BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #530165 przez krecik
Anna77 a bo mi się ten Staś taki malutki jeszcze wydaje;)

ja też gotuje wszytsko osobno , na parze- mam sitko do gotowania na parze i tam gotuje, jak byłam w niedziele u Rodziców to dolałam mu do zupki troszkę rosołu i go niestety wysypało, jednakże mam jeszcze nadzieje, że może dlatego, że była tam na pewno kostka rosołowa. Ja mam tą wygodę, że Rodzice na wsi mieszkają i mamy wszystko swoje ( dla Stasia na osobnej grządce- nie kropione) dotego Teście też za domem mają działeczke i też coś tam mam od nich, jabłka z sadu czasem nawet z robaczkiem;)

junior dziś pospał do 8!! choć o 6.20 miał ochotę na zabawy, ale mąż go skutecznie przekonał, że jeszcze nie pora wstawać, my mamy patent, jak Mały wypluwa smoka to mamy kubek z wodą koło łóżeczka i mu maczamy smoka i się zassysa i usypia:D
Teraz ma drzemkę, ale nie ma tak dobrze idę ogarnąć mieszkanko:( a Olga to pewnie teraz przewraca się jeszcze na drugi bok...

m89m gratuluje zasypiania, to jest sztuka!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #530200 przez Anna77
Daria, Anszka wysłałam :)

Zbieramy się na spacerek.

12 lata 2 miesiąc temu #530202 przez daners
m89m zasada nr 2 :) booska musze ja zgapic bo ostatnio rozpiescilam malego i mam teraz.... ;/ bole kregoslupa hehe.

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #530331 przez chłopek
hej miałąm wam napisać pozdrowienia od słoneczka u niej wszystko ok Mały zdrowy. Męza dziadek w szpitalu ma zapalenie płuc i dretwieją mu ręce, to tyla jak bede miała wiadomosci od niej dam znac

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #530380 przez Olga
Hej mamusie.

Mój mały jest nieznośny,jak sie obudzi po nocy to tak godz.jest ok.a później diabeł w niego wstępuje.Właśnie usnął z wielkim płaczem,więc chociaż na chwilkę wejdę i się przywitam :)

krecik my wstaliśmy o 9.30 :)

Daria współczuję rannego wstawania,ja bym chyba nie dała rady tak od 6 być na nogach.Jak Ignaś dwa ostatnie ranki wstawał o 8.30 to miałam dosyć ha ha :lol:

Jak tak czytam,jak wy to wszystko osobno gotujecie itp.to podziwiam,bo mój je już praktycznie wszystko,rosołek jak mu gotuję to manną zalewam,jak są domowe zupki,to mu odlewam i też zazwyczaj zasypuję manną.Widzę,że wszystko ładnie przyswaja,nie ma żadnego uczulenia,więc nie będę nad nim skakać,niech je pomału normalnie.Zresztą on aż się trzęsie za takim jedzeniem.Oczywiście słoiczki normalnie,żółtko co drugi dzień-bo za dużo nie wolno,tym bardziej chłopcom,ale domowe zwykłe zupki wcina razem z nami :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #530406 przez Daria23
A my właśnie wróciliśmy ze spacerku dziś juz nie było tak przyjemnie jak wczoraj tyłek mi jakoś szybko zmarz:)

Anna-dziekuje bardzo i dziękuje za uratowanie mojej klawiaury:*:)
Olga-ja gotuje Tymkowi i tak osobno bo my przeważnie tylko ziemniaki i mięcho wcinamy a mały wiadomo jeszcze nie je więc mu zupki będe gotować ale np nie robie ich blenderem tylko warzywa na tarce robie żeby miał grupsze kawałki niech się uczy a zresztą mu to wcale nie przeszkadza:)

12 lata 2 miesiąc temu #530418 przez Olga
Ignaś też kawałki ładnie przeżuwa,nie krztusi się,więc mu takie daję,żeby się nie cofnął do papek :) Dzisiaj pomidorówkę będzie próbował kolejny już raz,ale najpierw zje swój słoiczek z żółtkiem ;)
Nie wiem tylko,co mu odbiło z tą kaszką przez butelkę,nie ma mowy żeby wypił.Ostatnio się z mężulkiem męczyliśmy,to jakoś 90 wypił,a reszte i tak zjadł łyżeczką.Soki pije bez problemu,więc nie o dziąsła tu chodzi ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #530448 przez Daria23
Olga-a może Ignaś czuje się już taki dorosły że chce jeść z łyżeczki:):)a jak robisz pomidorówke którą ignaś je?z pomidorów czy koncentrau?bo ja zawsze ronie dla nas z koncentratu poidorowego i nie wiem czy taką moge dać mu narazie nie próbowałam

12 lata 2 miesiąc temu #530457 przez Majowka
czesc dziewczyny,

u nas juz lepiej z jedzeniem, chyba faktycznie wtedy plakal z glodu :dry: ...a ja glupia sie nie domyslilam :(
wczoraj ladnie zjadl zupke, potem podalam mu starte jabluszko i po niecalych dwoch godzinach butle z melkiem i placzu nie bylo :laugh:

odnosnie tartego jablka, to chyba cos nie tak, bo krzywil sie jak na cytrynke i ta papka tez nie taka zmielona jak powinno, lekkie grudki jablek...Pojechalam do sklepu i kupilam sloiczki z jablkiem i gruszka, zeby sprawdzic jak te mu podejda.
Kolezanka mi mowila, zeby gotowac jabluszko i taki mus zrobic i wtedy podawac.

Anszka, ja podaje tyle ile zje, czasami nawet cala miseczke, ale faktycznie to tylko warzywo i malo kalorii ma....

Misiowa, mam nadzieje, ze szybciutko wrocisz do pelnego zdrowka i tez zaczniecie staranka :)

Anna, super ta tabela, dzieki wielkie.
Widac jak sie krzeselko podoba Matiemu, przeszczesliwy wrecz! Super zakup!

Bidol, duzo zdrowka dla Kamilki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Krecik, fajny pomysl z tym blogiem, szczegolnie dla mamus, ktore nie pracuja i moga jakos spozytkowac ten czas w domu. Ja myslalam o tym blogu kulinarnym, ale taki to tez fajny pomysl, ciekawe jak misiek zareaguje na ta mysl, zawsze to jednak upublicznianie zdjec swojego dziecka w sieci...

12 lata 2 miesiąc temu #530479 przez bidol
ok jestem

Ania- Matuś przesłodki - a jakie wielki :ohmy: kawał chłopa :ohmy: :ohmy:ślicznie się bawi :lol:
A lista- supr- dziękuję :kiss:

Anunia - hmm- ja coś wiem na temat uszu.
Seba ma niedosłuch lekki - z tymi uszami tak jest. Niech faktycznie dmucha to powietrze. to oddyta i stabilizuje ciśnienie w uszach. A to bardzo ważne - bo przez to mogą być klopoty nie tylko ze słucham ale też ze wzrokiem :(
Do pożądnego laryngologa idź.
Czy synek chrapie?? czy miał częste zapalenie uszu?? czy ma problemy z wymową i czy ma dużo śliny w buzi?? a i czy oddycha przez nos czy przez buzię??
Seba miał 3 migdał zajmujący 3/4 jamy nosowej - to duuży - co dało się zbadzć tylko przez nos :( - gdyby nie badanie przez nos - sądą - to nikt by nie wiedział że 3 migdał jest. Więcy tamten lekarz na wygląd tego nie mógł stwierdzić :(
Gdybyśmy Sebkowi nie usuneli migdała na dzień dzisiejszy był by głuchy :(

Daners- my mamy taki - seba zaraz z niego się przesiądzie a Kamka w niego wsiądzie
allegro.pl/fotelik-bebe-confort-axiss-9-...012-i2934114720.html
i tai sam jest teraz z Maxi Cosi - bo to jedna firm się zrobiła ;)
allegro.pl/maxi-cosi-axiss-obrotowy-9-18...ris-i2917928795.html

Majówka- Ja Kamce daję cytrynę lizać i jej bardzo smakuje :laugh:

Olga, Daria - to pozazdrościć- Kamila na każdą grudkę reaguje odruchem wymiotnym :(

m89m- super- Kamka też tak usypiała przed szpitalem - teraz jest gożej - ale na szczęście nie na rączkach :laugh: jedynie przytulamy się na łóżku - całuję ją w czółko głasiam - 5 min max i śpi :laugh: przekładam do łóżeczka i już :lol: :lol:

za to w nocy - dziś - masakra- - strasznie bolą ją te uszka- bo przez sen marudzi :(

A i nasze nowe słowo to ga ga - ale takie dorosłe nie jak gruchanie - tylko z taką rozwagą długie ga ga ga

12 lata 2 miesiąc temu #530788 przez Olga
Byłam z małym u pediatry,zobaczyła wszystko u niego i uszy w porządku,gardło też,o zębach na razie mam zapomnieć,więc nie wiadomo co z nim jest i na jutro mamy na badania moczu i krwi :( Wiecie może jak się zakłada sie ten woreczek na mocz tzn,czy to po kapaniu mam już załozyć,czy w nocy go obudzić,bo nigdy tego nie robiłam? :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #530794 przez anunia
Hej

Bidol Syn miał raz tylko zapalenie ucha jak miał z 2 lata aż mu krew leciała ,może to miało jakis wpływ .Nie chrapie ,alee z wymową to fakt ma problemy do teraz ,i mówi tak jakby przez nos :dry:

Też go badał przez nos i mówi ,ze ma katar ja mu mówie ze niema a oni nic :angry: taki dziwny staruch dobrze po 70 :)

Pewnie ,że wybiore się jeszzcze do innego ,bo w sumie nic konkretnego mi nie powiedział <czasu nie miał>

My dzisiaj jechalismy autem z małą <nie pierwszy raz> a ona po 30min tak zaczeła płakac ,że musiałam ją wyjąc z fotelika i dalej płakała ,wyginała się byłam pewna że ją brzuch boli i tak płakała bardzo 15 mi zanim dojechalismy ,weszlismy do domu rozebrałam ją i spokój! Nie wiem dlaczego tak płakała zawsze lubiała jezdzic, usypiała sobie a dzisiaj :angry: Mam nadzieje że to było jednorazowe

12 lata 2 miesiąc temu #530833 przez bidol
Olga - mocz poranny - musisz umyć Ignasia - woda - nczym nie smarowac. Przykleic woreczek i najlepiej zeby miał luźno pampersa załozonego i nic wiecej. W pozycji pionowej lub na pleckach. Mam nadzieje ze masz kilka tych woreczkow bo nieraz nie da sie tak latwo zlapac moczu. Ale dla pocieszenia - u chłopcow z tym latwiej.

Mam nadzieje ze nic Ignasiowi nie dolega :)

Anunia - ale taka sonde wkladal tak daleko az do gardla przez nos?? Jak mowi przez nos to moze byc migdal :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #530848 przez Olga
Z tymi migdałami to nie żarty,dużo komplikacji od nich jest :(

bidol czyli po kąpaniu mu nie zakladać,tylko próbować rano jakoś? Kurde,nie wiem,czy sobie z tym poradzę,a mam chyba 3 woreczki ;)

12 lata 2 miesiąc temu #530859 przez maksiu
Hej zawitam i ja do was przepraszam ze teraz ale jakos nie mialam keidy bo caly dzien sie cos dzialo, kurde musialam obnizyc malemnu lozko bo dzis koniecznie chcial siedziec a obijal glowka o rurke od skladania i mu obnizylam i jest mega zadowolony ze sobie siedzi, i chociaz sie gibnie to sie glowka o nic nie udezy
A moj maly z tego co wyczytalam ma gluchote czuciowo nerwowa

Olga a twojemu malemu co jes??t

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka