BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #530064 przez Anna77
Dzień Dobry. Nocka u nas całkiem znośna, bo bez zbędnego marudzenia. Dzisiaj Kuba pojechał do babci i wróci w piątek wieczorem. Możemy więc iść na porządny spacer w południe.

Anunia pewnie że lepiej to skonsultować z jeszcze innym lekarzem. Jak dowiedziałam się o zaćmie Kuby, byłam z nim u trzech lekarzy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #530081 przez daners
Dzien doberek :)
u Mnie nocka superowa :) wyspana jestem. Mały o 12 jadł i wstał po 6 bo tata przychodzi z job wiec robi troche hałasu :) hihi teraz ma drzemke . Choc te drzemki jakies mega meczace sa bo zasypianie jakies dziwne mamy ;/ nosic trzeba ryczy jejciu juz kregosłup boli....

Anna77 jak tam dałas te obiadki czy na kolacje to bylo ;] cos z wanilia :)
Mati slodki a jaki okrąglutki :)

Anunia jak mówia dzeiwczyny lepiej przejsc sie i zasie3gnac opini u innego by byc pewna i potem mozna juz cos robic w tym kierunku.

do mumuś ktore zakupily foteliki samochodowe- prosze o link :) zaczynam sie rozgladac patrze na all i chyba kategoria od 9-25 kg takie

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #530104 przez Anna77
Daners nic jeszcze nie dałam. Te kaszki zostawiam tak w odwodzie, bo nam się zdarza wychodzić wieczorem, a one są łatwiejsze do zabrania i podania niż te normalne. A obiadek pewnie w tym tygodniu dam. Na pewno dam znać :)

12 lata 2 miesiąc temu #530106 przez Daria23
Hej Kobity i ja się witam z ranka.U nas nocka oki ale Tymek po 6 oczy wielkie śpiewy chichy i koniec spania i tak codziennie rany marze o chociaż jednej nocy nieprzerwanego snu tak do 10;)Jeny kiedy nasze bomble będą tak długo spać:0

Maksiu-wcale nie bierz do siebie tych słow męża bo tylko głupoty gada spytaj się go czy okres ma że się tak czepia ciebie...

12 lata 2 miesiąc temu #530111 przez Daria23
Anna-dzieki za liste przyda sie bo i ja chce gotowa sama te sloiczki to za drogi interes.
Anna a jak gotujesz rosolek dla Matiego to podajesz mu go z makaronem czy jak?

12 lata 2 miesiąc temu #530116 przez Anna77
Daria rosołku nie robiłam dla Mateusza na razie i jeszcze poczekam, makaron często robię sama więc wtedy mu dam. Generalnie lepiej nie gotować "na mięsku", tylko osobno warzywa i osobno mięso, bo wywar z niego jest uczulający bardzo. Właśnie myślę co mu dzisiaj ugotować. Tę listę mam też w pdf jakbyś chciała, bo to wklejone zdjęcie ma marną jakość :)

12 lata 2 miesiąc temu #530118 przez Anna77
Daria rosołku nie robiłam dla Mateusza na razie i jeszcze poczekam, makaron często robię sama więc wtedy mu dam. Generalnie lepiej nie gotować "na mięsku", tylko osobno warzywa i osobno mięso, bo wywar z niego jest uczulający bardzo. Właśnie myślę co mu dzisiaj ugotować. Tę listę mam też w pdf jakbyś chciała, bo to wklejone zdjęcie ma marną jakość :)

12 lata 2 miesiąc temu #530129 przez Daria23
Anna- bardzo chetnie tylko mi sie klawiatura przestawila i nie moge malpy znalesc umie ktos to odblokowac_? a ja wlasnie gotuje osobno miesko i warzywa... to moj adres+ daria.kubaczyk malpa interia.eu

12 lata 2 miesiąc temu #530135 przez krecik
Anna77 Mati słodziutki, dla naszego wanna chyba jeszcze za duża

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #530138 przez anszka
Wpadłam się przywitać :)
Anna - jestem pod wrażeniem :cheer: świetna robota! uśmiecham się o wersję pdf :) wyślę adres na priv.
A skąd bierzesz mięsko do gotowania dla Matiego?
Czy dziecko musi siedzieć, żeby się kąpać w tym krzesełku?
Mati jest przesłodki :)

Daria - ja zrobiłam laurki z odciskiem dłoni Wojtusia, wyślę pocztą (będzie niespodzianka), bo mąż wyjechał służbowo i niestety nie dojedziemy na Dzień Babci.

12 lata 2 miesiąc temu #530146 przez Daria23
Ansyka- super pomzsl

rany poratujcie z ta klawiatura mnie jak zrobic zeby ynaki byly na swoim miejscu

12 lata 2 miesiąc temu #530147 przez mama89muminka
Czesc :)

U nas nocka juz lepiej, przynajmniej pospalam wiecej niz te 3 godziny ;) Wczoraj wieczorem to juz ledwo na oczy widzialam po dwoch dniach i jednej nocy na nogach.
Postepy:
1. Miro pije herbatke sam z butelki (sam sie karmi i calkiem niezle mu to juz idzie, nie musze go pilnowac). Teraz daje mu mleczko i tez nie chce zebym go karmila :D
2. Wprowadzilam wczoraj nowa zasade usypiania "wyjdz, poczekaj, przyjdz, przytul, znowu wyjdz". Zaczelm od 3 minut, po 8 juz spal.
Z nowosci dalam mu jogurcik.
Jejciu, jak sie ciesze ze jutro czwartek, J wraca wieczorem i bedzie sie zajmowal mlodym, a dla mnie czysty relaks... Juz sie nie moge doczekac.

12 lata 2 miesiąc temu #530152 przez anszka
Daria - ja w takiej sytuacji restartuję komputer

12 lata 2 miesiąc temu #530154 przez Anna77
Krecik dlaczego za mały :unsure: My wytrzymaliśmy kąpanie w małej wanience 5 tygodni, potem wynieśliśmy do piwnicy i kąpiemy cały czas w dużej.

Anszka no właśnie, mięsko. Na razie kupiłam w słoiczkach kurczaczka i indyczka, one mają po 80g, więc jeśli piszą, że po 10g na posiłek na początku, to jak będzie po 20, to wystarczy na 4 obiadki. W Plazie w sklepie eko namierzyłam mięsko, tylko że 0,5 kg królika kosztowało ponad 30 zł. Mieli jeszcze jakieś kawałki gulaszowe. Kubie kupowałam w sklepie na osiedlu kawałek piersi indyka, Pani mi na miejscu mieliła (dzięki temu wiedziałam, że mam czystą pierś). W domu robiłam z tego okrągłe, malutkie pulpeciki (przyprawione ziołami w zależności od wieku) i mroziłam w pudełkach po masmixie. Na pewno nie kupię sklepowego zwykłego kurczaka. Może mi się uda w weekend podjechał do sklepu na Podolanach i Dąbrowskiego, to dam ci znać.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #530158 przez Anna77
Daria znajdź na pasku na dole po prawej stronie ikonkę klawiatury. Tam masz opcje: Polski(programisty) i Polski (214). Zmień ustawienie na Polski (programisty) i będzie ok :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka