BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #322626 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

ostatnio pewna dziewczyna napisala mi,ze poleca porod przez cesarke...bo ma tylu lekarzy w rodzinie,ze sie nasluchala co moze sie stac przy naturalnym porodzie i pisala,ze kzda zona ginekologa albo jesli kobieta jest ginekologiem to kazda ginekolog miala cesarke... bo wie co sie dzieje przez naturalny poród... troche mnie to zdziwilo..bo przeciez wszedzie piszą o tym,ze dla dziecka lepiej jak sie rodzi i przechodzi przez kanal rodny ... a nie przez cesarskie cięcie.

Młoda mamuśka, ja sama tego nie wiem :( ja też myślałam,że naturalnie to korzystniej nie tylko dla dziecka,ale i dla matki :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #322628 przez mloda_mamuska
Kamyczka naturalnie ciezej niz cesarka.ale pozniej mozesz normalnie zajmowac się maleństwem..aa po cesarce dluzej sie dochodzi do siebie nistety.

Dziewczyny a laptopa na brzuszku mozna trzymac? bo ja leze na plecach i na brzuszku mam poduszke i na niej laptopa.

12 lata 10 miesiąc temu #322630 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka naturalnie ciezej niz cesarka.ale pozniej mozesz normalnie zajmowac się maleństwem..aa po cesarce dluzej sie dochodzi do siebie nistety.

Dziewczyny a laptopa na brzuszku mozna trzymac? bo ja leze na plecach i na brzuszku mam poduszke i na niej laptopa.

Lepiej nie trzymaj lapka na brzuszku i w okolicach, ja albo siedzę przed laptopem albo mam go na kolanach.

12 lata 10 miesiąc temu #322631 przez mloda_mamuska
kamyczka lwasnie zawsze wieczorem na podusi i na brzuszku go mam...ale postaram sie to jakos zmienic.

a jak kamyczka Twoj maluszek mocno kopie?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322632 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

a jak kamyczka Twoj maluszek mocno kopie?

Wiesz co, mocno jeszcze nie, tak trochę "puka" głównie wieczorem, czasami po jedzeniu, głównie słodkości :) a jak jest u Ciebie?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322637 przez Olga
m m ja też leżę z laptopem,ale berdziej na udach trzymam,na brzuchu nie,a siedzieć mi się nie chce,chocjaż coraz częściej kładę dwie poduszki,laptopa na nich i na kanapie się tak wygodnie rozwalę i wtedy mi wygodnie.Tylko się śmiejemy,że jak siedzę z laptopem,to mały więcej kopie-mały internauta.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #322638 przez mloda_mamuska
Moj juz kopie rano,w dzien i wieczorem ;)

ciesze sie jak jestem w pracy i sie nudze i nagle kopie... czuje,ze nie jestem sama ,ze mam jego.. ze juz zawsze będę miała dla kogo żyć i się starać ;)
Jest moim celem w zyciu,to dla Niego będe starała się robic wszystko,zeby bylo jak najlepiej.

Jestem bardzo szczęśliwa,ze będę mamą ;) mimo ze jestem młoda;)

12 lata 10 miesiąc temu #322639 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Moj juz kopie rano,w dzien i wieczorem ;)

ciesze sie jak jestem w pracy i sie nudze i nagle kopie... czuje,ze nie jestem sama ,ze mam jego.. ze juz zawsze będę miała dla kogo żyć i się starać ;)
Jest moim celem w zyciu,to dla Niego będe starała się robic wszystko,zeby bylo jak najlepiej.

Jestem bardzo szczęśliwa,ze będę mamą ;) mimo ze jestem młoda;)

To raczej niespotykane w twoim wieku :) dziecko na pewno będzie szczęśliwe mając taką mamę :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #322643 przez Olga
m m ja miałam 19 lat jak zostałam mamą i też tak myślałam jak ty,wcale mi mój wiek w niczym nie przeszkadzał.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #322644 przez Kamyczka
Olga napisał:

m m ja miałam 19 lat jak zostałam mamą i też tak myślałam jak ty,wcale mi mój wiek w niczym nie przeszkadzał.

To widocznie dojrzałe jesteście kobietki :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322645 przez mloda_mamuska
Olga to mnie pewnie rozumiesz;)
ja w tym roku koncze 21 ;) a mąż 26 ;)

Ale nie zamierzam liczyc na pomoc rodzicow ,bo jestem mloda i maja mi pomagac... mam nzajoma,ktora tak uwaza i jest to chore...

Wiem,ze beda pomagali,bo bardzo sie ciesza,ze beda dziadkami..ale nie zamierzam nic wymagac. To nie jest ich obowiązek. tylko Nasz-moj i męża. :)

Olga a ciezko bylo na poczatku?

Kamyczka mój mąż czasem się śmieje,ze jestem dojrzalsza od Niego :P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322652 przez Olga
m m wiesz to były trochę inne czasy,ja już szkołę skończyłam,mój mąż się jeszcze uczył,był w moim wieku.Mieszkalismy u moich rodziców,bo mają dużu dom,ale robiliśmy wszystko przy małej sami,dziadkowie byli tylko od rozpieszczania.Ja bym nigdy nie pozwoliła,żeby ktoś inny mi dzieci wychowywał.Pieniażki mieliśmy,bo mój już teraz były mąż jest sierotą,bardzo młodo stracił rodziców,więc miał dość wysoką rentę po nich,dopóki się uczył,więc pod tym względem było ok.Jak Marika miała 2 latka to przeprowadziliśmy się do mieszkania w bloku,które on miał po rodzicach i tak nam się jakoś żyło.Po 6 latach urodziła się druga córcia i też nie potrzebowałam żadnej pomocy,chociaż mój mąż wtych czasach wyjeżdżał do Niemiec i sporo czasu byłyśmy z córkami same.Uważam,że wcale trudno nie było.

Dodam jeszcze,że mam z córkami super kontakt,starsza mi o wszystkim mówi,nie mamy żadych tematów,na które nie umiała bym z nią rozmawiać.Ja byłam trzecim dzieckiem mojej mamy,miała juz 30 lat,nie miałam nigdy takich kontaktów jak ja z córcią.

12 lata 10 miesiąc temu #322653 przez chłopek
m_m ja nie chce cie straszyc ale mam kolezankę co miała teraz cesarke i jej lekrze cewkę moczową przecieli:( dziewczyna ma 25 lat.
a moja mama miała 21 lat jak mnie urodziła ja tez zawsze chcialam miec w takim wieku dziecko no ale tak los chciał, i nie żałuje tego

12 lata 10 miesiąc temu #322654 przez mloda_mamuska
chłopek ja tez mam młodą mamę,jak mnie urodziła miala 20 lat . Tata od mamy starszy o 5 lat .Zawsze mialam z mamą super kontakt... byla...i jest dla mnie jak przyjaciółka o wszystkim moglam z nią porozmawiac ,poradzić się .

Olga
moj tato jezdzil w trasy całe moje dziecinstwo ..w sumie cale moje zycie,bo dopiero rok temu skonczył. Wiec niczeo nam nie brakowalo..oprocz taty... raz na 2 tygodnie go widywalam i to tez nie za dlugo. i jakos teraz nie mam z nim super kontaktu,chociaz staramy sie nadrobic stracony czas.

Ja nie chcialabym,zeby moj maz jeździł w trasy ,bo to jest koszmar zycie na odleglosc..chociaz teraz właśnie tak zyjemy. Mąż w anglii ja w polsce.ale robimy wszystko,zeby szybko byc razem w jednym miejscu,bo bardzo sie kochamy i bardzo przezywamy rozłąkę..Tym bardziej,ze jestem w ciazy i chcialby sie Nami opiekowac.a nie tylko finansowo.

12 lata 10 miesiąc temu #322656 przez chłopek
głodna już jestem:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka