mi w rodzeniu nie pomogły, a kolerzanka jest sucha jak patyk i postury chłopięcej i prawie w karetce urodziła (cała akcja 1 godz trwała)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bidol,spoko-cenne są rady doświadczonych kobiet Tylko szkoda mi ciebie, że musiałaś tak się męczyć ja też mam szerokie biodra,ale wiem-że nie ma to większego znaczenia.Dziewczyny - przepraszam nie chciałam Was wystraszyć ja nigdy nie miałam takiego nastawienia, bo siostra i mama miala ciężki porody i ginka powiedziała że to może być sprawa genetyczna- taka ułomność rodzinna
a i z tymi biodrami to zabobon jest. Ja mam szerokie i nic mi w rodzeniu nie pomogły, a kolerzanka jest sucha jak patyk i postury chłopięcej i prawie w karetce urodziła (cała akcja 1 godz trwała)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przysiadłam na chwilkę,bo mam dzisiaj taką ochotę na sprzatanie,że już siły nie mam,ale przy takim słoneczku za oknem,to dostaje się skrzydeł.Nawet córcie mi pomagają o dziwo.Uwielbiam taką pogodę.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej, hej hej!U nas też pięknie i w miarę ciepło ja zjadłam, a zaraz szykujemy się na przyjęcie urodzinowe bratanka mężaHej dziewczynki.
Przysiadłam na chwilkę,bo mam dzisiaj taką ochotę na sprzatanie,że już siły nie mam,ale przy takim słoneczku za oknem,to dostaje się skrzydeł.Nawet córcie mi pomagają o dziwo.Uwielbiam taką pogodę.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie słonecznie, humor nawet nawet
na pewno wyskocze na jakis spacerek;)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cichutko u nas na forum ostatnio.U mnie słonecznie,ale na minusie.Pewnie też się przejdę na jakiś spacerek po obiedzie.
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas wczoraj piekna pogoda była.Remoncik mamy zrobiony juz uffff i tyle energii mi słoneczko dalo że wysprzatałam całe mieszkanie i nawet okna pomyłam ooch:)
a dzis.... tyci mroznie...moze sie wypogodzi jeszcze.
Dzis obiadek u tesciów :)wiec mam luzy....
dziewczyny nie boli Was moze kość ogonowa? mnie czasem tak mocno że chodzic nie moge a juz nie mówie o dłuższym siedzeniu ;/